Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Υστεροσαλπιγγογραφία

Recommended Posts

Κορίτσια μου καλησπέρα! Είστε ο ψυχίατρός μου όσο σας διαβάζω! Πείτε μου τις εμπειρίες σας μήπως και καταλάβω τπτ! Μετά την υστεροσαλπιγγογραφία τι γίνεται? Μου είπε ο γιατρός μου να την κάνω. Δε με νοιάζουν πόνοι κτλ. αλλά το μετά... :?

Διαφημίσεις

• Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

και εγώ την άλλη βδομάδα έχω ραντεβού για σαλπιγγογραφία. αύριο θα κάνω τις ορμονικές εξετάσεις να δούμε που βρισκόμαστε.. μακάρι να έχουμε καλά αποτελέσματα...

εχω κανει σαλπιγγογραφια και μπορω να πω οτι ειμαι απο τις τυχερες απο την αποψη του πονου...δεν καταλαβα απολυτως τιποτα με εξαιρεση την ωρα που εβαζαν το σκιαγραφικο ενιωσα λιγη ενοχληση και κατω χαμηλα....(δεν ξερω αν ισχυει λενε οτι συνηθως ποναει κατα την διαρκεια της διαδικασιας οταν η κοπελα τελικα εχει καποιο προβλημα)..η εξεταση κραταει λιγα μονο λεπτα και αμεσως δινουν και το αποτελεσμα της το οποιο ειναι καλο γιατι δεν αγχωνομαστε για το αποτελεσμα για μερες....

ενα κολπο που μπορειτε να κανετε ειναι να πατε στον γυναικολογο σας να σας γραψει τα φαρμακα για το σκιαγραφικο γιατι ετσι θα γλυτωσετε 30-50 ?...πρεπει ομως να μιλησετε με το κεντρο που θα την κανετε για να σας πουν ποια φαρμακα να σας γραψουν...

εγω την εκανα στην θεσσαλονικη...αν καποια απο εσας ειναι απο εδω μπορω να της δωσω πληροφοριες γιατι το ειχα ψαξει πολυ πριν παω να το κανω

psitp3.png

Εγω την εκανα δωρεαν σε πανεπιστημιακο νοσοκομειο.

Εκλεισα ραντεβου στο νοσοκομειο μολις αδιαθετησα και μου ειπαν ποιο σκιαγραφικο υγρο ηθελαν.

Ετσι ο ιδιωτης γυναικολογος μου εγραψε το παραπεμπτικο για την σαλπιγγογραφια και την συνταγη για το σκιαγραφικο που το πηρα απο εξωτερικο φαρμακειο και πηγα στο νοσοκομειο με αυτο.

Η κόρη μου είναι η κινητήρια δύναμη της ζωής μου, το φως μου!!! Την λατρεύω!!!

Κορίτσια μου καλησπέρα! Είστε ο ψυχίατρός μου όσο σας διαβάζω! Πείτε μου τις εμπειρίες σας μήπως και καταλάβω τπτ! Μετά την υστεροσαλπιγγογραφία τι γίνεται? Μου είπε ο γιατρός μου να την κάνω. Δε με νοιάζουν πόνοι κτλ. αλλά το μετά... :?

Τιποτα δεν ειναι :-D

Και οπως σου ανεφεραν και τα αλλα κοριτσια το καλο ειναι πως εχεις αμεσα τα αποτελεσματα.

Καλη επιτυχια :-D

Διαφημίσεις

Δηλαδή βρε κορίτσια παίρνεις τηλ. σε καποια κλινική ή διαγνωστικό κέντρο και σου κλείνουν ραντεβού με κάποιον άγνωστο γιατρό?

Σκέφτομαι αυριο να παρω να ρωτήσω στο Γένεσις και στο Embryolab για όλα τα σχετικά...:confused:

Δηλαδή βρε κορίτσια παίρνεις τηλ. σε καποια κλινική ή διαγνωστικό κέντρο και σου κλείνουν ραντεβού με κάποιον άγνωστο γιατρό?

Σκέφτομαι αυριο να παρω να ρωτήσω στο Γένεσις και στο Embryolab για όλα τα σχετικά...:confused:

Ναι ετσι απλα. Πιστεψε με δεν ειναι τιποτα. Στην αρχη νομιζεις πως ειναι βουνο αλλα δεν ειναι. :-D

Καλημερα!!!

Ναι, παιρνεις τηλεφωνο και σου κλεινουν ραντεβου με τον ακτινολογο που κανει την σαλπιγγογραφια...

Εχει πολυ γρηγορη διαρκεια σαν εξεταση, μια ωρα πριν να εχεις πιει 2 buscopan σαν αναλγητικο και απο πριν να εχεις συννενοηθει με τον δικο σου γυναικολογο αν θα σου συστησει ληψη αντιβιωσης ή οχι!

Τα αποτελεσματα δινονται αμεσως.

καλημέρα!! εγώ σήμερα θα πάρω τον γιατρό να μου πει ποια μέρα θα γίνει η σαλπιγγογραφία. θα την κάνω σε εξωτερικό ακτινολογικό που συνεργάζεται ο γυναικολόγος μου. μπορεί ο γιατρός να μου γράψει το σκιαγραφικό να γλιτώσω κάνα ευρουλάκι; όσο για την αντιβίωση δεν μου ανέφερε κάτι. θα τον ρωτήσω και θα σας ενημερώσω..μόλις έκανα ορμονικές περιμένω αποτελέσματα το μεσημέρι...τρομερό άγχος...:roll:

καλημέρα!! εγώ σήμερα θα πάρω τον γιατρό να μου πει ποια μέρα θα γίνει η σαλπιγγογραφία. θα την κάνω σε εξωτερικό ακτινολογικό που συνεργάζεται ο γυναικολόγος μου. μπορεί ο γιατρός να μου γράψει το σκιαγραφικό να γλιτώσω κάνα ευρουλάκι; όσο για την αντιβίωση δεν μου ανέφερε κάτι. θα τον ρωτήσω και θα σας ενημερώσω..μόλις έκανα ορμονικές περιμένω αποτελέσματα το μεσημέρι...τρομερό άγχος...:roll:

Ναι ο γυναικολογος σου θα σου γραψει το σκιαγραφικο, αλλα να ξερεις πρωτα ποιο θελουν απο το ακτινολογικο που θα πας!!!

Να τον ρωτησει για την αντιβιωση γιατι μπορει να ξεχαστηκε ή απλα εσυ να μην χρειαζεται να παρεις...

Πχ εμενα μου την ξεκινησε 1-2 μερες πριν κανω την σαλπιγγογραφια και την συνεχισα για κανα 3 μερες μετα....ενω σε αλλες κοπελες εχω διαβασει οτι τους δινουν αντιβιωση απο την μερα της σαλπιγγογραφιας και μετα ή τελος άλλες δεν παιρνουν καθολου!

Καλα αποτελεσματα!!!

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας Bsreves και Ηλιοβασίλεμα!!

Λοιπόν, πήρα τηλ. στο γένεσις και έκλεισα και ραντεβού. Στο embryolab δεν την κάνουν τη συγκεκριμένη εξέταση. Το κόστος είναι 115,00 € χωρίς το φάρμακο το οποίο μπορεί να μου το γράψει ο γυναικολόγος για να μη το χρεωθώ επιπλέον. Δε μου είπε όμως τίποτα για παυσίπονο και αντιβίωση :(

Κι εγώ ξέχασα να την ρωτήσω....ένα μυαλό χείμωνα καλοκαιρι τι περιμένεις?:rolleyes:

σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου!! δεν μίλησα ακόμα με τον γυναικολόγο μου όταν επικοινωνήσω θα σας ενημερώσω.. μόλις πήρα τις εξετάσεις μου άψογο ορμονικό προφίλ μου είπε ο μικροβιολόγος έκανα TSH FSH LH E2 ΠΡΟΛΑΚΤΙΝΗ και ΤΕΣΤΟΣΤΕΡΟΝΗ (3η μέρα του κύκλου) υπολείπεται η DHEAS, περιμένω μέχρι το Σάββατο το πρωί.. μου έφυγε ένα πλάκωμα!!

σ'ευχαριστώ πολύ ηλιοβασίλεμα!! με την βοήθεια της Παναγίτσας μας εύχομαι και εγώ οι σάλπιγγες μου να είναι διαβατές!!! εύχομαι και σε σένα πραγματικά ότι καλύτερο δεν ξέρω σε ποιο στάδιο βρίσκεσαι εσύ.. ας πετύχουμε όλες το πολυπόθητο όνειρό μας να γεμίσουν οι κοιλίτσες μας δυνατά σποράκια!!

Εγω ειμαι μετα την πρωτη σπερματεγχυση που δυστυχως απετυχε...

Τωρα ξεκουραζομαι λιγο ψυχολογικα και σωματικα και θα δειξει πώς θα κυλησουν οι επόμενοι κυκλοι....

Καλη τυχη σε ολες μας!!!

Διαφημίσεις

Λοιπόν, πήρα τηλ. στο γένεσις και έκλεισα και ραντεβού. Στο embryolab δεν την κάνουν τη συγκεκριμένη εξέταση. Το κόστος είναι 115,00 ? χωρίς το φάρμακο το οποίο μπορεί να μου το γράψει ο γυναικολόγος για να μη το χρεωθώ επιπλέον. Δε μου είπε όμως τίποτα για παυσίπονο και αντιβίωση :(

Κι εγώ ξέχασα να την ρωτήσω....ένα μυαλό χείμωνα καλοκαιρι τι περιμένεις?:rolleyes:

Καλημέρα! Κι εγώ στο Γέννεσις την έκανα πέρσι. Συνιστώ να πάρεις παυσίπονο πριν πας. Στην περίπτωσή μου, η οποία έχω φοβερούς πόνους στην περίοδο και μόνο αντιφλεγμονώδη τύπου μεσουλίντ με πιάνουν, μου είχαν πει να πάρω μία ώρα πριν ένα παυσίπονο. Τους είπα οτι μόνο με μεσουλίντ τη βγάζω, οπότε είπαν να πάρω ότι με πιάνει. Όταν έφτασα εκεί, πριν τη διαδικασία, μου έδωσαν και ένα παυσίπονο υπόθετο και έβαλα, είχα πιει και το χαπάκι μου, και παρ'όλα αυτά... πρέπει να ήταν ο πιο δυνατός πόνος που ένιωσα ποτέ! Και χωρίς πρόβλημα στις σάλπιγγες. Το ευχάριστο είναι οτι η διαδικασία κράτησε 1λεπτό και αμέσως μετά όλα πέρασαν! Κυριολεκτικά όμως! 1 λεπτό πόνος αφόρητος και μετά περδίκι! Δε θέλω να σε τρομάξω, αλλά να είσαι προετοιμασμένη. Οι περισσότερες βέβαια δεν το βιώνουν τόσο τραγικά, αλλά έχε εσύ το νού σου. Αντιβίωση θα σου δώσουν μετά εκεί. Κουράγιο και καλή δύναμη!

Λοιπόν, πήρα τηλ. στο γένεσις και έκλεισα και ραντεβού. Στο embryolab δεν την κάνουν τη συγκεκριμένη εξέταση. Το κόστος είναι 115,00 ? χωρίς το φάρμακο το οποίο μπορεί να μου το γράψει ο γυναικολόγος για να μη το χρεωθώ επιπλέον. Δε μου είπε όμως τίποτα για παυσίπονο και αντιβίωση :(

και γω στο γεννεσις το εκανα περσι με το ιδιο κοστος...τα φαρμακα που μου τα εγραψε η γυναικολογος κοστισαν ή 5 ή 10 ?...θυμαμαι ηταν μια κοπελα μεσα η οποια με βοηθησε παρα πολυ ηταν πολυ ευγενικη και γλυκομιλητη..μου εδωσε ενα υποθετο παυσιπονο και μετα την εξεταση ο γιατρος μου εδωσε αντιβιωση...μου ειπαν να παρω εινα παυσιπονο περιπου μια ωρα πριν την εξεταση...

καλα αποτελεσματα γλυκεια μου

psitp3.png

Ωχ ωχ ωχ κι εγώ δεν έχω καθόλου πόνους στη περίοδο. Καλά έκανες και το ανέφερες για να ξέρω τι θα αντιμετωτίσω:shock:

Σ' ευχαριστώ πολυ Στεφίνα για την απάντησή σου....

Τι φταίει ομως και πονας έτσι το υγρο που σου βάζουν ή ο ακτινολόγος? καλύτερα να πάρω κι εγώ μεσουλιντ για να με πιάσει σίγουρα...:(

Εγω πονεσα λιγακι εκεινη την ωρα της εξετασης, διοτι εχω οπισθια κλιση μητρας..

Δηλαδη και η ανατομια παιζει ρολο!

Μην ανησυχεις, αληθεια , η διαρκεια της ειναι πολυ μικρη και ο πονος ναι μεν υπαρχει με διαφορετικη ενταση σε καθε γυναικα αλλα το παυσιπονο κανει δουλεια!

Κι εγώ έχω οπίσθια κλίση μήτρας! Λες να παίζει κι αυτό; Νομίζω ο ακτινολόγος παίζει το μικρότερο ρόλο στο αν θα πονέσεις. Πάντως κι εμένα ήταν μαζί μία κυρία, νοσηλεύτρια μάλλον, που ήταν πολύ υποστηρικτική και γλυκιά! Σίγουρα η ένταση του πόνου διαφέρει από περίπτωση σε περίπτωση, απλά εγώ ανέφερα την εμπειρία μου γιατί, πριν την κάνω τη σαλπιγγογραφία, διάβαζα ότι δεν πονάει πολύ, και έπαθα σοκ όταν την έκανα! Εκ των υστέρων πιστεύω πως αν ήμουν προετοιμασμένη θα το χειριζόμουν καλύτερα. Και ξανασημειώνω: σε 1 λεπτό τελειώνουν όλα, οπότε... μη μασάς! Καλά αποτελέσματα!

Στεφινα εμενα ο ακτινολογος μου το ειπε οτι ο λογος που ενοχληθηκα= πονεσα και σφιχτηκα ελαφρως αλλα ευτυχως κραταει λιγο η σαλπιγγογραφια, ηταν η οπισθια κλιση.

Και νομιζω δικιο εχει , γιατι στον προηγουμενο μου κυκλο εκανα την πρωτη μου σπερματεγχυση και εκει πονεσα (οχι τοσο κατα την δαρκεια της σπερματεγχυσης αλλα μετα στο επομενο 24ωρο) και ο γιατρος μου , μου ανεφερε οτι ηθελε τοπικη αναισθησια να ισιωσει την περιοχη λογω οπισθιας ....

Κορίτσια ευχαριστώ πολύ είστε θησαυρός...

Με τις γνώσεις σας, την ευγένειά σας και την άμεση ανταπόκρισή σας.

Πραγματικά κι εγώ πιστεύω ότι είναι καλύτερα να εισαι προετοιμασμένη για το χειρότερο για να υποδέχεσαι με χαρά το καλύτερο....

Από βδομάδα θα έχω κι εγώ αυτή την εμπειρία και θα σας ενημερώσω...

καλημέρα κορίτσια όντως όσες γνωρίζουν το θέμα ειδικά εμπειρικά βοηθάνε πάρα πολύ για το τι θα αντιμετωπίσουμε στην εξέταση!! εγώ έκλεισα ραντεβού για την Πέμπτη όποτε και θα σας ενημερώσω για την δική μου εμπειρία.. είμαι λίγο αγχωμένη λίγο για την εξέταση και περισσότερο για το αποτέλεσμά της.. εμένα δεν μου είπε ο γιατρός μου να πάρω κάποιο παυσίπονο πριν την εξέταση και δεν μου είπε τίποτα για αντιβιοτικό μετά.. ίσως μου το δώσει μετά την εξέταση.. λέτε να πάρω από μόνη μου ένα μισουλιντ που είναι και δυνατό καμιά ωρίτσα πριν;:rolleyes: