Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πολυβιταμίνες και εχινάτσια στα παιδιά

manos85

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Εχινάκεια έγινα εγώ στο δικό μου παιδί γύρω στην ηλικία των 4-5 χρονών.

Μου είπε ο νονός μας όμως (που είναι πολύ ψαχτήρι) ότι η εχινάκεια δεν πρέπει να δίνετε σε παιδιά κάτω των 12 ετών.

Πάντως και που την παίρναμε (κι εγώ μαζί) δεν είδαμε και καμία τρελλή διαφορά.Ούτε κρύο, ούτε ζέστη.

Προσπάθησε αντί για συμπληρώματα να τα δίνεις τα συστατικά με φυσικό τρόπο, πορτοκαλάδες κλπ.

Εάν σε παρηγορεί καθόλου, όσο μεγαλώνει τόσο θα "στρώνει" και δεν θα κρυολογάει τόσο εύκολα.

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

Η Εχινακια εχει αντιβιωση.

Κοιταξε τις οδηγιες για ποιες ηλικιες ειναι.

Αλλα νομιζω οτι δεν κανει.

Για τα κρυολογηματα πολλες πορτοκαλαδες πρωι-απογευμα .

Φυσικους χυμους ακομα και απο το super market.

Eγω οταν ειμαι αρρωστη απο ιωση την καταπολεμαω με ενα λιτρο χυμο απο φρουτα με βιταμινη C, την ημερα,

Μην επιβαρυνεις τα παιδια με προσθετα.

Η εχινάκια δεν έχει αντιβίωση."Εχει αλκοόλη αλλά υπάρχει και χωρίς που κάνει για παιδιά από 2 ετών αλλά καλό είναι να μη τη παίρνουνε πάνω από 10 μέρες.

Οτι εχει αντιβιωση μου το ειπε ομοιοπαθητικος γιατρος, οταν ρωτησα εαν κανει να παιρνω σε περιπτωση εγκυμοσυνης.

Και εγω ειχα εκπλαγει οταν μου το ειπε, αλλα ειναι πολυ καλος γιατρος , που εξασκει και την κλασσικη ιατρικη και εμπιστευτηκα την αποψη της Δεν το εψαξα περισσοτερο. .

Παντως στις οδηγιες εγραφε 20 δισκια συνολικα για ολοκληρη χρονια. Οχι περισσοτερο .

Ειτε εχει αντιβιωση ομως ειτε οχι, τα συμπληρωματα διατροφης -πολυβιταμινες επιβαρυνουν τον οργανισμο και δεν τα προτεινουν οι γιατροι σε καθημερινη βαση και κυριως οι παιδιατροι.

Διαφημίσεις

Έχει κανείς καμία εμπειρία πάνω στο θέμα; Να δώσω στα παιδιά τέτοια συμπληρώματα; Είμαστε μονίμως με ένα κρυολόγημα και άρρωστοι.

Δεν μπορείς να πάρεις μια βιταμίνη ειδική για παιδια; Εγω δίνω στον μπέμπη μια που έχει Α,C,D και απο πάνω δίνω ομεγα 3. Ειναι σε παιδικό σταθμο και έχει συνέχεια κρυολόγημα το χειμώνα αλλά τα ξεπερνάει εύκολα

Εγώ πάντως ότι είναι να δώσω στα παιδιά μου τα δίνω αυτούσια. Δηλάδή εχινάτσια αγοράζω από μαγαζί με βότανα. Είναι φυσικό αντιβιοτικό. Δεν πηγαίνω από τα φαρμακεία να πάρω επεξεργασμένο προϊόν (ταμπλέτες, σιρόπια), γιατί αυτά σίγουρα θα έχουν και άλλα στοιχεία που ούτε καν τα γνωρίζουμε.

Εγώ όταν είναι άρρωστα τους δίνω φυσικούς χυμούς πορτοκάλι και όχι από supermarket. Αφεψήματα όπως φλαμούρι, χαμομήλι και εχινάτσια με μια κουταλιά μέλι.

Οτι εχει αντιβιωση μου το ειπε ομοιοπαθητικος γιατρος, οταν ρωτησα εαν κανει να παιρνω σε περιπτωση εγκυμοσυνης.

Και εγω ειχα εκπλαγει οταν μου το ειπε, αλλα ειναι πολυ καλος γιατρος , που εξασκει και την κλασσικη ιατρικη και εμπιστευτηκα την αποψη της Δεν το εψαξα περισσοτερο. .

Παντως στις οδηγιες εγραφε 20 δισκια συνολικα για ολοκληρη χρονια. Οχι περισσοτερο .

Ειτε εχει αντιβιωση ομως ειτε οχι, τα συμπληρωματα διατροφης -πολυβιταμινες επιβαρυνουν τον οργανισμο και δεν τα προτεινουν οι γιατροι σε καθημερινη βαση και κυριως οι παιδιατροι.

Μάλλον κάτι δεν κατάλαβες καλά...η εχινάκια δεν έχει αντιβίωση θεωρείται φυσικό αντιβιωτικό.Κι εγώ όμοιοπαθητική κάνω..συμφωνώ απόλυτα οτι δεν είναι για καθημερινή χρήση κι ειδικά στα παιδιά.

Πολυ πιθανο να ειναι ετσι , γιατι εχει περασει και αρκετος καιρος.

Το οτι ειναι φυσικο αντιβιωτικο δεν σημαινει οτι δεν ειναι και επιβλαβες.

Υπαρχουν και δηλητηριωδη φυτα , οπως και θεραπευτικα φυτα που εαν τα παιρνεις συχνα η σε μεγαλυτερη ποσοτητα μπορει ακομα και να πεθανεις.

Σχεδον μου το απαγορευσε ομως σε περιπτωση εγκυμοσυνης .

Αρα δεν ειναι τελικα και τοσο αγνο προιον.

Και δεν τα γραφω αυτα γιατι προτιμω τα φαρμακα. Αντιθετα πολλες φορες χρησιμοποιω βοτανα για θεραπευτικους λογους, βασιζομενη σε ενα απο τα βιβλια του Μπαζαιου, μεχρι να φτασω στο γιατρο

Γενικα ειμαι κατα στη ληψη βιταμινων και προσθετων, ειδικα για τα παιδια.

Πολυ πιθανο να ειναι ετσι , γιατι εχει περασει και αρκετος καιρος.

Το οτι ειναι φυσικο αντιβιωτικο δεν σημαινει οτι δεν ειναι και επιβλαβες.

Υπαρχουν και δηλητηριωδη φυτα , οπως και θεραπευτικα φυτα που εαν τα παιρνεις συχνα η σε μεγαλυτερη ποσοτητα μπορει ακομα και να πεθανεις.

Σχεδον μου το απαγορευσε ομως σε περιπτωση εγκυμοσυνης .

Αρα δεν ειναι τελικα και τοσο αγνο προιον.

Και δεν τα γραφω αυτα γιατι προτιμω τα φαρμακα. Αντιθετα πολλες φορες χρησιμοποιω βοτανα για θεραπευτικους λογους, βασιζομενη σε ενα απο τα βιβλια του Μπαζαιου, μεχρι να φτασω στο γιατρο

Γενικα ειμαι κατα στη ληψη βιταμινων και προσθετων, ειδικα για τα παιδια.

Δε διαφωνούμε σε κάτι:P:p:p.

Διαφημίσεις

Η εχινάκια δεν έχει αντιβίωση."Εχει αλκοόλη αλλά υπάρχει και χωρίς που κάνει για παιδιά από 2 ετών αλλά καλό είναι να μη τη παίρνουνε πάνω από 10 μέρες.

...ακριβώς έτσι!!!! Είναι το βότανο που έχει εμποτιστεί μέσα σε αλκόολη. Στο μόνο που θα διαφωνήσω εν μέρει είναι οι μέρες! Μπορείς μέχρι 14 ημέρες, μετά διακοπή για 7 ημέρες και μετά πάλι για 14 μέρες.

Εγώ δίνω στα παιδιά και παίρνω κι εγώ αυτό το σχήμα μια φορά το χρόνο.

Η συνεχείς λήψη εχινάκειας μπορεί να φέρει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα, δηλαδή καταρροή, αίσθημα κόπωσης, κάτι σα μόνιμο μόνιμο κρυολόγημα.

Φίλτατη Harlow εμένα τα δικά μου εκτός από τη γαστρεντερίτιδα που μας ξεσκίζει, κατά τα άλλα είναι παντώς καιρού... ευτυχώς δηλαδή που η μικρή δε πήρε από τους νονούς της :roll: :roll: :roll:

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

Η εχινατσια δεν συνισταται σε παιδια κατω των 12 ετων.

'' Παρουσιάζει αντισηπτική, αντιική καθώς και ελαφρά αντιβιοτική δράση''.

Ριξτε μια ματια εδω..

http://www.powerhealth.gr/product/echinacea-tablets/

Οι εσωτερικες οδηγιες σιγουρα τα αναγραφουτν αυτα, οπως και το οτι τα παιρνουμε μονο για 20 ημερες συνεχομενες μια φορα το χρονο , οχι παραπανω

Αυτο το θυμαμαι οταν τα επαιρνα.

Γενικα πρεπει να διαβαζουμε τις οδηγιες και τα συστατικα σε οπποιδηποτε σκευασμα παιρνουμε και να μην εμπιστευομαστε ευκολα επειδη ειναι φυτικα. Γιατι πολλα ειναι φυτικα και η δραση τους στον οργανισμο μας μπορει να ειναι πολυ πιο σοβαρη απο ενα απλο φαρμακο. Και ειδικα οταν προκειται για παιδια.

Και μην ξεχναμε οτι για λογους εμπορικοτητας αποκρυπτουν τις παρενεργειες στο εξωτερικο κουτι. Στις οδηγιες ομως ειναι υποχρεωμενοι να γραφουν με καθε λεπτομερεια, για να ειναι καλυμμενες βεβαια και οι ιδιες οι εταιριες .

Οπως συμβαινει και στα κλασικα φαρμακα.

Γνωστη μου, που απαγορευονταν να πιει καφε , ντιλερ γνωστης εταιριας της ειχε προτεινει ενα τονωτικο φυτικο ροφημα απο τσαγια και βοτανα , χωρις καφε και μετα απο 3 ημερες επαθε νευρικη κριση.

Οταν διαβασε τις εσωτερικες οδηγιες ειδε οτι ειχε πολυ καφεινη οχι ομως απο τον καφε που βλαπτει αλλα απο τα διαφορα αλλα βοτανα.

Οταν εδινα στο παιδι μου νεογεννητο καποιες βασικες βιταμινες λογω καποιου προβληματος, στενοχωρηθηκα πολυ οταν αργοτερα διαβασα ποσο κακο μπορει να του κανουν.

Βεβαια οι παιδιατροι ζυγιζουν τα υπερ και τα κατα και τα δινουν αφου το κρινουν αναγκαιο, φανταζομαι.

Με λιγα λογια πιστευω οτι πρεπει να δυναμωνουμε το ανασιοποιητικο των παιδιων μας με φυσικους τροπους διατροφης χωρις συμπληρωματα.

Φυσικους χυμους, και δυναμωτικα φαγητα, με κρεας κυριως μοσχαρι και σουπες λαχανικων.

Η εχινατσια δεν συνισταται σε παιδια κατω των 12 ετων.

'' Παρουσιάζει αντισηπτική, αντιική καθώς και ελαφρά αντιβιοτική δράση''.

Ριξτε μια ματια εδω..

http://www.powerhealth.gr/product/echinacea-tablets/

Οι εσωτερικες οδηγιες σιγουρα τα αναγραφουτν αυτα, οπως και το οτι τα παιρνουμε μονο για 20 ημερες συνεχομενες μια φορα το χρονο , οχι παραπανω

Αυτο το θυμαμαι οταν τα επαιρνα.

Γενικα πρεπει να διαβαζουμε τις οδηγιες και τα συστατικα σε οπποιδηποτε σκευασμα παιρνουμε και να μην εμπιστευομαστε ευκολα επειδη ειναι φυτικα. Γιατι πολλα ειναι φυτικα και η δραση τους στον οργανισμο μας μπορει να ειναι πολυ πιο σοβαρη απο ενα απλο φαρμακο. Και ειδικα οταν προκειται για παιδια.

Και μην ξεχναμε οτι για λογους εμπορικοτητας αποκρυπτουν τις παρενεργειες στο εξωτερικο κουτι. Στις οδηγιες ομως ειναι υποχρεωμενοι να γραφουν με καθε λεπτομερεια, για να ειναι καλυμμενες βεβαια και οι ιδιες οι εταιριες .

Οπως συμβαινει και στα κλασικα φαρμακα.

Γνωστη μου, που απαγορευονταν να πιει καφε , ντιλερ γνωστης εταιριας της ειχε προτεινει ενα τονωτικο φυτικο ροφημα απο τσαγια και βοτανα , χωρις καφε και μετα απο 3 ημερες επαθε νευρικη κριση.

Οταν διαβασε τις εσωτερικες οδηγιες ειδε οτι ειχε πολυ καφεινη οχι ομως απο τον καφε που βλαπτει αλλα απο τα διαφορα αλλα βοτανα.

Οταν εδινα στο παιδι μου νεογεννητο καποιες βασικες βιταμινες λογω καποιου προβληματος, στενοχωρηθηκα πολυ οταν αργοτερα διαβασα ποσο κακο μπορει να του κανουν.

Βεβαια οι παιδιατροι ζυγιζουν τα υπερ και τα κατα και τα δινουν αφου το κρινουν αναγκαιο, φανταζομαι.

Με λιγα λογια πιστευω οτι πρεπει να δυναμωνουμε το ανασιοποιητικο των παιδιων μας με φυσικους τροπους διατροφης χωρις συμπληρωματα.

Φυσικους χυμους, και δυναμωτικα φαγητα, με κρεας κυριως μοσχαρι και σουπες λαχανικων.

Η συγκεκριμένη που έβαλες δεν συνιστάται για παιδιά κάτω των 12 γιατί περιέχει αλκοόλη.Υπάρχουν σταγόνες ειδικές για παιδιά από 2 ετών.Ναι έχει ήπια αντιβιοτική δράση αφού είπαμε είναι φυσικό αντιβιωτικό.....

Κορίτσια την εχινατσια την περνώ πολλα χρονια! Ειναι ελαφρύ φυσικό αντιβιοτικο αλλα αυτο που κανει στη ουσία ειναι οτι ανεβάζει παρα πολυ το ανοσοποιητικό!! Γι'αυτο δεν συνίσταται στην εγκυμοσύνη διοτι υπαρχει κυνδινος αποβολής! Για τα παιδια πάλι εγω το αφήνω να φτιάξει μόνος του ο οργανισμός την άμυνα του χωρις ιδιαίτερες παρεμβάσεις οσο αυτο ειναι δυνατό αν πάλι μιλάμε για κάποια χρονια λοίμωξη,ειναι πραγματικά θαυματουργό!!!! Ο Άντρας μου σώθηκε απο σταφυλοκκοκο μετα απο 3 χρονια με αντιβιωσεις...με έχινατσια!! Προσοχή μονο για όσους έχουν αλλεργίες γιατι τις επιδεινώνει....

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...