Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Το κοριτσακι μου ανεκαθεν απο μωρο κοιμοτανε πολυ καλα χωρις γκρινιες κτλ.τωρα βεβαια εχουμε μεγαλωσει ειμαστε τριαμισι χρονων αλλα βρε παιδια κοιμαται πολλες ωρες.δεν υπαρχει περιπτωση να ξυπνησει πριν απο τις δεκα και μιση το πρωι οπως επισης δεν υπαρχει περιπτωση να κοιμηθει πριν τις εντεκα.δηλαδη κοιμαται 12 ωρες σερι.να ενημερωσω οτι για μεσημεριανο υπνο το ξεχναμε δεν παιζει!! Δηλαδη 12 ωρες τσιτα χωρις υπερενταση ομως σαν να μη συμβαινει τιποτα.οπως οι μεγαλοι ενα πραμα.καθε πρωι κανω φασαρια μπας και ξυπνησει αλλα τιποτα.ειναι πολυ χουζουρα.μηπως πρεπει να την ξυπναω εγω κοριτσια πλεον η θα της το χαλασω?δηλαδη θα ξυπναει με νευρα κτλ?μεχρι και τα παντζουρια δεν τα κλεινω στο δωματιο της μπας και την χτυπαει ο ηλιος και ξυπναει αλλα τιποτα:Dτι λετε να κανω?και παλι ενημερωνω οτι μεσημεριανος υπνος δε παιζει και ας ξυπνησει και στις 7 το πρωι!και τα ρωταω αυτα γιατι απο σεπτεμβρη θα ξεκινησουμε και προνηπιο!πως στο καλο θα ξυπναει?

Διαφημίσεις

Το κοριτσακι μου ανεκαθεν απο μωρο κοιμοτανε πολυ καλα χωρις γκρινιες κτλ.τωρα βεβαια εχουμε μεγαλωσει ειμαστε τριαμισι χρονων αλλα βρε παιδια κοιμαται πολλες ωρες.δεν υπαρχει περιπτωση να ξυπνησει πριν απο τις δεκα και μιση το πρωι οπως επισης δεν υπαρχει περιπτωση να κοιμηθει πριν τις εντεκα.δηλαδη κοιμαται 12 ωρες σερι.να ενημερωσω οτι για μεσημεριανο υπνο το ξεχναμε δεν παιζει!! Δηλαδη 12 ωρες τσιτα χωρις υπερενταση ομως σαν να μη συμβαινει τιποτα.οπως οι μεγαλοι ενα πραμα.καθε πρωι κανω φασαρια μπας και ξυπνησει αλλα τιποτα.ειναι πολυ χουζουρα.μηπως πρεπει να την ξυπναω εγω κοριτσια πλεον η θα της το χαλασω?δηλαδη θα ξυπναει με νευρα κτλ?μεχρι και τα παντζουρια δεν τα κλεινω στο δωματιο της μπας και την χτυπαει ο ηλιος και ξυπναει αλλα τιποτα:Dτι λετε να κανω?και παλι ενημερωνω οτι μεσημεριανος υπνος δε παιζει και ας ξυπνησει και στις 7 το πρωι!και τα ρωταω αυτα γιατι απο σεπτεμβρη θα ξεκινησουμε και προνηπιο!πως στο καλο θα ξυπναει?[/quote

Ξεκινάς και ανά τρεις μέρες τη βάζεις το βράδυ στο κρεβάτι ένα τέταρτο νωρίτερα. Κάποια στιγμή θα φτάσει να κοιμάται και να ξυπνάει την ώρα που σας εξυπηρετεί ως οικογένεια. Τώρα βέβαια μπαίνει καλοκαιράκι σιγά σιγά, άρα μην το παρακάνεις προς το παρόν. Κατά το τέλος αυγούστου επαναλαμβάνεις την ιστορία για να φτάσει να κοιμάται κατά τις ώρες που χρειάζεται ένα παιδί που πηγαίνει σχολείο.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Ευχαριστω πολυ και θα το ξεκινησω να δω αν θα πιασει το κολπο γιατι επισης ξεχασα να αναφερω οτι μπορει να την πηγαινω για υπνο στις εντεκα με τα χιλια ζορια αλλα μπορει να κοιμηθει στις δωδεκα γιατι κατι μπορει να ακουει κτλ.τι εννοω χτες το βραδυ εφτιαχνε γλυκο ο αντρας μου και την πηγα για υπνο κανα μισαωρο πριν βγει το γλυκο.εννοειτε οτι της ειπαμε οτι το γλυκο θα ειναι ετοιμο αυριο και ετσι πηγαμε.αλα ακουσε τον αντρα μου που το εβγαλε απο το φουρνο και σηκωθηκε.κοινως αν δεν κλεισουν ολα τα φωτα και δεν πανε ολοι για υπνο η δικια μου δεν κοιμαται.ουτε μια ταινια δεν μπορουμε να δουμε γιατι σαφεστατα εγω και ο αντρας μου δεν μπορουμε να κοιμηθουμε απο τις δεκα το βραδυ.ετσι το μονο που κανουμε ειναι να κλεινουμε ολα τα φωτα και να κανει ο αντρας μου οτι κοιμαται στο καναπε σημερα μπας και παει για υπνο και χαλαρωσουμε λιγο να δουμε μετα καμια ταινια στο σαλονι

Ευχαριστω πολυ και θα το ξεκινησω να δω αν θα πιασει το κολπο γιατι επισης ξεχασα να αναφερω οτι μπορει να την πηγαινω για υπνο στις εντεκα με τα χιλια ζορια αλλα μπορει να κοιμηθει στις δωδεκα γιατι κατι μπορει να ακουει κτλ.τι εννοω χτες το βραδυ εφτιαχνε γλυκο ο αντρας μου και την πηγα για υπνο κανα μισαωρο πριν βγει το γλυκο.εννοειτε οτι της ειπαμε οτι το γλυκο θα ειναι ετοιμο αυριο και ετσι πηγαμε.αλα ακουσε τον αντρα μου που το εβγαλε απο το φουρνο και σηκωθηκε.κοινως αν δεν κλεισουν ολα τα φωτα και δεν πανε ολοι για υπνο η δικια μου δεν κοιμαται.ουτε μια ταινια δεν μπορουμε να δουμε γιατι σαφεστατα εγω και ο αντρας μου δεν μπορουμε να κοιμηθουμε απο τις δεκα το βραδυ.ετσι το μονο που κανουμε ειναι να κλεινουμε ολα τα φωτα και να κανει ο αντρας μου οτι κοιμαται στο καναπε σημερα μπας και παει για υπνο και χαλαρωσουμε λιγο να δουμε μετα καμια ταινια στο σαλονι

Πρέπει τότε με κάποιο τρόπο το παιδί να το μάθετε ότι

(1) Δεν είστε ίδιοι ενήλικες και παιδιά.

(2) Δεν έχετε το ίδιο πρόγραμμα.

(3) Δεν έχει εκείνο τον έλεγχο του σπιτιού και της οικογένειας.

(4) Η μαμά και ο μπαμπάς έχουν και δικό τους ελεύθερο χρόνο που δεν τον καθορίζει ένα τρίχρονο.

(5) Τα μικρά παιδιά έχουν πρόγραμμα το οποίο αποφασίζουν οι γονείς τους σεβόμενοι τα δικαιώματα του παιδιού.

Έχετε λίγη δουλίτσα μάλλον, η οποία θα βελτιώσει γενικότερα τα πράγματα και όχι μόνο τις συνθήκες του ύπνου της μικρής.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

μην αγχώνεσαι! και ο δικός μου 12 ώρες σερί κοιμάται: 8 με 8, γιατί πάει παιδικό. Και αυτός πριν ξεκινήσει πρόγραμμα παιδικού πριν τις 11:30 δεν κοιμόταν. Και μιας φίλης στην ίδια ηλικία πάλι 12 ώρες κοιμάται (11:30-11:30). Και σε εμάς μεσημέρι εννοείται οτι το μάτι είναι γαρίδα, εκτός αν έχει εξαντληθεί πολύ στο σχολείο. Με το που θα ξεκινήσει σχολείο είναι ζήτημα ημερών να προσαρμόσει γενικά το πρόγραμμά της, οπότε μην αγχώνεσαι από τώρα:D

cN3ep3.png

Διαφημίσεις

μην αγχώνεσαι! και ο δικός μου 12 ώρες σερί κοιμάται: 8 με 8, γιατί πάει παιδικό. Και αυτός πριν ξεκινήσει πρόγραμμα παιδικού πριν τις 11:30 δεν κοιμόταν. Και μιας φίλης στην ίδια ηλικία πάλι 12 ώρες κοιμάται (11:30-11:30). Και σε εμάς μεσημέρι εννοείται οτι το μάτι είναι γαρίδα, εκτός αν έχει εξαντληθεί πολύ στο σχολείο. Με το που θα ξεκινήσει σχολείο είναι ζήτημα ημερών να προσαρμόσει γενικά το πρόγραμμά της, οπότε μην αγχώνεσαι από τώρα:D

αχχχ τελεια δεν ειμαι μονη μου λοιπον:D:D:D ευχομαι να φτιαξει γιατι ειναι και κουραστικο λιγο βρε παιδι μου και για εμας τους γονεις!εγω δηλαδη ολη μερα ειμαι ψοφια και περιμενω πως και πως να χαλαρωσω λιγο:cool:

Το παιδί σου δεν κοιμάται πολύ όπως λες στον τίτλο σου. Απλά κοιμάται λάθος ώρες. Προφανώς αν κοιμάται 11-12 το βράδυ θα ξυπνήσει αργά. Πρέπει να της φτιάξετε νέο πρόγραμμα ύπνου ώστε να είναι έτοιμη για το σχολείο. Ξεκίνα αν όχι με ένα τέταρτο, με 5 λεπτά νωρίτερα κάθε μέρα. Κάποια στιγμή θα τα καταφέρεις και θα κοιμάται νορμάλ ώρα. Επίσης έχε υπόψιν σου πως οταν ξεκινήσει σχολείο θα κουράζεται περισσότερο και θα κοιμάται ακόμα νωρίτερα.

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Αν κοιμάται στις 11 και στις 12 λογικό δεν είναι να ξυπνάει στις 10 το πρωί;

Και αν ξυπνάει στις 10:30 το πρωί λογικό δεν είναι να μη μπορεί να κοιμηθεί νωρίς το βράδυ; Κύκλος νομίζω είναι όλο αυτό...άρα πρέπει να δεις πως θα την βάζεις πιο νωρίς το βράδυ και όχι πως να την ξυπνάς πιο νωρίς το πρωί.

Δηλαδή 12 ώρες δεν είναι πολύ για ένα παιδί 3 1/2 χρονών, μια χαρά είναι αρκεί να είναι οι σωστές ώρες, δηλαδή 8 με 8 ή 9 με 9, αν είναι 12 το βράδυ με 12 το πρωί για μένα είναι λάθος ώρες.

Προσπάθησε να αρχίσεις να την ξυπνάς νωρίς λίγες μέρες για να αρχίσει να νυστάζει πιο νωρίς το βράδυ μέχρι να φέρεις τις ώρες εκεί που σας βολεύουν.

Εμένα ακόμα τώρα που είναι 5 και κάτι θέλει 11 και 12 ώρες για να ξεκουραστεί αλλά κοιμάται στις 9 οπότε στις 7:30 που την ξυπνάω για το νήπιο έχει ξεκουραστεί (παρόλο που κάθε πρωί σχεδόν μου λέει νυστάζω μαμά μετά από το 20λεπτο ετοιμασίας είναι πάντα ξεκούραστη και κεφάτη)

Πρέπει τότε με κάποιο τρόπο το παιδί να το μάθετε ότι

(1) Δεν είστε ίδιοι ενήλικες και παιδιά.

(2) Δεν έχετε το ίδιο πρόγραμμα.

(3) Δεν έχει εκείνο τον έλεγχο του σπιτιού και της οικογένειας.

(4) Η μαμά και ο μπαμπάς έχουν και δικό τους ελεύθερο χρόνο που δεν τον καθορίζει ένα τρίχρονο.

(5) Τα μικρά παιδιά έχουν πρόγραμμα το οποίο αποφασίζουν οι γονείς τους σεβόμενοι τα δικαιώματα του παιδιού.

Έχετε λίγη δουλίτσα μάλλον, η οποία θα βελτιώσει γενικότερα τα πράγματα και όχι μόνο τις συνθήκες του ύπνου της μικρής.

Με κάλυψες απόλυτα. Δείξτε την ιεραρχία, το οαιδί θέλει τα όρια του. Μην παίζετε στους ρυθμούς της!

Προσωπικα δε θεωρω οτι απαραιτητως φταιει η ωρα που κοιμαται.Ο δικος μου ξυπναει γυρω στις 7 με 8 καθε πρωι.Ειτε κοιμηθει 9...ειτε 10...ειτε 12...και παλι θα ξυπνησει την ιδια ωρα.Εγω ναι...θεωρω οτι το παιδι κοιμαται πολυ και μπραβο του δλδ.Δε βλεπω γιατι να αγχωθεις και γιατι να χαλασεις τονυπνο του τωρα επειδη το Σεπτεβρη θα παει σχολειο.Οταν ερθει εκεινη η ωρα μια χαρα θα προσαρμοστει και θα κουραζεται περισσοτεροκαι θα κοιμαται και πιο νωρις...τοσο απλα.

Ουτε θεωρω οτι σωνει και ντε ολα τα τριχρονα θα πρεπει να κοιμουνται 8 η 9 το βραδυ.Εφοσον το παιδιδεν παει σχολειο και δεν εχει λογο πογ πρεπεινα ξυπνησει νωρις...δεν ειναι και τρομερο που δεν κοιμαται στις 9.Οκ εσυ θα το προτιμουσες το ξερω αλλα δεν κοιμουνται ολα τα παιδια τοσο νωρις.Υπομονη...με το σχολειο πιστευωθα αλλαξει ετσι κι αλλιως.

Διαφημίσεις

Αν κοιμάται στις 11 και στις 12 λογικό δεν είναι να ξυπνάει στις 10 το πρωί;

Και αν ξυπνάει στις 10:30 το πρωί λογικό δεν είναι να μη μπορεί να κοιμηθεί νωρίς το βράδυ; Κύκλος νομίζω είναι όλο αυτό...άρα πρέπει να δεις πως θα την βάζεις πιο νωρίς το βράδυ και όχι πως να την ξυπνάς πιο νωρίς το πρωί.

Δηλαδή 12 ώρες δεν είναι πολύ για ένα παιδί 3 1/2 χρονών, μια χαρά είναι αρκεί να είναι οι σωστές ώρες, δηλαδή 8 με 8 ή 9 με 9, αν είναι 12 το βράδυ με 12 το πρωί για μένα είναι λάθος ώρες.

Προσπάθησε να αρχίσεις να την ξυπνάς νωρίς λίγες μέρες για να αρχίσει να νυστάζει πιο νωρίς το βράδυ μέχρι να φέρεις τις ώρες εκεί που σας βολεύουν.

Εμένα ακόμα τώρα που είναι 5 και κάτι θέλει 11 και 12 ώρες για να ξεκουραστεί αλλά κοιμάται στις 9 οπότε στις 7:30 που την ξυπνάω για το νήπιο έχει ξεκουραστεί (παρόλο που κάθε πρωί σχεδόν μου λέει νυστάζω μαμά μετά από το 20λεπτο ετοιμασίας είναι πάντα ξεκούραστη και κεφάτη)

σημερα ξυπνησε λογο του οτι εκανα περισσοτερη φασαρια στις 8.30......κοιμηθηκε πριν απο 10 λεπτα δηλαδη 11.45...υποτιθετε οτι θα ηταν περισσοτερο κουρασμενη αλλα προς το παρον τζιφος παλι.πως αντεχει δεν ξερω....θα τα δοκιμασω ολα αυτα που ειπατε παντως:D

Προσωπικα δε θεωρω οτι απαραιτητως φταιει η ωρα που κοιμαται.Ο δικος μου ξυπναει γυρω στις 7 με 8 καθε πρωι.Ειτε κοιμηθει 9...ειτε 10...ειτε 12...και παλι θα ξυπνησει την ιδια ωρα.Εγω ναι...θεωρω οτι το παιδι κοιμαται πολυ και μπραβο του δλδ.Δε βλεπω γιατι να αγχωθεις και γιατι να χαλασεις τονυπνο του τωρα επειδη το Σεπτεβρη θα παει σχολειο.Οταν ερθει εκεινη η ωρα μια χαρα θα προσαρμοστει και θα κουραζεται περισσοτεροκαι θα κοιμαται και πιο νωρις...τοσο απλα.

Ουτε θεωρω οτι σωνει και ντε ολα τα τριχρονα θα πρεπει να κοιμουνται 8 η 9 το βραδυ.Εφοσον το παιδιδεν παει σχολειο και δεν εχει λογο πογ πρεπεινα ξυπνησει νωρις...δεν ειναι και τρομερο που δεν κοιμαται στις 9.Οκ εσυ θα το προτιμουσες το ξερω αλλα δεν κοιμουνται ολα τα παιδια τοσο νωρις.Υπομονη...με το σχολειο πιστευωθα αλλαξει ετσι κι αλλιως.

δεν αγχωνομαι καθολου απλα θεωρω οτι θα ηταν μια καλη ωρα να κοιμαται κατα τις 10 οπως εκανε πιο παλια και να ξυπναει κατα τις 9 σαν ενα παιδακι που δεν παει ακομα σχολειο...δεν ειπαμε να ξυπναει και απο τις 7 το πρωι(ειναι και στο παιδι)απλα οντως το να ξυπναει 11 και 11.30 ειναι λιγο υπερβολικο.και οπως ειπα και πιο κατω σημερα μου ξυπνησε νωρις αλλα το βραδυ παρεμεινε το ιδιο....θα δουμε δεν θα την πιεσω...θα της το φερω σιγα σιγα και ****** με τον καιρο:D

Με κάλυψες απόλυτα. Δείξτε την ιεραρχία, το οαιδί θέλει τα όρια του. Μην παίζετε στους ρυθμούς της!

τι ωραια που τα λετε και εσυ και η κατερινα και οντως ετσι θα επρεπε να ηταν τα πραγματα.απο μικρη η δικια μου ειχε ναι μεν ορια αλλα ηταν εξισου ζωηρη....σαν πρωτο παιδακι πολλες μαμαδες μπορει να θεωρησουνε οτι τα κακομαθαινουμε....με εμενα δεν εχει συμβει αυτο.ειναι η λατρεια μου αλλα οτι πει η μαμα και ο μπαμπας το ακουμε και το κανουμε....ολα αυτα μεχρι τα 2 της γινοντουσαν.μετα τα 2 χρονια εγινε ενα αλλο παιδι που δεν υπολογιζει και δεν ακουει τιποτα και κανεναν(τον μπαμπα της τον ακουγε περισσοτερο απο εμενα)αλλα τωρα κοινως και αυτον τον γραφει....στο σπιτι να ενημερωσω δεν υπαρχουν εντασεις για να πεις οτι μπορει να εχει καποια νευρικοτητα το παιδι...αφου μερικες φορες ο αντρας μου της λεει κατι και η πρωτη αντιδραση της ειναι τι λες τωρα μπαμπα δεν θα το κανω ακομα αυτο που λες(ζουζουνιστικα βεβαια τα λεει αλλα συναμμα αποφασιστικα)..οποτε δεν πιστευω οτι ολα τα παιδια μπορουν να "κρατηθουν" με τους ιδιους τροπους.δεν γινετε εγω σημερα να θελω να παω να της παρω ενα ζευγαρι παπουτσια και να μου πει 5 φορες στο μαγαζι τη λεξη κατουριεμαι αλλες 5 φορες την λεξη πειναω και αλλες 5 την λεξη νερο και ολα αυτα σε ενα λεπτο....δεν ειμαστε αυστηροι γονεις αλλα ουτε και χαλαροι....την σακουλευετε λιγο παραπανω μονο αν της φωναξω πολυ εντονα....μπορει να ειναι φαση και να περασει....σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας:P

τι ωραια που τα λετε και εσυ και η κατερινα και οντως ετσι θα επρεπε να ηταν τα πραγματα.απο μικρη η δικια μου ειχε ναι μεν ορια αλλα ηταν εξισου ζωηρη....σαν πρωτο παιδακι πολλες μαμαδες μπορει να θεωρησουνε οτι τα κακομαθαινουμε....με εμενα δεν εχει συμβει αυτο.ειναι η λατρεια μου αλλα οτι πει η μαμα και ο μπαμπας το ακουμε και το κανουμε....ολα αυτα μεχρι τα 2 της γινοντουσαν.μετα τα 2 χρονια εγινε ενα αλλο παιδι που δεν υπολογιζει και δεν ακουει τιποτα και κανεναν(τον μπαμπα της τον ακουγε περισσοτερο απο εμενα)αλλα τωρα κοινως και αυτον τον γραφει....στο σπιτι να ενημερωσω δεν υπαρχουν εντασεις για να πεις οτι μπορει να εχει καποια νευρικοτητα το παιδι...αφου μερικες φορες ο αντρας μου της λεει κατι και η πρωτη αντιδραση της ειναι τι λες τωρα μπαμπα δεν θα το κανω ακομα αυτο που λες(ζουζουνιστικα βεβαια τα λεει αλλα συναμμα αποφασιστικα)..οποτε δεν πιστευω οτι ολα τα παιδια μπορουν να "κρατηθουν" με τους ιδιους τροπους.δεν γινετε εγω σημερα να θελω να παω να της παρω ενα ζευγαρι παπουτσια και να μου πει 5 φορες στο μαγαζι τη λεξη κατουριεμαι αλλες 5 φορες την λεξη πειναω και αλλες 5 την λεξη νερο και ολα αυτα σε ενα λεπτο....δεν ειμαστε αυστηροι γονεις αλλα ουτε και χαλαροι....την σακουλευετε λιγο παραπανω μονο αν της φωναξω πολυ εντονα....μπορει να ειναι φαση και να περασει....σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας:P

Οσοιν είμαστε εξω απο το χορό πολλά τραγουδια λέμε, το καταλαβαίνω αυτό κι έχεις δίκο. Ομως το οτι κλείνετε τα φώτα και προσποιείστε όλοι οτι κοιμάστε η μικρή σας το έχει καταλάβει και κάνει την αρχηγό. Αυτά δε χρειάζονται, εμένα εκεί ήταν η ένσταση μου. Βάζε την για ύπνο γυρω στις 9.30 ούτως ώστε μέχρι της 10.30 να σου έχει κοιμηθεί καλή μου. Θέλει λίγη επιμονή τις πρώτες μέρες, μετά όλα θα στρώσουν, θα δεις! αασε που η αυξητική ορμόνη αν κοιμούνται τόσο αργά πάει περίπατο! Καλό κουράγιο, μπορείς και το χεις!:-D