Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Περι ορεξεως

Recommended Posts

Παιδια ειμαι χαρουμενη γιατι μου περνανε οι ναυτιες.Εχω πολυ λιγες οποτε μπορω να φαω.Εχω περιεργες ορεξεις στο φαι τρωω πραγματα που παλια σιχαινομουν οπως κολοκυθια,χυμους,τυρι.Απο χτες μου ρθε να φαω ψαρι που δεν ετρωγα ουτε να με πληρωναν.Φοβαμαι βεβαια να το βαλω στο στομα μου αλλα ολο το ονειρευομαι μαζι με μαγιονεζουλα,την οποια επισης σιχαινομουν.Παει τα παιξε το στομαχι μου!!!!!Εσεις τι τρωγατε?

Επισης δεν θελω καθολου γλυκα ουτε καν μπισκοτα με αηδιαζουν το μονο που μου αρεσει ειναι τα σταφιδοψωμα και λιγη ζαχαρη που βαζω στο τσαι μου το πρωι

Διαφημίσεις

εμένα οι διατροφικές μου συνήθειες δεν άλλαξαν καθόλου από τότε που έμεινα έγκυος.βέβαια δεν είχα καθόλου ναυτίες ή ζαλάδες.το μόνο που είχα κι εγώ στην αρχή ήταν οτι ενώ είμαι πολύ γλυκατζού γενικά δεν ήθελα να δω σοκολάτα 8) παράξενο,ε;από το δεύτερο τρίμηνο που μου ξαναήρθε επιθυμία για γλυκό έπρεπε να προσέχω... :cry: έχω ακούσει διάφορα...προσωπικά ούτε μου "μύρισε" τίποτα ,ούτε έπεσα με τα μούτρα στο φαγητό.τουλάχιστον μέχρι τώρα...τα κιλά όμως μπαίνουν...σταθερά.μέχρι στιγμής έχω βάλει γύρω στα 12κιλά και μου μένει σχεδόν ο 9ος μήνας.πού μπορεί να φτάσω;

Eσυ παιδι μου τον εφαγες το γαιδαρο τερμα τωρα οτι πηρες πηρες.Ποσα να παρεις σε λιγες βδομαδες που σου μειναν!!!Φαε λοιπον γιατι μετα θα αρχισεις να χανεις με θηλασμους ,ξενυχτια κτλ .Τυχερουλα δεν ειχες και ναυτιες ! Παντως κι εγω τη σοκολατα ενω ημουν μανιακη τωρα δε μου κανει αισθηση.Κριμα φετος η ΝΕSTLE δε θα πουλησει πολυ...

Εμένα ότι μου άρεσε να τρώω πριν μείνω έγκυος, στην εγκυμοσύνη του άλλαζα τα φώτα ενώ ότι δεν μου πολυάρεσε πριν το σιχάθηκα στην εγκυμοσύνη. Π.χ δεν τρελαίνομαι για το ψάρι και όταν στον 3ο πήγα να φάω ψαρόσουπα και μόνο που τη μύρισα ανακατευόμουν για 2 μέρες. Από την άλλη πριν μου άρεσαν τα παγωτά και έτρωγα 1-2 την εβδομάδα. Μετά τον 6ο ανέβασα τις πωλήσεις της Δέλτα στο κόκκινο. Αν δεν με σταματούσε ο άντρας μου έτρωγα ένα οικογενειακό στην καθισιά μου. Ευτυχώς ήταν η μόνη υπερβολή που έκανα και ευτυχώς ήμουν πολύ αδύνατη πριν γιατί με τα 15 κιλά που έβαλα θα είχα γίνει σαν μπαλίτσα.

ειμαι περιεργη να δω ποσα κιλα θα παρω μεχρι στιγμης δεν εχω παρει ξεκινησα 55-56 .Για να φτασω σε αυτα τα κιλα μου διναν κορτιζονες,αλατια,χημικα φαγητα δεν παχαινα με τιποτα τελικα πρηστηκα απο ενα προβλημα στα νεφρα αποτομα εφτασα μεχρι 65 απο 40 σε ενα μηνα.Καθαρο πρηξιμο.Μολις αρχισε να υποχωρει οταν εγινα καλα εφτασα σε μια βδομαδα στα 57 εκεινη τη βδομαδα εμεινα και εγκυος.Εχασα και κανα 2 κιλα απο τις ναυτιες να δουμε τωρα! Ολοι περιμενουν να φουσκωσω χαχα.Σημερα παντως παιδια σκιστηκα στο φαι δηλαδη δε μπορω να κοιμηθω μιλαμε μεχρι και nestea ηπια που δεν επινα επειδη με αηδιαζε party μιλαμε.Αυτο με τα οικογενειακα παγωτα το κανα πιο παλια τωρα παγωτο ουτε ζωγραφιστο.Αλλα 1 οικογενειακο το χτυπαγα ανετα και χωρις να μαι εγκυος!

Διαφημίσεις

γύρισα!πήγα για την καθιερωμένη επίσκεψη στη γιατρό.όλα καλά δόξα τω θεώ! η μικρή είναι 2570γρ και εγώ έχασα ένα κιλο 8)8)8) δεν ξέρω πως έγινε αυτό.εγώ έτρωγα ό,τι και πριν.κοινώς τρως δεν τρως ένα και το αυτό.τουλάχιστον στην δική μου περίπτωση αυτό ισχύει!

εν τω μεταξύ επειδή δεν μπορώ να ανεβάσω τη φερριτίνη μου (διατροφή και 3 μπουκαλάκια σίδηρο) μου είπε να πίνω ενα ποτηράκι κόκκινο κρασί κάθε βράδυ! καλο;τώρα για να το προτείνει φαντάζομαι δεν θα επηρεάζει το μωρό,έτσι δεν είναι;εγώ το ευχαριστήθηκα πάντως το ποτηράκι μου...

Εγώ πάντως περισσότερη όρεξη έχω τώρα που θηλάζω και ειδικά για σοκολάτα. Στην εγκυμοσύνη ήμουν πολύ συγκρατημένη.Στην αρχή με τις ναυτίες με ενοχλούσε αφόρητα η μυρωδιά του καφέ!!

Ευδοκια να κανεις οτι σου πει ο γιατρος! Εμενα το αλκοολ δε μου αρεσει ουτε ο καφες.Περιεργως το καλοκαιρι μου αρεσε καθε πρωι αλλα για καμια βδομαδα επινα ε εεκεινες τις μερες ηταν που ειχα μεινει και δεν το χα παρει χαμπαρι.Ομως μου πε ο γιατρος και μενα να προσεχω δηλαδη να αποφευγω γλυκα και τηγανητα.Εχω γινει κι εγω λιγο υποχονδρια καθομαι διαβαζω ετικετες φαγητων να μην εχουν συντηρητικά κτλ .Ποτε το μωρακι καταλαβαινει αυτά που τρως?

Ελινάκι, καλώς ήρθες στο δεύτερο τρίμηνο, το πιο συγκλονιστικό και όμορφο τρίμηνο της εγκυμοσύνης.

Τώρα αρχίζουν οι αλλαγές...στο φαγητό, στον ύπνο...θα φουσκώνει η κοιλίτσα και σε λίγες βδομάδες θα νιώσεις το μωράκι σου να κουνιέται...

Εγώ ήθελα συνέχεια να τρώω κρέπες..μιαμ μιαμμ...φυσικά τώρα ούτε ζωγραφιστές...

ότι έτρωγα...δεν είχα κάτι ιδιαίτερο...εφεση στα γλυκά που ούτως ή αλλως έχω :D:D:D

και στη 2η μεχρι στιγμής μια από τα ίδια και ελπίζω να συνεχίσω ετσι για να παρω λίγα κιλά όπως και στη 1η...

Διαφημίσεις

Μπιζέλι...νομίζω εγκυμοσύνη με εγκυμοσύνη έχει διαφορά..δηλαδή ξέρω γνωστές που στην πρώτη τρώγαν πολύ και στην δεύτερη καθόλου...πιστεύω πως είναι πολύ σχετικό...

Ο δικός μου γιατρός είναι πολύ αυστηρός, αλλά καλά κάνει. Το 1. τρίμηνο δεν πήρα κανένα κιλό και παρόλ'αυτά δεν έπαψε να μου υπενθυμίζει τα κιλά μου. Τώρα , που είμαι αρχές του 5. έχω βάλει 2-3. Κι εμένα δεν μου "μύρισε " ποτέ τίποτα, απλώς μπορεί να λιγουρευτώ κάτι απο το ψυγείο ή όταν πάμε στο μάρκετ. Ενώ γενικά κι εγώ τρώω όπως έτρωγα (όπως το Bizeli) και δεν πίνω αλκοόλ, καφέ, δεν καπνίζω, ωστόσο χρειάζομαι το γλυκό μου (βλέπε και πάλι Bizeli). Δεν εννοώ πάστες και "βαριά" γλυκά, όσο μπισκοτάκια, κάτι Kitkat, snickers, γενικά αηδιούλες συσκευασμένες. Ξέρω πως αυτά δεν περιέχουν θρεπτικές αξίες , αλλά ... Τουλάχιστον προσπαθώ να το ελέγχω, γιατί το θέμα των κιλών το θεωρώ σημαντικό. Δεν θα΄θελα να ξεφύγω πάνω απ΄το φυσιολογικό.

Είναι τρομερό τι σου κάνουν οι ορμόνες. Εγώ τώρα στην 11η εβδομάδα τρώω τα πάντα κανονικά αλλά σιχαίνομαι το μπιφτέκι (!) και δεν έχω ούτε και εγώ όρεξη για γλυκά που παλιά τρελαινόμουν. Τα λαδερά φαγητά με φέτα και τα ζυμαρικά είναι το καλύτερό μου αλλά πρέπει να τρώω κόκκινο κρέας λόγω χαμηλού αιματοκρίτη. Η διαιτολόγος μου μου λέει ότι επειδή ξεκινάω από λίγα κιλά (62 με 1.76 ύψος) θα είναι φυσιολογικό να βάλω ακόμα και 16 κιλά. Μου φαίνονται πολλά αλλά θα δούμε. Το καλό ειναι ότι μου λέει ποιες τροφές χρειάζομαι κάθε μήνα της κύησης με βάση τις ανάγκες ανάπτυξης του μωρού. Πάντως ο γιατρός μου σύστησε να τρώω γλυκά και ζάχαρη με μέτρο και άντε που τώρα δεν με νοιάζει αλλά δεν νομίζω να κρατήσει για πολύ αυτή η περίοδος.

A6s2p3.png

Θυμάμαι τον πρώτο καιρό δεν μπορούσα να βάλω τίποτα στο στόμα μου λόγω της ναυτίας και των εμετών.. Μόνο σούπες ανεχόμουν και με ανακάτευαν όλες οι μυρωδιές.. Μετά όμως άνοιξε πάααρα πολύ η όρεξή μου.. Έτρωγα όσο ο άντρας μου και δεν χόρταινα! Όσο και να έτρωγα είχα στο τέλος μία αίσθηση ανικανοποίητου. Ήταν φοβερό δεν το είχα ξανανιώσει αυτό το πράγμα! Εγώ που γενικά ήμουν ολιγόφαγη και ξεκίνησα την εγκυμοσύνη 53 κιλά. Και έπινα ένα καφέ την ημέρα καθόλου αλκοόλ και φυσικά αρκετά γλυκά..

Διαφημίσεις

Αντιγόνη, φουσκώματα και δυσπεψία δεν είχες;

Εγώ αργώ να χωνέψω το μεσημεριανό φαγητό γιατί λόγω νύστας ξαπλώνω νωρίς το απόγευμα και μετα σηκώνομαι κακοδιάθετη και με έντονη δυσπεψία. Ενώ διψάω δεν μπορώ να πιω νερό.

A6s2p3.png

Δεν είχα φουσκώματα και δυσπεψίες ευτυχώς. ΄Ισως λίγο προς το τέλος. Αλλά παιδιά είχα ένα φοβερό και τρομερό σύμπτωμα που δεν ξέρω αν το είχε καμία σας και ελπίζω να μην το έχει καμία κοπέλα ποτέ!! Με βασάνισε και με ταλαιπώρησε απίστευτα, ένιωθα απαίσια και είχα πάθει σχεδόν κατάθλιψη για 4 μήνες.. Τι ήταν ? Σάλια!! Απίστευτα σάλια! Το ξέρω είναι αηδιαστικό αλλά μου συνέβη! Κάθε περίπου 5'' το στόμα μου γέμιζε νερό! Δεν μπορούσα να φάω γιατί όλα μούλιαζαν στο στόμα μου αμέσως! Δεν μπορούσα να κοιμηθώ το βράδυ γιατί πνιγόμουν! Όσο κοιμόμουν κοιμόμουν καθιστή! Βασικά για 4 μήνες δεν κοιμήθηκα σχεδόν καθόλου.. Είχα απελπιστεί. Και στη δουλειά... ένα μαρτύριο.. και μαζί με τη νύστα.. και συνοδευόταν από μια απαίσια γεύση. Πολλές φορές δεν προλάβαινα να μιλήσω..! Και δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Ήταν φρίκη και δεν μπορώ να το ξεχάσω! Συγνώμη για την αηδία του πράγματος και είναι και σχετικά σπάνιο σύμπτωμα, αλλά και σε συνδυασμό με ναυτίες-εμετούς για 4 μήνες δεν έτρωγα τ ί π ο τ α ... :cry:

Προσωπικα αντεχω σε hardcore εξιστορησεις και δεν αηδιαζω με τιποτα οποτε λεγε μου οτι θες! Απο αυτο δεν ειχα αλλα θυμαμαι πως διψαγα και νερο δε μπορουσα ν απιω,τωρα αρχισα και πινω αλλα οχι μαζι με το φαι περιμενω να περασει λιγο η ωρα μην εχουμε καμια ρουκετα.

Εγω από ναυτιες δεν υπεφερα καθολου όμως οι διατροφικες μου συνηθειες αλλαξαν αρκετα.. και η αληθεια ειναι οτι παρεμειναν καπως ετσι. Η αληθεια ειναι οτι εγινε λόγω αναγκης. Ας πουμε ειχα μια μικρη ανοδο στο ζαχαρο στο πρωτο τριμηνο οπότε μου εκοψε τα γλυκα τα οποία ετρωγα ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ... Μετα επεσε αλλα συνεχισα να μην τρωω. Μετα ειχα χαμηλο σιδηρο οπότε με αναγκασε να τρωω μοσχαρι.. σχεδον καθημερινα. Δεν το ειχα βαλει στο στομα μου ποτε, αρχισα να το τρωω και τωρα το τρωω μια φορα στις 15.

Αυτο που μου εκανε πολύ οεξη να φαω ήταν χορτα ,κολοκυθοκεφτεδες, μελιτζανες και ψαρια.. Τα τρια πρωτα πριν δεν τα εβαζα στο στομα μου..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Αντιγόνη κάτι μου θυμίζει αυτό...βέβαια δεν το πέρασα στον βαθμό που το πέρασες εσύ αλλά το βράδυ πνιγόμουν συνέχεια...ήταν δράμα και αυτό κράτησε τους 2 τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης μου...

Αντιγόνη κάτι μου θυμίζει αυτό...βέβαια δεν το πέρασα στον βαθμό που το πέρασες εσύ αλλά το βράδυ πνιγόμουν συνέχεια...ήταν δράμα και αυτό κράτησε τους 2 τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης μου...

Τότε με νιώθεις!!... Είναι φρίκη! Αλλά και κουφό που το είχες προς το τέλος...!

• 1 year later...

Καλησπέρα!

Βρε κορίτσια, τώρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχετε αλλάξει τη διατροφή σας? Κι αν ναι, τι προσέχετε περισσότερο?

Αν θέλετε δώστε και κανένα παράδειγμα για το τι περιέχει η διατροφή σας κατά τη διάρκεια μιας μέρας, απο το πρωί μέχρι το βράδυ.

Εννοείται οτι η ερώτηση απευθύνεται και στις κοπέλες που έχουν ήδη γίνει μανούλες!!!

Και για να εξηγήσω: κάνω αυτή την ερώτηση γιατί πέρα απο κάποια βασικά πραγματάκια που έχω κόψει (καφές, τόνος, αναψυκτικά), αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάτι ακόμα που μπορώ να κάνω ώστε να ωφελήσω όσο περισσότερο γίνεται το μωράκι μου!

Τρώω πολύ μεγάλες ποσότητες φαγητού (και κρέας και ψάρια και όσπρια, γενικά απ'όλα) και μεσημέρι και βράδυ και πλέον κάθε απόγευμα έχω καθιερώσει και 2 μπάλες παγωτό και σκέφτομαι μήπως το παρακάνω...:oops:

Πρόβλημα κιλών δεν υπάρχει. Ξεκίνησα την εγκυμοσύνη στα 50 κιλά και 1.70 ύψος και ως τώρα έχω πάρει 1,5 κιλό το οποίο ο γιατρός μου θεωρεί φυσιολογικό και επιθυμητό.

Περιμένω να δω τις απαντήσεις σας, ελπίζοντας να πάρω και καμιά ιδέα για τη διατροφή μου!

εγω πηρα 8 κιλα.δεν ετρωγα παρα πολυ κ ειδικα προς το τελος γιατι χορταινα πολυ γρηγορα.

ειχα αποκλεισει απο τη διατροφη γλυκα,αναψυκτικα κ γενικα λιπαρα φαγητα.ειχα γινει τοσο μυστηρια που κοιταγα τς συσκευασιες των γαλακτοκομικων για να δω αν το γαλα ειναι παστεριωμενο.

τρωγε αρκετα φρουτα τωρα που θα βγουν κ πιο λαχταριστα κ λαχανικα.

πολυ νερο κ γαλα.

καλο θα ηταν να περιορισεις τα γλυκα σε μια φορα την εβδομαδα γιατι υπερχει κ ο διαβητης κυησεως.

με το καλο το μωρακι σου

Eγώ στις 2 πρώτες μου εγκυμοσύνες είχα μια αδυναμία στα λαδερά φαγητά και σιχαινόμουνα τα γλυκά!Στη 1η πήρα 10 κιλά και στη 2η 6 τώρα τρώω τα πάντα με μέτρο είχα πάρει 5 κιλά από τα οποία έχασα τα 4 λόγω ίωσης.Γενικά δεν αγχώνομαι για τα κιλά αν μου έρθει η όρεξη να φάω κάτι δεν θα καταπιεστώ κιόλας!Απολαμβάνω την εγκυμοσύνη μου από όλες τις απόψεις :wink: