Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

η κορούλα μου φοράει ακόμη πάνα....

στον παιδικό κάνει τα τσισάκια στην τουαλέτα, το ζητάει μόνη της. στο σπίτι τα κάνει ΌΛΑ πάνω της. έχουμε πάρει γιογιό, έχουμε προσπαθήσει να κόψει έστω τα κακά στην πάνα...τίποτα.

από την Μεγάλη Παρασκευή άρχισε νέο...βιολί. πέφτει μπρούμυτα όπου βρει και τρίβεται με μανία πάνω στην πάνα. ιδρώνει-ξειδρώνει αλλά του δινει και καταλαβαίνει. προσπαθήσαμε να της αποσπάσουμε την προσοχή, την πήραμε με το καλό, αλλά δεν είχαμε μεγάλη αλλαγή. επίσης δεν έκανε καθόλου κακά για 2 μέρες ενώ μέχρι τότε έκανε πάντα 1-2 φορές τη μέρα. της βάλαμε υπόθετο γλυκερίνης για να ενεργηθεί (έλεγε ότι πονάει η κοιλιά της) και δεν ήθελε να πάει στην τουαλέτα για να μην πονέσει. τελικά ενεργήθηκε και ηρέμησε για την υπόλοιπη μέρα αλλά την επόμενη ξεκίνησε τα ίδια. όταν τη ρωτάω γιατί τρίβεται και γιατί δεν κάνει κακάκια μου λέει ότι "δεν κάνουμε κακά πάνω μας".

η μαμά μου λέει μήπως έχει πάθει ουρολοίμωξη. ο άντρας μου λέει ότι έχει μπερδευτεί με την πάνα και τα κακά. η αδερφή μου λέει ότι ηδονίζεται με το τρίψιμο.

έχει τύχει σε καμμιά μάνα αυτό? να την πάω σε γιατρό? σήμερα πήγε για 2 βδομάδες με τον μπαμπά και τον αδερφό της στην Κρήτη (στην άλλη γιαγιά) και δεν τρίβεται αλλά ούτε κάνει κακά...

έχω μπερδευτεί τελείως. θέλω τη γνώμη σας, σας παρρακαλώ!!

Διαφημίσεις

Τώρα τι να σου πω, και μας τρίβεται στην πάνα και ιδρώνει και ξεϊδρώνει, αλλά είναι από ηδονή κατέληξα..και γω φοβόμουν για ουρολοίμωξη αρχικά.

Μήπως είναι άσχετο με το ότι δεν κάνει κακά? Άμα την ρωτήσεις γιατί τρίβεται μόνο (να μην το συνδέσεις με το ότι δεν κάνει κακά εννοώ), τι απαντάει?

Καλησπερα. Την εχω ρωτησει γιατι τριβεται και αλλες φορες δεν απανταει κατι συγκεκριμενο ενω αλλες φορες το συνδεει με τα κακα στην πανα.

αν το συνεχισει και στην Κρητη θα ζητησω να την πανε σε γιατρο.

Μιας φίλης μου η κόρη το κάνει από πολύ μικρή. Ηδονίζεται είπε ο γιατρός και είναι πολύ φυσιολογικό αυτό, είπε επίσης. Με τα κακά δεν ξέρω πως μπορεί να συνδέεται.

χτες το βράδυ μίλησα με την παιδίατρό μας.

μου είπε ότι πρόκειται για 2 διαφορετικά και ανεξάρτητα πράγματα.

το τρίψιμο γίνεται επειδή αυτοικανοποιείται και δεν πρέπει να την μαλώσουμε ή να την κοροιδέψουμε. πρέπει απλά να τη πούμε ότι επειδή είναι πρισωπικό θέμα το κάνουμε μόνοι μας στο δωμάτιό μας. ήδη από χτες, που είναι σε διακοπές, δεν το έκανε καθόλου (το ξέχασε μάλλον).

όσον αφορά το θέμα με τα κακά, μας είπε να βγάλουμε εντελώς την πάνα και να βάλουμε βρακάκι και να την ενθαρρύνουμε για χρήση τουαλέτας. ευτυχώς χτες το βράδυ έκανε κακάκια μόνη της, μετά από 2 μέρες. φοβόταν η καημενούλα να τα κάνει αλλά δεν άντεξε άλλο...:-(

άντε να δούμε....

Διαφημίσεις

Μπράβο σας. Με τα κακά όμως γιατί φοβάται μην πονέσει, μήπως είναι σκληρά? Δίνετε της πολύ νερό. για να μην είναι σκληρά και να μην πονάει.

Μπράβο σας. Με τα κακά όμως γιατί φοβάται μην πονέσει, μήπως είναι σκληρά? Δίνετε της πολύ νερό. για να μην είναι σκληρά και να μην πονάει.

τί να πω?? μέχρι τώρα τα έκανε στην πάνα 2 φορές τη μέρα και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. τί την έπιασε ξαφνικά?

εννοείται θα της δίνω περισσότερο νερό και φρούτα, που, ευτυχώς, της αρέσουν.

Μήπως είναι έτοιμη να βγάλει την πάνα; Διάβαζα κάπου ότι ένα από τα σημάδια πως τα παιδιά είναι έτοιμα να χρησιμοποιήσουν γιογιό είναι ότι τα ενοχλεί η αίσθηση της "γεμάτης" πάνας.

Μήπως είναι έτοιμη να βγάλει την πάνα; Διάβαζα κάπου ότι ένα από τα σημάδια πως τα παιδιά είναι έτοιμα να χρησιμοποιήσουν γιογιό είναι ότι τα ενοχλεί η αίσθηση της "γεμάτης" πάνας.

μακάρι να είναι έτσι. πάντως έγινε πολύ ξαφνικά, μέσα σε μία μέρα κυριολεκτικά.

στο σχολείο, βέβαια, έχει από τα Χριστούγεννα που πάει στην τουαλέτα για τσισάκια. στο σπίτι μας έλεγε ότι θέλει να είναι μωρό... και τα έκανε πάνω της.

Σε μία μέρα αποφάσισε ότι δεν είναι μωρό - δεν μου φαίνεται περίεργο! Κάποια στιγμή θα γινόταν ;)

Σκέψου και μήπως το τρίψιμο δεν έχει καμία σχέση με τα κακά και πρόκειται απλά για σύμπτωση.

Διαφημίσεις

Σε μία μέρα αποφάσισε ότι δεν είναι μωρό - δεν μου φαίνεται περίεργο! Κάποια στιγμή θα γινόταν ;)

Σκέψου και μήπως το τρίψιμο δεν έχει καμία σχέση με τα κακά και πρόκειται απλά για σύμπτωση.

αυτό ακριβώς μου είπε και η παιδίατρος. απλά επειδή έγιναν ταυτόχρονα εγώ τα συνδύασα και φοβήθηκα και για ουρολοίμωξη...

κορίτσια είμαι πολύ χαρούμενη!!!

τελικά η μικρή μου έχει πάνα μόνο το βράδυ πια και φοράει βρακάκι πλέον. κάνει κανονικά τσισάκια / κακάκια στην τουαλέτα.

επίσης δεν ξανατρίφτηκε....

μάλλον χρειαζόταν διακοπές τελικά!!!:-P

τώρα μας μένει να κόψουμε και την πιπίλα....

Μπράβο σας, μεγάλη επιτυχία :) !!

σε ευχαριστώ πολύ!!

και στα δικά σας!!

τελικά, κάθε παιδάκι έχει το ρυθμό του και τον τρόπο του (όσο ζω μαθαίνω). ο γιος μου ξεκίνησε στα 2.5 να κάνει τα κακά στην τουαλέτα (το ζήτησε μόνος του, χωρίς να τον πιέσουμε) και μέχρι τα 3 έκοψε και τη βραδυνή πάνα. η μικρή μου είναι λίγο πιό αργή, αλλά το έκανε μέσα σε 2-3 μέρες, με το δικό της τρόπο.

ελπίζω να έχετε κι εσείς εύκολη προσαρμογή με το θέμα της πάνας!