Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πονάει η μέση μου

Recommended Posts

Το πρόβλημά μου είναι οτι πονάει η μέση μου από τότε που γεννήθηκε η μπουμπού μου.. Γέννησα με καισαρική και επισκληρίδιο οπότε δεν ταλαιπωρήθηκα κατά τη γέννα. Φυσικά μετά, λόγω του οτι οι κοιλιακοί έχουν ανοίξει, είναι λογικό να επιβαρύνεται η μέση. Πονάει βέβαια και η πλάτη μου και αυτό το αποδίδω στο οτι σηκώνω συνέχεια τη μικρή.

Δεν πρόκειται για πόνο οξύ από τραυματισμό κτλ. Είναι ένα πιάσιμο συνεχές.

Προσπαθώ να πείσω τον σύζυγο να μου κάνει μασαζ αλλά τα παρατάει πολύ γρήγορα :mad:

Προτείνετε κάποια άσκηση συγκεκριμένη; Γυμναστήριο δεν το βλέπω να πηγαίνω, αλλά την προθέρμανση την κάνω με μεγάλες βόλτες και περπάτημα.

g4BDp3.pngyCdLp3.png

Διαφημίσεις

Μια απο τα ίδια .Εγώ το αποδίδω,πέρα απο την κουραση, και στο γεγονός οτι κατα την εγκυμοσύνη μια υπερ-λόρδωση την παθαίνουμε .Η μέση μας φεύγει κατα μπροστα και αν ξαπλώσεις ανάσκελα αντιλαμβάνεσαι οτι υπάρχει κενο κατω απο την μέση.Αυτο απο οτι ξέρω καλυτερευει με κοιλιακους και ραχιαίες ...προσωπικά δεν έχω χρόνο ουτε για....

χρησιμοποιώ μια ζώνη-λαστέξ σε πολύ δύσκολη στιγμή ωστε να με συγκρατεί σε ισορροπία

2GxD.jpg2GxDp2.png

Πόσο σε καταλαβαίνω και πόσο σε νιώθω....

Νιώθω τα ίδια κυρίως με την πλάτη μου από τότε που γέννησα...

Έφτασα να κάνω ακτινογραφία άλλα δε φάνηκε τίποτα και ο γιατρός μου πρότεινε αξονική και μετά μαγνητική..προς το παρόν δεν έχω κάνει τίποτα από αυτά..Εκείνος υποπτεύεται κύστες στους σπονδύλους, μιας και αυτό που με πονάει ακριβώς είναι οι σπόνδυλοι και γενικότερα έχω ένα πιάσιμο αριστερά και δεξιά της σπονδυλικής στήλης...

Να δω πότε θα ασχοληθώ με αυτό το θέμα..

Περαστικά πάντως!!!! :D

μια απ τα ιδια κοριτσια!!! πηγα στο γιατρο,και μου εγραψε ενα κατεβατο εξετασεις....... εξκιουζ μι!!!!!!!!!!!! εδω δεν εχω χρονο, με 40 ημερων μωρο, να παω για τσισα, θα τρεχω για ακτινες,μαγνητικες κι ενα σωρο αλλες???!!! τελικα εχω πλακωθει στα λεοντος. Λεω και γω στον αντρα μου να με τριψει λιγο, το κανει για 45 δευτερολεπτα και τελος! (δε θα πεσει στην αναγκη μου....)

ο δικος μου πονος μερικες φορες με χτυπαει σαν ηλεκτρικο ρευμα, απο ψηλα, δεξια στη μεση μεχρι κατω στο ποδι. Τρομαζω και μονο στη σκεψη οτι αν ποναει ετσι τωρα που το μωρο ειναι 4 κιλα, τι θα γινει αργοτερα που θα βαρυνει?

Προς ολες τις μαμαδες με προβλημα μεσης :D

μην το αφηνετε !

ξερω οτι χρονος δεν υπαρχει..... το παιδι το κραταω μονη μου και το ξερω καλα :wink:

αλλα οσο το αφηνετε γινετε μεγαλυτερο....

απο οταν γεννησα εως τωρα το αφηνα, κατι λιγοτερο απο 2 χρονια δηλαδη

λεγα ελα μωρε αντεχω!

οσπου εμεινα, σαν Γ :lol:

Μετα απο ακτινογραφειες,αξονικη,μαγνιτικη, και οτι αλλο υπαρχει ανακαλυψαμε μια δισκοκυλη στον 5 σπονδυλο ΝΑ :lol:

(αν ο πονος την μεσης χτυπαει και ποδι,γονατο πιθανον να ειναι δισκοκυλη να ξερετε)

πηγα σε οτι γιατρο φανταζεστε και παντα σε "μεγαλα" ονοματα ....

ολοι τα ιδια χειρουργειο ΤΩΡΑ.....

Ειχα αφησει για το τελος μεγαλο νευροχειρουργο που ειναι και οικογενειακος φιλος και μου ειπε οτι ναι μεν ειναι μεγαλη δισκοκυλη αλλα να το πολεμησω με φυσιοθεραπεια για οσο καιρο αντεχω και οταν πια δεν αντεχω τωτε να πουμε για χειρουργεια

ετσι εκανα, εκανα φυσιοθεραπειες, τα χριστουγεννα θα ξενακανω για συντηριση και πια δεν ποναω!!!!

αυτα σας τα λεω σε περιπτωση που σας πουν για δισκοκυλη = μονο χειρουργειο.

μην το ακουσετε ολο το καλοκαιρι το ψαχνα, ξερω γιατρο που εχει δισκοκυλη και κανει φυσιθεραπειες αντι του χειρουργειου :wink:

και μην κανετε γυμναστικη αν δεν ξερετε τι εχετε! η δισκοκυλη θελει συγκεκριμενες ασκησεις,ραχιαιους μεν αλλα οχι τους γνωστους μας

αυτους που καθομαστε μπρουμιτα και ξεκολαμε την κοιλια απο το πατωμα .

Διαφημίσεις

Κολύμβηση!!!!! Το μόνο που μπορώ να προτείνω μετά από δικό μου χρόνιο πρόβλημα μέσης-πλάτης και πρόσφατα μηνίσκου! Είναι απλά καταπληκτική ανακούφιση και ενδυνάμωση! Το άρχισα και το παράτησα πολλές φορές αλλά από πέρυσι το Μάρτη που εντατικοποιήθηκε νιώθω πολύ πολύ καλύτερα! Ακόμα και 2 ή έστω 1 ώρα την εβδομάδα βοηθάει!! Δεν ιδρωνεις, δεν πονάς, δεν κινδυνεύεις από πιάσιμο, χαλαρώνεις, ανακουφίζεσαι και είσαι καθαρή και φρέσκια!! (είμαι πολύ φαν απ'ό,τι βλέπετε :lol: )

κι εγω ταλαιπωρουμαι με πονους μεσης εδω και δεκα χρονια,πριν κανω τα παιδια μου δηλ και μετα τις γεννες χειροτερεψε.Εχω κανει θεραπεια με ενεσεις πρωι-βραδυ,φυσιοθεραπειες,το προβλημα βεβαια παραμενει.Μετα απο ακτινογραφια κι υπερηχο,ο γιατρος μου ειπε οτι φθειρεται ο δισκος αναμεσα σε δυο σπονδυλους και προκαλει πονο.Οταν με πιασει δυνατος πονος γινομαι σαν Γ και δεν μπορω ουτε στην τουαλετα να παω χωρις βοηθεια.Παλιοτερα εκανα ενα διαστημα ραχιαιους και κοιλιακους,αλλα μετα απο δυο τοκετους η κοιλια εχει τετοιο χάλι,πως να στηριχθει η μεση; το κολυμπι που αναφερθηκε ειναι καλη ασκηση,αλλα θελει πολυ χρονο,αν μπορεις καντο.Αλλιως,αλοιφη βολταρεν,εμπλαστρα κι υπομονη

Αχ κοριτσια εμενα μετα τη γεννα με ποναει η σπονδυλικη στημλη μου ψηλα, πισω απο το στομαχι ας πουμε. Αρχισα φυσικοθεραπειες και ειμαι 2% καλυτερα.

fystikaki αν θηλαζεις μη βαζεις εμπλαστρο, δεν κανει απ'οσο ξερω.

Γενικα νιωθω ερειπιο ,μολις κουραστω λιγο με πεθαινει.Λεω να αρχισω και κολυμβηση.Ειδομεν...

Κι εγώ τα ίδια με τη μέση μετά τη γέννα ειδικά τον τελευταίο καιρό έχει χειροτερέψει!Η κολύμβηση όντως είναι η καλύτερη άσκηση.

Διαφημίσεις

Εγώ δεν έχω πρόβλημα μέσης εκτός από κάτι πονάκια στην πλάτη όταν ξυπνάω το πρωί,μετά περνάνε.

Αλλά μπορώ να σας πω για έναν Ρώσο γιατρό που πήγε ο πεθερός μου και κάποιοι γνωστοί μου που είχαν σοβαρό πρόβλημα και τώρα είναι μια χαρά.

Και επειδή αναφέρθηκαν οι κοίλες...ο πεθερός μου είχε 3 κοίλες και όλοι του έλεγαν για εγχείρηση.Μου είπε λοιπόν ένας γείτονάς μου γι΄αυτόν τον γιατρό,ο οποίος είναι και ο γιατρός της παραολυμπιακής ομάδας,εδώ στην Ελλάδα.

Αυτός εφαρμόζει μια μέθοδο που λέγεται δεφανοθεραπία.

Όταν πήγε ο πεθερός μου δεν κοίταξε καμμία από τις εξετάσεις που είχε κάνει πριν(αξονική,μαγνητική).

Με ένα μικρό μηχάνημα βρήκε τις κοίλες και την μετατόπιση σπονδύλου που είχε.

Του έκανε ένα μασάζ το οποίο είναι λέει σαν επέμβαση.Του έδωσε μετά μια κρέμα και κάτι χάπια του είπε τι ασκήσεις έπρεπε να κάνει και του απαγόρευσε για ένα μήνα το άμυλο τους καφέδες και δεν ξέρω τι άλλο.¨

Τις οδηγείες του έπρεπε να τις ακολουθήσει κατά γράμμα για ένα μήνα,και δεν χρειάστηκε 2η επίσκεψη.Του στοίχησε 100 ευρώ αλλά από τότε είναι μια χαρά. Ούτε εγχείρηση ούτε τίποτα,δουλεύει κανονικά ενώ πριν δεν μπορούσε να δουλέψει,ούτε να κοιμηθεί το βράδυ από τους πόνους.

Το ίδιο έγινε και με το γείτονά μου και με άλλους γνωστούς μου.

Αν δεν το έβλεπα με τα μάτια μου δεν θα το πίστευα.

Και ο πεθερός μου ήταν διστακτικός στην αρχή αλλά τώρα με ευγνωμονεί που επέμενα να πάει,τι είχε να χάσει άλλοστε.

Ο γιατρός αυτός λέγεται Σαφάρης Μιχάλης και είναι στην Δάφνη.

Τα τηλέφωνά του δεν τα έχω αλλά μπορώ να τα βρώ.

716217ybmeeuyfgz.gif

Μανόλης:9/9/95_Νίκος:8/12/06