Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Κοριτσια καλησπερα ειμαι στην 16 εμβομαδα και ανυπομονω να δω τι ειναι εχω πολλες μερες ακομη μεχρι την επομενη εξεταση..στην αυχενικη δεν μας ειπε τιποτα.. αυτο με την σεληνιακη ηλικια βγαινει παντα.? εμενα μου δειχνει αγορι στα 26 μου.. απο την αρχη την εγκυμοσυνης δεν ειχα τιποτα ουτε ενα δειγμα απο αναγουλες..

Διαφημίσεις

Εμένα και στις δύο μου εγκυμοσύνες μου είχαν πει από την αυχενική ότι ήταν αγοράκια και επιβεβαιώθηκε στις β'επιπέδου. Συνήθως εκεί φαίνεται με μία σχετική σιγουριά (95% γράφει στο χαρτί που μου έδωσαν). Αυτό που γράφεις για τη σεληνιακή ηλικία δεν το έχω ξανακούσει. Τώρα σχετικά με τις αναγούλες εγώ δεν είχα σε καμμία από τις εγκυμοσύνες μου αλλά δεν σημαίνει κάτι αυτό, η μαμά μου πχ σε εμένα δεν είχε συμπτώματα και στον αδελφό μου είχε απ'όλα. Κάνε λίγη υπομονή μέχρι τη β'επιπέδου. Με το καλό το μωράκι σου!

S02fp3.png

LnVyp3.png

Ούτε αυτο με τις αναγουλες ισχύει ουτε αυτο με το καρδιοχτυπι

Δυο εγκυμοσύνες ολα διαφορετικά και τα δυο αγόρια

Τι ειναι η σεληνιακη ηλικια;

Διαφημίσεις

εαν πατησετε στο google (κινεζικο ημερολογιο σεληνιακη ηλικια) σε βγαζει πιο ειναι το φυλλο του μωρου αναλογα με την ημερομηνια που εγινε η συλληψη.

σε μένα βγαίνει λάθος.........

κορίτσια μην πιστεύετε σε τέτοια.......

σας το λέω εγώ, που για να είναι το δεύτερο κορίτσι, έκανα ένα σωρό βλακείες, διάβαζα για στάσεις, μέρες ωορρηξίας, τροφές που βοηθούν, ποια μέρα ποια ώρα ........ και βγήκε ένας τσουτσουναράς και ακόμα γελάω με τα καμώματά μου........

το πιο ωραίο μου το είπε ο γυναικολόγος μου

"αν ξέραμε πως γίνεται το κάθε φύλο, δε θα είχα 6 γιους πριν την κόρη!":p:p:p

μακαρι.. γιατι γερο να ναι και οτι ναι..αλλα η αληθεια ειναι οτι θελω κοριτσακι.!! :D Και η πεθερα μου εχει φαγωθει εχεις αγορι και εχεις αγορι..αλλα μαλλον οτι θελει κανεις εκεινο λεει.

εκνευριστικο μονο? εχω κοψει τα πολλα πολλα τωρα με την εγκυμοσυνη γιατι οσο κοιταζομαστε ακουω τετοιες βλεκειες και με ποιανουν τα νευρα μας.. με τι βαση ? γιατι ξερει οτι το δικο της ονομα δεν το βαζω με τιποτα εαν ειναι κοριτσι λεει αγορι γιατι οπως παει θα παρει το ονομα του πεθερου μου..

Χα θα ήθελα πολυ να μάθω το ονομα της!!

Εμεις δεν βαλαμε κανενός το ονομα και ησυχάσαμε!!

Μην τρελαίνεσαι αστη να λέει εσυ επέμενε οτι ειναι κορίτσι!

Διαφημίσεις

Κοριτσια γερα παιδια να κανουμε ολλες αυτο εχει σημασια.τωρα αγορια η κοριτσια ολα παιδια ειναι...κ οσο αφορα τα ονοματα εγω προσωπικα δικη μου αποψη μου αρεσει να βγαζουν τους παππουδες κ τις γιαγιαδες.γιατι δηλαδη να δωσω ενα ασχετο ονομα στο παιδι μου?οταν μπορω να δωσω το ονομα των παπουδων ποιο ωραιο δεν ειναι?ετσι κ αυτοι χαιρονται κ ειναι κ σαν να τους τιμας..τοσα εκαναν κ αυτοι για να μας μεγαλωσουν....τη "τραβαμε εμεις απο τα παιδια μας" τα ιδια κ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ περασαν κ αυτοι για να μας γεννησουν να μας μεγαλωσουν... Τοση υπομονη στην εγκυμοσυνη τοσο πονο στην γεννα τοσα ξενιχτια οταν ημασταν αρρωστα τοσο κλαμα οταν πονουσαμε εμεις.νομιζω το αξιζουν... Εεεε μην πεσετε να με φατε...αυτη ειναι η δικη μου αποψη ξανα λεω. Σεβομαι την διαφορετικη αποψη μερικον..κ εγω ενα αγορακι εχω κ περιμενω το δευτερο.. Φιλια σε ολλες κ ΥΓΕΙΕς ΜΩΡΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ..

Nαι, πονεσαν για να μας μεγαλωσουν, δεν λεω. Ας ονομαζαν λοιπον οπως αυτοι ηθελαν τα παιδια τους, με τα δικα μας τι δουλεια εχουν? Εμενα παντως ο αντρας μου μού ειπε να το ονομασω οπως θελω εγω γιατι το δικαιουμαι, τοσα τραβηξα στις εγκυμοσυνες. Φυσικα, αν καποιο ζευγαρι επιθμει να δωσει ονομα ενος παππου/γιαγιας, καλα θα κανει. Αλλα το ζευγαρι να αποφασιζει και οχι να διαταζουν/περιμενουν οι υπολοιποι.

..μαμα τωρα ξερω..

Nαι, πονεσαν για να μας μεγαλωσουν, δεν λεω. Ας ονομαζαν λοιπον οπως αυτοι ηθελαν τα παιδια τους, με τα δικα μας τι δουλεια εχουν? Εμενα παντως ο αντρας μου μού ειπε να το ονομασω οπως θελω εγω γιατι το δικαιουμαι, τοσα τραβηξα στις εγκυμοσυνες. Φυσικα, αν καποιο ζευγαρι επιθμει να δωσει ονομα ενος παππου/γιαγιας, καλα θα κανει. Αλλα το ζευγαρι να αποφασιζει και οχι να διαταζουν/περιμενουν οι υπολοιποι.

Χα!! Δυστυχώς συμφωνώ.. Ασε που των περισσότερων ειναι χάλια τα ονόματα, γιατι να σημάδεψω το παιδι μου μια ζωή επειδή η γιαγιά του ηταν καλή μάνα στον πατέρα του; :-) :-) :-)

το ονομα της πεθερας σουλτανα..αλλα περα απο αυτο νομιζω οτι στο γαμο μου και γενικοτερα στο σπιτι εκανα με τον αντρα μου βλεπω στηριξη μονο απο τους δικους μου γονεις.. οποτε θα ηθελα να ειναι κοριτσι να ακουσει η μαμα μου ονομα.. γερο να ναι δεν λεω αλλα μερικα πραγματα μου την δινουν στα νευρα οταν τα λενε μπρωστα μου,απο την μερα που μαθανε για την εγκυμοσυνη μονο αγορι αγορι λενε,

το ονομα της πεθερας σουλτανα..αλλα περα απο αυτο νομιζω οτι στο γαμο μου και γενικοτερα στο σπιτι εκανα με τον αντρα μου βλεπω στηριξη μονο απο τους δικους μου γονεις.. οποτε θα ηθελα να ειναι κοριτσι να ακουσει η μαμα μου ονομα.. γερο να ναι δεν λεω αλλα μερικα πραγματα μου την δινουν στα νευρα οταν τα λενε μπρωστα μου,απο την μερα που μαθανε για την εγκυμοσυνη μονο αγορι αγορι λενε,

Το Σουλτάνα είναι οθωμανικό όνομα και κανονικά έχει απαγορευτεί.....από ενορία σε ενορία ο καθένας κάνει οτι θέλει, βέβαια.....αν μπορεί να σου χρησιμεύσει σε κάτι σαν πληροφορία σου το λέω.......η γειτόνισσά μου ήθελε να το βάλει Σουλτάνα και δεν της επέτρεψε ο παπάς και το έβαλε Τατιάνα. ;)

Ορίστε και η σελίδα της μητρόπολης Ν. Σμύρνης, που βρήκα πρώτη.

http://www.imns.gr/mitropolis/ekdoseis/filadia-mitropolis/106-2009-02-16-06-36-53.html

Τ Ο Ο Ν Ο Μ Α

Κατά τήν ἀρχαία τάξη τῆς Ἐκκλησίας μας, τό ὄνομα δίδεται στό παιδί τήν ὄγδοη ἡμέρα ἀπό τή γέννησή του. Στό Εὐχολόγιο ὑπάρχει εἰδική ἀκολουθία. Στίς μέρες μας ἡ ὀνοματοδοσία ἔχει συνδεθεῖ ἐθιμικά μέ τό βάπτισμα. Πρέπει ἀπαραίτητα νά εἶναι ὄνομα χριστιανικό γιά νά ἔχει τό παιδί προστάτη του τόν ἅγιο τοῦ ὁποίου φέρει τό ὄνομα. Γιά λόγους ἱστορικῆς συνέχειας ἡ Ἱερά Σύνοδος δέχτηκε νά δίνονται καί ὀνόματα ἀπό τήν ἀρχαιότητα. Ἄλλα ὅμως ὀνόματα δέν πρέπει νά δίνονται.

Διαφημίσεις

Latina πολυ ενδιαφέρον δεν είχα ιδέα και για το σουλτανα αλλα και για τα αλλα! Δεν ήξερα οτι το δίνουν την 8η μερα... Ελλαδα δεν το δίνουν συνηθως οταν βαφτιζονται; Εδώ αμέσως την ίδια μερα που γεννιούνται !!

Anastasiaore μην αφήνεις κανένα να σε ταυτίζει τωρα που ειςαι εγκυος! Άστην να λέει, εσυ πες της οτι ψάχνεις ήδη ονομα για κοριτσάκι!! :-)

Latina πολυ ενδιαφέρον δεν είχα ιδέα και για το σουλτανα αλλα και για τα αλλα! Δεν ήξερα οτι το δίνουν την 8η μερα... Ελλαδα δεν το δίνουν συνηθως οταν βαφτιζονται; Εδώ αμέσως την ίδια μερα που γεννιούνται !!

Anastasiaore μην αφήνεις κανένα να σε ταυτίζει τωρα που ειςαι εγκυος! Άστην να λέει, εσυ πες της οτι ψάχνεις ήδη ονομα για κοριτσάκι!! :-)

Ισχύει η ονοματοδοσία εδώ και χρόνια, παρόλα αυτά εμείς στη βάφτιση δώσαμε όνομα και είμαστε οικογένεια με ιερωμένους.....όσο για τα ονόματα, ΟΚ, αν είσαι η Μενεγάκη, βαφτίζεις Λάουρα, αν είσαι ο Τριανταφυλλόπουλος, βαφτίζεις Σιένα (πόλη της Ιταλίας) και πολλά τέτοια, στα νησιά συνήθως βαφτίζουν και με υποκοριστικά, ξέρω κοπέλα που βαφτίστηκε Κατίνα και ο αδερφός της Μικές.....καθένας ότι θέλει κάνει, απλά από την εκκλησία υποτίθεται ότι απαγορεύτηκαν αυτά τα ονόματα όπως το παρέθεσα πιο πάνω.