Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Κλαίει την ώρα που τρώει

karis

Recommended Posts

Γειά σας.

Εδω και περίπου 3 βδομάδες έχω ξεκινήσει στερεες τροφές στον 6 μηνών γιό μου. Στην αρχή πρόσθεσα ενα πρωινό γεύμα με φρούτα (αρχικά μήλο, μετα αχλάδι και τέλος μπανάνα σε σταδιακα αυξανόμενες ποσότητες) και στη συνέχεια πρόσθεσα και ενα γευμα με ριζάλευρο το οποίο το φτιάχνω μόνη μου αλέθοντας καστανο βιολογικο ρύζι. Εδω και τρείς μέρες, ξεκίνησε ξαφνικά καθώς τρώει το ρυζάλευρο να κλαίει. Δεν δείχνει οτι δεν το θέλει, ίσα ίσα, ανοίγει το στόμα και αρπάζει το κουτάλι αλλα μόλις το βάζει στο στόμα του κλαίει. Αυτό δεν γίνεται απο την 1η κουταλιά αλλα μετα απο αρκετες. Την επόμενη μέρα το πρωί μου έκανε το ίδιο με τη φρουτόκρεμα. Η γιατρός με συμβούλεψε να κόψω για λιγο τις στερεες τροφές για να ηρεμησει λιγο το εντεράκι. Μετα απο 2 μέρες αποχής απο στερεές τροφές, ξεκίνησα πάλι με φρουτόκρεμα το πρωί την οποια την έφαγε χωρις κανένα πρόβλημα, και το απόγευμα με ρυζάλευρο στο οποίο είχε την ίδια συμπεριφορά με το κλάμα. Γνωρίζετε τί μπορεί να σημαίνει; Αν δεν το ήθελε δε θα μου το έδειχνε κρατώντας το στόμα του κλειστό;

Διαφημίσεις

Αραίωσε την λίγο.. Ισως του φαίνεται πολύ πηκτή - όταν συμβαίνει αυτό την καταπίνουν με δυσκολία τα μωράκια, τους "κάθεται" και ενοχλούνται.

karis μηπως καίει ή ειναι κρύα ; Ξέρεις ,τα μωρά συνηθίζουν σε μια συγκεκριμένη θερμοκρασία....

Αν η φρουτοκρεμα ειναι δροσερη και το ρυζαλευρο καιει,υπαρχει συγχυση για το μωρο.Φρόντισε να ειναι παρομοιες οι θερμοκρασιες στα φαγητα οσο γινεται....Εγω παντως το παρατηρω αυτο πολυ συχνα στη μπεμπα μου.Ελπιζω να ειναι αυτο..:rolleyes:

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Την θερμοκρασία την δοκιμάζω πάντα στη γλώσσα μου Δε καίει αλλα δεν ειναι και κρύο. Ισως σίγουρα να μήν είναι στη θερμοκρασία που εχει συνηθίσει τόσο καιρό με το μητρικό γάλα. Θα δοκιμάσω να το αφήσω να κρυώσει περισσότερο. Η φρουτόκρεμα σίγουρα ειναι πιο δροσερή καθώς κάποια φρούτα μπορεί να τα έχω στο ψυγείο πιο πρίν. Θα παίξω λίγο με τις θερμοκρασίες και θα ενημερώσω.