Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Όποτε βγαίνουμε έξω αρρωσταίνουμε!!

Recommended Posts

Το μικρό μου είναι 17 μηνών! Πρώτη φορά αρρωστήσαμε 6 μηνών από βροχιολίτιδα! Φέτος είναι η τρίτη φορά που αρρωσταίνουμε από βριχίτιδα και από τύχη έχουμε αποφύγει το νοσοκομείο!! Γίνεται όποτε τον βγάζουμε έξω να αρρωσταίνει έτσι βαριά??? Η βροχίτιδα δεν είναι απλό πράγμα!!! Έχετε ζήσει κάτι παρόμοιο???

Διαφημίσεις

Μήπως πάτε σε κλειστούς χώρους,με παιδάκια που όλο και κάτι κουβαλάνε από τα σχολεία τους; Γιατί να φταίει το "έξω",αποκλείεται!Καλύτερα στον παγωμένο αέρα παρά σε ένα ζεστό παιδότοπο,όπου οι ιώσεις κάνουν πάρτυ!

Εμένα η παιδίατρος μου λέει πως δεν αρρωσταίνουμε από το κρύο αλλά από τις ιώσεις! Μήπως πάτε σε κλειστούς χώρους μήπως αφήνεις να πλησιάζουν το μωρό διάφοροι και να το ακουμπάνε αναπνέουν πάνω του κτλ? Παίζει με παιδάκια που πάνε παιδικό ή σχολείο? Μπορεί να είναι κ εντελώς σύμπτωση που αρρωσταίνει όταν πάτε έξω! Πάτε επισκέψεις? Μήπως την πατάτε εκεί?

Παει το μωρακι παιδικό; Αν οχι τοτε δεν ειναι συνηθισμένο σε ιούς και θα περάσει την φάση που κάθε φορά έρχεται σε επαφή με καποιον άρρωστο θα άρρωστησει και αυτο

Οσο πιο πολυ τα περνάει τόσο πιο δυνατο θα γίνεται το ανοσοποιητικό

Υπομονή!

Φυσικα κ τα παιδια δεν αρρωσταινουν απο το κρυο (αν ειναι ντυμενα σωστα οσο κρυο κ να κανει μην φοβασαι...σκουφο κασκολ μπουφαν) τα παιδια αρρωσταινουν απο ιωσεις. Οταν λες πως βγαινεται εξω τι εννοεις που πατε? Σε σπιτια φιλων με μικρα παιδια?σε ξαδερφακια?σε παιδοτοπους?? Καλο θα ειναι να αποφευγεις να πας το παιδι σε κλειστους χορους..αν θελετε να βγειτε κ καλο θα ηταν να βγαχεις το παιδακι σου ντυστο καλα κ περπατηστε μια βολτα στο τετραγονο.η πηγαιντε παιδικη χαρα που ειναι ανοιχτος χορος οχι σε παιδοτοπους. Εμεις ημαστε 14 κ ευτυχως δεν εχουμε αρρωστησει!! Αλλα βγαινουμε εξω σε ανοιχτους χορους συνεχεια.(δεν λεω οταν ριχνει χιονι...) η παιδιατρος απο 2 μηνων που ηταν το μωρο κ ας ηταν μαρτης μηνας κ εκανε ψοφοκρυο μου ειπε παρε το νεογεννητο ντυστο καλα κ βγαλτο εξω μια βολτα νε το καροτσι για να αποκτησει αντισομματα γιατι αν φεν το βγαζεις απο μικρο εξω μετα αρρωσταινει με το παραμικρο!!

Διαφημίσεις

Στην ηλικία αυτή βγαίναμε όλο το χειμώνα κάθε μέρα και τα παιδιά άρχισαν να αρρωσταίνουν και πολυ συχνά μάλιστα, μόλις ξεκίνησαν παιδικό, από αρχές καλοκαιριού και μετά. Δηλαδή δεν είχαμε κολλήσει τίποτα απολύτως, όλο το χειμώνα έξω, στην ηλικία σας. Δεν ξέρω αν είναι στο παιδί να αρρωσταίνει μόνο με το κρύο, αλλά δεν πιστεύω και εγώ ότι οι αρρώστιες εμφανίζονται μόνο λόγω του κρύου. Εμείς πηγαίναμε σε όλη την Αττική, σε ανοιχτά μέρη κυρίως όμως και αποφεύγαμε τις ώρες αιχμής στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Επίσης, σημαντικό ειναι να μη δίνεις στο παιδί να φάει κάτι με άπλυτα χέρια. Αυτό σημαίνει ούτε ένα μπισκότο, όχι χέρια στο στόμα απλυτα, γενικά. Αν όμως ήδη το παιδί είναι άρρωστο με μυξούλα, ναι θα το πρόσεχα σε αυτή την ηλικία, για λίγες μέρες, όσον αφορά τις εξόδους, μέχρι να πάρει λίγο πάλι τα πάνω του.

Αποφύγαμε/εκμηδενίσαμε πάλι τις ιώσεις και των σχολείων και του παιδικού, μόλις ωρίμασαν τα παιδιά και το έμαθαν αυτό, να είναι προσεκτικά με το πλύσιμο των χεριών. Αλλά αυτό μας πήρε μέχρι τεσσάρων ετών, να το εφαρμόζουν δηλαδή τα παιδιά μόνα τους χωρίς να επιβλέπω...

Εμείς πέρυσι το χειμώνα βγαίναμε κάθε μέρα (πρωί-μεσημέρι) βόλτα με τον μικρό που τότε ήταν 7-8 μηνών. Οι μόνες μέρες που δεν βγήκαμε ήταν όταν έβρεχε, το ίδιο και φέτος. Δεν αρρώστησε ποτέ (εκτός από μία φορά που αποδεδειγμένα μου το κολλήσανε από βλακεία τους :mad:). Ο παιδίατρος μου μου είχε πει "και χιόνι να έχει να βγάζετε το παιδί βόλτα". Δεν μας αρρωσταίνει το έξω, η επαφή με αρρώστους μας αρρωσταίνει. Μήπως έχει κάποια ευαισθησία το παιδί;

S02fp3.png

LnVyp3.png

Με χαρα διαπιστωνω οτι ειμαστε πλεον πολλες οι μαμαδες που καταλαβαμε οτι τα παιδακια μας δεν αρρωσταινουν απο το κρυο!!!! ;) Ουτε απο τη βροχη, ουτε απο το χιονι...!

Οσον αφορα στο παιδακι σου τωρα, πιστευω ειναι αρκετα "μεγαλο" και ειναι πλεον σε μια ηλικια που μπορει να αρχισει να αλληλεπιδρα με τον κοσμο ακομη και αν καποιες φορες κολλησει κατι...απο την εμπειρια μου εχω καταληξει οτι στην αρχη, τα παιδακια μας αρρωσταινουν πολυ περισσοτερο...οσο περναει ο καιρος και μεγαλωνουν και ερχονται σε επαφη με ενα σωρο ιους γινονται ολο και πιο ανθεκτικα..οποτε δυστυχως ειναι μια φαση που οπωσδηποτε θα την περασουν. ΑΝ πχ το προστατευσουμε πολυ οταν ειναι 17 μηνων και αποφευγουμε τις πολλες ιωσεις, τοτε οταν παει προνηπιο θα του ερθουν ολες μαζεμενες. Αν το στειλουμε σε βρεφονηπιακο τοτε θα ερθει νωριτερα σε επαφη με ολα αυτα με αποτελεσμα να "δυναμωσει" γρηγοροτερα..Επισης εχω διαβασει κατι επιστημονικες ερευνες που κατεληξαν στο συμπερασμα πως οσο νωριτερα τα παιδια ερθουν αντιμετωπα με τους ιους τοσο περισσοτερο μειωνονται οι πιθανοτητες να νοσησουν απο κακοηθεις ασθενειες

Με χαρα διαπιστωνω οτι ειμαστε πλεον πολλες οι μαμαδες που καταλαβαμε οτι τα παιδακια μας δεν αρρωσταινουν απο το κρυο!!!! ;) Ουτε απο τη βροχη, ουτε απο το χιονι...!

Οσον αφορα στο παιδακι σου τωρα, πιστευω ειναι αρκετα "μεγαλο" και ειναι πλεον σε μια ηλικια που μπορει να αρχισει να αλληλεπιδρα με τον κοσμο ακομη και αν καποιες φορες κολλησει κατι...απο την εμπειρια μου εχω καταληξει οτι στην αρχη, τα παιδακια μας αρρωσταινουν πολυ περισσοτερο...οσο περναει ο καιρος και μεγαλωνουν και ερχονται σε επαφη με ενα σωρο ιους γινονται ολο και πιο ανθεκτικα..οποτε δυστυχως ειναι μια φαση που οπωσδηποτε θα την περασουν. ΑΝ πχ το προστατευσουμε πολυ οταν ειναι 17 μηνων και αποφευγουμε τις πολλες ιωσεις, τοτε οταν παει προνηπιο θα του ερθουν ολες μαζεμενες. Αν το στειλουμε σε βρεφονηπιακο τοτε θα ερθει νωριτερα σε επαφη με ολα αυτα με αποτελεσμα να "δυναμωσει" γρηγοροτερα..Επισης εχω διαβασει κατι επιστημονικες ερευνες που κατεληξαν στο συμπερασμα πως οσο νωριτερα τα παιδια ερθουν αντιμετωπα με τους ιους τοσο περισσοτερο μειωνονται οι πιθανοτητες να νοσησουν απο κακοηθεις ασθενειες

Ναι ακριβως αυτο είπα και εγω

Ειναι φάση που πρέπει να περάσει δεν γίνεται διαφορετικά

Και αν το κλείνεις μεςα μια ζωή μέχρι να παει σχολείο, τοτε θα τα περάσει ολα στο σχολείο :-)