Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

απορεία για την Αγλαϊα ή κάποιον άλλον ειδικό

Recommended Posts

Καλημέρα σας και καλως σας βρήκα...

είναι μεν η πρώτη φορά που γράφω αλλά διαβάζω τα θέματα του forum σας εδώ και πολύ καιρό.Μπράβο και την όρεξη και στην βοηθειά σας.

Λοιπόν παραθέτω τα παρακάτω για αρχή :

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 39+4

Β. Το φύλο του βρέφους Άρρεν

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Καισαρική

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.επισκληρίδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. τιμή 6,9

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. οχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

γέννηση 12/4 3440

εξοδος 16/4 3200

σπιτι 18/4 3200

σπίτι 25/4 3400

γιατρος 27/5 4030

σπίτι 03/6 4170

(ζυγαριά σπιτιού και γιατρού συμφωνούν)

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 8 σίγουρα

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

Σε όλα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα πήρε μόνο από 20μλ περίπου 5 φορές μετά τον θηλασμό στο μαιευτήριο λόγω ζαχάρου 60 . μου πρότειναν να μην του ξαναδώσω , το ζάχαρο είχε επανέλθει στα φυσιολογικά.

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο) όχι

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. όχι

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις : όχι

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

σε κάθε αλλαγή πάνας σχεδόν ( σίγουρα 6 )

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

στις περισσότερες αλλαγές πάνας ( σίγουρα 4 , όχι μεγάλης ποσότητας βέβαια )

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Έχει πάρει πιπίλα από την δεύτερη εβδομάδα .

Κοιμάται κανονικά και το βράδυ μπορεί να κοιμηθεί εως και 6 ώρες συνεχόμενα .

Πέρνει μόνο 2 σταγόνες βιταμίνης D+A (aqyadrop) τη ημέρα

Την 01/06 ξεκίνησα μαγιά μπύρας 7Χ3 το 24ωρο.

Το στήθος μου δεν γέμισε ποτέ (πέρα από το 6ωρο που μπορεί να κοιμόταν το βράδυ) το τελευταίο 10ήμερο πίνει και από τα δύο στήθη και πάλι δεν χορταίνει . η μαγία βοήθησε στην παραγωγή εκτός από εχτές το απόγευμα μέχρι τώρα που γράφω που του δίνω και τα δύο στήθη και πάλι φαίνεται να μην χορταίνει .

Ο γιατρός λέει πως ακολουθεί την καμπύλη βάρους, στην επίσκεψη που κάναμε στο ιατρείο .

Δεν έχω βγάλει ποτέ με θήλαστρο , ούτε έχω νοικιάσει .

Το ερώτημά μου , το βάρος είναι ικανοποιητικό ? είμαι διατεθημένη να κάνω ότι χρειάζεται για την σωστή ανάπτυξή του , ακόμη και να δώσω συμπλήρωμα . Θα ήθελα να μείνω στον αποκλειστικό θηλασμό και αυτό προσπαθώ 2 μήνες τώρα , αλλά όχι κάνοντας κακό στο μωρό μου .

Εχώ απογοητευτεί γενικότερα .

Την βοήθειά σας !

Διαφημίσεις

Μα.. γιατί έχεις απογοητευτεί γενικά, τα πάτε σούπερ, έχεις ήδη πετύχει αποκλειστικό θηλασμό και μπράβο σου και το μωρό αναπτύσσεται φυσιολογικότατα! Εγώ για να φτάσω στο σημείο που βρίσκεσαι είχα περάσει τα πάνδεινα στην αντίστοιχη περίοδο.

Το ότι δεν νιώθεις το στήθος να γεμίζει δεν είναι κριτήριο, φυσικά και μόνο το πρωί θα το νιώθεις πιο γεμάτο, είναι αναμενόμενο. Οι βρεγμένες πάνες είναι το κριτήριο, θα στο πουν κι οι άλλες κοπέλες. Το ότι το μωρό φαίνεται να μην χορταίνει τις τελευταίες μέρες και θέλει να κάθεται πιο πολύ στο στήθος είναι επειδή είστε στην 8η εβδομάδα και περνάτε άλμα ανάπτυξης, οπότε το μωρό θέλει να κάθεται πιο πολύ και πιο συχνά στο στήθος για να αυξηθεί η παραγωγή σου. Δες και εδώ http://www.mitrikosthilasmos.com/2011/11/blog-post_9583.html

Μην ανησυχείς, δεν κάνεις κακό στο μωρό σου, του προσφέρεις το μεγαλύτερο δώρο ;), συνεχίστε έτσι!

• 2 weeks later...
Καλημέρα σας και καλως σας βρήκα...

είναι μεν η πρώτη φορά που γράφω αλλά διαβάζω τα θέματα του forum σας εδώ και πολύ καιρό.Μπράβο και την όρεξη και στην βοηθειά σας.

Λοιπόν παραθέτω τα παρακάτω για αρχή :

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 39+4

Β. Το φύλο του βρέφους Άρρεν

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Καισαρική

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.επισκληρίδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. τιμή 6,9

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. οχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

γέννηση 12/4 3440

εξοδος 16/4 3200

σπιτι 18/4 3200

σπίτι 25/4 3400

γιατρος 27/5 4030

σπίτι 03/6 4170

(ζυγαριά σπιτιού και γιατρού συμφωνούν)

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 8 σίγουρα

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

Σε όλα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα πήρε μόνο από 20μλ περίπου 5 φορές μετά τον θηλασμό στο μαιευτήριο λόγω ζαχάρου 60 . μου πρότειναν να μην του ξαναδώσω , το ζάχαρο είχε επανέλθει στα φυσιολογικά.

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο) όχι

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. όχι

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις : όχι

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

σε κάθε αλλαγή πάνας σχεδόν ( σίγουρα 6 )

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

στις περισσότερες αλλαγές πάνας ( σίγουρα 4 , όχι μεγάλης ποσότητας βέβαια )

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Έχει πάρει πιπίλα από την δεύτερη εβδομάδα .

Κοιμάται κανονικά και το βράδυ μπορεί να κοιμηθεί εως και 6 ώρες συνεχόμενα .

Πέρνει μόνο 2 σταγόνες βιταμίνης D+A (aqyadrop) τη ημέρα

Την 01/06 ξεκίνησα μαγιά μπύρας 7Χ3 το 24ωρο.

Το στήθος μου δεν γέμισε ποτέ (πέρα από το 6ωρο που μπορεί να κοιμόταν το βράδυ) το τελευταίο 10ήμερο πίνει και από τα δύο στήθη και πάλι δεν χορταίνει . η μαγία βοήθησε στην παραγωγή εκτός από εχτές το απόγευμα μέχρι τώρα που γράφω που του δίνω και τα δύο στήθη και πάλι φαίνεται να μην χορταίνει .

Ο γιατρός λέει πως ακολουθεί την καμπύλη βάρους, στην επίσκεψη που κάναμε στο ιατρείο .

Δεν έχω βγάλει ποτέ με θήλαστρο , ούτε έχω νοικιάσει .

Το ερώτημά μου , το βάρος είναι ικανοποιητικό ? είμαι διατεθημένη να κάνω ότι χρειάζεται για την σωστή ανάπτυξή του , ακόμη και να δώσω συμπλήρωμα . Θα ήθελα να μείνω στον αποκλειστικό θηλασμό και αυτό προσπαθώ 2 μήνες τώρα , αλλά όχι κάνοντας κακό στο μωρό μου .

Εχώ απογοητευτεί γενικότερα .

Την βοήθειά σας !

Το βάρος ειναι στα κατώτερα αλλα στα φυσιολογικά όρια.

Εγω θα πρότεινα να κόψεις την πιπιλα. Ειναι πολυ πιθανόν το μωρο να ξεχνιέται με την πιπιλα και να χάνει γεύματα, να μην μεγαλώνει στα μεγαλύτερα δυνατά του όρια γιατι δεν πιπιλαει το στηθος αλλα ξοδεύει τις θηλαστικες του κινήσεις στην πιπιλα.

Την μαγια την παίρνεις 2 εβδομάδες και σταματας για όλη την 3η εβδομάδα. Συνεχίζεις την 4η.

Τι εννοείς δεν χορταινει;

Αύξησε λιγο τα γεύματα: 8-12 το 24ωρο.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka