Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΤΑ ΔΟΝΤΑΚΙΑ ΜΑΣ......

Recommended Posts

Ο γιος μου σε δυο μήνες κλείνει τα 6 και έχει αλλάξει μόνο δυο δοντάκια.......

κουνιούνται και άλλα δυο εδώ και καιρό, αλλά δεν έπεσαν....τα παιδιά της ηλικίας του έχουν αλλάξει πολλά δοντάκια, και δεν ξέρω, πρέπει να πάμε να το δούμε? Στη βιβλιογραφία γράφει από 6 εώς 12 ετών, αλλά είναι ο μόνος ανάμεσα σε πολλά παιδιά που μας συμβαίνει αυτό. Είναι ανησυχητικό???

Διαφημίσεις

Ο γιος μου σε δυο μήνες κλείνει τα 6 και έχει αλλάξει μόνο δυο δοντάκια.......

κουνιούνται και άλλα δυο εδώ και καιρό, αλλά δεν έπεσαν....τα παιδιά της ηλικίας του έχουν αλλάξει πολλά δοντάκια, και δεν ξέρω, πρέπει να πάμε να το δούμε? Στη βιβλιογραφία γράφει από 6 εώς 12 ετών, αλλά είναι ο μόνος ανάμεσα σε πολλά παιδιά που μας συμβαίνει αυτό. Είναι ανησυχητικό???

κι εμένα κλείνει σε 2 μήνες τα 6 αλλά δεν έχει αλλάξει κανένα δοντάκι, ούτε μου έχει πει ότι κάποιο κουνιέται. και στην τάξη του δεν υπάρχει ούτε ένα "φαφούτικο" παιδάκι, από όσο έχω δει....

μήπως να ανησυχήσω??

Δεν ξέρω βρε κοπέλα μου, η βιβλιογραφία λέει 6- 12, είναι μεγάλο διάστημα....στο νηπιαγωγείο μου έλεγαν οι δασκάλες ότι κάθε μέρα δόντια στα κεραμίδια πετούσαν......εμάς έπεσαν δύο το Σεπτέμβρη και από τότε τίποτα... μου λέει ότι κουνιούνται δυο ακόμα, φοβάμαι γιατί αν είναι από κάτω μπορεί να βγουν τα καινούρια χωρίς να έχουν πέσει τα νεογιλά......δεν είναι όπως τα πάνω που "σπρώχνουν" τα νέα δόντια τα παλιά....σήμερα πήγα να τον πάρω και βλέπω ένα τσούρμο φαφούτικα παιδάκια.......μιλάμε τους έλειπαν από δυο τρία μπροστινά.....και αγόρια και κορίτσια....αν ξέρουν οι μανούλες να μας πουν, να πάω στον παιδοοδοντίατρο....

Ο δικός μας, που θα γίνει 7 σε δύο μήνες, δεν έχει χάσει κανένα δοντάκι. Το ίδιο και αρκετοί συμμαθητές του.

Δεν τρέχει τίποτα! Στο βεβαιώνω γιατί έτσι μας είπε η παιδοδοντίατρος που έκανε το ετήσιο τσεκ απ πριν από 20 μέρες.

τώρα θυμήθηκα ότι και στο δικό μας σχολείο ήρθε παιδοοντίατρος φέτος και μας είπε ότι όλα είναι φυσιολογικά. οπότε έχουμε καιρό ακόμη...

Διαφημίσεις

Ο δικός μας, που θα γίνει 7 σε δύο μήνες, δεν έχει χάσει κανένα δοντάκι. Το ίδιο και αρκετοί συμμαθητές του.

Δεν τρέχει τίποτα! Στο βεβαιώνω γιατί έτσι μας είπε η παιδοδοντίατρος που έκανε το ετήσιο τσεκ απ πριν από 20 μέρες.

κατι τετοιο μας ειπε και εμας. Ο Κ αλλαξε το πρωτο στισ 26/3. Απο την αλλη στην ταξη του μικρου ειναι καποια ηδη "φαφουτικα"

Καλησπέρα. Ο δικός μου είναι οκτώ και του έχουν πέσει 6 δόντια, 2 επάνω και 4 κάτω. Ο Οδοντίατρος μας είπε πως έπρεπε ήδη να του έχουν πέσει και τα άλλα 2 επάνω. Θα πάμε αύριο για εξαγωγή για να κατέβουν κανονικά τα επάνω, γιατί έχουν σφηνώσει στις ρίζες. Επίσης μας είπε πως τα σημερινά παιδιά έχουν υπερβιταμίνωση και δεν πέφτουν εύκολα τα δόντια τους.

Σας ευχαριστώ κορίτσια. Γιατί η ετήσια επίσκεψή μας στην οδοντίατρο είναι το καλοκαίρι, να μην με τρώει η αγωνία.....

Γεια σου LATINA!

Δεν τιθεται κανενας απολυτως λογος ανησυχιας. Η ανατολη των κοπτηρων ξεκιναει μετα τα 6,5 συνηθως , αλλα το διαστημα παιζει αρκετα μεχρι και ενα ή εναμιση χρονο. Το μονο που θα πρεπει να παρατηρεις τακτικα, ειναι η περιπτωση να ανατειλουν μονιμα δοντια χωρις να εχει ολοκληρωθει η απορροφηση της ριζας και στην συνεχεια η αποπτωση του νεογιλου. Αν δηλ, δεις να προβαλει το μονιμο , ενω το νεογιλο παραμενει ασειστο στην θεση του, τοτε καλο ειναι να επισκεφτεις οδοντιατρο που πιθανον θα αφαιρεσει το νεογιλο. Ετσι εξασφαλιζεις την ανατολη του μονιμου στην ΣΩΣΤΗ ΘΕΣΗ μεσα στο οδοντικο τοξο.

JU4zp3.png

LA LATINA

Και ο δικός μου που έκλεισε τα 6 πριν μια εβδομάδα, έχει αλλάξει μόνο δύο δοντάκια τα δύο κάτω μπροστινά και δεν κουνιέται και κανένα άλλο. Πήγαμε στην παιδοοδοντίατρό μας για να δει αν βγαίνουν σωστά τα δύο καινούργια και μας είπε όλα καλά οπότε μην ανησυχείς.

Ήρθες!!!!! 21/4/2008

Ήρθαν και τα ζουζούνια μου 4/8/2012

Διαφημίσεις

Για ενημέρωση επειδή πολλές μαμάδες έχουν το ίδιο θέμα, χτες πήγαμε στον παιδίατρο για άλλο λόγο και θυμήθηκα να τον ρωτήσω για τα δόντια μας. Μου είπε, κλείνοντας τα 6, να κάνουμε μια πανοραμική ακτινογραφία για να είμαστε σίγουροι.