Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Απεργία θηλασμού ή κατι άλλο;

Recommended Posts

Καλησπέρα! Είμαι η μαμα μιας μικρης 18 μηνών. Όπως θα δείτε, αυτό είναι το πρώτο μου thread και post ταυτόχρονα, μια και από την αγωνία μου δεν πήγα ακόμη να συστηθώ στο αντίστοιχο thread.

Η μικρή μου εδώ και 3 μέρες δεν θηλάζει. Πολλές φορες κατά την διάρκεια της ημέρας φωνάζει "μαμα, λάλα" (γάλα) και ενώ δεν αποστρέφεται το στήθος (για την ακρίβεια με ψαχουλεύει κιόλας κατά διαστήματα), πιάνει την θηλή στο στόμα χωρίς να ρουφάει γάλα. Εν τω μεταξύ, από χθες άρχισα να το βγάζω γιατί με πονάει ήδη. Πριν από κανένα 3μηνο σταμάτησε οριστικά να θηλάζει από το δεξί, παρά τις προσπάθειες που κάναμε, το γάλα όμως δεν έχει κοπει σε κανέναν από τους δύο μαστούς, στον δεξιό βέβαια είναι μειωμένο.

Αναρωτήθηκα αν πρόκειται για απεργία θηλασμού, όμως δεν ανταποκρίθηκε ούτε νυσταγμενη/κοιμισμενη/περπατώντας και κρατώντας την στα χέρια. Δεν ξέρω αν έχει σχέση η ίωση που μόλις προχθές την άφησε, ενώ βγάζει και τα δύο μπροστινά πάνω δοντάκια (δεν έχουν σκάσει ακόμα). Μου φαίνεται απίθανο να θέλει να αποθηλάσουμε έτσι ξαφνικά, μαχαίρι. Μέχρι πρότινος δεν μπορούσε να κοιμηθεί χωρίς γάλα. Τώρα, από την Κυριακή το βράδυ που ήταν η πρώτη φορά που αρνήθηκε να πιει μητρικό (ήμασταν στο πλοίο κ γυρίζαμε από ένα πολύ φορτισμένο για όλους μας μικρό ταξίδι) και μάλιστα ήταν πάρα πολύ εκνευρισμένη, πίνει μόνο φρέσκο και σε μεγάλη ποσότητα, σε σχέση με όσο συνήθιζε το τελευταίο δίμηνο που έπινε στο πρωινό της (μέχρι τότε έπινε μόνο το δικό μου γάλα).

Έχω και την ανησυχία μήπως είμαι έγκυος, αλλά δεν είναι περίεργο να άλλαξε κιόλας γεύση το γάλα ("ύποπτη" επαφή στις 7/1);

Τα φώτα σας! Καμία ιδέα;

-----------edit------------

ξέχασα να αναφέρω ότι το πρώτο βράδυ, που την ρώτησα γιατί δεν θέλει το γάλα της μαμάς, έβγαλα λίγο πιεζοντας το στήθος για να "βραχεί" η θηλή, και όταν το δοκίμασε είπε "αΐα" (αηδία). Γι' αυτό αναρωτήθηκα για την εγκυμοσύνη, γιατί συνέβη κάπως έτσι και σε μια φίλη μου, και γιατί έχω από σήμερα το πρωί μια αδικαιολόγητη ενόχληση χαμηλά....

• 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

Τώρα πως στα πάτε; Επέστρεψε στο στηθος ή σταμάτησε;

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Ναι, επέστρεψε! Το επόμενο βράδυ τελικα στον ύπνο της θήλασε κανονικά (καποια στιγμή αργά τη νύχτα που την ένιωσα να κουνιέται προσπαθησα να της δωσω δηλαδή, μια και κοιμομασταν μαζι) και από τότε όλα καλά. Θυμήθηκα δε, ότι την προηγούμενη της διακοπής την είχα τρομάξει καθώς θήλαζε γιατί με δάγκωσε, και έτσι θεωρώ ότι ήταν απεργία θηλασμού που αποδίδεται εκει...

Ναι, επέστρεψε! Το επόμενο βράδυ τελικα στον ύπνο της θήλασε κανονικά (καποια στιγμή αργά τη νύχτα που την ένιωσα να κουνιέται προσπαθησα να της δωσω δηλαδή, μια και κοιμομασταν μαζι) και από τότε όλα καλά. Θυμήθηκα δε, ότι την προηγούμενη της διακοπής την είχα τρομάξει καθώς θήλαζε γιατί με δάγκωσε, και έτσι θεωρώ ότι ήταν απεργία θηλασμού που αποδίδεται εκει...

Ωραία!!! καλη συνέχεια!!!!! :D

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...