Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

7 μηνων 6 κιλά

Recommended Posts

Γεια σας κορίτσια! Θέλω τη γνώμη σας γιατι έχω αγχωθει λίγο με το βάρος μας! Το μωράκι μου γεννηθηκε 2500 κιλά και τώρα 7 μηνων ακριβως ειναι 6.200. Μου φαίνεται πολύ λίγο κ δεν ξέρω τι να κάνω. Να σας πω ότι μέχρι 6 μηνων τη θήλαζα. Πλέον τρωμε κανονικα φαγητο, φρουτα, κρεμες τα πάντα.

Διαφημίσεις

Ε δεν ειναι και πολλα αλλα μην αγχωνεσαι

Θυμάμαι εμάς μας είχαν πει οταν αρχίζουν κανονικό φαγητο στην αρχή δεν παίρνουν πολυ βάρος

Τι γαλα πίνει τωρα και πόσο συχνά;

Της δίνω το Hipp 2. Πίνει πρώι και βράδυ γύρω στα 180 ml (στην καλύτερη περίπτωση!) και ενδιάμεσα της δίνω λίγο συμπλήρωμα αν δεν φαει όλο το φαγητο. Δεν ξέρω τι να κάνω. Γενικότερα είναι μες την καλη χαρα όλη μερα.

Ο παιδιατρος τι λέει;

Περίμενε κανά μήνα που θα ειναι πιο εξοικειωμένη στο φαγητο και θα δεις που θα ανεβεί. Απο τους 6 μηνες μπορεις να δώσεις γιαούρτι για δωστης κανένα καθε μερα να δεις μπάς και παχύνει και γενικά οπότε τρωει δώσε κατω παχυντικο

Δώσε και κανένα τοςτακι με βούτυρο η Φιλαδέλφεια

Και το αβοκαντο παχαινει παρα πολυ !!! Οταν έδινα guacamole στον δικο μου γινόταν τεράστιος!

Καλημέρα!Καταρχήν στο φαγητάκι να βάζεις μια κουταλιά της σούπας λαδάκι (παρθένο ελαιόλαδο ) όταν το αλέθεις,όπως επίσης μπορείς να αυξήσεις την ποσότητα κρέατος.Επιπλέον μπορείς στην κρεμούλα αντί για νερό να προσθέτεις γάλα ώστε να είναι πιο παχυντική..Στην φρουτόκρεμα πρόσθεσε μια ή δύο κουταλιές της σούπας φαρίν λακτέ ή ρυζάλευρο βανίλια.Και ποτέ μα ποτέ δεν θα δίνεις συμπλήρωμα μετά το φαγητό,το παιδί σίγουρα δυσκολεύεται να συνηθίσει τις στερεές τροφές ,δίνοντας του όμως γάλα επαναπαύεται ότι θα χορτάσει με αυτό..Όταν δεις ότι δεν θέλει να φάει άλλο,κάντε ένα διαλειμματάκι και συνεχίστε κανονικά ,επιδιώκοντας να το φάει όλο.

Διαφημίσεις

Της δίνω το Hipp 2. Πίνει πρώι και βράδυ γύρω στα 180 ml (στην καλύτερη περίπτωση!) και ενδιάμεσα της δίνω λίγο συμπλήρωμα αν δεν φαει όλο το φαγητο. Δεν ξέρω τι να κάνω. Γενικότερα είναι μες την καλη χαρα όλη μερα.

kalhmera tha sou doso tin suvouli mou kai to pathima pou epatha egw me ton gio mou. kai emena otan genithike eita 3.480 milame ena mwro gia fagoma oso eimastan me to gala mia xara sta kila mas ola teleia ksekinisame tis kremoules siga siga ekei stamatise na vazi varos kai go san protomana frikara idika otan mou eipe kai o giatros eine kato gia ta kila tou den trexei tipota min fovase siga siga tha anevi (tora tha se gelaso posa eitan exoun perasi kai 9 xronia)egw omos epidi na to po vlakas eimouna hlithia eimouna mikri imoun?22 xronon mwro pou gennise mwro,kai fisika me tin voithia tou perigirou mama mpampas theies ktl arxisa siga siga na mpoukono to mwro mou o theos na me suxoresi ta travao tora kai anikse to stomaxaki tou me apotelesma tora na exei liga perisotera kila kai egw na trexo tora na ftiakso ta lathi mou.Giafto panta an kai esi fisika eise euxaristimeni me ton paidiatro na pernis suvoules, to kathe paidi analogos troi diaforetika kai anaptisete diaforetika an o giatros leei oti eine entaksi kai vlepeis to mwro oti pezi eine xaroumeno gelah na min anxonese ama edixne arwstouliko totes nai na anisixisis perisotero

XabOp3.png

QMaEp3.png

Antigonh καταλαβαινω απο που προέρχεσαι αλλα ο γεγονός οτι η θεμαυοθετρια θέλει λίγο βάρος να πάρει η μικρούλα δεν σημαινει οτι το παιδι θα γίνει παχύσαρκο αλοιμονο. Καθε περίπτωση διαφορετική

White angel καλή συμβουλή ειδικά ως προς το γαλα. Υοαρχει παντα ο κυνδινος οτι επαναπαυόνται με τη γαλα και δεν τρώνε (την πάτησα ετςι και εγω με θηλασμο), αλλα ας μην ξεχνάμε οτι ακομα χρειάζονται γαλα τρεις φορές την μερα και μέχρι τους 9 μηνες όπου πίνουν και δυο

Και βασικα εννοείται λάδι και βούτυρο στα φαγητά :-)

Κορίτσια σας ευχαριστώ πολυ για τις συμβουλές σας. Σήμερα της εδωσα γιαουρτακι το οποιο το έφαγε σχετικα ευκολα.Για να δουμε! Οσο για τα υπολοιπα που μου ειπατε τα εχω δοκιμασει όλα. Και αβοκαντο βαζουμε, και λαδακι στο φαγητο και φαριν λακτε στη φρουτοκρεμα. Τιποτα! Με το ζορι πηρε μισο κιλο αυτο το μηνα!Και δεν μπορω να πω οτι δεν τρωει . Τις περισσοτερες φορες το τρωμε ολο το μπολακι με πολλα διαλειμματα βεβαια. Την παιδιατρο δεν την ανησυχησε κ ειπε οτι θα την περιμενουμε. Τωρα τι να πω!

Εφόσον το παιδάκι σου οπως λες ειναι μες τη ζωντάνια και έχει ενέργεια,δε νομιζω πως πρέπει να ανησυχείς για κάτι,δεν έχουν ολα τα παιδάκια τον ιδιο σωματοτυπο..

μην προσπαθείς να την παχύνεις με το ζόρι,αφου τρώει κανονικά...

ξερω παιδάκια που απο μωρά ηταν πάντα πιο λιγα κιλα απ'το φυσιολογικό,ολοι λεγανε πως δεν τρωνε αρκετά,αλλα οχι...παντα τρώγανε κανονικά,απλα ετσι ειναι,προφανώς έτσι ειναι το καλούπι τους...ε δεν χρειάζεται ολα τα μωρά να είναι στρουμπουλα στο κατω κατω,αρκει να ειναι υγιή,αυτο εχει σημασία..!

Κορίτσια σας ευχαριστώ πολυ για τις συμβουλές σας. Σήμερα της εδωσα γιαουρτακι το οποιο το έφαγε σχετικα ευκολα.Για να δουμε! Οσο για τα υπολοιπα που μου ειπατε τα εχω δοκιμασει όλα. Και αβοκαντο βαζουμε, και λαδακι στο φαγητο και φαριν λακτε στη φρουτοκρεμα. Τιποτα! Με το ζορι πηρε μισο κιλο αυτο το μηνα!Και δεν μπορω να πω οτι δεν τρωει . Τις περισσοτερες φορες το τρωμε ολο το μπολακι με πολλα διαλειμματα βεβαια. Την παιδιατρο δεν την ανησυχησε κ ειπε οτι θα την περιμενουμε. Τωρα τι να πω!

Μισό κιλό για την ηλικία σας ειναι παρα πολυ καλα! Το ύψος εχει;

Μην τα πιέζετε παντως τα παιδια σας να τρώνε περισσοτερο απ,οτι χρειάζονται γιατι αυτα σχεδόν πάντα γυρίζουν μπούμερανγκ οπως περιέγραψε η Αντιγονη.Εχω δεκάδες παραδείγματα απο τον περίγυρο μου! Το καθε παιδι εχει διαφορετικές ανάγκες,κανει διαφορετική καύση,εχει διαφορετικό ρυθμό ανάπτυξης και εχει διαφορετικό σώματοτυπο.

Επισης τον μεχρι τον πρωτο χρονο το γαλα συνεχίζει να ειναι η κυρία τροφή και τα υπόλοιπα ειναι συμπληρωματικά! Καλα κανείς και δίνεις γαλα για συμπλήρωμα.

Εμενα ο μικρος μεχρι 10 μηνων έτρωγε 5 κουταλιές απο το καθέτι και έπινε όλο γαλα ...και μια μερα ξαφνικά ήθελε να φάει οτι υπήρχε στην κουζίνα! Τωρα που ειναι 14 μηνων έκοψε μόνος του τον πρωινό θηλασμο γιατι λεει θελει ΜΑΜ!!

Μην αγχονεσαι και Ασε την μικρη να σου δείξει μονη της τον δρόμο! Ξερει καλυτερα απ΄ολους!!!!!

Διαφημίσεις

Κατανοώ το άγχος σου γιατί όλες οι μαμαδες παθαίνουμε μία τρέλς με τα κιλά/ φαγητά. Η μεγάλη μου, είναι τώρα 3,5 χρονών. Γεννήθηκε 3,5 κιλά και στο χρόνο πανω ήταν 9. Τωρα είναι 13. Μιλάμε για πολύ μικρή αύξηση βαρους, αλλα επισης μιλάμε για ένα αεικίνητο παιδί, που δε σταματάει καμια στογμή να χοροπηδαει κ είναι μες την ενεργεια! Οπότε, μήν αγχώνεσαι! Σημασια εχει που ειναι ζωηρή κ χαρούμενη!

78xyp2.png

Z1jep2.png

Antigonh καταλαβαινω απο που προέρχεσαι αλλα ο γεγονός οτι η θεμαυοθετρια θέλει λίγο βάρος να πάρει η μικρούλα δεν σημαινει οτι το παιδι θα γίνει παχύσαρκο αλοιμονο. Καθε περίπτωση διαφορετική

White angel καλή συμβουλή ειδικά ως προς το γαλα. Υοαρχει παντα ο κυνδινος οτι επαναπαυόνται με τη γαλα και δεν τρώνε (την πάτησα ετςι και εγω με θηλασμο), αλλα ας μην ξεχνάμε οτι ακομα χρειάζονται γαλα τρεις φορές την μερα και μέχρι τους 9 μηνες όπου πίνουν και δυο

Και βασικα εννοείται λάδι και βούτυρο στα φαγητά :-)

kalhmera BabyCute kai se oles sas nai den leo oti tha pathi afta pou epatha egw eksalou kai go apla tin gnomi mou leo oti an perpatisi me tin grami tou giatrou o giatros eine entaksi kai vlepeis oti kai to mwro stin simperifora tou kai stis wres upnou tou eine entaksi totes pios o skopos na piezis to mwro. tora an erxotan kai elege oti DEN troi fisika kai na to kitaksi

XabOp3.png

QMaEp3.png

Μισό κιλό για την ηλικία σας ειναι παρα πολυ καλα! Το ύψος εχει;

Μην τα πιέζετε παντως τα παιδια σας να τρώνε περισσοτερο απ,οτι χρειάζονται γιατι αυτα σχεδόν πάντα γυρίζουν μπούμερανγκ οπως περιέγραψε η Αντιγονη.Εχω δεκάδες παραδείγματα απο τον περίγυρο μου! Το καθε παιδι εχει διαφορετικές ανάγκες,κανει διαφορετική καύση,εχει διαφορετικό ρυθμό ανάπτυξης και εχει διαφορετικό σώματοτυπο.

Επισης τον μεχρι τον πρωτο χρονο το γαλα συνεχίζει να ειναι η κυρία τροφή και τα υπόλοιπα ειναι συμπληρωματικά! Καλα κανείς και δίνεις γαλα για συμπλήρωμα.

Εμενα ο μικρος μεχρι 10 μηνων έτρωγε 5 κουταλιές απο το καθέτι και έπινε όλο γαλα ...και μια μερα ξαφνικά ήθελε να φάει οτι υπήρχε στην κουζίνα! Τωρα που ειναι 14 μηνων έκοψε μόνος του τον πρωινό θηλασμο γιατι λεει θελει ΜΑΜ!!

Μην αγχονεσαι και Ασε την μικρη να σου δείξει μονη της τον δρόμο! Ξερει καλυτερα απ΄ολους!!!!!

Katalaves ti thelo na po Alexia oti epidi sta prota mas mwrakia kai xwris tin empiria pou fisika exoume tora,ama vlepoume kai nomizoume emeis oti den eine entaksi kai apenantias ola eine mia xara pathenoume sampos kai epese o ouranos sto kefali mas kai fisika opos eipa kai go me poli "kalh"voithia tou perigirou mou eksalou aftes elega kai go ston euafto mou megalosan paidia kati kseroun.

XabOp3.png

QMaEp3.png