Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

τουρτα γεννεθλιων

Recommended Posts

Μανουλες

ηθελα να ρωτησω αν εχει χρησιμοποιησει καμια σας

ετοιμη επιφανεια τουρτας

αυτο που ειναι σαν χαρτι-ζελε με ετοιη παρασταση

Κανω μονη μου τις τουρτες αλλα τρισδιαστατες, ζαχαροπαστες κλπ

Ηθελα να κανω κατι πιο απλο-ευκολο φετος

Αλλα δεν ξερω ΠΩΣ το χρησιμοποιουν αυτο το πραγμα? :/

Καμια βοηθεια? :)

aaK3p3.png FCDMp3.png

Διαφημίσεις

Αυτό δεν είναι χαρτί ζελέ, είναι βάφλα που την παίρνεις ότι σχέδιο θέλεις & αφού βάλεις σαντιγύ από πάνω, αυτή κολλάει αμέσως. Αν την φάτε την ίδια μέρα είναι καλά, γιατί υγραίνεται & κόβεται , αν της βάλεις ζελέ όπως κάνουν τα ζαχ/στεία τότε γίνεται σαν χαρτί & γυαλίζει & δεν κόβεται ...είναι σαν χαρτί :?::?: :)

Καλημερα

απο πανω αν βαλω σαντιγυ κρυβεται το σχεδιο...

μηπως δεν το εξηγησα καλα ...γιατι δεν ξερω και πως λεγεται

Εχω δει εκει που ψωνιζω τα υλικα ζαχ/κης ετοιμα "φυλλα" με παρασταση οπως εδω

http://www.momplan.gr/Images/Products/Product642.Photo1.Original.jpg

Τετοιες τουρτες που εχω φαει απο ζαχαροπλαστεια κοβεται και τρωγεται το πανω ερος κανονικα. Και μοιαζει καυμενο με διαφανο ζελε

aaK3p3.png FCDMp3.png

Πουλάνε παραστάσεις τούρτας που τρώγονται, έχω δει και στο ebay.

Εγώ κορίτσια, μετά από 5 χρόνια 80άρια στις παιδικές τούρτες με διάφορες παραστάσεις, πέρυσι άκουσα τον ζαχαροπλάστη μου και έκανα το εξής.

Μια τούρτα χωρίς παράσταση, στη διάσταση που ήθελα, και έβαλα πάνω μια εκτύπωση πλαστικοποιημένη που ήθελα, την έβγαλα μετά και έκοψα την τούρτα, και τα παιδιά πάθανε πλάκα. Γιατί όσο καλή είναι η εκτύπωση δεν είναι το σχέδιο ποτέ. Επίσης όσο και να τρώγεται το από πάνω, αυτά τα μπλε, πράσινα, κόκκινα που γεμίζει το στοματάκι των παιδιών (και των μεγάλων) τους πιο πολλούς τους αηδιάζουν και τα βγάζουν στο πλάι για να μην τα φάνε. Και εκεί που θα πληρώνω 20 ευρώ το σχέδιο για να το πετάξουν σε μια άκρη, βγάζω μια έγχρωμη εκτύπωση να ξετρελαθούν τα παιδιά, την πλαστικοποιώ, και έχω μόλις την αφαιρέσω από πάνω, μια καθαρή και πεντανόστιμη τούρτα χωρίς χρώματα και χρωστικές. Σκεφτείτε το. Ο ζαχαροπλάστης μου το πρότεινε γιατί έχουμε και οι 4 γενέθλια μέσα σε λιγότερο από μήνα, και να σχολεία, παιδικοί, σπίτι, μου έφευγε ένα γερό ποσό στις τούρτες.

Η αληθεια ειναι πως δεν το σκεφτηκα

Αλλα απο την αλλη.........μετα τα τρισδιαστατα καστρα και ζωακια που της εχω κανει

μου κακοφαινεται να την "ξεπεταξω" πια με τοση ευκολια

Εχω κομπλεξ ε? :?

Θα παω αυριο να τα δω απο κοντα μηπως ξερει και η κοπελα εκει με τι το καλυπτουν

aaK3p3.png FCDMp3.png

Διαφημίσεις

Κι εγώ μετά τα 5 χρόνια το έκανα... ήθελα να είναι όλα σουπερ παραγωγή και σε καταλαβαίνω, αλλά εγώ έχω και 4 πάρτυ μέσα σε ένα μήνα! Δυό παιδιά σπίτι, ένα σχολείο, ένα παιδικό, κι ένα μπαμπά.....μόνο για τα σχέδια ήθελα 100 ευρώ....

YΓ σου το πρότεινα γιατί αυτό που έδειξες στο λινκ ήταν επίπεδο, δεν ήταν τρισδιάστατο...

Ναι, καλα εκανες και το προτεινες

Σκεφτηκα φετος να κανω κατι πιο...απλο

Και απο θεμα χρηματων και απο...κουραση/διαθεση

Αλλα τουλαχιστον να.......τρωγεται Δεν ειχα σκεφτει αυτη την ευκολια ;)

aaK3p3.png FCDMp3.png

Καλημερα!!!

Πριν λιγες μερες ειχαμε γεννεθλια και χρησιμοποιησα για πρωτη φορα την βαφλα για επικαλυψης τουρτας!

Ειναι σαν λεπτο φυλλο χαρτιου=βαφλας και απλα τοποθετειται πανω στην σαντιγυ της τουρτας, το εφαπτεις καλα στην επιφανεια με το χερι να μην εχει αερα και γυρω γυρω, περιμετρικα του φυλλου αυτου βαζεις ροζετες σαντιγυς για να "καπακωθει" πανω στην σαντιγυ!!!

Εγω πηρα απο τοπικο μαγαζακι με ειδη παρτυ 2 βαφλες με μπαρμπυ για τις 2 τουρτες μας και η καθεμια κοστισε 4.30?!!!!

Οποτε δεν το συζητω οτι συμφερει οικονομικα!!! Και ας το βγαζουν στην ακρη, οποιος δεν θελει να το φαει...

Παντως , la latina, εξυπνο αυτο που λες με την πλαστικοποιηση της εικονας που θελουμε καθε φορα... Ισως του χρονου, το δοκιμασω!

Η κόρη μου είναι η κινητήρια δύναμη της ζωής μου, το φως μου!!! Την λατρεύω!!!

Διαφημίσεις

Ηλιοβασίλεμα τι διασταση ηταν? Οταν λες τοπικο μαγαζακι, τι εννοεις?

Μενεις Αθηνα?

ΜΕΝΩ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ !!! Γι αυτο λεω για τοπικο μαγαζακι!

Ποσο μαλλον, εσεις στην ΑΘηνα, που εχετε ενα σωρο μαγαζια, σιγουρα θα βρειτε!

Οι διαστασεις στο περιπου ηταν ενας κυκλος 20εκατοστων, γιατι στην μια τουρτα το κεντραρα σε παντεσπανι που εψησα σε 30ρι ταψι! Αλλα το ιδιο στρογγυλο δισκακι βαφλας, το εβαλα και σε ορθογωνιο παντεσπανι στο κεντρο!

Τωρα οσο αφορα το ζελε, εχω βρει στο συνταγες της παρεας στο σαιτ, συνταγη για διαφανο ζελε επικαλυψης που ισως θα μπορουσες να βαλεις απο πανω, αλλα το θεωρω περιττο!

Σε ευχαριστω για τις πληροφοριες

Μη νομιζεις οτι εμεις στην Αθηνα βρισκουμε περισσοτερα

Τα μαγαζια αυτα δινουν μονο χοντρικη και ΓΙΓΑΣ ποσοτητες (εχω βρει μονο ενα που μου δινει λιανικη αλλα και παλι, καποια πραγματα που ναι σε τεραστιες συσκευασιες, δεν μπορει να μου "τα σπασει")

aaK3p3.png FCDMp3.png

Ναι αυτο ειναι γεγονος που λες γιατι η εμπορος που εχει το μαγαζι, την ρωτησα αν θα φερει και αλλα σχεδια και μου ειπε το ιιδιο, οτι τα πουλανε σε ποσοτητες και δεν μπορει να τα σπασει σε κομματια οποτε και να εχει μεγαλυτερη ποικιλια!

Α...και ρωτησα σε ζαχαροπλαστειο και μου ειπε η εκτυπωση "φαγωσιμης" εικονας δικης μου επιλογης για επικαλυψη τουρτας , κοστιζει 12? αλλα δεν ξερω μεγεθος κλπ...

Οποτε μπορεις να ψαξεις και σε ζαχαροπλαστεια....

• 4 months later...

Τα παιδια μου χαίρονται παρά πολύ να διακοσμούν μόνα τους τις τούρτες γενεθλίων τους. Με τα χρόνια εχω μαζέψει πολλά μικρά πλαστικά παιχνιδάκια και πλαστικά δωράκια απο πακέτα δημητριακών απο τα Goodies κτλ. Τα εχω όλα σε ενα κουτί και όταν εχουν γενέθλια ειναι το καλύτερο τους να τα βγάζω και να τους αφήνουν μόνα τους να τα διακοσμίσουν. Η μεγαλη μου κόρη, τελευταία φορά έψαξε στο διαδύκτυο για ιδέες και τελικά της αγόρασα kitkat, Malteezers, και Haribo καραμέλες και πάλι μόνη της διακόσμησε την τούρτα της!

Διαφημίσεις