Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

AΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΣΥΡΟΜΕΝΗ ΝΤΟΥΛΑΠΑ?

Recommended Posts

Καλημέρα, ο μικρός μας είναι 14,5 μηνών και κινείται διαρκώς μέσα στο σπίτι, ψάχνοντας τα πάντα. Έχω ασφαλίσεικάποια ντουλάπια, επίσης έβαλα πορτάκι στην κουζίνα, αλλά έχουμε θέμα με τη συρόμενη ντουλάπα της κρεβατοκάμαρας. Όποτε μπαίνω για να πάρω πχ τη ρόμπα μου, τρέχει από πίσω μου και τα χέρια του πάνε αμέσως εκεί. Φοβάμαι πολύ για την ασφάλειά του. Είμαι συνέχεια από πίσω του, αλλά κάποια στιγμή θέλω και γω να 5 δευτερόλεπτα να κάνω κάτι για μένα (να αλλάξω π.χ.).

Έχετε να μου προτείνετε κάτι για συρόμενη ντουλάπα? Και για ό, τι άλλο φυσικά (Συρτάρια κλπ).

sLvDp3.png

Διαφημίσεις

για συρόμενη ντουλάπα υπάρχει ειδικό σύστημα που από τη μεριά της πόρτας είναι σαν γάντζος και στο περιθώριο της ντουλάπας έχει την υποδοχή, ώστε να μπει ο γάντζος και να μην μπορεί να κινηθεί η ντουλάπα

Για συρτάρια εγώ το θεώρησα πολύ μεγάλη βαβούρα να βάζω παντού προστατευτικά.

Μπορείς απλά να βάλεις κάποιο αφρολέξ ώστε να μην κλείνουν εντελώς και πιάσουν κανένα δαχτυλάκι. Αλλιώς μπορείς να μιλήσεις με έναν κλειδαρά να τους βάλει μια κλειδαριά που θα τα κουμπώνει όλα μαζί, χωρίς να χρειάζεται να τα κλείνεις ένα ένα.

Μεγάλο πλήγμα αυτή η εξερευνητικότητα των μωρών, εμένα μου είχε αδειάσει 6 μεγάλα συρτάρια μέσα σε δευτερόλεπτα (και πάλι καλά που δεν έπιασε κανένα δάχτυλο)

Εμείς χρησιμοποιούμε κάτι σαν αυτό:

http://www.babyzonedirect.com.au/safety-1st-ultra-secure-cabinet-drawer-latches-4pk.html

Τα έχουμε πάρει απ το λίντλ και από το ΑΒ που τα είχε ένα διάστημα. Τα έχουμε βάλει σε ντουλάπια ανοιγόμενα, σε συρτάρια, σε ντουλάπες, παντού. Με μία βίδα απ' την μία πλευρά και μία απ' την άλλη.

Νομίζω πως λέω το ίδιο πράγμα με την maria ampelokipi

πρόσεξε με οτιδήποτε αυτοκόλητο, αφήνουν σημάδια που καταστρέφουν τα έπιπλα. Τα παραπάνω δεν φαίνονται καθόλου. Στην αρχή θα σου φανεί σπαστικό αλλά μετά το συνηθίζεις και ανοίγεις τα πάντα με ένα δάχτυλο.

Ασφάλειες με αυτοκόλλητα δυστυχώς έβαλα και μάλιστα στην καινούρι αμου κουζίνα, τώρα για το αν αφήσει σημάδι δεν ξέρω, δνε έχει ξεκολήσει κανένα για να δώ. Αλλά και να αφήσει εν τέλει δε με νοιάζει, προκειμένου να είμαι με την ψυχή στο στόμα και να τον κυνηγάω, καλύτερα σημάδια στα έπιπλα, αλλά ασφάλεια (λέμε τώρα) στο σπίτι.

sLvDp3.png

Διαφημίσεις

Tsarli δεν ξέρω αν αυτό σου κάνει

http://www.safebebe.gr/products_more.asp?l=gr&cid=1&scid=20&pid=204

γιατί δεν το έχω χρησιμοποιήσει αλλά λέει ότι είναι για συρόμενες πόρτες, δεν χάνεις κάτι να πάρεις ένα τηλέφωνο να ρωτήσεις λεπτομέρειες.

S02fp3.png

LnVyp3.png

tsarli, κι εγώ καινούρια κουζίνα έχω και γιαυτό έψαξα και βρήκα αυτή τη λύση. Στη θέση σου δεν θα την χαράμιζα - θα τα έβγαζα αμέσως, αφού υπάρχουν κι αυτά που λέμε!! αμαρτία είναι!!!!!

Μάλιστα είναι και πολύ οικονομικά, καπου 2-3 ευρώ τα 5 αν θυμάμαι καλά.

Εψαξα τώρα, έχει και το ΙΚΕΑ, 2,99 τα 5. το λητώ 4 ευρώ τα 3. Μάλιστα είναι και σε μαύρο του ικεα και θα πάρω να συμπληρώσω που θέλω γιατί η νέα μικρή μας είναι πολύ ζωηρή και σίγουρα θα ανοίγει και αυτά που η μεγάλη δεν πείραζε.