Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

γλειφει τα παντα

Recommended Posts

καλησπερα,

εχω ενα κοριτσακι 1,5 μηνων..σχεδον απο τις πρωτες μερες εβαζε συχνα τα χερακια της στο στομα της...ειτε μπουνιτσες ,ειτε το δαχτυλο...πιο πολυ ολο το χερι!τωρα τις τελευταιες μερες εχει αρχισει να γλειφει τα χερια της,τα σεντονια,τα τοιχωματα του πορτ μπεμπε.αυτο το κανει κυριως οταν για καποιο λογω δεν θελει να ειναι ξαλπωμενη...σας εχει τυχει?κ το κακο ειναι οτι δεν μου πιανει τηυν πιπιλα!δεν την θελει!πολυ σπανι αθ ατην κρατησει υστερα απο ''πιεση''.ειναι ανυσηχητικο?επισης να σημειωσω οτι γενικα μπαινοβγαζει την γλωσσα της ολη την ωρα!!!εχει συμβει σε κανεναν?

Διαφημίσεις

Αυτό με την πιπίλα να μην σε ανησυχεί καθόλου,αρκετά μωράκια δεν θέλουν...δεν είναι καθόλου κακό,ισα ίσα...

οσο γι'αυτο που κάνει με τη γλώσσα θεωρώ πως είναι τελείως φυσιολογικό...το έκανε και ο δικός μου.Να ξέρεις πως η γλώσσα στα μωράκια ειναι το όργανο που χρησιμοποιούν για να ανακαλύψουν τα παντα,ακομα δεν έχει αίσθηση των χεριών της,τα πάντα γυρω της της κάνουν εντύπωση και ο μόνος τρόπος για να τα εξερευνήσει ειναι με τη γλώσσα... θα σου γεμίζει σάλια τα πάντα,αλλα έτσι είναι,είναι ενα στάδιο απο τα πολλά που θα περάσετε...

Να τη χαίρεσαι!!!

Την πιπιλα τι την θέλεις, τι καλο κανει και γιατι ανυσηχεις που δεν την παιρνει;

Εννοείται οτι ειναι φυσιολογικό ετςι εξερευνούν τα μωρα, να ανυσηχουσες αν δεν το εκανε!!

Ξερω τοοοοοοοοσα παιδια που δεν είχανε πιπιλα και δεν πιπιλάνε το δάχτυλο!

Ασε που και να το πιπιλιςεί υπάρχουν ειδικά καπάκια που βάζεις στο δάχτυλο και τα σταματάει ... Η πιπιλα δημιουργεί πολλα προβλήματα απο στόμα/δόντια και για μερικά παιδια ειναι πολυ δύσκολο να τη κόψουν

Η ανήψια μου που ειναι 4 και ακομα που και που την εχει, το στόμα της εχει καταστραφεί ειναι σαν δρακουλας.... Κρίμα :-(

Διαφημίσεις

ισως αν επιανε την πιπιλα να μην εγλειφε τα παντα γυρω της!!και φοβμαι μηπως της μεινει κ πιπιλαει το δαχτυλο της μεγαλωνοντας...

Το να χρησιμοποιησεις την πιπίλα για να σταματήσει κατι που είναι τοσο φυσικο για αυτήν, είναι σαν να τη φιμώνεις...

να μην ανησυχείς,άλλωστε αυτές είναι συμπεριφορές που κρατάνε λίγους μήνες,η πιπίλα όμως είναι κατι που ισως πάρει κ χρόνια να κοπεί...

Το μόνο όφελος που εχω δει απο την πιπίλα ειναι πως οταν γκρινιάζει τον ηρεμεί,κατα τ'άλλα μονο προβλήματα δημιουργεί π.χ. Δεν μπορεί να κοιμηθεί χωρίς αυτήν κ άπαξ κ του φύγει στον ύπνο ξυπνάει κ κλαίει,ανησυχώ για το πως θα την κόψει και το κυριότερο οπως ειπε κ η babycute καταστρέφει δόντια κ στόμα...

εγω εβαλα σιδεράκια εξαιτίας της πιπίλας...

να χαίρεσαι λοιπόν που η μικρή σου δεν την θέλει...