Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Οσφυαλγία?!

Recommended Posts

Είναι 6.30 το πρωί και δεν μπορώ να κοιμηθώ με τίποτα! Πονάει φοβερά ο γοφός μου. Πήγα ορθοπαιδικό εχθές με εξέτασε και πριν με στείλει για ακτινογραφία μου είπε οτι είναι -μάλλον- λόγω εγκυμοσύνης,μιας ορμόνης που δρα στους συνδέσμους ώστε να χαλαρώνουν για να διευκολύνουν την γέννα και μπορεί να πονάω για 6μήνες!

Το μωρό αγκαλίτσα ΤΕΛΟΣ. Εκεί έπαθα το σοκ! Τι θα κάνω τώρα? Ποιός θα σηκώνει το μωρό??? :shock: Ποιός θα κάνει τις δουλειές??? Και σαν να μην εφτανε αυτό ο σύζυξ από σήμερα πάει μακρυά για δουλειά οπότε και αυτοκίνητο ΤΕΛΟΣ! Είμαι σε αδιέξοδο.Τώρα περιμένω να πώ την Πέμπτη το απόγευμα να δει την ακτινογραφία που έδειξε -Στένωση μεσοσπονδυλίιου διαστήματος μεταξύ 05-11, να δούμε αν όντως οφείλεται στην εγκυμοσύνη... Α! ΄μπορεί λέει να οφείλεται και στην επισκληρίδιο! :shock:

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!

Διαφημίσεις

αμανν...... :shock::? περάστικά σου Βίκυ και ελπίζω να πάνε όλα καλά.....!!!! :?:!:

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

που ακριβώς σε πονάει βρε Βίκυ; Από την πολύ αγκαλιά έχω και εγώ έναν πόνο ...πως να το πω....στο κόκαλο στη μέση του πωπού...στην πλευρά που κρατάω το μπέμπη.....το έχω όμως περάσει στο ντούκου γιατί περνάει τη νύχτα που κοιμάμαι...επίσης έχω πάρει και pouch για να μην τον έχω συνέχεια στα χέρια...δεν το έχω χρησιμοποιήσει ακόμα όμως...οπότε ρώτα τα κορίτσια που το χρησιμοποιούν μήπως είναι μια λύση για τον πόνο....

Ακριβώς όπως τα λες, στο αριστερό κωλομέρι (sorry κιόλας). Έχω πεθάνει! δεν μπορώ να καθήσω! Από εχθές πονάω και σε όλο το πόδι μέχρι το προ τελευταίο δαχτυλάκι που πονάει λες και το έχω κοπανήσει. Μου έδωσε και φάρμακο πολύ δυνατό, με συμπληρωματικό για προστασία στο στομάχι.Όρθια επιβαρύνεται η κατάσταση αλλά δεν μπορώ καθιστή πονάω περισσότερο. Ρώτησα τον γιατρό και μου είπε να δω την ακτινογραφία και να σου πω για το pouch.Εγώ θα πάρω όπως και να έχει γιατί δεν μπορώ να μην το παίρνω αγκαλιά το κακόμοιρο, είμαι μόνη μου δεν έχω κανέναν να βοηθήσει.

Σιδέρωσα 3 πλυντήρια. Έκανα και ένα σφουγάρισμα, μια κοτόσουπα και κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο. Συν το ότι έχω και τον μεγάλο σπίτι γιατί είναι αδιάθετος, πονάει κοιλίτσα. Αυτά! :cry:

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!

Ακριβώς όπως τα λες, στο αριστερό κωλομέρι (sorry κιόλας). Έχω πεθάνει! δεν μπορώ να καθήσω! Από εχθές πονάω και σε όλο το πόδι μέχρι το προ τελευταίο δαχτυλάκι που πονάει λες και το έχω κοπανήσει. Μου έδωσε και φάρμακο πολύ δυνατό, με συμπληρωματικό για προστασία στο στομάχι.Όρθια επιβαρύνεται η κατάσταση αλλά δεν μπορώ καθιστή πονάω περισσότερο. Ρώτησα τον γιατρό και μου είπε να δω την ακτινογραφία και να σου πω για το pouch.Εγώ θα πάρω όπως και να έχει γιατί δεν μπορώ να μην το παίρνω αγκαλιά το κακόμοιρο, είμαι μόνη μου δεν έχω κανέναν να βοηθήσει.

Σιδέρωσα 3 πλυντήρια. Έκανα και ένα σφουγάρισμα, μια κοτόσουπα και κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο. Συν το ότι έχω και τον μεγάλο σπίτι γιατί είναι αδιάθετος, πονάει κοιλίτσα. Αυτά! :cry:

:shock::shock::shock: Μια λέξη: Ήρωας... κι άλλη μία: Περαστικά..!

Διαφημίσεις

Εγω από τη γεννα και μετα όταν σκύβω να σηκωσω το Χαρη ειδικα από το μπάνιο, που δεν μπορω να ειμαι γονατιστη, γιατι ταυτοχρονα κραταω την πετσετα και πρέπει να εχω και καλη ισορροπια μη μου γλιστρισει το παιδι, υποφερω με τη μεση. Μενω εκει που ειμαι, και για να μπορεσω να σηκωθω πρέπει οπωσδηποτε να κατσω για 10-15 δευτερα στο μαρμαρο της μπανιερας να συνελθω.

Μίλησα σημερα με το γιατρο και γω και μαλλον μες τη βδομαδα θα παω να με δει. Μου ειπε ομως για αξονικη γιατι λέει η ακτινογραφια δεν δειχνει τιποτα συνηθως.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Ωχ,περαστικα σου!!

Κι εγω εχω προβλημα με τη μεση στο ιδιο σημειο που λετε και ειμαι σιγουρη οτι ειναι απο την αγκαλια...Ειδικα οταν τον βαζω ή τον βγαζω απο το κρεβατακι του το νιωθω να με "χτυπαει'.... :? Δε γινεται κατι διαφορετικο ομως....

bxBwp2.png EgDTp2.png

λοιπον,ειχα και εγω προβλημα με την μεση και συγκεκριμενα μαλλον εκει που λετε απο οτι θυμαμαι,η αγκαλια δεν νομιζω οτι εφταιγε στην δικη μου τουλαχιστον περιπτωση γιατι το ειχα για τους 2 μηνες περιπου που γυρισα απο το νοσοκομειο και αυτο που σκεφτηκα ηταν μηπως εφταιγε η επισκληριδιος...???δεν εκανα τιποτα,και μου περασε αλλα ειχα φτασει και σε σημειο να ψιλοκουτσαινω.μπορει να εφταιγε αυτο?

συγνώμη, όλες που πονάτε έχετε κάνει επισκληρίδιο ?...... :roll::shock: .... όχι ότι έχω ψάξει τις πιθανές επιπτώσεις που έχει..... αλλά σοκάρομαι λίγο.

....περαστικά σε όλες....!

R.I.P. Michael Jackson.

Διαφημίσεις

και εγώ έχω κάνει επισκληρίδιο ... λέτε ρε παιδιά; εγώ πάντως νομίζω ότι είναι από την αγκαλιά γιατί το ΣΚ που ήμασταν Αθήνα και τον κρατούσαν όλοι οι άλλοι εκτός από μένα ήμουν μια χαρά.

Εκανα επισκληρήδιο. Με πονουσε το ίδιο σημείο περιπου 2 βδομάδες μετά τον τοκετό για 1 περιπου βδομάδα. Πονουσα πολύ , μετά περασε μόνο του. Δεν ξερω αν ήταν από την επισκληρήδιο ή από τις τακτικές αλλαγές της πάνας.

Και μενα οταν με ξεκουραζει λιγο η μαμα μου οταν εχει αδεια καλυτερευει η κατασταση....Αν ηταν απο την επισκληριδιο δεν θα φαινοταν νωριτερα?Εμενα τωρα με επιασε...

bxBwp2.png EgDTp2.png

Διαφημίσεις

εγω το πρωτο πραγμα παντως που σκεφτηκα οταν με επιασε ο πονος ηταν οτι μαλλον εφταιγε η επισκληριδιος,γιατι τι βαρος να ειναι ενα μωρο 3.500 κιλα,εξαλλου δεν μπορω να πω οτι το κραταγα πολλες ωρες αγκαλια,ουτε εσκυβα για να το αλλαξω...

εγώ δεν έχω αυτόν τον πόνο που λέτε αν και όλη τη μέρα έχω το μωρό αγκαλιά αλλά δεν έχω κάνει επισκληρίδιο. Λέτε τελικά να φταίει αυτό και η επισκληρίδιος να μην είναι τόσο ακίνδυνη όσο λένε;

Δημήτρης 25/01/07

Εβελίνα 12/04/08

Χριστίνα 04/10/10

Δεν ξερω κοριτσια για την οσφυαλγια αλλα εμενα η επισκληριδιος μου δημιουργησε πολλα προβληματα αρχιζοντας απο το να μην μπορω να στηριξω το κεφαλι μου αμεσως μετα την γεννα (προβλημα στον αυχενα) εως το να μην μπορω να περπατησω απο τους πονους που ειχα στα ποδια μετα απο 30 μερες!

Προσωπικα πιστευω οτι απο μονη της η επισκληριδιος μπορει να δημιουργησει προβληματα...ποσο μαλλον αν υπαρχει και βεβαρημενο ιστορικο!!!

Τρεμω στην ιδεα της επομενης εγκυμοσυνης και γεννας με επισκληριδιο!

yHVLp3.png G2Hmp3.png

να σας πώ κάτι,.... λίγο λογικό είναι να υπάρχει κάποιο σύμπτωμα όταν διαταράσσεται η φυσιολογική ισορροπία στην σπονδυλική στήλη με αυτή τη παρέμβαση.....

δηλαδή, το ότι η επισκληρίδιος στο μυαλό μας είναι κάτι φαινομενικά εύκολο και τίποτα σπουδαίο, δεν είναι λίγο παραπλανητικό ....?....?........

και σίγουρα τους γιατρούς μιας και δεν θα ασχοληθούν μαζί σας μετά, (θα σας στείλουν σε άλλο γιατρό), δεν τους απασχολεί..... , , .....! :? !

R.I.P. Michael Jackson.

Να σας πω κι εγώ τη δική μου εμπειρία (που είναι μακροχρόνια και πολύ ψαγμένη); (Δεν είμαι γιατρός, και συγγνώμη για το ποστ που τελικά βγαίνει μεγάλο, απλά την εμπειρία μου λέω...)

Από φοιτήτρια είχα πολλά προβλήματα με τη μέση μου (εδώ και 14 χρόνια δηλαδή). Κατά καιρούς με πιάνανε κάτι φοβερές κρίσεις (που τότε τις έλεγα "λουμπάγκο"!) και κρεβατονόμουν για καμιά εβδομάδα τουλάχιστον. Είχα πάει σε κάνα δυο ορθοπεδικούς (που δεν ασχολήθηκαν ιδιαιτέρως), μου σύστηναν "ξεκούραση" και χάπια (μυοχαλαρωτικά κυρίως).

Μεγάλο λάθος τα χάπια στην οσφυαλγία: είναι σαν να σου ανάβει το λαμπάκι στο αυτοκίνητο ότι δεν έχεις λάδια και αντί να πας να βάλεις λάδια να σβήνεις το λαμπάκι.

Τελικά έχω κήλες σε τρεις δίσκους (στην ακτινογραφία έδειχνε στένωση και στους τρεις σπονδύλους, έκανα μαγνητική και έδειξε και μεγάλες δισκοκήλες και στενό νωτιαίο σωλήνα), έχω σκολίωση (από μικρή προφανώς) και έχω και κάποιο πρόβλημα στο ιερό οστό (είναι ελαφρώς διαχωρισμένο). Καθώς καταλαβαίνετε, από τότε ασχολήθηκα πολύ με αυτό.

Αυτό που με βοήθησε πολύ εμένα ήταν η χειροπρακτική (η ειδικότητα των γιατρών λέγεται στα ελληνικά "οστεοπαθολόγος", στα αγγλικά chiropractor, και είναι αρκετά διαφορετική από τους φυσιοθεραπευτές). Να φανταστείτε, την πρώτη φορά που πήγα στο χειροπρακτικό (θηλάζουσα μητέρα γαρ, δεν μπορούσα να πάρω χάπια), μέσα στο αυτοκίνητο καθόμουν στα χέρια μου σηκώνοντας τους ώμους γιατί δεν μπορούσα να καθήσω καθόλου. Έφυγα απ' αυτόν μετά από 20 λεπτά, περπατώντας!

Ο πόνος στο πόδι ή στο γοφό είναι επίσης συνηθισμένος. Στην ουσία κάποιο νεύρο πιέζεται ανάμεσα στους σπονδύλους (ή από κήλη) και οδηγεί στο πόδι. Αυτό στη χειροπρακτική λύνεται σχεδόν αμέσως (από την πρώτη ή δεύτερη επίσκεψη στις περισσότερες περιπτώσεις), με αρνητική πίεση στους σπονδύλους (σαν να τους απομακρύνει τον έναν απ' τον άλλον).

Σχετικά με την επισκληρίδιο, παρόλο που δεν έκανα και δεν μπορώ να έχω άποψη, έχω να πω ότι στην εγκυμοσύνη όλη η μηχανική του σώματος αλλάζει, η στάση μας αλλάζει, το βάρος που έχουμε συνηθίσει αλλάζει. Οπότε είναι λογικό κάποιοι να έχουμε ευαισθησία, είτε κατά τη διάρκεια, είτε μετά την εγκυμοσύνη (αφού πάλι όλα αλλάζουν απότομα). Μπορεί δηλαδή να μη φταίει μόνο η επισκληρίδιος.

Εκτός από τη χειροπρακτική εμένα με βοήθησαν πολύ δύο άλλα πράγματα:

Πρώτον: ειδικές ασκήσεις (πολύ απλές και πολύ εύκολες, στο πάτωμα ή με μπάλα πιλάτες) που τώρα κάνω σχεδόν κάθε μέρα.

Δεύτερον: το babywearing. Φορούσα το Βασίλη απ' τη μέρα που τον φέραμε απ' το μαιευτήριο (5 ημερών) που ήταν πολύ ελαφρύς. Το βάρος ήταν ελάχιστο και τον φορούσα με slings οπότε ήταν βάρος καλά ελεγχόμενο και καλά μοιρασμένο. Φορούσα το μωρό μου κάθε μέρα, και όλο και περισσότερο. Οπότε όπως ο Βασίλης μεγάλωνε, αυξανόταν σταδιακά και σιγά-σιγά και το βάρος που κουβαλούσα. Οι μύες της μέσης μου δυνάμωναν (και είναι οι ίδιοι μύες που στηρίζουν τη σπονδυλική στήλη) σαν να έκανα γυμναστική. Επίσης, με το babywearing, επειδή πρόσεχα το μωρό μου, είχα καλύτερη στάση σώματος γενικότερα. Ειλικρινά, τις περιόδους που τον φορούσα περισσότερο είχα λιγότερα προβλήματα με τη μέση μου απ' ότι σε φάσεις που δεν φορούσα το μωρό μου, λόγω αυτής της σταδιακής "γυμναστικής" στη μέση μου.

Οπότε αν θέλει κανείς τη γνώμη μου (μιας πονεμένης!), συνιστώ ειδική γυμναστική, συνιστώ χειροπράκτορα (ή έστω άλλο είδος φυσιοθεραπείας) και κυρίως συνιστώ να το ψάξετε και να μην επαναπαυτείτε με χάπια και "ξεκούραση" (αν είναι δυνατόν να "ξεκουραστεί" μια μάνα με μωρό!).

Περαστικά σε όλους τους πονεμένους! Σας νιώθω!

Να σας πω κι εγώ τη δική μου εμπειρία (που είναι μακροχρόνια και πολύ ψαγμένη); (Δεν είμαι γιατρός, και συγγνώμη για το ποστ που τελικά βγαίνει μεγάλο, απλά την εμπειρία μου λέω...)

Από φοιτήτρια είχα πολλά προβλήματα με τη μέση μου (εδώ και 14 χρόνια δηλαδή). Κατά καιρούς με πιάνανε κάτι φοβερές κρίσεις (που τότε τις έλεγα "λουμπάγκο"!) και κρεβατονόμουν για καμιά εβδομάδα τουλάχιστον. Είχα πάει σε κάνα δυο ορθοπεδικούς (που δεν ασχολήθηκαν ιδιαιτέρως), μου σύστηναν "ξεκούραση" και χάπια (μυοχαλαρωτικά κυρίως).

Μεγάλο λάθος τα χάπια στην οσφυαλγία: είναι σαν να σου ανάβει το λαμπάκι στο αυτοκίνητο ότι δεν έχεις λάδια και αντί να πας να βάλεις λάδια να σβήνεις το λαμπάκι.

Τελικά έχω κήλες σε τρεις δίσκους (στην ακτινογραφία έδειχνε στένωση και στους τρεις σπονδύλους, έκανα μαγνητική και έδειξε και μεγάλες δισκοκήλες και στενό νωτιαίο σωλήνα), έχω σκολίωση (από μικρή προφανώς) και έχω και κάποιο πρόβλημα στο ιερό οστό (είναι ελαφρώς διαχωρισμένο). Καθώς καταλαβαίνετε, από τότε ασχολήθηκα πολύ με αυτό.

Αυτό που με βοήθησε πολύ εμένα ήταν η χειροπρακτική (η ειδικότητα των γιατρών λέγεται στα ελληνικά "οστεοπαθολόγος", στα αγγλικά chiropractor, και είναι αρκετά διαφορετική από τους φυσιοθεραπευτές). Να φανταστείτε, την πρώτη φορά που πήγα στο χειροπρακτικό (θηλάζουσα μητέρα γαρ, δεν μπορούσα να πάρω χάπια), μέσα στο αυτοκίνητο καθόμουν στα χέρια μου σηκώνοντας τους ώμους γιατί δεν μπορούσα να καθήσω καθόλου. Έφυγα απ' αυτόν μετά από 20 λεπτά, περπατώντας!

Ο πόνος στο πόδι ή στο γοφό είναι επίσης συνηθισμένος. Στην ουσία κάποιο νεύρο πιέζεται ανάμεσα στους σπονδύλους (ή από κήλη) και οδηγεί στο πόδι. Αυτό στη χειροπρακτική λύνεται σχεδόν αμέσως (από την πρώτη ή δεύτερη επίσκεψη στις περισσότερες περιπτώσεις), με αρνητική πίεση στους σπονδύλους (σαν να τους απομακρύνει τον έναν απ' τον άλλον).

Σχετικά με την επισκληρίδιο, παρόλο που δεν έκανα και δεν μπορώ να έχω άποψη, έχω να πω ότι στην εγκυμοσύνη όλη η μηχανική του σώματος αλλάζει, η στάση μας αλλάζει, το βάρος που έχουμε συνηθίσει αλλάζει. Οπότε είναι λογικό κάποιοι να έχουμε ευαισθησία, είτε κατά τη διάρκεια, είτε μετά την εγκυμοσύνη (αφού πάλι όλα αλλάζουν απότομα). Μπορεί δηλαδή να μη φταίει μόνο η επισκληρίδιος.

Εκτός από τη χειροπρακτική εμένα με βοήθησαν πολύ δύο άλλα πράγματα:

Πρώτον: ειδικές ασκήσεις (πολύ απλές και πολύ εύκολες, στο πάτωμα ή με μπάλα πιλάτες) που τώρα κάνω σχεδόν κάθε μέρα.

Δεύτερον: το babywearing. Φορούσα το Βασίλη απ' τη μέρα που τον φέραμε απ' το μαιευτήριο (5 ημερών) που ήταν πολύ ελαφρύς. Το βάρος ήταν ελάχιστο και τον φορούσα με slings οπότε ήταν βάρος καλά ελεγχόμενο και καλά μοιρασμένο. Φορούσα το μωρό μου κάθε μέρα, και όλο και περισσότερο. Οπότε όπως ο Βασίλης μεγάλωνε, αυξανόταν σταδιακά και σιγά-σιγά και το βάρος που κουβαλούσα. Οι μύες της μέσης μου δυνάμωναν (και είναι οι ίδιοι μύες που στηρίζουν τη σπονδυλική στήλη) σαν να έκανα γυμναστική. Επίσης, με το babywearing, επειδή πρόσεχα το μωρό μου, είχα καλύτερη στάση σώματος γενικότερα. Ειλικρινά, τις περιόδους που τον φορούσα περισσότερο είχα λιγότερα προβλήματα με τη μέση μου απ' ότι σε φάσεις που δεν φορούσα το μωρό μου, λόγω αυτής της σταδιακής "γυμναστικής" στη μέση μου.

Οπότε αν θέλει κανείς τη γνώμη μου (μιας πονεμένης!), συνιστώ ειδική γυμναστική, συνιστώ χειροπράκτορα (ή έστω άλλο είδος φυσιοθεραπείας) και κυρίως συνιστώ να το ψάξετε και να μην επαναπαυτείτε με χάπια και "ξεκούραση" (αν είναι δυνατόν να "ξεκουραστεί" μια μάνα με μωρό!).

Περαστικά σε όλους τους πονεμένους! Σας νιώθω!

.png

.png

akyro to parapanw post. SORRY

Loipon auto pou ithela na pw einai oti ki egw exw ta idia symptwmata me ti Stammouli, Skoliwsi.

Meta ti genna ( den exw kanei episkliridio) ponaei to deksei mou podi, to niwthw synexeia moudiasmeno, kai kourazomai poly eykola.

An kai den prepei na shkwnw varos i kori mou zygizei 14 kg, kai thelei synexeia agalitsa.

Se periprwsi deyteris egymosynis, mporei kanenas na mou pei ti epiptwseis tha exei?

.png

.png

Αχ βρε βικυ μου τωρα το'δα περαστικα!!!!πονας ακομα?προσεχε λιγο τον εαυτο σου για να επανελθεις γρηγορα.Ασε καλε κατω το σφουγγαροπανο,δεν ειναι ωρα για δουλειες παρε και κατι για φαγητο απο εξω.που και που μια πιτσα δεν βλαπτει :wink: οταν μπορεις χαλαρωσε και γραψε μας πως εισαι.φιλιαααα.ε ψιτ σε βλεπω σταματα να φτιαχνεις τις ντουλαπες (σε εδωσε η αγγελια για τα φορμακια)