Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Kαλημέρα.

Πρόκειται να κάνω κάποιες αλλαγές στο σπίτι μου και θα ήθελα την βοήθεια σας.

Καταρχήν θα αλλάξω χρ΄μα στους τοίχους θα το βάψω με ένα πιο ουδέτερο και φωτεινό χρώμα. ένα σπασμένο άσπρο. Επίσης θα κάνω στο σαλόνι μου μία βιβλιοθήκη πάνω από τον έναν καναπέ. Ο προβληματισμός μου είναι στο χρώμα της βιβλιοθήκης, Τα χρώματα των επίπλων είναι βεγκε και καθόλου δεν μ'αρέσει αλλά δεν μπορώ να τα αλλάξω τωρα. Πρέπει και την βιβλιοθήκη να την βάψω σ'αυτό το χρώμα ή όχι; Μήπως αν έβαφα και κάποιο έπιπλο;;

Ευχαριστώ.

Διαφημίσεις

καλημέρα!

γιατί δεν φτιάχνεις μια χτιστή βιβλιοθήκη (από γυψοσανίδα πχ) που θα είναι στο ίδιο χρώμα με τον τοίχο σου?

κάτι αντίστοιχο έχω σκεφτεί κι εγώ για το σπίτι που χτίζουμε. μπορείς να βάλεις και σποτάκια ή να βάψεις την πλάτη του τοίχου σε άλλο χρώμα για να δίνει βάθος.

για δες αυτή

1.jpg

Χτιστή με γυψοσανίδα εννοείς;

Στην απέναντι γωνία θα βάλω 3 κρεμαστές μακρόστενες κρυσταλιέρες που είναι και αυ΄ρες βεγκε, λες να τις βάψω στο ίδιο χρώμα με τον τοίχο ή θα είναι πολύ μονότονο;

με γυψοσανιδα η καποια αλλη τεχνικη, οχι απο ξυλο. το καλο ειναι οτι αν ειναι στο χρωμα του τοιχου θα ειναι φωτεινη και θα ταιριαζει/αναδεικνυει ο,τι βαλεις πανω. δες τη φωτο που ανεβασα στο προηγουμενο σχολιο.

επειδη τα υπολοιπα επιπλα σου ειναι σε βεγκε, ισως να ταιριαζει και η κρυσταλιερα μαζι τους.

η βιβλιοθηκη ειναι ιδιαιτερο κομματι και αν την κανεις ξυλινη θα ειναι βαρια στο ματι.

Διαφημίσεις

Εχεις δίκιο στο΄οτι θα είναι βαριά, την είδα αυτη που ανέβασες. Κάπως έτσι θα είναι απλά δεν θα ξεκινάει απο κάτω.

Αν μπορούσα να αλλάξω σε όλα τα επιπλα χρώμα θα το έκανα, απλά θα μου στοιχείσει πολύ.

Ερωτηση που μπορεί να είναι και χαζή: Αντέχει βάρος η γυψοσανίδα;

κοιτα, μου εχουν δειξει μια τεχνικη (δεν ξερω αν ηταν γυψοσανιδα ακριβως), κατι σαν πεπιεσμενο υλικο, που εμοιαζε σαν τον ιδιο τον τοιχο (τα ραφια ειχαν παχος περιπου 6-7 ποντους) που μου ειχε πει ο μηχανικος οτι αντεχει το καθε ραφι μεχρι 30 κιλα.

cf81ceb1cf86ceb9ceb1-ceb3cf85cf88cebfcf83ceb1cebdceb9ceb4ceb1cf82-ceb2ceb9ceb2cebbceb9cebfceb8ceb7cebaceb5cf8223.jpg?w=370&h=

Καταρχήν ευχαριστώ που ασχολείσαι...

Έτσι ακριβώς θα είναι πίσω από τον καναπέ...

τελικά νομίζω αν τα ράφια είναι όλα ίδια δείχνει πολύ ωραία..

Μήπως γνωρίζεις αν πρέπει να βρω γυψοσανίδα ή μπορεί και μαραγκός;

Διαφημίσεις

http://www.harkoftakis.gr/el/proionta/bibliothikes/corner.html

Κάτι τέτοιο είναι καλό ή επειδη τα ράφια είναι διαφορετικού σχήματος θα φαίνεται πολύ μπερδεμένο για το μέρος που θέλω να τη βάλω;

τωρα αυτο μονο εσυ το ξερεις που εχεις αποψη του χωρου, των επιπλων και των διακοσμητικων

εμενα γενικα μου αρεσουν οι απλες γραμμες, οι ανοιχτοι χωροι, τα διακριτικα χρωματα, χωρις πολλα επιπλα και διακοσμητικα

Καταρχήν ευχαριστώ που ασχολείσαι...

Έτσι ακριβώς θα είναι πίσω από τον καναπέ...

τελικά νομίζω αν τα ράφια είναι όλα ίδια δείχνει πολύ ωραία..

Μήπως γνωρίζεις αν πρέπει να βρω γυψοσανίδα ή μπορεί και μαραγκός;

ρωτα και στους 2 αν και ο μαραγκος θα ειναι μαλλον πιο ακριβος.

αν ψαξεις στο internet θα βρεις απειρες φωτο και ιδεες.

Και εγώ απλές γραμμές και λιτά σπίτια προτιμώ γιαυτό πιστεύω πως κάτι τέτοιο που έβαλα στο λινκ είναι για άλλους χώρους θα φαίνεται πολύ μπερδεμένο.

Έχω έναν γυψοσανίδα στη γειτονιά μου, θα ρωτήσω και έναν μαραγκό και βλέπουμε.

Αυτό που με απασχολεί περισσότερο είναι το χρώμα, δε μ'αρέσει καθόλου το βέγκε και γιαυτό θα προσπαθήσω να δώσω φως στο σπίτι με ανοιχτόχρωμους τοίχους και κουρτίνες.

Και εγώ απλές γραμμές και λιτά σπίτια προτιμώ γιαυτό πιστεύω πως κάτι τέτοιο που έβαλα στο λινκ είναι για άλλους χώρους θα φαίνεται πολύ μπερδεμένο.

Έχω έναν γυψοσανίδα στη γειτονιά μου, θα ρωτήσω και έναν μαραγκό και βλέπουμε.

Αυτό που με απασχολεί περισσότερο είναι το χρώμα, δε μ'αρέσει καθόλου το βέγκε και γιαυτό θα προσπαθήσω να δώσω φως στο σπίτι με ανοιχτόχρωμους τοίχους και κουρτίνες.

Μπορεις να χρησιμοποιησεις και ανοιχτοχρωμα διακοσμητικα πχ μαξιλαρια ή ριχταρια, πορσελανινα βαζα και γενικα κατι που να σπαει τη μαυριλα.

Μπορεις να χρησιμοποιησεις και ανοιχτοχρωμα διακοσμητικα πχ μαξιλαρια ή ριχταρια, πορσελανινα βαζα και γενικα κατι που να σπαει τη μαυριλα.

Εχεις δίκιο,ηδη έχω πάρει δυο ανοιχτόχρωμα ριχταρια μονόχρωμα.

Για τις κρυσταλιερες θα ρωτησω για βάψιμο γιατί δεν έχουν πόλυ επιφάνεια, μια μεριά είναι η πλάτη και μια η πόρτα με γυαλί και πλαίσιο απο ξύλο. Θα δω μήπως μπορω να περάσω μονο γυαλί να φωτίσει ακόμη περισσότερο.

Διαφημίσεις

Το μόνο που έχω να σου πω είναι επειδή η αδελφή μου αγόρασε μια παρόμοια βιβλιοθήκη...μαύρη το έχει σκυλομετανιώσει...μια ζωή μέσα στην σκόνη..:confused::(:confused:

Αυτο λεώ και εγώ, εχω ήδη βεγκε έπιπλα και προσπαθώ να τα αλλάξω. Με τίποτα δε θέλω να την κάνω μαύρη.

Κορίτσια μια ερώτηση: στο κάτω τμήμα της βιβλιοθήκης, αυτό που ειναι ακριβώς πισω απο την πλάτη του καναπέ, τι θα βάλετε;

προσωπικα δεν ξετω αν θα κανω τη βιβλιοθηκη μεχρι κατω. Παντως πολλοι βαζουν επιτραπεζια, αλμπουμ φωτογραφιων κλπ. Συνηθως αφηνεις ενα μικρο περασμα πισω απο τον καναπε. Επισης εκεινα τα ραφια μπορεις να τα κλεισεις με ντουλαπια ή να βαλεις καποια καλαθια ή κουτια αποθηκευσης.

Δε θα την κάνω μέχρι κάτω...το πρόβλημα είναι πως θα τελειώνει κσι πως θα φαίνεται μάλλον πρεπει να βάλω φωτογραφιες οπώς λες