Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

μετα την κουνια.. τι κρεβατακι??

Recommended Posts

καλησπερα! ηθελα να ρωτησω εμπειριες σχετικα με τα κρεβατακια. Θελω να αλλαξω στη μικρη την κουνια και να την παω σε κρεβατακι (ειναι 2 χρονων) , μιας και νομιζω δεν της αρεσει πια και περιμενω κι αλλο μωρο. Προβληματιζομαι γιατι ενω μπορω να μου δωσουν, ενα κρεβατακι ΙΚΕΑ , δεν ειναι κανονικο μονο δηλ. πχ 90χ200 αλλα μικροτετο πραγμα που σημαινει οτι μετα απο 2 3 χρονια που θα πανε και τα δυο μαλλον σε κουκετα ή τελοσπαντων μαζι, θα πρεπει να ξαναγοραζω στρωμα... Εσεις τα βαλατε κατευθειαν σε μονο κανονικο κρεβατι? Τα στρωματα των παιδιων καθε ποτε ειναι καλο να αλλαζουν? ευχαριστω

cf7op3.png

wQtYp3.png

Διαφημίσεις

Εγώ τους έβαλα σε μονά κρεβάτια μεγάλα απ ευθείας για να μην αλλάζω κρεβάτια ξανά. Με καγκελάκι στην αρχή, αλλά κανονικά κρεβάτια. Την κουκέτα ακόμα λέμε να την πάρουμε, αλλά δεν το κάναμε. Αν σκοπεύεις να πάρεις έτσι κι αλλιώς κουκέτα, μπορείς να πάρεις τώρα το ΙΚΕΑ που αν κατάλαβα καλά, σου το χαρίζουν. Και μετά παίρνεις κουκέτα. Τα στρώματα κι εγώ θα ήθελα να μας πει κάποιος γνώστης, κάθε πότε πρέπει να τα αλλάζουμε.

Εγώ την έβαλα 15 μηνών σε κρεββατάκι τέτοιο, πήρα το kritter το λευκό της ΙΚΕΑ με τα προβατάκια και το προστατευτικό. Για 2-3 χρόνια τα θέλω και τα δύο στο ίδιο δωμάτιο και θέλω να έχουν και χώρο να παίζουν.

Το δεύτερο θα μεγαλώσει για άλλα 2-3 χρόνια στην κούνια (αφαιρώντας αργότερα το κάγκελο της κούνιας) και σε 3 χρόνια θα τους επιπλώσω τα δωμάτια τους όπως θέλουν - γεροί να'μαστε!!

Να έχεις υπόψην να κρύψεις την κούνια 2,5 μήνες τουλάχιστον πριν την χρησιμοποιήσει το νέο σας μέλος - αλλιώς θα έχεις πρόβλημα ζήλιας απ' το μεγάλο. Στο διάστημα των 2,5 μηνών που θα εξαφανισεις την κούνια θα έχει ξεχάσει πως του/της ανήκε!

οταν κανατε τη μεταβαση απο κουνια σε κρεβατι δεν αντεδρασν τα παιδια? εμενα κοιμαται μονο στο κρεβατι που εχει μαθει και φοβαμαι πως αν του παρω αλλο δεν θα καθεται, επισης εχω βγαλει απο την κουνια το καγκελο κι εχω βαλει ενα μικρο αλλα αρχιζει τ ακροβατικα και θελει να το καβαλαει και φοβαμαι οτι θα χτυπησει, μηπως ειναι καλυτερα να το βγαλω τελειως?

οταν κανατε τη μεταβαση απο κουνια σε κρεβατι δεν αντεδρασν τα παιδια? εμενα κοιμαται μονο στο κρεβατι που εχει μαθει και φοβαμαι πως αν του παρω αλλο δεν θα καθεται, επισης εχω βγαλει απο την κουνια το καγκελο κι εχω βαλει ενα μικρο αλλα αρχιζει τ ακροβατικα και θελει να το καβαλαει και φοβαμαι οτι θα χτυπησει, μηπως ειναι καλυτερα να το βγαλω τελειως?

Το παιδάκι είναι έτοιμο για κρεβάτι όταν θέλει να μπαινοβγαίνει μόνο του. Εμείς έτσι αποφασίσαμε για το κρεβατάκι κι όχι για 2η κούνια.

Θα βάλεις φυσικά ένα καγκελάκι να μην πέφτει κι ένα παζλ αφρώδες για να μην χτυπά όταν πέφτει. Εμείς για τους 2,5 μήνες ώσπου να έρθει το μωρό, είχαμε το στρώμα της κούνιας κι είχε πέσει 2 φορές "στα μαλακά". Μετά βάλαμε το πάζλ κι είχαμε άλλα 2 πεσίματα.

Διάλεξε μόνη της (με παρότρυνση μας) τότε το κρεβάτι της και συμμετείχε στην συναρμολόγηση. Ετσι δεν της κακοφάνηκε. Συνεχίζω και φοράω "πάντα" στο κρεβάτι όμως για να νιώθει σαν σε αγκαλίτσα, να μην νιώθει εκτεθειμένο δηλαδή το παιδί.

Διαφημίσεις

Εμένα δεν αντέδρασε καθόλου.Ήταν περιχαρής που πήγε στο "μεγάλο κρεβάτι". Ούτε ένα βράδυ δεν παραπονέθηκε. Και εγώ σ αυτή την ηλικία του άλλαξα κρεβάτι. Φτιάξε λίγο την ατμόσφαιρα, και μια χαρά θα το δεχτεί. Καλή επιτυχία!

εμένα και τα 2 παιδιά, πήγαν σε κανονικό μονό κρεβάτι στους 18 μήνες. ο γιος μου μπαινόβγαινε μόνος του στην κούνια και φοβόμουν ότι θα χτυπήσει και η κόρη μου ξυπνούσε και γκρίνιαζε κάθε βράδυ να την πάρουμε στο κρεβάτι μας.

οπότε, τα έβαλα σε μονά κρεβάτια και ηρέμησαν. μάλιστα τα έχω στο ίδιο δωμάτιο, ενωμένα με καγκελάκι ανάμεσα και κοιμούνται παρεούλα. καμμιά φορά βρίσκω το πρωί τη μικρή στο κρεβάτι του μεγάλου να κοιμάται αγκαλίτσα με τον αδερφό της.

εμένα και τα 2 παιδιά, πήγαν σε κανονικό μονό κρεβάτι στους 18 μήνες. ο γιος μου μπαινόβγαινε μόνος του στην κούνια και φοβόμουν ότι θα χτυπήσει και η κόρη μου ξυπνούσε και γκρίνιαζε κάθε βράδυ να την πάρουμε στο κρεβάτι μας.

οπότε, τα έβαλα σε μονά κρεβάτια και ηρέμησαν. μάλιστα τα έχω στο ίδιο δωμάτιο, ενωμένα με καγκελάκι ανάμεσα και κοιμούνται παρεούλα. καμμιά φορά βρίσκω το πρωί τη μικρή στο κρεβάτι του μεγάλου να κοιμάται αγκαλίτσα με τον αδερφό της.

Sofi μου κι ήθελα να ρωτήσω για αυτό το θέμα: Η μικρή είναι 8+ μηνών κι η μεγάλη 28 μηνών. Θέλω να βάλω το μωρό στο παιδικό δωμάτιο αλλά όταν κλαίει το ένα ξυπνάει και κλαίει και το άλλο. Πως το αντιμετωπισες;;;;;;

Sofi μου κι ήθελα να ρωτήσω για αυτό το θέμα: Η μικρή είναι 8+ μηνών κι η μεγάλη 28 μηνών. Θέλω να βάλω το μωρό στο παιδικό δωμάτιο αλλά όταν κλαίει το ένα ξυπνάει και κλαίει και το άλλο. Πως το αντιμετωπισες;;;;;;

xena μου, κι εγώ είχα αυτή την ανησυχία πριν τα βάλω στο ίδιο δωμάτιο, αλλά για καλή μου τύχη ο γιος μου κοιμάται βαριά και δεν ξυπνάει ούτε με κανόνια.

Οπως και να έχει, παρόλο που υπάρχει και τρίτο δωμάτιο στο σπίτι μας τα θέλω σε ένα να κοιμούνται και σε άλλο να παίζουν τώρα που είναι μικρά. Από εχθές όμως που είπα στην μεγάλη να φέρουμε τη μπέμπα να κοιμάστε μαζί δεν θέλει με κανέναν τρόπο.

Θα αφήσω να περάσουν λίγες ημέρες και θα της το πω αλλιώς: ΠΟΥ να βάλουμε την κούνια της μπέμπας; εδώ ή εκεί;;; Και ο θεός βοηθός...

Διαφημίσεις

Οπως και να έχει, παρόλο που υπάρχει και τρίτο δωμάτιο στο σπίτι μας τα θέλω σε ένα να κοιμούνται και σε άλλο να παίζουν τώρα που είναι μικρά. Από εχθές όμως που είπα στην μεγάλη να φέρουμε τη μπέμπα να κοιμάστε μαζί δεν θέλει με κανέναν τρόπο.

Θα αφήσω να περάσουν λίγες ημέρες και θα της το πω αλλιώς: ΠΟΥ να βάλουμε την κούνια της μπέμπας; εδώ ή εκεί;;; Και ο θεός βοηθός...

εμας η μικρή κοιμόταν στο δικό μας δωμάτιο, μέχρι να πάει στο παιδικό. οπότε ο γιος τη δέχτηκε με χαρά ;).

βέβαια, να πω την αλήθεια, ποτέ δεν έβγαλε ζήλεια για το νέο μέλος.

είπαμε ότι στο ένα δωμάτιο κοιμούνται τα παιδάκια και στο άλλο οι γονείς.

τώρα που θα πάμε στο νέο σπίτι, ούτε να ακούσουν ότι θα έχουν ο καθένας το δωμάτιό του. βέβαια, από του χρόνου ο μικρός θα έχει και διαβάσματα, οπότε ίσως το ένα δωμάτιο το χρησιμοποιήσουμε για μελέτη. θα δούμε...

πάντως, είναι σημαντικό μέχρι μια ηλικία τα αδερφάκια να μένουν στο ίδιο δωμάτιο.

καλησπερα! ηθελα να ρωτησω εμπειριες σχετικα με τα κρεβατακια. Θελω να αλλαξω στη μικρη την κουνια και να την παω σε κρεβατακι (ειναι 2 χρονων) , μιας και νομιζω δεν της αρεσει πια και περιμενω κι αλλο μωρο. Προβληματιζομαι γιατι ενω μπορω να μου δωσουν, ενα κρεβατακι ΙΚΕΑ , δεν ειναι κανονικο μονο δηλ. πχ 90χ200 αλλα μικροτετο πραγμα που σημαινει οτι μετα απο 2 3 χρονια που θα πανε και τα δυο μαλλον σε κουκετα ή τελοσπαντων μαζι, θα πρεπει να ξαναγοραζω στρωμα... Εσεις τα βαλατε κατευθειαν σε μονο κανονικο κρεβατι? Τα στρωματα των παιδιων καθε ποτε ειναι καλο να αλλαζουν? ευχαριστω

Επειδή τους ιδιους προβληματισμούς είχαμε και εμείς, τελικά καταλήξαμε στο να επενδύσουμε σε ενα καλο στρώμα και να πάρουμε κατευθείαν μεγαλο κρεβάτι στο γιο μου. Το στρώμα κανονικά αλλάζει κάθε δέκα χρονια περίπου, με τη σωστή μεταχείριση. Αν δηλ κάθε 3-4 μήνες του αλλάζεις πλευρά και το γυρίζεις και από πάνω κάτω. Αυτό γίνεται για να φθείρεται ομοιόμορφα. Με αυτή τη λογική και επειδή ενα μικρο παιδι θέλει ενα καλο στρώμα δεν θα μπορούσαμε να πάρουμε κρεβάτι από τα ικεα και μετά από κάποια χρονια καινούριο.

Ο μικρος μια χαρά είναι στο κρεβάτι. Να φανταστείς ότι τον έβαλα πριν γεννήσω, όταν ήταν 20 μηνών. Στην αρχή μόνο,επειδη είχε συνηθίσει στην κούνια να κοιμάται κοντά στα κάγκελα πηγεναι και κοιμόταν κολλητά στο προστατευτικο καγκελακι. Μετά όμως το ξεπερασε.

Της ίδια λογικής ήμουν και εγώ. Ενα δωμάτιο για ύπνο, ενα για παιχνιδι. Τελικά τα έβαλα σε ξεχωριστά. Ο γιος μου δεν ξυπνάει με τίποτα το βράδυ, η μικρή όμως ξυπνάει με το παραμικρό, και αν ξυπνήσει μετά αργεί να κοιμηθεί. Αφού ακόμα και όταν την είχαμε στο δωμάτιο μας μπορεί να ξύπναγε την ώρα που σηκωνόταν ο άντρας μου για δουλεια. Ακόμα και τώρα που είναι σε ξεχωριστά δωμάτια μπορεί να ξυπνήσει αν ο μεγάλος μας φωνάξει το βράδυ επειδή θέλει νερά ή τουαλέτα.

Αφου λοιπόν έχεις και τρίτο δωμάτιο, θα σου πρότεινα να εξετάσεις όλα τα ενδεχόμενα. Ξυπνάνε εύκολα τα παιδια, θα ενοχλεί το ενα το αλλά? Και το πιο βασικο, αν η μεγάλη δεν θέλει, μην την πιέσεις. Είναι το δωμάτιο της, ο χώρος της. Μπορεί με το καιρο ν αλλάξει γνώμη.