Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

πληγωμένη θηλή μετά από τόσο καιρό..

Recommended Posts

Χαίρεται!

Ήρθε η ώρα μου να σας γράψω το πρόβλημά μου μήπως κ με βοηθήσετε..

Θηλάζω αποκλειστικά τη μικρούλα μου, τώρα είναι 4,5 μηνών.

Όλα πήγαν τέλεια από την αρχή, δεν είχα κανένα πρόβλημα τους πρώτους 2,5 μήνες. Από κει και έπειτα πονάει το αριστερό μου στήθος κατά διαστήματα. Άλλες μέρες περισσότερο και άλλες λιγότερο.

Δεν πονάω κατά τη διάρκεια του θηλασμού, αλλά την υπόλοιπη μέρα με πιάνουν σα σουβλιές-τσούξιμο γύρω από τη θηλή και γενικά σε σημεία εκτός θηλής στο στήθος. Κάποιες φορές έχουν ασπρίσει κ κάποια σημεία στη θηλή, δηλαδή στο κέντρο που είναι σα να σκίζεται το δέρμα για να βγεί το γάλα. Δε μπορώ να το περιγράψω καλύτερα....

Κατά καιρούς έχω κάνει κάποιους λάθος χειρισμούς πχ θηλασμός σε αυτοκίνητο εν κινήσει :oops: αλλά σε γενικές γραμμές πόσο λάθος να είναι η στάση θηλασμού που να μη μπορεί να περάσει τόσο καιρό??

Αυτό το στήθος έχει πετρώσει σε σημεία 2-3 φορές αλλά το χω καταπολεμήσει εγκαίρως.

Καμία ιδέα? το μόνο που με ανακουφίζει είναι το να βάζω κάτι κρύο και να κυκλοφορώ γυμνόστηθη.

Διαφημίσεις

Εγώ νόμιζα ότι αυτό θεωρείται φυσιολογικό.... Το είχα και στα δύο παιδιά μου που θήλαζα. Και όλες νομίζω οι θηλάζουσες έχουμε θηλάσει με διάφορους τρόπους (εν κινήσει κλπ).

Αυτές οι σουβλιές που λες κι εμένα στο ένα στήθος με έπιαναν περισσότερο, αυτό που είχε πετρώσει στην πρώτη μου γέννα.

Μήπως είναι φραγμένος πόρος και γι αυτό πετρώνει και το στήθος? Ίσως να απευθυνθείς στον γυναικολόγο σου ή σε κάποια σύμβουλο θηλασμού.

Να ρωτήσω κάτι? Πώς καταφέρνεις και θηλάζεις εν κινήσει στο αυτοκίνητο με το μωρό στο καρεκλάκι?

Εγώ το έχω βγάλει απ' το καρεκλάκι και το έχω πάρει αγκαλιά και έχω θηλάσει εν πορεία 3 ή 4 φορές.

Η μία φορά ήταν πηγαίνοντας στο νοσοκομείο όπου νοσηλευτήκαμε με πνιγμονή.

Κι αν κλαίνε και τα δύο σου παιδιά και πρέπει να γυρίσεις σπίτι ή να φτάσεις σε έναν προορισμό κοντινό, ε, είναι κάπως μονόδρομος. Το επόμενο στάδιο μετά το γοερό κλάμα είναι εμετός.

εκεί είναι το πρόβλημα.... Το μωρό το βγάζω από το καρεκλάκι όταν πλαντάζει και φτάνουμε στον προορισμό μας άμεσα.... Ξέρω - ξέρω είναι εγκληματικό..... Το μόνο μου ελαφρυντικό είναι ότι μένουμε σε νησί, οι αποστάσεις μικρές και οι δρόμοι χωρίς πολλά πολλά αυτοκίνητα... Αλλά δεν έχω δικαιολογία.

Όσο για το φραγμένο πόρο δε νομίζω, γιατί το στήθος μου έχει πετρώσει κανα δυό φορές πράγματι - από φραγμένο πόρο αλλά το αντιμετώπισα αυθημερόν - τώρα το στήθος είναι μαλακό, δεν έχει κανένα περίεργο σημείο..

Μάλλον πρέπει να πάρω τηλέφωνο καμία σύμβουλο, δεν υπάρχει λύση..

Στο γυναικολόγο πήγα μέσα στο διάστημα αυτό που πονάω του είπα και για τα πετρώματα και μου είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.

Και στον παιδίατρο το ανέφερα λόγω του ότι 2 φορές είχε καφέ γουλιές αλλά μου είπε ότι μάλλον έχει πληγωθεί η θηλή και δεν πειράζει για το μωρό.

Αυτά!

Μου φαίνεται πως πρέπει να το πάρω απόφαση ότι θα πονάει το ένα στήθος..:cry:

Διαφημίσεις

Εν κινήσει έχω θηλάσει κι εγώ αρκετές φορές, δε νομίζω ότι γίνεται διαφορετικά, όταν το μωρό πλαντάζει..με τρομερή προσοχή στην οδήγηση εννοείται.

Για τον πόνο που λες προσπαθω να καταλάβω τι είδους είναι..σουβλιές είχα και γω πολλές , νομίζω είναι νορμάλ. Τσούξιμο στην θηλή δεν θυμάμαι να είχα, αλλά από την στιγμή που δεν πονάς κατά την διάρκεια του θηλασμού δεν νομίζω να είναι πληγωμένη θηλή, γιατί αυτό πονάει πολύ και μπορείς να διακρίνεις και την πληγη άλλωστε. Ίσως είναι ευερέθιστη η θηλή και γι αυτό είναι καλύτερα όταν δεν τρίβεται στο σουτιέν. Πόνο στο υπόλοιπο στήθος αλλά όχι από πέτρωμα, πώς το εννοείς, σαν βάρος?

είναι στιγμιαίο τσούξιμο σε σημεία του στήθους όχι σαν βάρος...

Και φυσικά το τσούξιμο στη θηλή.Όσο για τη μυκητίαση δεν έχω ιδέα τι είναι και πώς θα το καταλάβω. Δε φαίνεται κάτι πάνω στη θηλή πέρα από το ότι όταν υποτροπιάζει το θέμα ασπρίζουν λίγο κάποια κομμάτια στο κέντρο.

Θα μπορούσε να είναι καντιντίαση, ένα είδος μυκητίασης, αλλά πρέπει να δει από κοντά κάποιος και τη θηλή σου και το στόμα του μωρού,.

ωχ, μη μου λες τέτοια! Λίγο που διάβασα στο φόρουμ για την καντιτίαση με έπιασε απελπισία!!Τώρα το μωρό κοιμάται και δε μπορώ να δω για άσπρα σημάδια... Να δω πώς θα τη διαγνώσω αν έχω γιατί μένω και σε νησί και από γιατρούς δεν έχω και πολλές επιλογές... Έχουμε όμως μία ομάδα μητρότητας και θηλασμού με δύο κοπέλες που έχουν ασχοληθεί πολύ και μάλλον θα τηλεφωνήσω σε αυτές μπας και έχουν καμία ιδέα.. Ευχαριστώ όλες για το ενδιαφέρον...

Διαφημίσεις

• 3 weeks later...
ωχ, μη μου λες τέτοια! Λίγο που διάβασα στο φόρουμ για την καντιτίαση με έπιασε απελπισία!!Τώρα το μωρό κοιμάται και δε μπορώ να δω για άσπρα σημάδια... Να δω πώς θα τη διαγνώσω αν έχω γιατί μένω και σε νησί και από γιατρούς δεν έχω και πολλές επιλογές... Έχουμε όμως μία ομάδα μητρότητας και θηλασμού με δύο κοπέλες που έχουν ασχοληθεί πολύ και μάλλον θα τηλεφωνήσω σε αυτές μπας και έχουν καμία ιδέα.. Ευχαριστώ όλες για το ενδιαφέρον...

Πως εισαι;

Το μωρο εχει καθόλου συγκαμα ή ασπρα σημάδια στο στόμα του;

Ο πόνος ειναι σαν σουβλιες, σαν σπασμένα γυαλια, σαν καρφίτσες και τους αισθάνεσαι μεχρι μεσα στο θωρακικό τοίχωμα;

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

το μωρό έχει ένα σύγκαμα που εδώ και καιρό εμφανίζεται και εξαφανίζεται, το χω ρίξει στις υφασμάτινες πάνες κ προσπαθώ να βρω λύση για το πλύσιμο τους..

Οσο για την περιγραφή του πόνου είναι ένα τσούξιμο που ξεκινά από τη θηλή και μετα γινεται στιγμιαία πονάκια-τσουξίματα γύρω στο στηθος. Ο πόνος δυστυχώς είναι κάτι που δυσκολα περιγραφεται.. Δε θα τον περιέγραφα όμως σαν καρφίτσες και σίγουρα δε φτάνει μέχρι πίσω, μου φαίνεται ότι είναι στο στήθος. Με ανακουφίζει εκείνη τη στιγμή να πιάσω το στήθος μου με το χέρι μου που είναι πιο κρύο και φυσικά να μην ακουμπάει τιποτα τη θηλή. Η συγκεκριμένη θηλή τις τελευταίες μέρες είναι ξηρή.

Πάντως δεν είναι κάτι που δεν παλεύεται αν σκεφτείς ότι το χω εδώ και κανένα 3 μηνο πια(!) και το αντέχω.

Η κοπελα από την ομάδα μου είπε να παρατηρησω αν σχετιζεται με το φαγητο ή με την κούραση, και να πω στον παιδίατρο να δει τη γλώσσα, πράγμα που να κάνω τη Δευτέρα που έχουμε ραντεβού για εμβόλιο.

Έγω έχω αρχίσει να πιστεύω ότι έχω λίγο(!) μύκητα σε συνδιασμό με φραγμένους πόρους-υπερπαραγωγή, γιατί κάποια νύχτα που θήλαζα το μωρό, δεν άλλαξα πλευρά στον επόμενο θηλασμό και το στήθος μου άδειασε πιο πολύ απότι συνηθως. Οπότε τι να κάνω ρε κορίτσια? Να θηλάζω 2 διαδοχικά γευματα από το ίδιο και μετά ένα από το άλλο που δεν πονάει?? Είναι και καλοκαίρι και η μικρή διψάει και θέλει κάθε μία ώρα στήθος..

Να διευκρινήσω, πριν από την απάντησή μου, ότι διαφωνώ με το να δίνουμε φαρμακευτικές αγωγές διαδικτυακά. Δηλαδή, εμείς μπορούμε να προτείνουμε ό,τι θέλουμε, αλλά ο ενδιαφερόμενος καλό είναι να μην ακολουθεί τίποτα, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του προσωπικού του γιατρού.

Σε αυτό το πνεύμα, λοιπόν, θα σου έλεγα μήπως να χρησιμοποιούσες, στη θηλή, την αλοιφή που προτείνει ο Jack Newman (θεωρείται από τις πλέον αναγνωρισμένες φυσιογνωμίες στο θηλασμό παγκοσμίως, το ιδιωτικό του ινστιτούτο μετονομάστηκε σε διεθνές κέντρο θηλασμού). Είναι φτιαχτή και, σύμφωνα με τις περιγραφές του, κάνει δια πάσα νόσο (των θηλών!). Πρακτική εμπειρία δεν έχω, για να σου πω αποτελέσματα. Δεν ξέρω η Νίνα-Νανά τι γνώμη έχει.

Μπορείς να δεις πώς φτιάχνεται στο παρακάτω λινκ (αν το έβαλα σωστά, δηλαδή...) και να τη χρησιμοποιήσεις αν συμφωνεί η παιδίατρος!

http://www.nbci.ca/index.php?option=com_content&view=article&id=76:all-purpose-nipple-ointment-apno&catid=5:information&Itemid=17

το μωρό έχει ένα σύγκαμα που εδώ και καιρό εμφανίζεται και εξαφανίζεται, το χω ρίξει στις υφασμάτινες πάνες κ προσπαθώ να βρω λύση για το πλύσιμο τους..

Οσο για την περιγραφή του πόνου είναι ένα τσούξιμο που ξεκινά από τη θηλή και μετα γινεται στιγμιαία πονάκια-τσουξίματα γύρω στο στηθος. Ο πόνος δυστυχώς είναι κάτι που δυσκολα περιγραφεται.. Δε θα τον περιέγραφα όμως σαν καρφίτσες και σίγουρα δε φτάνει μέχρι πίσω, μου φαίνεται ότι είναι στο στήθος. Με ανακουφίζει εκείνη τη στιγμή να πιάσω το στήθος μου με το χέρι μου που είναι πιο κρύο και φυσικά να μην ακουμπάει τιποτα τη θηλή. Η συγκεκριμένη θηλή τις τελευταίες μέρες είναι ξηρή.

Πάντως δεν είναι κάτι που δεν παλεύεται αν σκεφτείς ότι το χω εδώ και κανένα 3 μηνο πια(!) και το αντέχω.

Η κοπελα από την ομάδα μου είπε να παρατηρησω αν σχετιζεται με το φαγητο ή με την κούραση, και να πω στον παιδίατρο να δει τη γλώσσα, πράγμα που να κάνω τη Δευτέρα που έχουμε ραντεβού για εμβόλιο.

Έγω έχω αρχίσει να πιστεύω ότι έχω λίγο(!) μύκητα σε συνδιασμό με φραγμένους πόρους-υπερπαραγωγή, γιατί κάποια νύχτα που θήλαζα το μωρό, δεν άλλαξα πλευρά στον επόμενο θηλασμό και το στήθος μου άδειασε πιο πολύ απότι συνηθως. Οπότε τι να κάνω ρε κορίτσια? Να θηλάζω 2 διαδοχικά γευματα από το ίδιο και μετά ένα από το άλλο που δεν πονάει?? Είναι και καλοκαίρι και η μικρή διψάει και θέλει κάθε μία ώρα στήθος..

Δεν εχει σημασία το αν παλεύεται ή οχι. Γιατι να εχεις μια τέτοια ανάμνηση απο το θηλασμο και γιατι να μην σταματήσεις να πονάς;

Είδατε τη γλώσσα;

Εχεις δοκιμάσει πλησεις με ξυδόνερο; Γεμίζεις ενα φλιτζάνι μισο νερό, μισο ξύδι και βουτας το στηθος μεσα. Το αφήνεις να στεγνώσει στον αέρα. Κανε το συχνα μεσα στην ημερα. Κόψε το αλεύρι και τη ζάχαρη.

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

• 2 weeks later...

Λοιπόν, εδώ και 2 βδομάδες δεν πονάω καθόλου και το στήθος μου το νιώθω ακριβώς τέλεια!! Το μόνο θεματάκι που έχει είναι λίγο υπερπαραγωγή.

Αυτό που συμπέρανα είναι πως μάλλον έχει να κάνει με την κούραση (?)

Πήγα κάποιες μέρες διακοπές και τώρα είμαστε στην Αθήνα στη μαμά μου, όπως καταλαβαίνετε δεν κάνω καθόλου δουλειές. Δεν έχω αλλάξει τίποτα στη διατροφή μου, όλη μέρα γλυκά τρώω.

Ελπίζω να παραμείνει έτσι και να μη με ξαναπιάσει!!

Στον παιδίατρο που είχαμε πάει είχε δει τη γλώσσα και είχε πει ότι δεν είχε τίποτα.

Ευχαριστώ πολύ όλες για το ενδιαφέρον!!:D

Διαφημίσεις