Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δυο μωρά στο ίδιο δωμάτιο - πως;

xena

Recommended Posts

Η μπέμπα είναι 8,5 μηνών και η μεγάλη μου κορούλα 28 μηνών. Πρέπει να φύγει η μπέμπα απ' το δωμάτιο μας και να κοιμάται πια με την αδελφή της.

Ομως....

1. Η μεγάλη όταν ρωτάμε αν θέλει τη μικρή στο δωμάτιο της απαντά πως θέλει να είναι μόνη της (το ίδιο λέει και για άλλα πράγματα, όταν όμως εμφανίζεται η μικρή αλλάζει γνώμη, πχ στο παιχνίδι)

2. Τα βάζω που και που να κοιμηθούν στο ίδιο δωμάτιο (πχ μεσημέρι στο δικό μου, η μία στην κούνια κι η άλλη στο κρεβάτι μου) και όταν η μία κάνει "κιχ" ξυπνά και η άλλη και αρχίζουν και κλαίνε και οι δύο ταυτόχρονα.

3. Στην γιαγιά που έχουν κοιμηθεί στο ίδιο δωμάτιο (μεσημεριανός ύπνος) και πάλι η μία ξυπνά την άλλη όταν ξυπνήσει.

4. Οταν ξυπνούν το πρωί θέλουν κι οι δύο το γάλα τους απ΄τη μαμά ασυζητητί και αμέσως, αλλιώς γκρινιάζουν και διαγωνίζονται μου φαίνεται "ποια κλαίει δυνατότερα ή καλύτερα!!!" :mrgreen::mrgreen:

Πως τα αντιμετωπίζετε αυτά;;; και οι διδυμομανούλες θα ηταν χρήσιμο να απαντήσουν που θεωρώ πως έχουν πια του χεριού τους τέτοιες καταστάσεις!

Εχουμε 3ο υπνοδωμάτιο αλλά λέγαμε να το έχουμε playroom, μετά μελετητήριο και όταν θελήσουν χωριστά δωμάτια θα είναι στη διάθεσή τους.

Διαφημίσεις

Καταρχήν μου φαινεται περίεργο λίγο που ξυπνάνε και κλαίνε. Γιατί δεν ξυπνάνε απλώς; Έχουν κάποιο άγχος οτι δεν θα ανταποκριθείς; Μήπως έχουν τρομάξει με φάρμακα μέσα στη νύχτα που τους έδινες κάποια στιγμή;

Εμείς με δίδυμα σε κάποια φάση τα χωρίσαμε και επειδή δεν είχαμε τότε άλλο χώρο, έβαλα τη μία κούνια στο καθιστικό και την άλλη στο παιδικό. Δεν κράτησε πολυ και το καθιστικό μας δεν χρησίμευε για δεξιώσεις, η κούνια ήταν πολύ ελαφριά του ΙΚΕΑ και ταίριαζε με τη διακόσμηση... Πιο σημαντικό ήταν να χορταίνουν όλοι ύπνο και να σου πω την αλήθεια άλλη λύση δεν βρήκαμε τότε, ούτε είχα το κουράγιο να την ψάξω... Το άλλο δωμάτιο που έχετε δεν γίνεται και playroom και με μια κούνια;

Σιγά σιγά θα μιλάς καλύτερα με τη μεγάλη τουλάχιστον, δεν σου λέω τώρα σύντομα, αλλά τα παιδιά μεγαλώνουν γρήγορα. Προς τα 3,5 φαντάζομαι θα συνεννοείστε αρκετά καλά.

Εμείς μέχρι να ετοιμάσουμε και το 2ο δωμάτιο,έχουμε 3 παιδιά στο ίδιο 6,5,και 2,5 ετών.Το ζόρι ήταν μόνο τις πρώτες 2-3 μέρες μέχρι να συνηθίσει το ένα την παρουσία του άλλου.Μετά όλα καλά.

Τα παιδιά μου....η ζωή μου

Να το παλέψουμε τότε... Κι αν είναι να μην συνηθίσουν τότε θα κάνουμε 2 παιδικά, τι να γίνει... κι εμάς μας ενδιαφέρει να κοιμόμαστε όλοι.

Η μεγάλη μπορεί μια στο τόσο να δει εφιάλτη και φωνάζει ή μιλά στον ύπνο της ή απλά ξυπνάει και με φωνάζει νομίζοντας πως ξημέρωσε. Αν δεν είναι εφιάλτης δεν σηκώνομαι πια και ξανακοιμάται.

Αν δει εφιάλτη κλαίει το παιδάκι και φωνάζει και ξυπνάει η μικρή τρομαγμένη και κλαίει κι αυτή.

Αντιθέτως, αν ξυπνήσει η μικρή παίζει στην κούνια της, κάποιες φορές όμως μπορεί και να κλάψει. Οταν την ακούσει η μεγάλη και ξυπνήσει - πιθανόν λόγω ζήλιας - αρχίζει να κλαίει κι εκείνη και φωνάζει να πάω να την πάρω αγκαλίτσα (για να μην πάρω τη μικρή).

καλημερα! εγω τους εβαλα στο ιδιο δωματιο οταν ο μικρος χρονισε κ ο μεγαλος εγινε τρια. αρχικα φοβομουν κ εγω οτι θα ξυπνα ο μεγαλος καθοτι κοιμοταν ολο το βραδυ ενω το μικρο ξυπναγε λογω δοντιων πιπιλας κτλ. ευτυχως κ να τον ξυπνησε λιγακι ο μικρος ποτε δεν δηκωθηκε να διαμαρτυρηθειο μεγαλος. στο μεσημεριανο υπνο απλα πρωτα εβαζα το μικρο να κοιμηθει κ μετα απο κανενα μισαωρο τον μεγαλο. μετα απο καποιο διαστημα βεβαια που μας πιασανε οι ζηλιες αρχισε ο μεγαλος να ξυονα τη νυχτα αλλα ερχεται στο δικο μας δωματιο δεν ξυπνα τον μικρο. οσο για το πρωι σπανια ξυπνανε την ιδια ωρα αλλα κ αυτο να γινει ο μεγαλος δεν εχει θεμα κ ο μικρος ειναι υπομονετικος σε σχεση με το θεμα του γαλατος του. εσενα η μικρουλα ειναι μωρακι για να καταλαβει κ πολλα οποτε πιασε την μεγαλη στην κουβεντα να καταλαβει, βαλτηννα "βοηθα".

" Ήρθες εσύ κι η νύχτα γέμισε φως" 30.10.10-23.10.12

Μ+Γ 09.09.02

N9tLp2.pngikF4p2.png

Διαφημίσεις

Xena

εγώ έχω τρία παιδάκια ( τα μικρά είναι δίδυμα) και κοιμούνται και τα τρία στο ίδιο δωμάτιο. Βέβαια για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο δοκιμάσαμε διάφορα "σχήματα". Εμείς πάντως δεν ρωτήσαμε τον μεγάλο αν θέλει τον αδερφό του μαζί ( πρώτα πήγαμε τον μικρό στο δωμάτιο με τον μεγάλο και μετά βάλαμε και την μικρή ). Του είπαμε ότι ο μικρός θα αισθάνεται ασφάλεια αν είναι ο μεγάλος αδερφός στο δωμάτιο να τον προστατεύει και ο μεγάλος δεν έφερε αντίρρηση. Μετά πήγαμε και την μικρή και του είπαμε ότι κρίμα είναι η μπουμπού μας, την αφήσατε μόνη της.... Βέβαια νομίζω ότι ζήλευε περισσότερο ο μεγάλος όταν είχαμε την μικρή στο δωμάτιό μας και χάρηκε που πήγε και αυτή στο "παιδικό" δωμάτιο. Ο λόγος που πήγαμε πρώτα τον μικρό στο παιδικό είναι ότι κοιμάται πολύ βαριά ενώ η μικρή κοιμάται ακόμα και τώρα πολύ ελαφριά και ξυπνάει εύκολα. Οι δοκιμές πάντως που έκανες έγιναν με τον μεσημεριανό ύπνο και είναι πιο δύσκολα γιατί το μεσημέρι κοιμόμαστε πιο ελαφριά απ΄ότι το βράδυ οπότε μην απογοητεύεσαι. Επίσης όπως λέει η Ρούλα26 το ζόρι ήταν στην αρχή, μετά συνήθισε το ένα το άλλο και τώρα κοιμούνται μια χαρά και τα τρία μαζί. Δυσκολία έχουμε αν είναι κάποιο ή περισσότερα άρρωστα ( συνήθως τα δίδυμα αρρωσταίνουν ταυτόχρονα ). Φέτος όμως αρρωστήσαμε τρεις φορές οπότε θεωρώ ότι δεν τα πήγαμε και άσχημα. Νομίζω ότι επειδή εσένα είναι και τα δύο κοριτσάκια είναι ωραία να κοιμούνται μαζί. Εγώ πάντως που μοιραζόμουν το δωμάτιο με την αδερφή μου, έχω πολύ ωραίες αναμνήσεις, νομίζω ότι δένονται και τα αδέρφια μεταξύ τους. Λίγη υπομονή χρειάζεται πάντως και εύχομαι να τα καταφέρετε :)

Ήρθες!!!!! 21/4/2008

Ήρθαν και τα ζουζούνια μου 4/8/2012

Συμφωνώ με όλες σας κορίτσια, θα βάλω τα μικρά μου μαζί την Μ. εβδομάδα που θα έχω άδεια 4-5 ημέρες και δεν θα με πειράξει λίγο ξενύχτι. Κι εγώ είχα την αδελφή μου και μας άρεσε που είμασταν μαζί σε μικρή ηλικία.

Η μεγάλη όλο παραμιλάει τελευταία, βασικά βλέπει όνειρα και ξυπνάει και τα περιγράφει με το ν και με το σ πολύ δυνατα.... (γελάμε μες τη νύχτα που την ακούμε) αλλά όταν κοιμάται η μικρή έχει αρχίσει αυτές τις μέρες και κάνει ησυχία και μας κάνει νόημα με το δάχτυλο στο στόμα λέγοντας ότι σσσστττ - κοιμάται η μπέμπα.

Επίσης κι εγώ νομίζω πως ίσως και να χαρεί που δεν θα έχουμε τη μικρή στο δικό μας δωμάτιο - κάτι που σίγουρα ζηλεύει τώρα.

Θα τα καταφέρουμε...

• 1 month later...

Δεν τα καταφέραμε. Δυστυχώς η μεγάλη μας κορούλα δεν δέχεται την μικρή στο δωμάτιο. Ετοιμαζόμαστε να κάνουμε λοιπόν το playroom παιδικό μες το καλοκαίρι. Δοκιμάσαμε σχεδόν τα πάντα. Δεν μπορώ να πιέσω άλλο.

• 2 months later...

Εγώ πάντως δεν είμαι της άποψης να ρωτάμε τα παιδιά για κάτι που θέλουμε να κάνουμε. Το λέω επειδή ανέφερες οτι τη ρωτάς και αρνείται.

Τα παιδιά είναι όπως λένε οι μεγαλύτεροι εκμεταλευτές. Γι' αυτό και σε μερικά πράγματα οι γονείς πρέπει να εφαρμόζουν το αποφασίζουμε και διατάζουμε. Εξάλου οι γονείς βάζουν τους κανόνες στο σπίτι και τα παιδιά απλώς τους υπακούν.

Εγώ θα έλεγα απλά οτι "κορίτσια σας έχω μια μεγάααααααααααααλη έκλπηξη!!! Θα πάμε για ψώνια να πάρουμε πραγματάκια καινούργια για το δωμάτιο ΣΑΣ. Απο δω και μπρος θα έχετε παρέα η μία την άλλη.." κάτι τέτοιο τέλος πάντων.

Αν και μεταξύ μας θεωρώ πολύ καλύτερο να έχει το κάθε παιδί το χώρο του, ειδικά όταν υπάρχει διαθέσιμος χώρος. Προσωπική μου άποψη βέβαια.

Και τελικά τι έκανες, γιατί βλέπω έχει περάσει καιρός.

sj3dp3.png

ΑΦΟΥ ΕΧΕΙΣ δυο παιδικα,βαλτεσ ξεχωρα. εγ τα κοιμιζω μαζι λογω ελλειψης χωρου,εχουν 16 μηνες διαφορα στην αρχη ελεγα θα ξυπναει και η μεγαλη οσο ξυπανει ο μικρςο γι αν αθηλασει,ε μετα θα συνηθιζε οπως κι εγινε η πολλες φορες απο την κουραση δεν ακουν καν το ενα το αλλο

26/10/10 Ήρθε η kisha junior και είναι όντως γκαυ.....τσα!

Ο μικρός μου είναι κέβλαρρ  ! 20/02/12

Διαφημίσεις

Εγώ πάντως θα προτιμούσα να έχω και τα δύο παιδιά στο ίδιο δωμάτιο. Να έχουν παρεούλα τη νύχτα. Κι εμείς είχαμε επιπλέον δωμάτιο, αλλά όποτε μας ρωτούσε η μαμά μου αν θέλαμε ξεχωριστά δωμάτια, αρνούμασταν κι οι δύο κι ας τρωγόμασταν με την αδερφή μου μέχρι να τελειώσω το Λύκειο σαν το σκύλο με τη γάτα...

Mkcm ακριβώς έτσι ήμουν κι εγώ με την αδελφή μου.

Manoulina το κάναμε κι έτσι, το κάναμε κι αλλιώς. Φαντάσου όταν η μικρή ήταν 6-7 μηνών, πήραμε την κούνια απ' το δωμάτιο μας και την φέραμε στο παιδικό για να την λύσουμε να κατέβει επίπεδο επειδή είχε αρχίσει να πιάνεται απ' τα κάγκελα.

Τότε είχε γίνει ο κακός χαμός. Φωνές, στριγγλιές και κλωτσιές στην κούνια απ' τη μεγάλη. Φώναζε να φύγει η κούνια της αδελφούλας, θελω μόνη μου κλπ. Χωρίς να την ρωτήσουμε και δεν ηρεμούσε με τίποτα.

Το παίδί είναι πολύ ανεξάρτητο και θέλω να το σεβαστώ - αφού έχω την επιλογή του 2ου παιδικού.

Τώρα έχω ήδη πάρει έπιπλα και τώρα φεύγουμε για διακοπές. Μόλις επιστρέψουμε θα βάψουμε το δωμάτιο και θα ζωγραφίσω τους τοίχους για να μπει η μικρή.

Κι αν έχετε κάτι να μου προτείνετε πείτε το, ακόμη ψάχνομαι για θέμα!