Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δύο βιοχημικες εγκυμοσύνες. Γιατί;;;;


Recommended Posts

Καλησπέρα σας. Είναι η πρώτη φορά που γράφω.

Έχω στο ιστορικό μου δύο βιοχημικες εγκυμοσύνες. Απ ότι φαίνεται μένω εύκολα εγκυος όμως στην 5η εβδομάδα το χάνω. Πριν καν δω σακο. Η πρώτη μου βιοχημικη έγινε πριν ένα χρόνο μετά από δύο μήνες επαφών, η δεύτερη έγινε πριν ένα μήνα μετά από δύο μήνες πάλι επαφών. Έχω ενδομητριωση (είχα μια κύστη στην ωοθηκη) και την έχω αντιμετώπισει με λαπαροσκοπηση όπου αφαιρέθηκε η κύστη μόνο και μετά έκανα δύο ενέσεις arvekap.Έκτοτε οι υπερηχοι μου δεν δείχνουν κάποια κύστη ενδομητριωσης. Ο γιατρός μου λέει πως αφού συλλαμβάνει η ενδομητριωση δεν με επηρεάζει αρνητικά.

Έχω κάνει ορμονολογικες έλεγχο και έχω αυξημένη προλακτινη την οποία ρύθμισα με dostinex. Κατόπιν, έμεινα εγκυος κι ήλπιζα ότι θα μείνει αυτή τη φορά. Τζίφος!

Ο γιατρός μου με έστειλε για εξετάσεις θρομβοφιλιας και αντιφωσφολιπιδικο συνδρόμου. Πήγα λοιπόν σε αιματολογο να μου γράψει τις εξετάσεις μου έγραψε τις βασικές για θρομβοφιλια γιατί λέει όλο το πακέτο είναι περιττό πια, το παρακάνουν και αύριο βγαίνουν τα αποτελέσματα. Έχω αγωνία τι θα γίνει. Δεν ξέρω αν θέλω να έχω κάτι ή να μην έχω. Θέλω μόνο να βρω την απάντηση στο ερώτημαου. Γιατί; Γιατί όταν θες κάτι πολύ, να μην γίνεται εύκολα; Τη μια απελπίζεσαι, την άλλη προσπαθώ να κάνω διάφορα για να ξεχάστω.

Έχει καμιά από σας εμπειρία με βιοχημικες που κατέληξαν σε αίσιο τέλος;

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Κορίτσι ευχομαι καλη επιτυχια με τις εξετάσεις σου.Μακαρι να βρεις ότι εχεις κατι γιατι όλα αντιμετωπιζονται ,το αγνωστο κ το τυχαιο ειναι δυσκολο.Η αδερφη μου ειχε σαν κ σενα 2αποτυχημενες εγκυμοσυνες,ο γιατρος της ειπε οτι μπορει να ειναι κ τυχαιο αλλά αυτη το εψαξε κ βρηκε πως ειχε κατι σαν θρομβοφιλια,εκανε θεραπεια κ εχει τωρα δυο παιδαρους.Θα σου προτεινα να το ψαξεις κ εσυ κ να μη το αφησεις στην τυχη.Καλη τυχη και όλα λυνονται μην ανησυχεις.

Link to comment
Share on other sites

κακως δεν σου εκαναν και για το αντιφωσφολιπιδικο, να επιμεινεις να την κανεις, και για βιταμινες B και D. δεν καταλαβα, ποιος αποφασισε οτι ειναι ξεπερασμενες οι εξετασεις για αυτοανοσα? μην ακους κανεναν, και καν'τες.

και πηγαινε σε αλλον αιματολογο!!! που θα σε ψαξει οπως πρεπει.

Link to comment
Share on other sites

Κορίτσι μην απελπίζεσαι!

 

Εγώ είχα δυο βιοχημικές σε διάστημα 4 μηνών, όπως κι εσύ δεν προλάβαινα να δω τίποτα στον υπέρυχο, μέχρι να ανακαλύψω ότι είμαι έγκυος τα έχανα.

 

Είχα πανικοβληθεί όπως υποθέτω κι εσύ τι συμβαίνει και γιατί να μου συμβεί κάτι τέτοιο 2η φορά ειδικά αφού ο γιατρός έλεγε τυχαίο γεγονός. Τελικά όμως ανακάλυψα στην πορεία ότι δεν υπάρχει τυχαίο γεγονός.

 

Θα σε συμβούλευα να κάνεις όλες τις εξετάσεις των καθεξίν αποβολών που περιλαμβάνουν ορμονικές, ανοσολογικές, θρομβοφιλίας, ενδοκρινολογικές κτλ.

Όχι πως είναι και απαραίτητες αλλά περισσότερο για να είσαι ψυχολογικά ήρεμη ότι δεν υπάρχει κάτι για να στραβώσει μια μελλοντική σου εγκυμοσύνη.

 

Για την ιστορία λοιπόν, ανακάλυψα ότι έχω αυτοάνοση θυρεοειδίτιδα Hashimoto το οποίο ρύθμισα, η προλακτίνη μου λίγο αυξημένη στα όρια των ανώτατων φυσιολογικών τιμών ( θυροειδής και προλακτίνη συσχετίζονται) και μια πολύ ελαφριά τάση για θρομβοφιλία ( δεν φταίει για τις αποβολές μου).

 

Τώρα όπως βλέπεις είμαι έγκυος στην 13η εβδομάδα και ευτυχώς όλα πάνε καλά. Παίρνω την αγωγή μου και κάνω και τις ενεσούλες μου και όλα μέχρι τώρα είναι μια χαρά.

 

Και να σου πω και κάτι; Δεν λες πάλι καλά που είχαμε βιοχημικές και δεν ταλαιπωρηθήκαμε με αποξέσεις και χειρουργεία; Και το ότι δεν είδαμε ποτέ τίποτα στον υπέρυχο τώρα λέω πάλι καλά που δεν είχα δει γιατί τώρα που βλέπω το πλασματάκι να κουνάει χέρια και πόδια, δεν μπορώ να φανταστώ πως είναι να χάνεις ένα μωράκι για το οποίο έχεις εικόνα πλεον.

 

Όλα θα πάνε μια χαρά όπως πήγαν και πηγαίνουν σε μένα. Ξέρω ακριβώς πως αισθάνεσαι, εμένα με είχε πάρει από κάτω αλλά όταν άρχισα να το ψάχνω ένιωσα καλύτερα. Κάνε τις εξετάσεις σου, ελπίζω να έχεις καλό γιατρό και όλα θα φτιάξουν.

08Irp2.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Θα σου έλεγα να δεις και το θυροειδή σου και να ψάξετε εντατικά και το σπέρμα του συζύγου, ίσως με κατάτμηση DNA. Εύχομαι ολόψυχα η επόμενη φορά να είναι η ΣΟΥΠΕΡ τυχερή!

Link to comment
Share on other sites

Κορίτσια, σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Με βοηθάτε πολύ!

Σήμερα πήρα τα αποτελέσματα, έκανα για αντιφωσφολιπιδικο συνδρομο ( είναι αρνητικό), για θρομβοφιλια ( αρνητικό) αυταντισωματα (λύκος και καρδιολιπινες, anti-b2 και πρωτεΐνη c) είναι όλα φυσιολογικά ΕΚΤΟΣ από τα αντιπυρηνικα αντισωματα ΑΝΑ που βγήκαν θετικά 1/160. Πήρα αμέσως την αιματολογο και μου είπε πως αυτό δεν την ανησυχεί μια που τα άλλα είναι οκ και πως αυτό μπορεί να σχετίζεται με θυρεοειδιτιδα. Εξετάσεις θυρεοειδή έκανα t4 και tsh τον Φλεβαρη και δεν έχω. Επίσης, βγήκε ότι έχω έλλειψη σιδήρου.

Η αιματολογος μου είπε να ξεκινήσω προληπτικα ενέσεις ηπαρίνης το πρώτο τρίμηνο όταν με το καλό ξαναμεινω εγκυος, χάπια προγεστερονης και να πάρω από τώρα φυλισιν και σίδηρο.

Τώρα

Τώρα να χαρώ που δεν βρέθηκε ουσιαστικά κάτι ή όχι; Λέτε μου πουν για περαιτέρω ψάξιμο;

Link to comment
Share on other sites

Κορίτσια, σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Με βοηθάτε πολύ!

Εξετάσεις θυρεοειδή έκανα t4 και tsh τον Φλεβαρη και δεν έχω. Επίσης, βγήκε ότι έχω έλλειψη σιδήρου.

Η αιματολογος μου είπε να ξεκινήσω προληπτικα ενέσεις ηπαρίνης το πρώτο τρίμηνο όταν με το καλό ξαναμεινω εγκυος, χάπια προγεστερονης και να πάρω από τώρα φυλισιν και σίδηρο.

Τώρα

Τώρα να χαρώ που δεν βρέθηκε ουσιαστικά κάτι ή όχι; Λέτε μου πουν για περαιτέρω ψάξιμο;

 

Ο θυροειδής είναι πολύ ύπουλος! Έκανες τα αντισώματα του θυροειδή ( αντι-ΤΡΟ,anti-TG) ; Για να καταλάβεις εγώ ανακάλυψα τον hashimoto (αυτοανοση θυρεοειδίτιδα) αφού έμεινα έγκυος σε αυτήν την εγκυμοσύνη και τα αντισώματα είχαν ανεβεί πολύ. Η TSH & T4 ήταν στα φυσιολογικά επίπεδα. Πιστεύω να δεις και έναν καλό ενδοκρινολόγο για παν ενδεχόμενο.

08Irp2.png
Link to comment
Share on other sites

Antia τα αντισώματα δεν τα έκανα φέτος, μέχρι πέρυσι ήταν κανονικά. Αλλά θα τα ξανακάνω τώρα, μια που το λες. Δεν θα το αφήσω. Σ ευχαριστώ. Βρε κορίτσια, λέτε να κρατήσω κι εγώ το μπεμπε μου ποτέ στην αγκαλιά μου;

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...