Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

αποβολή σάκου

Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια, είμαι καινούργια στο forum και θα ήθελα να με βοηθήσετε!

Ήμουν 7 εβδομάδων στο πρώτο μου παιδάκι , το οποίο το θέλαμε πάρα πολύ!! Και πριν από 5 ημέρες είχα φυσική αποβολή:cry:. Μέχρι και την 7 εβδομάδα δεν είχαμε δει έμβρυο παρά μόνο το σάκο και τον λεκιθικό σάκο. Από την 6 εβδομάδα και 3 ημερών είχα λίγο αίμα(κυρίως καφέ) και πονούσα , κάθε μέρα αυξανόταν η αιμορραγία ώσπου την μέρα της πρωτομαγιάς ξύπνησα από πόνους στις 6,30 το πρωί, σηκώθηκα από το κρεβάτι και όταν πήγα τουαλέτα είδα έντονο κόκκινο αίμα και σε μεγαλύτερη ποσότητα, ξάπλωσα και περίμενα να ξημερώσει για να πάρω την γιατρό μου τηλ, ώσπου κάποια στιγμή από την εξάντληση αποκοιμήθηκα και όταν ξύπνησα, είχα πλημμυρίσει από αίματα μέχρι τα γόνατα, πάω τουαλέτα, όπου ένιωσα ότι κάτι μου έπεσε-έφυγε, παίρνω τηλ αμέσως την γιατρό μου και μου λέει πάνε νοσοκομείο αμέσως, καθώς σηκώνομαι καταλαβαίνω ότι κάτι έπεσε ….βλέπω και ….είδα τον σάκο …έφυγε μόνος του!!!

Τρόμαξα πάρα πολύ! Όταν πήγα στο νοσοκομείο μετά από εξωτερικό υπέρηχο μου είπαν δεν υπάρχει τίποτα πλέον, αλλά έχουμε υπολείμματα στον τράχηλο, και με καθάρισαν με κάτι τσιμπίδες χωρίς νάρκωση χωρίς τίποτα!! Τέτοιο πόνο δεν έχω ξαναζήσει …δεν ήξερα τι να κάνω από τον πόνο!!

Από εκείνη την ημέρα έχω σκούρο αίμα όχι σε μεγάλη ποσότητα ,( και 2 μέρες μετά είδα ένα μικρό κομματάκι) πόσες μέρες θα κρατήσει αυτό? Και πότε θα μηδενίσει η χοριακή μου? Μια μέρα πριν την αποβολή η χοριακή μου ήταν 4,200 μονάδες. Πως θα ξέρω ότι με καθάρισε καλά ο γιατρός του νοσοκομείου? Σε περίπτωση που δεν με καθάρισε καλά πρέπει να κάνω απόξεση? Παρακαλώ αν υπάρχει καμία παρόμοια δυσάρεστη εμπειρία απαντήστε μου σας παρακαλώ!!! Πάω να τρελαθώ …και δεν θέλω να πάρω την γιατρό μου τηλ, γιατί φοβάμαι ότι θα μου πει έλα να σε δω!!! Δεν θέλω να με πειράζει κανείς εκεί…!! Επίσης από εκείνη την ημέρα φοβάμαι μην μου φύγει και τίποτα άλλο, δεν μπορώ κάθε μέρα σκέφτομαι τον σάκο που είδα!! Πως είναι δυνατόν να έφυγε μόνος του? Μήπως έχω κάποιο πρόβλημα? Στο μέλλον σίγουρα θα κάνουμε προσπάθειες για νέο μωράκι..αλλά μήπως ποιο μπροστά πρέπει να κάνω κάποιες εξετάσεις? :confused::confused:

Ευχαριστώ και συγνώμη για το μεγάλο και κουραστικό μήνυμα.

Διαφημίσεις

Αχου λυπάμαι πολυ!

Και εγω δυο αποβολες έφυγε μονο του όπως και σενα

Συνηθως οταν φεύγουν μόνα τους δεν υπάρχουν υπολείμματα, αυτο που πρεπει να κανεις ειναι ενα υπερυχος (οι εσωτερικοί ειναι πιο αξιόπιστοι) και αν δεν έμεινε στην μυτρα τιποτα ειςαι εντάξει

Εγω προςωπικα δεν θα εκανα τιποτα αν ειναι η πρώτη σου αποβολή , ειναι η ατυχία πολλές φορές!

Καλή επιτυχία και εγκυος σύντομα :-)

Σε ευχαριστώ πολύ !! να σε ρωτήσω κάτι όμως? Μετά από αυτή την «πτώση» είχες και εσύ αίμα και για πόσο καιρό?

Εχω παθει σοκ!

Πρωτη φορα ακουω κατι τετοιο!

Δε μπορω να σε βοηθησω , γιατι δεν ξερω πώς, θελω να σου ευχηθω καλη δυναμη γιατι πραγματικα τη χρειαζεσαι.

Μπορω ακομη, να σε συμβουλεψω να μιλησεις με τη γιατρο σου (για να μη σου συμβει τιποτα χειροτερο.....)μηπως χρειαστει να κανεις καποιες εξετασεις ή οτιδηποτε αλλο.

Να εισαι καλα κ γρηγορα να ξεχασετε αυτο το δυσαρεστο συμβαν..

Σε ευχαριστώ πολύ !! να σε ρωτήσω κάτι όμως? Μετά από αυτή την «πτώση» είχες και εσύ αίμα και για πόσο καιρό?

Εμενα το αιμα με την πρώτη αποβολή κρατηςε γύρω στις 10 μερες με την δευτερη 7

Το αιμα καθαρίζει τα πάντα μεςα ειναι φυσιολογικό μέχρις ενός σημείου

Διαφημίσεις

Κοριτσακι μου καλημερα! Ξερω πολύ καλά πως αισθάνεσαι γιατί το έχω περάσει. Εγώ είχα μία παλίνδρομη 7 εβδομάδων και 5 ημερών χωρίς να το καταλάβω και το κατάλαβα πια στις 12 εβδομάδες στην αυχενική. Μιας και μένω στο εξωτερικό εδώ δεν γίνονται αποξέσεις και απλά σου χορηγούνε χάπια για να γίνει φυσική αποβολή. Όπως και εσύ λοιπόν ενιωσα την αποβολή του σάκου κανονικά και μετά την αποβολή όλων των υπολειμάτων του ενδομητρίου. Εδώ σου λένε ότι από τη φυσική αποβολή μπορεί να έχεις αίμα μέχρι και 6 εβδομάδες. Η αποβολή είναι μια μικρή γέννα, και όταν γίνεται φυσικά παίρνει κάποιον καιρό. Να σου πω επίσης ότι μπορει να έχεις μερικά πονάκια ακόμη μέχρι να φύγουν όλα τα υπολείματα μέσα απο τη μήτρα. Εμένα μου πήρε σχεδον 3 εβδομάδες να σταματήσουν τα αίματα και τα πονάκια συσπάσεις, τελειώς καφέ και κόκκινα, και ο γιατρός που με παρακολουθούσε μου έλεγε ότι όλα είναι πολύ φυσιολογικά. Και είναι αληθεια. Και εμένα η μόνη βοήθεια που μου έδωσαν είναι οι λαβίδες για να καθαριστεί η έξοδος του τραχήλου από κάποια κομμάτια. Να μην ανησυχείς και να θεωρείς τον εαυτό σου τυχερό μεσα στην ατυχία σου γιατί δεν χρειάστηκε απόξεση και όλα τα συναφή. Μην ακούς δεξιά και αριστερά να σου λένε ότι πρέπει να κάνεις, να θυμάσαι ότι σε μεγάλο κομμάτι του κόσμου εκτός Ελλάδος οι γυναίκες αποβάλουν είτε με φυσικό τρόπο είτε με χάπια και στις περισσοτερες περιπτώσεις δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Μην αφήνεις να σε πανικοβάλλουν γιατί όλοι εμείς δεν είαμστε γιατροί, και δεν ξέρουμε. Ο καθένας ξέρει τι του λέει ο γιατρος του και αυτόν να εμπιστεύεσαι. Αρκεί να σου πω ότι εμένα κάποις φίλες μου στην Ελλάδα μου έλεγαν ότι θα πεθάνω, και να φύγω να έρθω στην Ελλάδα να κάνω απόξεση και εδώ οι άνθρωποι είναι καραγιόζιδε κτλ. Έβαλα κάτω τη λογική και κατάλαβα ότι ενα κάρω γυναίκες στη Νορβηγία αποβάλλουν έτσι και δεν έχω ακούσει ποτέ ότι καποια πεθανε. Οπότε όλα κομπλέ. Παρόλαυτα, είναι καλό να είσαι σε μία επαφή με το γιατρό γιατί εντάξει καταλαβαίνω ότι δεν θέλεις κανένας να σε ενοχλεί εκεί κάτω αλλά ο έλεγχος είναι σημαντικός για μια επόμενη εγκυμοσύνη. Να θυμάσαι τέλος ότι μπορεί να υπάρχει αναστάτωση σε επόμενους κύκλους, εγώ για δύο κύκλους μετά είχα καφειτια σε όλη τη διάρκεια, αλλά απότι φαινόνταν από τις εξετάσεις μου ήταν καθαρά ορμονικό. Τώρα σχεδόν 5 μήνες μετά είμαστε στο δευτερο μήνα προσπαθειών για νέο μωράκι και είμαι θετική. Να θυμάσαι ότι αυτό συμβαίνει σε πολλές γυναίκες, εγώ εχω ήδη ενα κοριτσάκι και απλά έγινε. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου, εγώ τώρα πρώτη φορά αιστθανομαι ότι ναι θελω να μείνω εγκυος, δεν θυμάμαι καν την αποβολή και τη διαδικασία και γενικώς είμαι αισιόδοξη για το μέλλον (σημερα τουλάχιστον). Ότι άλλο θες είμαι εδώ να σε βοηθήσω! Φιλάκια πολλά!!!

Εγώ πάλι έχω άλλη εμπειρία απότο εξωτερικό. Ένοιωσα ότι δε με πρόσεξαν, δεν ασχολήθηκαν με την περίπτωσή μου, γιατί σίγα τώρα μια αποβολή, τί μας λες κι εσύ... Έχω δύο αποβολές, πριν την 8η εβδομάδα, που σημαίνει ότι γιατρός δε σε βλέπει, γιατρός δεν υπάρχει περίπτωση να σε δει αν δεν κλείσεις την 8η εβδομάδα, το συνειδητοποιείς; Ο δικός σου σου ζητάει να πας, ξέρεις πώς μου φαίνεται; Εδώ πέρα ούτε να με φτύσουν, φυσιολογικό είναι σου λέει. Έπρεπε να κάνω αγώνα πραγματικό, έπρεπε να διαπραγματευτώ με τη μαία, πόσο εξευτελιστικό πράγματι να της λέω δεν είναι καλή η τιμή της χοριακής και να μου λέει είναι καλή και να επιμένω και να της λέω θέλω να έρθω για δεύτερη χοριακή και να επιμένει ότι δε χρειάζεται και όταν πια άρχισα να εκνευρίζομαι (γιατί μιλάμε για ιδιωτικό νοσοκομείο, διεκδικούσα το δικαίωμα να τους σκάσω τα ωραία μου λεφτάκια και μου λέγανε όχι) τότε μου είπε καλά θα ρωτήσω το γιατρό αλλά δε θα σας πάρω σύντομα. Και στα δέκα λεπτά με πήρε και μου είπε ας περάσετε κάποια στιγμή, τί λέτε για την Παρασκευή; (ήταν Τρίτη). Οκ λέω. Και μετά από λίγο με ξαναπαίρνει και μου λέει δεν έρχεστε σήμερα; Στις 5 είναι καλά; της λέω, οκ μου λέει. Και μετά από 5 λεπτά με ξαναπαίρνει και μου λέει ελάτε τώρα. ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ τηλέφωνο για μια υπόθεση που στην Ελλάδα θα είχε λυθεί πριν καν τελειώσουν όλα τα τηλέφωνα που έκανα εγώ, θα μπορούσα να πάω για χοριακή έτσι απλά, σε ένα μικροβιολογικό. Εδώ δε μπορείς να πας έτσι για χοριακή, χρειάζεται χαρτί γιατρού για να κάνεις χοριακή, το καταλαβαίνεις;;;;;

Και βέβαια υπήρχε πρόβλημα και βέβαια απέβαλα και μου έδωσαν χάπια, δύο φορές αλλά δεν καθάρισε καλά η μήτρα και μου έκαναν και απόξεση. Δε θέλω ούτε να περνάω απ'έξω, τους μαλάκες του γελοίους... Στην Ελλάδα δε θα το είχα περάσει αυτό και εννοείται ότι αν δώσει ο θεός και η Παναγία και μείνω πάλι έγκυος το πρώτο πράγμα που θα κάνω θα είναι να βγάλω εισιτήριο για Ελλάδα, 600 ευρώ; 600 ευρώ, όσο πάει, για να έχω ένα γιατρό όπως εσύ να μου λέει πέρνα από δω και να μην πρέπει να μιλάω με μαίες και γραμματείς και να τους εξηγώ την κατάστασή μου πριν μου επιτρέψουν να έχω ιατρική παρακολούθηση (όλα αυτά ιδιωτικά, επαναλαμβάνω, πληρώνονται πάρα πολλά λεφτά για την άθλια υπηρεσία που μου προσφέρουν).

Πήγαινε στο γιατρό σου. Κι ας έχεις αποβάλλει, μπορεί να υπάρχουν συμφύσεις που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο επόμενη εγκυμοσύνη, έχεις το γιατρούλη σου που ενδιαφέρεται, αξιοποίησέ το, πόσο σε ζηλεύω...

Danau ναι και εγω αυτήν την εμπειρία είχα απο κοπέλες ελλαδα που τρέχανε αμεςως για αποξεση ενώ εδώ μου λέγανε οι γιατροι να περιμένω μια βδομαδα μπάς και βγει μονο του. 1 στις 4 οδηγήται σε αποβολή ειναι απο τις ατυχίες της φύσης δυστυχώς

Ekabn θα ήθελα να ήξερα σε πια χώρα μένεις (αν δεν θες μην λες) που και ο ιδιωτικός τομέας ειναι τόσο αχρηστος

Btou ειςαι καλύτερα;

Στο Βέλγιο ζω, ο ιδιωτικός τομέας δεν είναι ό,τι καλύτερο από πολλές απόψεις.

Τέλος πάντων, btou που είσαι; Τί έγινε, είσαι καλύτερα; Το σκέφτηκες να πας στο γιατρό;

Διαφημίσεις

Επαθα ακριβως το ιδιο με εσενα στην πρωτη μου αποβολη.... Ηξερα οτι θα αποβαλω, μου το ειχε πει καποιες ωρες πριν η γιατρος, αλλα δεν περιμενα οτι θα εβλεπα τον σακο στα χερια μου.. Ειχα για ωρεε αφορητους πονους κ ξαφνικα σταματησε.. Πηγα τουαλετα κ επεσε στο χαρτι υγειας.. Για καιρο εβλεπα αυτη την εικονα ακομα κ με ανοιχτα ματια...

Στην δευτερη αποβολη ουτε πονεσα, ουτε τιποτα. Απλα μολις ξυπνησα ενιωθα οτι ειχα αποβαλλει κ ετσι κ εγινε.

Ευτυχως το εψαξα παραπανω, αν κ ολοι λογω της ηλικιας μου ελεγαν οτι δεν χρειαζοταν κ βρηκαμε το προβλημα...

Ekabn χαρα στο κουραγιο σου κοπελα μου, αφου δεν τους εδειρες.... Εγω στην πρωτη αποβολη ειχα αλλη γιατρο εντελως μ.... οταν της ειπα εχω αιμα κ μου ειπε να παω μετα απο 7 ωρες κ εκει περιμενα κιολας κ εβαζε αλλες μεσα ηθελα να της ανοιξω το κεφαλι.....

btou εγω ειχα 10-14 μερες αιμα μετα.. Δεν ξερω αν πρεπει να κανεις εξετασεις,ο γυναικολογος μου με εστειλε σε ανοσολογο επειδη επεμενα και εκεινος μου ειπε οτι δεν υπαρχει τυχαια αποβολη, για καποιο λογο αποβαλεις(τωρα αν πας πχ να σηκωσεις εναν καναπε αυτο ειναι αλλο θεμα). Δεν θελω να σε επηρεασω αρνητικα, απλα θελω μεσα απο τις -κακες- εμπειριες μου να βοηθησω να μην το περασουν κ αλλες κοπελες..

Συγνωμη για το τεραστιο ποστ..

Στο τέλος όλα θα πάνε καλά. Κι αν δεν πάνε, απλά δεν έχει έρθει το τέλος!