Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ψάχνω δώρο για βάπτιση

kitycat

Recommended Posts

Καλημέρα,

χρειάζομαι τη βοήθειά σας καθώς ψάχνω να κάνω δώρο στα ανηψάκια μου που βαφτίζονται τον άλλον μήνα. Θέλω να τους χαρίσω ένα κουτί αναμνήσεων αλλά να είναι προσωπικό και να γράφει το όνομά τους απ'εξω. Είδα διάφορα μαγαζιά στο internet αλλά θα ήθελα εάν κάποια έχει εμπειρία, να με βοηθήσει μ'ενα μαγαζί που να μπορώ να επισκεφθώ και να συζητήσω με τους ανθρώπους εκεί για το πως ακριβώς θα είναι το κουτί.

Επίσης, το ξέρω ότι μπορώ να το φτιάξω θεωρητικά αλλά τα χέρια μου δεν πιάνουν και δεν θέλω να το ρισκάρω.... (δυστυχώς)

Ευχαριστώ

Διαφημίσεις

Δεν το γνωρίζω το θέμα αλλά βρήκα πως να φτιάξεις εύκολα μόνη σου. Δες εδώ:

http://www.4moms.gr/2014-02-08/diy-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%84%CE%AF-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%BD%CE%AE%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD/

Επίσης έχει και το cosy corner

http://www.cosycorner.gr/el/category/%CF%8D%CF%80%CE%BD%CE%BF-%CE%B4%CF%89%CE%BC%CE%AC%CF%84%CE%B9%CE%BF/%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%84%CE%AF-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%BD%CE%AE%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD/

και εδώ:

http://www.fairytale-events.gr/index.php?route=product/product&product_id=2620

Να σε ρωτήσω κάτι όμως; Τι ακριβώς αναμνήσεις θα βάλεις μέσα στο κουτί για παιδάκια που είναι 1 έτους; Θέλω να πω, δεν πρέπει να είναι κάποιας ηλικίας ώστε να έχεις μαζέψει πράγματα για να βάλεις μέσα; Εκτός αν βάλεις μόνο τα ενθύμια από το μαιευτήριο...

u65Tp3.png

QACnp2.png

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ...

Ουσιαστικά ήθελα να τους κάνω δώρο κάποιο ξύλινο κουτί που να έχει ζωγραφιστό το όνομά τους και να το χρησιμοποιούν είτε για να φυλάξουν κάποια πράγματα οι γονείς (βραχιολάκι μαιευτηρίου, τα πρώτα παπουτσάκια κτλ κτλ) είτε σα διακοσμητικό για το δωμάτιο τους για να βάζουν μέσα το πιτσιρίκια (αργότερα) κάποια πραγματάκια δικά τους...

Το έχω φανταστεί ξύλινο με ωραίες ζωγραφιές και το όνομά τους επάνω στο καπάκι...

Το πρόβλημα είναι ότι α. εγώ δεν μπορώ να ζωγραφίσω ΤΙΠΟΤΑ (πάτος είμαι.. και στο σχολείο στα καλλιτεχνικά ήμουν πάντα κάτω από τη βάση) και β. ότι θέλω να τα πάρω από μαγαζί αφου το δω από κοντά και όχι από το ιντερνετ.

Τέλος πάντων... θα τη βρω την άκρη φαντάζομαι... εχώ και πολύ καιρό μέχρι τον Σεπτέμβρη.

Παρεπειπτόντως μήπως έχετε άλλη ιδέα για προτότυπο δώρο βάφτισης για ανηψάκια (ένα αγόρι ένα κορίτσι)?

Εγώ συνηθίζω σε κοντινά μου πρόσωπα να τους κάνω δώρο ασημένια αυγοθήκη με σκαλισμένο μονόγραμμα, είναι δώρο αξίας που το έχουν για πάντα.

το ξύλινο δεν είναι λίγο... ε... απλό;;;;

Εχω κάνει και ασημένιο κουτάκι για τα δοντάκια όμως και μπορείς να σκαλίσεις επάνω τα αρχικά των παιδιών, ή και τα ονόματα τους. Τι μέγεθος έλεγες; Νομίζω πως δεν θα σου πάει ακριβότερα απ' όσο υπολογίζεις.

Διαφημίσεις

Νομίζω σε όλα τα μαγαζιά με τα βαφτιστικά μπορείς να πας και να συζητήσεις την ιδέα σου... Αλλά κρίνοντας από τη δική μου εμπειρία, με τα άπειρα κουτιά και τα άπειρα χαζολιΐδια που μαζεύονται και δε χωράνε τελικά πουθενά, δεν ξέρω... το φαντάζομαι ένα τέτοιο κουτί στο σπίτι μου, καταχωνιασμένο σε κανα πατάρι και κρίμα είναι... Αλλά απότην άλλη αν είναι πολύ ωραίο μπορεί να μείνει στάνταρ στο δωμάτιο, τί να πω...

Άλλη ιδέα: αναμνηστικά νομίσματα από κάτι π.χ. από τους Ολυμπιακούς αν και αυτά τώρα μπορεί να είναι ακριβά (μπορεί να πάρουν και αξία, κάποτε να τα εξαργυρώσουν)

Να σου πω το καλύτερο δώτο βάφτισης που πήρα εγώ ήταν σεντόνια για μεγάλο κρεβάτι. Όλοι παίρνουν πράγματα για τα μωρά αλλά μεγαλώνουν γρήγορα και δε χρειάζονται τόσα πράγματα σε αυτή την ηλικία. Τα σεντόνια μεγάλου κρεβατιού (π.χ.140 x 200) τα έχουμε εδώ και χρόνια και θα τα κρατήσω όσο αντέξουνε. Σε ξενέρωσα όμως ε;;;; :):):)

Κοίτα, ένα τέτοιο κουτί σκέτο λευκό είχε αγοράσει η νονά για τη βάφτιση του γιού μου και το έδωσα σε μια ξαδέλφη μου που έχει ταλέντο, να μου το ζωγραφίσει. Έχει το όνομά του πάνω και το θέμα της ζωγραφιάς ταιριάζει με το θέμα της βάφτισης. Τώρα το χρησιμοποιούμε σαν παιχνιδόκουτο στο δωμάτιό μου. Θα σου βάλω μια φωτογραφία αργότερα να το δεις. Το κουτί βέβαια είναι ξύλινο και κόστισε νομίζω καμιά 100άρα ευρώ...χωρίς να είμαι και 100% σίγουρη...έχει περάσει και καιρός από τότε. Το είχα αγοράσει από ένα μαγαζί με είδη βάφτισης στην περιοχή μου, το οποίο όμως έκλεισε. Θα βρεις πάντως σε τέτοια μαγαζιά σίγουρα.

Αν σου αρέσει η φωτογραφία που θα ποστάρω πες μου να σου στείλω το email της ξαδέλφης μου (ζωγραφίζει πολύ ωραία).

u65Tp3.png

QACnp2.png

Κι εμένα για τα δυο παιδιά μου ξύλινα κουτιά μου πήραν οι νονές για τα βαφτιστικά, είναι και τα δύο παγκάκια και το ένα μετατρέπεται σε θρανίο, παιχνιδόκουτα εννοείται και τα δύο.

Ομως αυτό θα το πάρουν έτσι κι αλλιώς απ' τους νονούς. Νομίζω πως ψάχνεις κάτι άλλο;

Επιμένω πως θα αδικοχρυσοπληρώσεις ένα κουτάκι ξύλινο ζωγραφιστό... κάνε το σε εργαστήριο ασημένιο χρυσή μου, θα σου πάει λιγότερα απ' τα ξύλινα.

Εμένα το χρησιμότερο δώρο που μου έκαναν στις βαφτίσεις είναι... παπουτσάκια! geox για κάθε μέρα!

Αν σου αρέσει η φωτογραφία που θα ποστάρω πες μου να σου στείλω το email της ξαδέλφης μου (ζωγραφίζει πολύ ωραία).

http://www.eikona.info/viewer.php?file=46368802130722938950.jpg

http://www.eikona.info/viewer.php?file=52040289238761290364.jpg

Αυτό είναι το κουτί - παγκάκι μας. Πάντως, όπως σου είπαν και οι άλλες μανούλες, τέτοια κουτιά συνήθως κάνει δώρο ο νονάς / η νονά...

u65Tp3.png

QACnp2.png

Επιμένω πως θα αδικοχρυσοπληρώσεις ένα κουτάκι ξύλινο ζωγραφιστό... κάνε το σε εργαστήριο ασημένιο χρυσή μου, θα σου πάει λιγότερα απ' τα ξύλινα.

Εμένα το χρησιμότερο δώρο που μου έκαναν στις βαφτίσεις είναι... παπουτσάκια! geox για κάθε μέρα!

Συγνώμη κιόλας, αλλά αφού εσύ εκτίμησες πιο πολύ κάτι πρακτικό (παπουτσάκια), γιατί συνεχίζεις να χαρίζεις κάτι άχρηστο (ασημένιο κουτί για τα πρώτα δοντάκια); Μήπως και οι άλλοι θα προτιμούσαν κάτι πιο πρακτικό;

27pzp3.png

qIUIp2.png

Διαφημίσεις

Συγνώμη κιόλας, αλλά αφού εσύ εκτίμησες πιο πολύ κάτι πρακτικό (παπουτσάκια), γιατί συνεχίζεις να χαρίζεις κάτι άχρηστο (ασημένιο κουτί για τα πρώτα δοντάκια); Μήπως και οι άλλοι θα προτιμούσαν κάτι πιο πρακτικό;

Τι έπαθες καλέ; :shock::shock::shock:

Γιατί τα παπούτσια κάνουν 50 ευρώ και τα ασημένια κουτάκια ή οι αυγοθήκες 120. Κουβεντιάζουμε για "καλό δώρο", απλά αναφέραμε τα χρήσιμα δώρα βαφτίσεων παραπάνω.

Δεν είναι άχρηστα τα ασημένια. Δίνεις 120 και η αξία σε ασήμι μένει. Η αξία του ξύλου μου φαίνεται πως φθίνει ή δεν αξίζει τα χρήματα τα οποία ζητάνε.

Και τα παιδιά μου τα βάφτισα τον Οκτώβρη που πέρασε, έκτοτε δεν έχω πάει σε βάφτιση για να σκεφτώ να κάνω κάτι αντίστοιχο, ίσως αν θέλω απλο δωράκι να χαρίσω κι εγώ παπουτσάκια, ας έρθει εκείνη η ώρα.