Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

SOS οστρακια!!!!

Recommended Posts

καλημέρα σε όλες κορίτσια... χρειάζομαι απεγνωσμένα βοήθεια!!! δουλεύω σε παιδικό σταθμό κ χθές κόλλησα οστρακία... έκανα strep test k βγήκε θετικό... απλά εχω τρελαθεί, είμαι μόνο πέντε εβδομάδων κ ο γιατρός αν κ καθυσηχαστικός είναισ την αναμονή για την καλλιέργεια αίματος κ το αντιβιόγραμμα... προς το παρόν ειμαστε καραντίνα στο σπίτι με amoxil 1gr. όπου και να διάβασα στο ίντερνετ λ'εει για τα συμπτώματα σε παιδιά κ τίποτα για εγκυμονούσες! αν γνωρίζει κάποιος παρακαλώ για μια πληροφορία, ξέρει πως επηρεάζει το εμβρυο; αν υπάρχουν τώρα επιπλοκές ή μετα τη γέννηση; κ η αντιβίωση;;; 1γρ κ 3 φορές τη μέρα εμένα κ ήδη το στομάχι μου δεν αντέχει...τι θα γίνει με το μωρό;;;

Διαφημίσεις

Η οστρακιά είναι μεν εξανθηματική νόσος της παιδικής ηλικιας αλλά δεν οφείλεται σε ιό όπως πχ η ερυθρά αλλά σε μικρόβιο και συγκεκριμενα στον β αιμολυτικό στρεπτόκοκκο. Το συγκεκριμένο μικρόβιο μπορει να προκαλέσει και αμυγδαλίτιδα. Όπως καταλαβαίνεις πολλές έγκυες μπορεί να εμφανίσουν αμυγδαλίτιδα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης χωρίς να επηρεαστεί το έμβρυο. Τωρα η λήψη amoxil είναι άλλο θέμα αλλά επειδή κατά τη διάρκεια των πρώτων εβδομάδων κύησης ισχύει το "όλον ή ουδέν" αν ακουσετε κανονικά καρδούλα την 8η εβδομάδα σημαίνει ότι το μωράκι σου δεν επηρεάστηκε. Είναι λογικό να ανησυχείς αλλά στη θέση σου επειδή δουλευεις σε παιδικό σταθμό πολύ περισσότερο θα με απασχολούσε αν έχω IgG αντισώματα εναντιον του CMV ( ώστε να μην κινδυνευω να κολλήσω κατά τη διάρκεια της κύησης) παρά η οστρακιά.

Καλημέρα, δεν το έχω ξανακούσει αλλά βρήκα αυτό στο internet.

http://www.nhs.uk/chq/Pages/1568.aspx?CategoryID=54

Είναι στα αγγλικά αλλά είναι είναι καθησυχαστικό.

πρόσεξε το amoxil 1gr πρέπει να διαλύεται σε νερό, δεν είναι χάπι (μου έχει τύχει δύο φορές να μην το έχει πει ο φαρμακοποιός και να το πίνουν σαν χάπι μα πολύ πόνο στο στομάχι.

Ξεκουράσου όσο μπορείς και δες τι θα σου πει ο γιατρός.

Με το καλό το μωράκι σου :)

csdRp2.png

SpIfp2.png

argini σε ευχαριστώ για την απαντησή σου,είμαι σίγουρη οτι κατανοείς το βαθμό της ανησυχίας μου... την τετάρτη έμαθα για την εγκυμοσύνη και την παρασκευή για την οστρακιά. δεν έχω προλάβει να το χαρώ. Με τους περισσότερους γιατρούς που μίλησα μου ανέφεραν οτι αυτή ήταν προπολεμική ασθένεια που έχει εξαλιφθεί, μάλιστα στο σταθμό μας είπαν οτι δεν κολλάει απο παιδία σε ενήλικες κ οτι είναι μονο παιδική ασθένεια. δεν υπάρχει καν σύγχρονη βιβλιογραφία για το θέμα... το μόνο που διάβασα κάπου είναι οτι ίσως προκαλέσει στο έμβρυο ανεμία ή καρδιοπάθεια...όλο αυτή η κατάσταση στο "άγνωστο με βάρκα την ελπίδα" με έχει κάνει ράκο. όσο για τη δουλεία ούτε θέμα σήμερα κιόλας τους ενημέρωσα οτι σταματάω. σε ευχαριστω κ πάλι!

mpoumpounitsa se euxaristw poli gia to link, h alitheia einai oti einai kathisixastiko an k pali dinei elaxistes plirofories. tha to deiksw sigoura sto giatro mou. oso gia thn amoxil de iparxei o ponos pragmatika... an k th dialiw. oso na nai panta eixa thema me tis antibiwseis k to stomaxi mou. se euxaristw gia tis euxes sou elpizw k egw ola na pane kala... se euxaristw k pali.

Διαφημίσεις

Μιλά με τον γιατρό σου. Πιθανώς να σου δώσει αγωγή για το στομάχι. Εγώ πέρασα όλη την εγκυμοσύνη με πόνους στο στομάχι για να ανακαλύψω τον τελευταίο μήνα ότι μπορούσα να πιώ ζαντακ.

Επειδή, όμως, κάθε περίπτωση είναι διαφορετική μιλά πρώτα με τον γυναικολόγο σου!

csdRp2.png

SpIfp2.png

Απο οτι λέει εδώ ειναι μονο ανυσηχητικο οταν ειςαι λίγο πριν γεννήσεις

Βασικα απο οτι καταλαβα ειναι ο στρεπυοκοκκος Β στις εγκύους που πολλές φορέα περνάει στο μωρο οταν γεννιέται. Ειναι γνωστό εδώ οτι πολλές κάνουν καισαρικη για να το αποφύγουν (το εκανε γνωςτη μου) οπότε εσυ δεν επηρεάζεται καθόλου

Παρε την αντιβιωση καλου καλου αλλα σιγουρεψου οτι ειναι για εγκύους (σιγουρα πιςτευεις τον γιατρο σου αλλα τσεκαρε και Ίντερνετ καλου κακου )

http://www.babycentre.co.uk/a1024707/scarlet-fever#section8

Όπως ακριβώς τα είπε η argini! Το έμβρυο δεν κινδυνεύει και το Amoxil είναι από αυτά που δίνονται στις εγκύους. Και θα συμφωνήσω απόλυτα για τη σημασία του ελέγχου για CMV.Θέλει ΚΑΘΕ 6 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ κι ας λένε οι γυναικολογοι μόνο στην αρχή της εγκυμοσύνης.

η αδερφη μου ειχε περασει στρεπτοκοκκικη αμυγδαλιτιδα στο πρωτο τριμηνο της εγκυμοσυνης και πηρε αμοξιλ συμφωνα με το γυναικολογο της..ολα οκ…εβγαλες δηλαδη και εξανθημα?

η αδερφη μου ειχε περασει στρεπτοκοκκικη αμυγδαλιτιδα στο πρωτο τριμηνο της εγκυμοσυνης και πηρε αμοξιλ συμφωνα με το γυναικολογο της..ολα οκ…εβγαλες δηλαδη και εξανθημα?

kopela mou se euxaristw gia thn apanthsh... to psaxnw apo to sabbato k eisai h prwth pou leei oti kserei kapoion pou to epathe.... kapoioi giatroi malista mou milisan gia propolemikh astheneia... to katalaba to sabbato k to paidaki pou logika me kollise noshse thn paraskeyh, to mono simptwma pou eixa einai ponolaimos alla mono kapoia ipoferth diskolia sthn kataposi... den ekana oute eksanthima oute pireto.... den kserw an to prolaba me thn amoxil pantws sigoura prin emfanistoun ta simptwmata nosousa 2-3 meres prin smfwna me tous giatrous.

Διαφημίσεις

Όπως ακριβώς τα είπε η argini! Το έμβρυο δεν κινδυνεύει και το Amoxil είναι από αυτά που δίνονται στις εγκύους. Και θα συμφωνήσω απόλυτα για τη σημασία του ελέγχου για CMV.Θέλει ΚΑΘΕ 6 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ κι ας λένε οι γυναικολογοι μόνο στην αρχή της εγκυμοσύνης.

se euxarsitw poli gia thn apantish sou... hdh apo osa mou exoun pei mexri twra oloi lene oti den ephreazei to embrio alla panta iparxei ena.... omws den einai oti kalitero pou sinebh.... eisai manoula k eimai sigourh oti katalabaineis poso thelw kapoios na mou egguhthei to 100% oti to mwraki mou apo thn ostrakia den tha pathei tipota.... auto to alla me skotwnei... to ematha koritsia thn tetarth gia thn egkimosinh den ftasame tis 6 ebdomades...an ola pane kala meta apo auto pou epatha na eiste sigoures oti tha eksantlisw kathe mina, kathe pithanh eksetash....

Απο οτι λέει εδώ ειναι μονο ανυσηχητικο οταν ειςαι λίγο πριν γεννήσεις

Βασικα απο οτι καταλαβα ειναι ο στρεπυοκοκκος Β στις εγκύους που πολλές φορέα περνάει στο μωρο οταν γεννιέται. Ειναι γνωστό εδώ οτι πολλές κάνουν καισαρικη για να το αποφύγουν (το εκανε γνωςτη μου) οπότε εσυ δεν επηρεάζεται καθόλου

Παρε την αντιβιωση καλου καλου αλλα σιγουρεψου οτι ειναι για εγκύους (σιγουρα πιςτευεις τον γιατρο σου αλλα τσεκαρε και Ίντερνετ καλου κακου )

http://www.babycentre.co.uk/a1024707/scarlet-fever#section8

babycute se euxaristw k gia to xrono k gia thn apantish sou... to link pou mou esteiles to exw hdh diabasei....opws k polla alla, distixws opws ola lene oti den iparxoun apodeikseis oti blaptei to embrio.... den kserw an to lambanw swsta alla tha protimousa na leei ksekathara oti de blaptei to mwro... apo to den iparxoun endeikseis ws to einai sigouro einai ena thema megalo! opws k na exei makari osa mou lete na bgoune alithina k na einai kala to mwraki mou! se euxaristw k pali.