Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μωρο 5 μηνων δεν τρωει ξαφνικα!!!

Recommended Posts

Καλημερα!!!Θα ηθελα την βοηθεια σας!!!

Εδω κ 2 μερες η μικρη μου,οταν την ταιζω αρχιζει και τεντωνεται,σφιγγεται,γκρινιαζει,κλαιει καποιες φορες και θελει να φαει...με το ζορι να φαει 90-100 ml απο κει που ετρωγε 180-210 σε καθε γευμα...

Αυτο το ξεκινισε προχθες στο βραδυνο γευμα (11.00),χθες ολη μερα εφαγε κανονικα κ παλι χθες βραδυ τα ιδια...μονο που σημερα μου το εκανε κ το πρωι στις 7.00 που τρωει κ στις 11.00 παλι...

Δεν ξερω τη συμβαινει...εχετε καμια ιδεα?Εχει συμβει σε καμοια απο εσας κατι παρομοιο?

Ευχαριστω!

Διαφημίσεις

Αυτό συνέβη στην πρώτη μου κόρη όταν έκανε οισοφαγίτιδα (είχε ήδη όμως παλλινδρόμηση).

Στην δεύτερο μωράκι μου συνέβη ένα διήμερο πριν από ίωση. Είχε το λαιμουδάκι της που πονούσε - γιαυτό.

Συντρέχει κάτι απ' τα παραπάνω στο μωράκι σου;;;

Δες κι όλας μήπως θέλει μεγαλύτερη ροή, είναι στη φάση τώρα που χρειάζεται κάτι περισσότερο από γάλα, θα μπείτε στις στέρεες, μήπως δεν της φτάνει η ροή του μπιμπερό και πρέπει να πάτε στην θηλή 4+!!

Αυτό συνέβη στην πρώτη μου κόρη όταν έκανε οισοφαγίτιδα (είχε ήδη όμως παλλινδρόμηση).

Στην δεύτερο μωράκι μου συνέβη ένα διήμερο πριν από ίωση. Είχε το λαιμουδάκι της που πονούσε - γιαυτό.

Συντρέχει κάτι απ' τα παραπάνω στο μωράκι σου;;;

Δες κι όλας μήπως θέλει μεγαλύτερη ροή, είναι στη φάση τώρα που χρειάζεται κάτι περισσότερο από γάλα, θα μπείτε στις στέρεες, μήπως δεν της φτάνει η ροή του μπιμπερό και πρέπει να πάτε στην θηλή 4+!!

Ευχαριστω για την απαντηση!!! Ναι, εχουμε παλλινδρομηση και πινουμε το novalac ar digest... οσο για την θηλη επειδη το γαλα ειναι σαν κρεμα η θηλη ειναι 9+.. αχ δεν ξερω τι εχει παθει...λες να ειναι οισοφαγιτιδα?υπαρχει περιπτωση να ειναι δοντια?? περιμενω να με παρει κ ο παιδιατρος να δουμε...

Edited by Κατερίνα24
συμπληρωση

Ευχαριστω για την απαντηση!!! Ναι, εχουμε παλλινδρομηση και πινουμε το novalac ar digest... οσο για την θηλη επειδη το γαλα ειναι σαν κρεμα η θηλη ειναι 9+.. αχ δεν ξερω τι εχει παθει...λες να ειναι οισοφαγιτιδα?υπαρχει περιπτωση να ειναι δοντια??

Εφόσον έχετε παλλινδρόμηση νομίζω πως είναι το πρώτο που θα σκεφτεί ο γιατρός. Πρέπει να ανακουφιστεί το μωράκι, νιώθει πολύ έντονο κάψιμο και φοβάται να φάει. Πρέπει να το θεραπεύσετε εξάλλου - δεν κάνει να μένει πληγή στον οισοφάγο. Θα σου πει είτε για εξετάσεις είτε για σιροπάκι απευθείας.

Και εμείς πίναμε τα AR, υπομονή ωσπου να χρονίσετε, κάπου εκεί θα είναι όλα ευκολότερα! 1 έτους απ' τα AR πήγαμε στο φρέσκο γάλα χωρίς λακτόζη και θεραπευτήκαμε ως εκ του θαύματος (?) !

Περαστικά!

Eιναι γοπ κατά πάσα πιθανότητα. Κάνει το κορμάκι του τόξο ενώ προσπαθεί να φάει? Δείχνει ότι θέλει να φάει και παρ'ολα αυτά τραβιέται και κλαίει? Αν ναι, τότε όπως είπε και η xena παραπάνω, το λαιμουδάκι της έχει πληγούλα. Σε μένα ο γιατρός είχε δώσει τότε σιροπάκι epadoren και σε 1-2 εβδομάδες λύθηκε το πρόβλημα, θέλω να σου πώ δεν δρά αμέσως, θέλει τον χρόνο του. Περαστικά, μην ανησυχείς, δεν είναι τίποτα, όλα αυτά λύνονται.

Διαφημίσεις

Eιναι γοπ κατά πάσα πιθανότητα. Κάνει το κορμάκι του τόξο ενώ προσπαθεί να φάει? Δείχνει ότι θέλει να φάει και παρ'ολα αυτά τραβιέται και κλαίει? Αν ναι, τότε όπως είπε και η xena παραπάνω, το λαιμουδάκι της έχει πληγούλα. Σε μένα ο γιατρός είχε δώσει τότε σιροπάκι epadoren και σε 1-2 εβδομάδες λύθηκε το πρόβλημα, θέλω να σου πώ δεν δρά αμέσως, θέλει τον χρόνο του. Περαστικά, μην ανησυχείς, δεν είναι τίποτα, όλα αυτά λύνονται.

Nαι...καπως ετσι κανει...ΓΟΠ εχουμε σιγουρα γι'αυτο πινουμε αντιαναγωγικο κ παρ'ολα αυτα βγαζει γουλιες ακομα... μου κανει εντυπωση πως ο παιδιατρος δεν μου εδωσε epadoren... θα τον ρωτησω... βεβαια πριν απο λιγο που την ταισα εφαγε 210ml χωρις παρατραγουδα!!!!Για να δουμε κ στα επομενα γευματα...μακαρι να μην ειναι κατι πιο σοβαρο!!!

Ευχαριστω πολυ!!!!

Εφόσον έχετε παλλινδρόμηση νομίζω πως είναι το πρώτο που θα σκεφτεί ο γιατρός. Πρέπει να ανακουφιστεί το μωράκι, νιώθει πολύ έντονο κάψιμο και φοβάται να φάει. Πρέπει να το θεραπεύσετε εξάλλου - δεν κάνει να μένει πληγή στον οισοφάγο. Θα σου πει είτε για εξετάσεις είτε για σιροπάκι απευθείας.

Και εμείς πίναμε τα AR, υπομονή ωσπου να χρονίσετε, κάπου εκεί θα είναι όλα ευκολότερα! 1 έτους απ' τα AR πήγαμε στο φρέσκο γάλα χωρίς λακτόζη και θεραπευτήκαμε ως εκ του θαύματος (?) !

Περαστικά!

Μακαρι να βρουμε λυση....αλλιως θα τρελαθω!!! Ευχαριστω πολυ!!!!

Καλημέρα.

Ως μαμά τριδύμων, νομίζω ότι έχω ζήσει και τα δύο. Ο μεσαίος μου ξαφνικά άρχισε να κάνει τόξα και να κλαίει με μαύρο δάκρυ στο γάλα, ο παιδίατρος μας είπε οισοφαγίτιδα και με το epadoren είδαμε αποτελέσματα από την πρώτη κιόλας μέρα. Το δίναμε ανά οκτάωρο, μισή ώρα μετά το γάλα, αν θυμάμαι καλά. Σε πολύ σύντομο διάστημα το παιδί επανήλθε πλήρως. Η μικρή μου εντελώς ξαφνικά άρχισε να έχει αναγωγές, αλλά όταν λέμε αναγωγές μιλάμε για συντριβάνι, έλουζε τους πάντες και τα πάντα, μαμά, μπαμπά, καναπέδες, πατώματα, τον εαυτό της. Της δώσαμε ένα μήνα τον στόκο του AR Digest της Novalac και μετά επανήλθε στο γάλα που έπινε πριν από αυτό. Βέβαια, με το AR Digest οι κενώσεις της πολλαπλασιάστηκαν, γεύμα και κένωση, λόγω του χαρουπάλευρου που έχει στη σύνθεσή του. Τα δικά μας, ως πολύ προωράκια, έπιναν το Almiron Pepti 1 της Nutricia. Μίλα με τον παιδίατρό σας και μην ανησυχείς, αυτά είναι περαστικά, απλά τα μικρούλια ταλαιπωρούνται και δεν μπορούν να μας πουν τι έχουν.

• 1 year later...

Τελικά τι είχε γίνει με το μωράκι σου; είχε οισοφαγιτιδα; πως μπορείς να καταλάβεις αν είναι οισοφαγιτιδα; και η δική μου 4 μηνών με παλινδρομηση έχει εδώ και μια βδομάδαπου μμείωσε την ποσότητα του γάλακτος...