Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Χαπι επόμενης ημέρας

Recommended Posts

Καλησπέρα αδιαθέτησα στις 3 Φεβρουαρίου

Και στις 15 του μηνα κατα την διάρκεια επαφής με το αγόρι

Έσπασε το προφυλακτικό κ τελείωσε μεσα...μετα απο 30 ωρες

Περίπου πηρα το χαπι της επόμενης ημέρας εχω σταθερό κύκλο 28 ημερών...

Το χαπι έγραφε πως πρέπει να λήψη εντός 120 ωρών

Απο την επαφή εγω το πηρα στις 30 ωρες περίπου

Εχω αγχωθεί ...γιατι ημουν στηνεση του κύκλου

Και φοβάμαι μήπως δεν ειναι αποτελεσματικό...

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΛΤΕ ΜΟΥ!!:?::?:

Διαφημίσεις

Καλησπέρα αδιαθέτησα στις 3 Φεβρουαρίου

Και στις 15 του μηνα κατα την διάρκεια επαφής με το αγόρι

Έσπασε το προφυλακτικό κ τελείωσε μεσα...μετα απο 30 ωρες

Περίπου πηρα το χαπι της επόμενης ημέρας εχω σταθερό κύκλο 28 ημερών...

Το χαπι έγραφε πως πρέπει να λήψη εντός 120 ωρών

Απο την επαφή εγω το πηρα στις 30 ωρες περίπου

Εχω αγχωθεί ...γιατι ημουν στηνεση του κύκλου

Και φοβάμαι μήπως δεν ειναι αποτελεσματικό...

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΛΤΕ ΜΟΥ!!:?::?:

Εγώ όταν είχε χρειαστεί το πήρα μετά απο 24ώρες και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Έδρασε κανονικότητα. Θεωρώ οτι δεν χρειάζεται να ανησυχείς! Ίσως δεις μια ψιλοαναστάτωση στον κύκλο σου μόνο.

Το χάπι της επόμενης μέρας είναι πολύ αποτελεσματικό, αλλά πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις σαν την δική και όχι ως μέσο αντισύλληψης φυσικά.

Συνήθως προκαλεί περίοδο νωρίτερα από το αναμενόμενο, αν και δεν είναι απαραίτητο, εξαρτάται νομίζω από το αν είχες ωορρηξία ή όχι πριν την επαφή. Είχες περίοδο ή καθόλου αίμα?

• 1 month later...

Καλησπέρα σας

Νεα και εγω στο forum και ελπιζω να κανω σωστα το post μου

Η δικη μου ιστορια είναι η εξης:

Στις 4/3 αδιαθετησα και στις 7/3 έκανα ελεύθερα ερωτα με το αγόρι μου

Για να μην υπαρξει θέμα εγκυμοσυνης (επειδη ειχα διαβασει πως μπορει η ωορηξια να συμπεσει με την περιοδο), πηρα στις 8/3 το χαπι της επόμενης ημερας.

Μεχρι και τις 13/4 δεν ειχα κανενα συμπτωμα απο το χαπι (καφε αίμα κλπ) και επειδη η επομενη περιοδος ηταν κανονικα στος 31/3, εκανα και τεστ και Β χωριακη, τα οποια ηταν αρνητικα.

Πηγα στον γυναικολογο και στον υπερηχο βρηκε μια κυστη 3,5x4 , η αιτια δηλαδη της καθυστερησης!

Μου συνιστησε λοιπον να παρω αντισυλληπτικα (yasmin) για την αντιμετωπιση της κυστης, τα οποια και αρχισα στις 17/4.

Μπορώ να κανω ελευθερα ερωτα, χωρις να υπαρχει πιθανοτητα εγκυμοσυνης?

Υπαρχει καποιος χρονος "αναμονης" ωστε να δρασει το αντισυλληπτικο χαπι?

Αναμονη απαντησης σας φιλοι και φιλες μου.

αν μπορει και ο γιατρος να μου δωσει καποια επιστημονικη απαντηση, θα ηταν πολυ χρησιμο

Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων

(ελπιζω να βρω τις απαντησεις σας, γιατι εχω μπερδευτει λιγο)

Συνήθως προκαλεί περίοδο νωρίτερα από το αναμενόμενο, αν και δεν είναι απαραίτητο, εξαρτάται νομίζω από το αν είχες ωορρηξία ή όχι πριν την επαφή. Είχες περίοδο ή καθόλου αίμα?

vivien9, ούτε αίμα ούτε περίοδος! προφανώς λόγω της κύστης.

το θέμα τώρα είναι αν μπορώ να κάνω ελεύθερα έρωτα, χωρίς τον "φόβο" εγκυμοσύνης

Διαφημίσεις

• 1 month later...

καλημέρα manari

να σου πω κι εγώ την εμπειρία μου ως μεγαλύτερη με χρόνια σε αντισυλληπτικά μέσα...

Καταρχάς να ξέρεις ότι καμία μέθοδος αντισύλληψης δεν εγγυάται 100% αποτελεσματικότητα. Ωστόσο σχετικά με τα χάπια έχω να σου πω το εξής. Επειδή όπως μου είχε εξηγήσει ο γυναικολόγος μου την ώρα που διαλύεται το χάπι στον οργανισμό έχει μεγάλη δραστικότητα που με την πάροδο του χρόνου μειώνεται, πρέπει να τα παίρνεις κάθε μέρα συγκεκριμένη ώρα για να εξασφαλίσεις τη μέγιστη αποτελεσματικότητα (πχ κάθε βράδυ στις 21.00). Επίσης την πρώτη φορά που θα τα ξεκινήσεις δεν είσαι απόλυτα καλυμένη, από τον 2ο κύκλο θα έχουν τη μέγιστη απόδοση, οπότε θα σου πρότεινα τον 1ο μήνα να προσέχεις λίγο περισσότερο... Εγω λόγω παρενεργειών είχα καταλήξει σε ένα πολύ καλό αντισυλληπτικό που λέγεται nuvaring. Googlare το αν θες. Είναι σαν ένα λαστιχο που μπαίνει ενδοκολπικά και πανευκολα ( το βάζεις & το βγάζεις μόνη σου). Δεν έχει τον κίνδυνο να το ξεχάσεις, το θυμάσαι κάθε 21 μέρες και εκκρίνει απ'ευθείας και σταθερή την ουσία που χρειάζεσαι για αντισύλληψη. Από τότε που μου το πρότεινε ο γυναικολόγος μου & μέχρι να αποφασίσω ότι θέλω οικογένεια το χρησιμοποιούσα κάθε μήνα! Επίσης επειδή είχα κι εγώ κύστη μου είχε προτεινει αυτό γιατί όπως μου είπε τα χάπια μπορεί να την επιδείνωναν... Αυτά από εμένα, ελπίζω να σε διαφώτησα....

vHMXp3.pngWvQVp3.png

vivien9, ούτε αίμα ούτε περίοδος! προφανώς λόγω της κύστης.

Τι σχέση έχει η κύστη, το χάπι της επόμενης μέρας προκάλει πρόωρα περίοδο, αν υπάρχει ήδη το ωάριο για να αποβληθεί, αν έχει γίνει η ωορρηξία δηλαδή. Εσυ πήρες το χάπι ενώ είχες περίοδο ακόμα σχεδόν, προφανώς δεν ήσουν η (σπάνια) περίπτωση της ωορρηξίας εν μέσω περιόδου, οπότε το χάπι δεν έκανε τίποτα ουσιαστικά.

εγω χρησιμοποιουσα ως αντισυλληψη τα yasmin για αρκετα χρονια.εχει δικιο η φιλη πιο κατω οτι δεν υπαρχει μετρο αντισυλληψης που να σε καλυπτει 100%.δεν ειχα ποτε κανενα προβλημα με τα συγκεκριμενα.οντως πρεπει να τα παιρνεις την ιδια ωρα περιπου καθε μερα(εγω ειχα βαλει το κινητο μου να χτυπαει για να το θυμαμαι).τον πρωτο μηνα θελει προσοχη,τον δευτερο νομιζω εισαι καλυμενη πλεον.επιπλεον θα σου συνηστουσα αν καπνιζεις,αν δεν μπορεις να το κοψεις,να το ελλατωσεις.και τελος να θυμασαι οτι σε προστατευει το χαπι απο μια ανεπιθυμητη εγκυμοσυνη οχι ομως και απο τις σεξουαλικα μεταδιδομενες ασθενειες οποτε καλο το χαπι οταν εχεις μονιμο συντροφο

Καλησπέρα σας

Νεα και εγω στο forum και ελπιζω να κανω σωστα το post μου

Η δικη μου ιστορια είναι η εξης:

Στις 4/3 αδιαθετησα και στις 7/3 έκανα ελεύθερα ερωτα με το αγόρι μου

Για να μην υπαρξει θέμα εγκυμοσυνης (επειδη ειχα διαβασει πως μπορει η ωορηξια να συμπεσει με την περιοδο), πηρα στις 8/3 το χαπι της επόμενης ημερας.

Μεχρι και τις 13/4 δεν ειχα κανενα συμπτωμα απο το χαπι (καφε αίμα κλπ) και επειδη η επομενη περιοδος ηταν κανονικα στος 31/3, εκανα και τεστ και Β χωριακη, τα οποια ηταν αρνητικα.

Πηγα στον γυναικολογο και στον υπερηχο βρηκε μια κυστη 3,5x4 , η αιτια δηλαδη της καθυστερησης!

Μου συνιστησε λοιπον να παρω αντισυλληπτικα (yasmin) για την αντιμετωπιση της κυστης, τα οποια και αρχισα στις 17/4.

Μπορώ να κανω ελευθερα ερωτα, χωρις να υπαρχει πιθανοτητα εγκυμοσυνης?

Υπαρχει καποιος χρονος "αναμονης" ωστε να δρασει το αντισυλληπτικο χαπι?

Αναμονη απαντησης σας φιλοι και φιλες μου.

αν μπορει και ο γιατρος να μου δωσει καποια επιστημονικη απαντηση, θα ηταν πολυ χρησιμο

Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων

(ελπιζω να βρω τις απαντησεις σας, γιατι εχω μπερδευτει λιγο)

Συζήτησε τα όλα αυτά τα ερωτήματα με το γυναικολόγο σου.. εγώ αυτό που ξέρω είναι πως το χάπι της επόμενης ημέρας δεν είναι μέθοδος αντισύλληψης.. μπορείς να το πάρεις πολύ λίγες φορές στη ζωή σου, έχει παρενέργειες δεν είναι απλό.. εστιάζεις το θέμα σου στο άγχος για πιθανή εγκυμοσύνη (πήρες το χάπι, έκανες τεστ, έκανες χοριακή).. μήπως καλύτερα να χρησιμοποιούσες προφυλακτικό όχι μόνο για εγκυμοσύνη αλλά και για τις αρρώστειες που μπορείς να κολλήσεις?

σε ότι αφορά τα αντισυλληπτικά, μία φίλη μου που τα έπαιρνε, θεωρητικά σε καλύπτουν από την επόμενη ημέρα, αλλά θα πρέπει να τα παίρνεις συστηματικά, κάθε ημέρα δηλαδή κάθε ώρα και ένα να ξεχάσεις υπάρχει θέμα.... μίλα όμως με τον γυναικολόγο να σου λύσει όλες τις απορίες....