Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αμέσως μετά το μαιετήριο και λίγο πιο πριν

Recommended Posts

Γεια σας! Θα γεννήσω αρχές Γενάρη και έχω πολλές απορίες. Είναι βέβαια κάποιες που είναι χαζομάρες αλλά θα με βοηθούσατε εσείς που έχετε γεννήσει.

Αφού γεννηθεί το μωρό και το δείξουν στους συγγενείς και όσο θα είμαστε στο μαιετήριο και φυσικά το μωρό είναι νεογέννητο το παίρνουν όλοι αγκαλιά; Θέλω να πω ότι αν το πάρουν αγκάλιά οι γονείς του, οι παππούδες και οι γιαγιάδες καθώς και τα αδέλφια των νέων γονιών, αυτό θα πει ότι το νεογέννητο το αγκαλιάζουν 10 άτομα. Δεν είναι επικίνδυνο από άποψη μικροβίων;

Και κάτι άλλο.

Όταν επιστρέψατε σπίτι από το μαιευτήριο, πότε άρχισαν να έρχονται επισκέψεις;

Δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να μην έρχεται κόσμος σπίτι μου για 40 ημέρες (γιατί πολύς κόσμος πιστεύει ότι δεν κάνει), εγώ δεν πρόκειται να πάω σε σπίτι ξένο (γιατί πολύ πιστεύουν ότι η λεχώνα είναι γρουσούζα και εννοειται ότι δεν το πιστεύω, αλλά αν το πιστεύει ο άλλος δεν θέλω να ρίξει πάνω μου ευθύνες) και εκτός αυτού θα κάνει κρύο για να αρχίσω κανονικά τις βόλτες.

Ευχαριστώ για την υπομονή σας.

Διαφημίσεις

Αφού γεννηθεί το μωρό και το δείξουν στους συγγενείς και όσο θα είμαστε στο μαιετήριο και φυσικά το μωρό είναι νεογέννητο το παίρνουν όλοι αγκαλιά; Θέλω να πω ότι αν το πάρουν αγκάλιά οι γονείς του, οι παππούδες και οι γιαγιάδες καθώς και τα αδέλφια των νέων γονιών, αυτό θα πει ότι το νεογέννητο το αγκαλιάζουν 10 άτομα. Δεν είναι επικίνδυνο από άποψη μικροβίων;

Κανένας δεν αγκαλιάζει το μωρό! Ούτε καν ο μπαμπάς! Τους το δειχνουν στο "πυρέξ" για λίγα λεπτά και μετά το πάνε για πλύσιμο και ντύσιμο.

Όταν επιστρέψατε σπίτι από το μαιευτήριο, πότε άρχισαν να έρχονται επισκέψεις;

Δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να μην έρχεται κόσμος σπίτι μου για 40 ημέρες (γιατί πολύς κόσμος πιστεύει ότι δεν κάνει), εγώ δεν πρόκειται να πάω σε σπίτι ξένο (γιατί πολύ πιστεύουν ότι η λεχώνα είναι γρουσούζα και εννοειται ότι δεν το πιστεύω, αλλά αν το πιστεύει ο άλλος δεν θέλω να ρίξει πάνω μου ευθύνες) και εκτός αυτού θα κάνει κρύο για να αρχίσω κανονικά τις βόλτες.

Καλό θα ήταν μέσα στο καταχείμωνο να αποφύγεις τις επισκέψεις στο ή με το μωρό. Κι αυτό γιατί τότε όλες οι ιώσεις είναι σε έξαρση. Οσο για τις βόλτες... όταν νιώσεις έτοιμη, ντύσε καλά το μπεμπάκι σου και βγες έξω! (τα υπόλοιπα περι λεχώνας γρουσούζας δεν τα σχολιάζω καν....)

Α! και κάτι τελευταίο που ήταν και το πρώτο που μου είπε ο γυναικολόγος μου όταν γέννησα τον μεγάλο μου γιο στις 16 Γενάρη: δεν αφήνεις κανέναν, ΚΑΝΕΝΑΝ να φιλάει το μωρό στα χεράκια. Αν θέλουν να το φιλήσουν, υπάρχουν και πατούσια... :wink:

Σου εύχομαι με το καλό!

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

καλησπέρα.

σου εύχομαι καλό υπόλοιπο και φυσικά καλή γέννα.

Δεν ξέρω από προλήψεις και είναι ένα κεφάλαιο που με αφήνει αδιάφορη, αλλα το θέμα των μικροβίων με πανικοβάλει γιατί έχω ταλαιπωρηθεί . Δεν νομίζω ότι εσύ η ίδια θα θέλεις να αγκαλιάσουν το νεογέννητο μωράκι σου πάρα μόνο να το βλέπουν και αυτό από μακριά. Οι συγγενείς θειοι- παππουδες-γιαγιάδες καταλαβαίνουν αν τους πεις ότι καλύτερα στο σπίτι να το αγκαλίασουν αφού θα έχουν πλύνει χέρια και θα έχεις και πανάκια --πάνες τις λεγόμενες-να τους δώσεις για να το πάρουν αγκαλίτσα και να μην ακουμπίσει ρούχα που έχουν κάπνα, καυσαέριο και ότι κουβαλάμε απ'έξω. (και εφόσον δεν έχουν συνάχι κτλ)

Το σαράντισμα είναι για την προστασία της λεχώνας και εντάχθηκε στην κοινωνίας μας τότε που οι γυναίκες δούλευαν στα χωράφια ώστε να μην έχουν απαίτησει οι σύζυγοι και λοιποί συγγενείς να βγει έξω και να δουλέψει. Επιπλέον όσες κοπελιές λέγανε πριν γεννήσουν ότι θα θέλανε κόσμο στο σπίτι πριν σαραντίσουν, όταν γέννησαν (ιδίος τον χειμώνα) και εγω επίσης, ακούγοντας το τί ίωση υπάρχει ούτε να ακούσουν για κόσμο δεν ήθελαν.

Είναι τόσο ευάλωτα και απροστάτευτα αφού δεν έχουν αντισώματα. Εγώ την πάτησα με βρογχυολίτιδα όπου ακολούθησε ωτίτιδα κτλ.

Όσο για το κρύο, ο γιατρός μου λεέι ότι το κρύο δεν κάνει κακό, η πολυκοσμία κάνει.

Δεν είμαι βέβαια γιατρός, αλλά πριν γέννησεις καλύτερα να έχεις βρει παιδίατρο ώστε να σε κατατοπίσει καλύτερα. Άλλωστε μόλις επιστρέψεις σπίτι θα πρέπει να έρθει να δει το μωράκι σου παιδίατρος και καλύτερα να έχεις ψάξει από πριν και να μην φέρεις όποιον παιδίατρο σε προσεγγίσει στο μαιευτήριο, βλέποντας πως είσαι πρωτομάννα.

Καλή συνέχεια!!!

Οταν γεννησα το μωρο ηταν 2500 κιλα, μικρο σαν ποντικακι. Ο μπαμπας φοβοταν να μας πάρει αγκαλια. Οι δυο γιαγιαδες εκαναν ολη τη δουλεια (ημουν με καισαρικη σε δημοσιο, που σημαινει ολη μερα μαζι).

Οσο για το σπιτι, παππουδες αδελφια ηταν συχνα εκει, ακομα κι ο ανηψιος μου, που μεγαλωνουν σαν αδελφια (1,5 χρονων δεν πηγαινει νηπιο). Βεβαια όχι πολυ πάνω από το μωρο. Μετα τις 40 μερες είχαμε γενικά αρκετό κοσμο σπίτι. Και ποτε δεν αρρωστήσαμε, πες το τυχη...

Για αυτο και συνεχιζω να ειμαι χαλαρη με το μωρο, τις αγκαλιες κλπ...

tndLp2.png

FgHKp2.png

εγω που βρισκομαι στην ιδια φαση σκοπευω να κανω τα εξης.

αγκαλιες πολλες πολλες δεν χρειαζετε το μωρο δεν εχει αντισωματα και η εποχη δεκ-ιαν ειναι δυσκολη κανει κρυο αρρωστενει ο κοσμος κτλ,η παιδιατρος μου λεει το μωρο να μην βγει απο το σπιτι για 40 μερες μεχρι δλδ να θηλασει και να παρει καπια αντισωματα,ασε που πιστευω οτι και μονη σου δεν θα σου κανει ορεξη να το βγαλεις εξω χειμωνιατικο αντε να ταν χαρα θεου εξω να μπεις στο πειρασμο αλλα γεναρη χλωμο.τωρα οσον αφορα εμας τις λεχωνες πιστευω οτι αναλογα με το πως νιωθω θα πραξω,αν νιωσω καλα θα παω βολτα προτου σαραντισω που λενε δεν εχω κολλημα να παρω ευχες και τετοια για να βγω εξω,αν παλι μου σκασει να μεινω μεσα με την μικρη μου μονο και δεν εχω ορεξη για επισκεψεις δεν θα βγω,αν και νομιζω οτι οταν αντικρησω την κορουλα μου δεν θα με νοιαζει τι γινετε στον εξω κοσμο ποσο μαλλον να κανω επισκεψεις και κοινωνικες συναναστροφες :D με το καλο να ερθουν τα μωρακια μας :D

Διαφημίσεις

Κορίτσια αυτά περί γρουσουζιάς κλπ. ξεχάστε τα... Αν ο άνθρωπος είναι γρουσούζης θα είναι σε όλη του τη ζωή όχι σε ορισμένες περιπτώσεις :lol:

Τώρα εγώ στην κόρη μου ήμουν τόσο εξαντλημένη και κουρασμένη που εννοείται οτι δεν ήθελα ούτε κόσμο αλλά ούτε και να βγώ έξω!

Απλά σκεφτείτε:

Θηλασμός (είτε τάισμα με μπιμπερο) κάθε 2-2 1/2 ώρες, άλλαγμα πάνας, πλύσιμο, κοίμισμα....

Λόχεια, πόνος σε τομές (καισαρική - επισιοτομή), ΥΠΝΟΣ, και ξεκούραση!

Επίσης απο αποψης υγιεινής.... όχι φιλιά στο βρέφος (εδώ δεν γουστάρω να φιλάνε εμένα και να αφήνουν και τα σάλια τους επάνω μου ΜΠΛΙΑΑΑΑΧ) γιατί έχουμε όλοι μας μικρόβια. Δεν χρειάζονται και οι πολλές αγκαλίες απο 3ους.... Μαμά-μπαμπάς και άντε καμιά γιαγιά που μας βοηθάει κιόλας (μην γινόμαστε τελείως γουρούνες)...

Καλή δικαιολογία δηλαδή αποτελούν όλες αυτές οι δυσειδαιμονίες (και ας μην τα πιστεύουμε οι περισσότερες) για να αποτρέψουμε την εξτρά κουραση και τα μικρόβια στο μπουμπουκάκι μας και σε μας.

Πάνω κάτω σε αυτές τις απόψεις κυμαινόμαστε και οι περισσότερες εδώ μέσα!!!

Ισχυει οτι δεν πρεπει να ερχονται γυναικες στο σπιτι οταν ειναι αδιαθετες? Η μπεμπα μου ειχε καθαρο προσωπακι και μια μερα γεμισε ξαφνικα πολλα σπιθουρακια στο μετωπο, μετα μου ειπε μια κοπελα οτι ηταν αδιαθετη, λετε να ειναι απο αυτο?

binvp2.png ZVLBp2.png

Αν και αργώ ακόμα, έχω σκεφτεί πως όταν με το καλό έρθει το μωράκι μου δε θα θέλω να το πιάνουν όλοι( συν το φτού σου, το οποίο το ξεκαθάρισα από τώρα που είμαι μόνο 2 μηνών, "μη δω κανένα να φτύσει το μωρό, έφυγε"). Πέιτε με υποχόνδρια, αλλά δεν το θέλω καθόλου τις πρώτες μέρες του μωρού. Εννοείτε πως όταν μεγαλώσει θα το χαίρονται όλοι! Πως μπορείς όμως να πεις στους συγγενείς μην το ακουμπήσετε, μην το φιλήσετε κλπ κλπ κλπ με ευγενικό τρόπο? Μήπως είμαι υπερβολική?

Ισχυει οτι δεν πρεπει να ερχονται γυναικες στο σπιτι οταν ειναι αδιαθετες? Η μπεμπα μου ειχε καθαρο προσωπακι και μια μερα γεμισε ξαφνικα πολλα σπιθουρακια στο μετωπο, μετα μου ειπε μια κοπελα οτι ηταν αδιαθετη, λετε να ειναι απο αυτο?

Εγώ που έχω γυναίκα γυναικολόγο, αν όταν με το καλό έρθει η ώρα να γεννήσω και έχει περίοδο τι πρέπει να κάνω?? :lol:

Φαντάζεσται όλες οι γυναίκες που δουλεύουν στα μαιευτήρια να μην πηγαίνουν για δουλεια όταν έχουν περίοδο!! :shock:

Ή εγώ που έχω γυναίκα παιδίατρο και θέλω να έρθει να δει το παιδί μου όταν το φέρω σπίτι, τι θα μου πει δεν έρχομαι γιατί έχω περίοδο?? :lol:

Τα σπυράκια-σπιθουράκια είναι καθαρά ορμονικό θέμα που μεταφέρεται απο την μαμά στο μωρό! Εκδηλώνεται οποιαδήποτε στιγμή, ή πολύ απλά μπορεί να την πείραξε κάποιο απορριπαντικό (το έπαθε η κόρη μου με το Προδέρμ :? ).

Επίσης μερικές μπεμπούλες έχουν ψευτοπερίοδο και βγαίνει γαλατάκι απο το στήθος τους και πάλι ολα αυτά οφείλονται στις ορμόνες τις δικές μας.... και όχι στη φύση ενός 3ου ατόμου άσχετου προς το μωρό!!!

Διαφημίσεις

Demi7 Μαλλον εχεις δικιο, λογικο μου ακουγεται :D

Για απορριπαντικο χρησιμοποιω Προδερμ, ποιο αλλο υπαρχει που να μπρορω να χρησιμομοιησω και να ειναι καλο? Απλα επειδη τα εβγαλε τις τελευταιες μερες κι οχι απο την αρχη δεν μπορουσα να καταλαβω τι ακριβως την πειραξε. Αυτο που λες για το στηθος και τις ορμονες, οντως η μπεμπα εχει μαστιτιδα απ'οτι μας ειπε ο παιδιατρος και της βαζουμε κομπρεσες με χαμομηλι, τωρα ειναι πολυ καλυτερα.

binvp2.png ZVLBp2.png

Μαμά-μπαμπάς και άντε καμιά γιαγιά που μας βοηθάει κιόλας (μην γινόμαστε τελείως γουρούνες)...

Πες με γουρουνα, δεν αφηνα ουτε τις γιαγιαδες.Μετα τους 6 μηνες απεσυρα τα ασφαλιστικα μετρα των 2 μετρων αποσταση απο το μωρο.Αφου ειμαι σπιτι, ΕΓΩ και ο μπαμπας αρκουμε για να το φροντιζουμε, ολοι οι αλλοι μπορουν να το βλεπουν απο μακρια :D:lol::!:

Δεν ειμαι υστερικη, αλλα επειδη εχω γνωση των κινδυνων, επελεξα να μην θεσω το παιδι σε αυτους

και γω ρε παιδια γουρουνα θελω να γινω!!!!αλλα θα ερθει η πεθερα απο το χωριο για καμια 10αρια μερες θα ναι και η μανα μου εδω δεν τα γλιτωνω τα μικροβια τουλαχιστον 4 ατομων με τιποτα τι να κανω?πως θα μενουμε στο ιδιο σπιτι και δεν θα τις αφηνω να το πιανουν?γινετε αυτο?ασε με τιε φιλες σε οσες λεω οτι δεν θελω να βγαλω το μωρο εξω πριν τα 40 η οτι δεν θελω επισκεψεις με κοιτουν σαν τρελη υποχονδρια :? δεν ξερω αν ειμαι υπερβολικη αλλα θελω να προστατεψω την μικρουλα μου απο τους κινδυνους αν αρρωστησει δεν θα μου το συγχωρησω!!!

Κοπελίτσες μου, για όσες έχετε το φόβο "γουρονοποίησης" έναντι τρίτων, η ατάκα είναι μία, δοκιμασμένη και αναντίρρητη":

"Ο/Η παιδίατρος είπε οτι..." συμπληρώνεται κατά βούληση ;)

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

Κοπελίτσες μου, για όσες έχετε το φόβο "γουρονοποίησης" έναντι τρίτων, η ατάκα είναι μία, δοκιμασμένη και αναντίρρητη":

"Ο/Η παιδίατρος είπε οτι..." συμπληρώνεται κατά βούληση Wink

Σωστά! Έχει να δώσει συμβουλές αυτός ο παιδίατρος! :lol::lol::lol:

Διαφημίσεις

H Iro εδωσε τη λυση...Παντως να ξερεις (χωρις να θελω να σε τρομαξω) οτι αν ενα μωρο πριν σαραντησει ανεβασει πυρετο...π.χ.επειδη κολλησε μια ιωσουλα, παει για νοσηλεια στο νοσοκομειο και οσφυονωτιαια παρακεντηση :!:

Γι'αυτο, μελλουσες μανουλες...ΠΡΟΣΟΧΗ στα μωρακια τα μικρα...δε φταινε σε κατι...εμεις ειμαστε υπευθυνοι γι'αυτα και ας γινουμε κακοι.

Παραθετω μια προσωπικη σκηνη:'Η μπεμπα 10 ημερων, εγω μες στα νευρα, το κλαμα , την αϋπνια κτλ. και ερχονται τα πεθερικα μου σπιτι.Η πεθερα μου, δεν μπορω να πω, πολυ διακριτικη, κοιτουσε απο μακρια το μωρο. Καποια στιγμη, ετσι ξαφνικα, ερχεται ο αντρουλης μου και μου παιρνει το μωρο απο τα χερια και το δινει στον πεθερο μου. :shock::evil: Ημουν στην κουζινα και μολις το αντιληφθηκα παγωσα, μου ανεβηκε το αιμα στο κεφαλι και ηθελα να τους πεταξω ολους εξω(μαζι με τον αντρα μου).Ο πεθερος μου ειχε βαλει τη μπεμπα στο υψος του προσωπου του και τησ μιλουσε.Αυθορμητα λοιπον μου βγηκε η φραση"Σιγα, μη βαλεις και ολη τη μουρη σου μεσα στο μωρο" :oops:

Ηταν πολυ αγενες, μα μου βγηκε αυθορμητα, αν και ειμαι διακριτικος ανθρωπος και ευγενικος.Ομως δε χωρουσε το μυαλο μου οτι ειχε παρει το νεογεννητο και ολα τα μικροβια του εκαναν εισβολη στο αναπνευστικο της μπεμπας.Δε μου μιλουσε για ενα τριμηνο και ακομα μου κραταει μουτρα. Ομως κανεις δεν τολμησε ξανα να πιασει τη μπεμπα χωρις να το εγκρινω.Αν κατι παθει το μωρο εγω θα πεθανω μεσα μου...αυτοι οκ θελουν να χαρουν αλλα προηγειται η υγεια του παιδιου!

Ουφ...τα ειπα και ξαλαφρωσα.... :lol:

Εκανα καπου ενα συντακτικο λαθος...ημουν στην κουζινα και πηρε το μωρο και το πηγε στο σαλονι..και μολις το αντιληφθηκα....κτλ...

οσο το σκεφτομαι τοσο μου ανεβενει το αιμα στο κεφαλι αυτο που πανε μες την μουρη του παιδιου και του μιλανε :evil: μα τοσο ανεγκεφαλοι καποιοι!εδω ενα η/υ παιρνεις και του βαζεις antivirus ειναι δυνατον να μην σκεφτονται καποιοι οτι το μωρο δεν εχει ανοσοποιητικο και ειναι απο παντου ευαλωτο?ασε με την κλασικη ατακα που μου λενε<τα γυφτακια τι παθαινουν ?πως ζουν αυτα>και επειδη επιζουν αυτα τα κακομοιρα σε αθλιες συνθηκες πρεπει να ερθει και το δικο μου παιδι σε επαφη με ολα τα μικροβια που κυκλοφορουν στην πιατσα? :evil:

θα κανω αυτο που λεει η ηρω και οποιος θελει ας παρεξηγηθει!ο/η παιδιατρος ειπε ...........<οτι με συμφερει> και τερμα η συζητηση!

οσο το σκεφτομαι τοσο μου ανεβενει το αιμα στο κεφαλι αυτο που πανε μες την μουρη του παιδιου και του μιλανε :evil: μα τοσο ανεγκεφαλοι καποιοι!εδω ενα η/υ παιρνεις και του βαζεις antivirus ειναι δυνατον να μην σκεφτονται καποιοι οτι το μωρο δεν εχει ανοσοποιητικο και ειναι απο παντου ευαλωτο?ασε με την κλασικη ατακα που μου λενε<τα γυφτακια τι παθαινουν ?πως ζουν αυτα>και επειδη επιζουν αυτα τα κακομοιρα σε αθλιες συνθηκες πρεπει να ερθει και το δικο μου παιδι σε επαφη με ολα τα μικροβια που κυκλοφορουν στην πιατσα? :evil:

θα κανω αυτο που λεει η ηρω και οποιος θελει ας παρεξηγηθει!ο/η παιδιατρος ειπε ...........<οτι με συμφερει> και τερμα η συζητηση!

ΓΙΑΥΤΟ Ο ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΓΥΦΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 45 ΜΕ 5Ο ΧΡΟΝΙΑ :evil: ΕΠΕΙΔΗ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ :mad:
.png40145a8546f30db01.gif

Η πεθερά μου αμφισβητεί τον γυναικολόγο και τον παιδίατρο σε ΟΤΙ κι αν της πω.

Τη μόνη συμβουλή που άκουσε ήταν από τον χασάπη :shock: ότι και καλά να μην δίνουμε συχνά στον γιο μου χοιρινό και ήρθε και μου το είπε με ύφος 100 καρδιναλίων, ενώ όταν της λέω ο παιδίατρός είπε...... μου απαντάει "έλα μωρέ, δεν είναι έτσι, υπερβάλεις και τέτοια...." άρα καταλήγουμε ότι ο χασάπης της γειτονιάς έχει Διδακτορικό ενώ οι γιατροί μου είναι κομπογιαννίτες.... :D

Σχετικά με τον κόσμο τις σαράντα ημέρες, εγώ είχα βάλει εμπάργκο. Απαγορεύεται είσοδος και έξοδος για όλους εκτός από γονείς και αδέρφια. Αλλά όποτε ερχόταν η πεθερά μου έβαζε μισό τόνο άρωμα channel No 5 μην τυχόν την κακολογήσει το παιδί και με έπιανε το κεφάλι μου εμένα, φαντάσου το μωρό πάνω της. Τώρα βέβαια μετά από ώρες μουρμούρα στον άντρα μου, επιτέλους της μιλάει άρα έχω να ελπίζω.

Η πεθερά μου αμφισβητεί τον γυναικολόγο και τον παιδίατρο σε ΟΤΙ κι αν της πω.

Και εδώ υπάρχει δοκιμασμένη και κλασική ατάκα σε περιπτώσεις ηλίθιων αμφισβητήσεων: ( βλέμμα σταθερό και σοβαρό και λέμε: ) "Αν συμβεί κάτι στο μωρό, θα αναλάβεις εσύ την ευθύνη;" ή "Το απόγευμα πέρνα από το σπίτι να μιλήσεις απευθείας τηλεφωνικά με τον γιατρό μου για να του το πεις εσύ - τι ώρα θα έρθεις;"

Και άμα έρθει, σφυριχτε μου κλέφτικα.

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

Demi7 Μαλλον εχεις δικιο, λογικο μου ακουγεται :D

Για απορριπαντικο χρησιμοποιω Προδερμ, ποιο αλλο υπαρχει που να μπρορω να χρησιμομοιησω και να ειναι καλο? Απλα επειδη τα εβγαλε τις τελευταιες μερες κι οχι απο την αρχη δεν μπορουσα να καταλαβω τι ακριβως την πειραξε. Αυτο που λες για το στηθος και τις ορμονες, οντως η μπεμπα εχει μαστιτιδα απ'οτι μας ειπε ο παιδιατρος και της βαζουμε κομπρεσες με χαμομηλι, τωρα ειναι πολυ καλυτερα.

Το αντικατέστησα με το Αρκάδι και μετά το χρόνο της πλένω τα ρούχα με κανονικό απορριπαντικό....

Ομως αυτό που της έβγαλε εξάνθημα στο χέρι (σαν ξηροδερμία αλλά με κοκκινα μπιμπικάκια μαζί) ήταν το 2 σε1 για το μπανάκι της απο την Προδέρμ και το γύρισα στην Φισάν αλλά τα ίδια και διαπίστωσα ότι είναι η ίδια εταιρεία!!! Εδώ και 1 χρόνο χρησιμοποιώ της Nivea το 2σε1 για 0-3 χρονών και παρόλο που την κάνω μέρα παρα μέρα μπάνιο (με όλα τα παπάκια, βατραχάκια, χελωνάκια και την Ντόρα :D ) δεν μου ξαναέβγαλε κανένα εξάνθημα!!!

Μαμά-μπαμπάς και άντε καμιά γιαγιά που μας βοηθάει κιόλας (μην γινόμαστε τελείως γουρούνες)...

Πες με γουρουνα, δεν αφηνα ουτε τις γιαγιαδες.Μετα τους 6 μηνες απεσυρα τα ασφαλιστικα μετρα των 2 μετρων αποσταση απο το μωρο.Αφου ειμαι σπιτι, ΕΓΩ και ο μπαμπας αρκουμε για να το φροντιζουμε, ολοι οι αλλοι μπορουν να το βλεπουν απο μακρια :D:lol::!:

Δεν ειμαι υστερικη, αλλα επειδη εχω γνωση των κινδυνων, επελεξα να μην θεσω το παιδι σε αυτους

Οταν αναφέρθηκα σε γιαγιάδες εννοούσα την μάνα μου (58χρονών) που είναι τρελή με την καθαριότητα και μας έχει φροντίσει όλους απίστευτα....

Εννοείται οτι αποκλείονται γιαγιάδες της παλιάς εποχής που μπανιο και αλλαγή βρακιού κάθε 15 για να μην τις πουν παστρικιές και έχουν κι ένα σωρό #$%^^&@ φοβίες, δυσειδαιμονίες να σου φορτώσουν στο κεφάλι σου....

Να μου λείπει....

Μιλάμε για άτομα που έχουν μυαλό στο κεφάλι τους και ξέρουν οτι ένα μωρό δεν θέλει πολλά "κολλητιλήκια".... απλά να μας ξεκουράζουν σε μια φάση που είναι ιδιαίτερα φορτισμένη για μας τις μαμάδες.

Μέχρι εκεί όμως.............