Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τάμα για βάφτιση... Τώρα τι γίνεται που δεν μπορούμε;;;;Θέλω την γνώμη σας!!!!

karmar

Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια.

Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση.

Οταν ήμουν έγκυος στον 3ο ήμουν με τον άντρα μου στο αυτοκίνητο και επειδή τρόμαξε το σκυλί με κάτι πράγματα που έπεσαν επάνω της, πήδηξε πάνω στην κοιλιά μου... (40 κιλά) Εκείνη την ώρα φεύγαμε απο το εξοχικό μου και περνώντας απο την εκκλησία, πονούσα πολύ και φοβόμουν και έταξα το παιδί οτι θα το βαφτίσω εκεί, αρκεί να είναι καλά και να μην έχει πάθει τίποτα...

Τώρα επειδή τα οικονομικά μας δεν είναι καλά, οι γονείς μου, το έχουν βάλει για πώληση... ενδεχομένως μέχρι το καλοκαίρι να έχει δοθεί... Οποτε σκέφτομαι τα εξής ... 1ον δεν θα υπάρχει σπίτι να πάμε πριν ή μετά την βάφτιση, 2ον με τι καρδια να πάω στο χωριό αν έχει πουληθεί το σπιτάκι μας και μετά να πρέπει να φύγουμε;;; 3ον Το σόι είναι μεγάλο (οι πολύ κοντινοί φανταστείτε είναι 80-100 άτομα) και θα πρέπει μετά να τους κάνουμε το τραπέζι (δεν υπάρχει δυνατότητα) γιατί δεν μπορεί να έρθουν στην Εύβοια και έπειτα να τους πω να φύγουν..

Ομως με το τάμα τι γίνεται; Εγώ σκέφτηκα σε περιπτωση που δεν την κάνουμε εκεί να δώσω ένα δευτερο όνομα στον μπέμπη για χάρη των Αγιων... (Αναργυρων) ή να βρω μια εκκλησία στην Αθήνα. Αλλοι μου λένε πως δεν μπορείς να κάνεις "παραλλαγή" στο τάμα και άλλοι πως δεν πειράζει και οτι ο Αγιος συγχωρεί...

Καποιες που δεν πιστεύετε μπορεί να σας φανεί αστείο, αλλά αλήθεια με προβληματίζει...

(Συγνώμη για το σεντόνι... και ευχαριστώ εκ των προτέρων)

Διαφημίσεις

Καλησπέρα κορίτσια.

Οταν ήμουν έγκυος στον 3ο ήμουν με τον άντρα μου στο αυτοκίνητο και επειδή τρόμαξε το σκυλί με κάτι πράγματα που έπεσαν επάνω της, πήδηξε πάνω στην κοιλιά μου... (40 κιλά) Εκείνη την ώρα φεύγαμε απο το εξοχικό μου και περνώντας απο την εκκλησία, πονούσα πολύ και φοβόμουν και έταξα το παιδί οτι θα το βαφτίσω εκεί, αρκεί να είναι καλά και να μην έχει πάθει τίποτα...

Τώρα επειδή τα οικονομικά μας δεν είναι καλά, οι γονείς μου, το έχουν βάλει για πώληση... ενδεχομένως μέχρι το καλοκαίρι να έχει δοθεί... Οποτε σκέφτομαι τα εξής ... 1ον δεν θα υπάρχει σπίτι να πάμε πριν ή μετά την βάφτιση, 2ον με τι καρδια να πάω στο χωριό αν έχει πουληθεί το σπιτάκι μας και μετά να πρέπει να φύγουμε;;; 3ον Το σόι είναι μεγάλο (οι πολύ κοντινοί φανταστείτε είναι 80-100 άτομα) και θα πρέπει μετά να τους κάνουμε το τραπέζι (δεν υπάρχει δυνατότητα) γιατί δεν μπορεί να έρθουν στην Εύβοια και έπειτα να τους πω να φύγουν..

Ομως με το τάμα τι γίνεται; Εγώ σκέφτηκα σε περιπτωση που δεν την κάνουμε εκεί να δώσω ένα δευτερο όνομα στον μπέμπη για χάρη των Αγιων... (Αναργυρων) ή να βρω μια εκκλησία στην Αθήνα. Αλλοι μου λένε πως δεν μπορείς να κάνεις "παραλλαγή" στο τάμα και άλλοι πως δεν πειράζει και οτι ο Αγιος συγχωρεί...

Καποιες που δεν πιστεύετε μπορεί να σας φανεί αστείο, αλλά αλήθεια με προβληματίζει...

Σε καταλαβαίνω. Δεν είναι εύκολη η απόφασή σου. Φυσικά και ο Θεός ή ο Άγιος δεν βρίσκονται στην τάδε εκκλησία, ούτε είναι το νόημα της θρησκείας εκεί, αλλά και πάλι... κάπως σου'ρχεται.

Κοίτα, μπορεί να μην πουληθεί το σπίτι. Αν γίνει αυτό, πηγαίνετε με τους γονείς σου και τα πεθερικά σου ένα ΣΚ στο χωριό και κάντε τη βάφτιση. Άλλωστε τέτοιες εποχές κανείς δε θα παρεξηγηθεί που τον γλίτωσες από την υποχρέωση να τρέχει στην Εύβοια. Αν πουληθεί... άσε λίγο το χρόνο να τρέξει, η ζωή έχει τον τρόπο να δείχνει τη λύση κάποιες φορές.

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Καλησπέρα κορίτσια.

Κοριτσι μου καλησπερα...εγω προσωπικα πιστευω παρα πολυ,αλλα δεν πιστευω οτι αν δεν κανεις το ταμα σου θα γινει κατι δεν ειναι εκδικητικοι οι αγιοι...τωρα για τους προβληματισμους σου θα τους παρω απο την αρχη...αν θελεις οπως κ να εχει να κανεις την βαφτιση εκει...1=αν υπαρχει καποιο ξεν.στο χωριο μπορειτε να πατε εκει πριν κ μετα τη βαφτιση για μια μερα...2=τωρα αν εχει πωληθει το σπιτι καταλαβαινω οτι η ψυχολογια σου δεν θα ειναι καλη αλλα για την βαφτιση θα πας(μη το σκεφτεσαι)...3=για τους καλεσμενους υποθετω οτι ηξερες περιπου τους καλεσμενους οταν εκανες το ταμα αλλα ακομα κ πανω στην ταραχη σου να μη το σκεφτηκες(πολυ λογικο)μπορεις να τους εξηγησεις οτι εταξες το παιδι κ η βαφτιση θα γινει στο χωριο κ οσοι μπορουν ας ερθουν,αν οχι οταν ερθετε με το καλο κανεις ενα τραπεζι...αν παλι τα οικονομικα σας δεν επιτρεπουν ξεν.κ τα λοιπα τοτε πραγματικα μην εχεις τυψεις δεν φταις απλα ηρθαν διαφορετικα τα πραγματα...εμενα η κουμπαρα μου ειχε ταμα το παιδι στην Τηνο δεν υπηρχε δυνατοτητα να παει ο κοσμος κ το καναν σε στενο οικογενειακο κυκλο κανεις δεν παρεξηγησε...εσυ κ ο συζηγος θα παρετε την αποφαση...ελπιζω να βοηθησα...

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!!

Με προβληματίζει πολυ το θέμα των οικονομικών... Εγώ προσωπικά δεν θα είχα πρόβλημα να κάναμε εντελώς κλειστή την βάπτιση προκειμένου να γίνει εκεί... Οι υπόλοιποι είναι το θέμα... γονείς πεθερικά και φυσικά ο σύζυγος, οι οποίοι δεν διανοούνται να γίνει βάπτιση και να μη καλεστούν οι συγγενείς...Τα πραγματα ήταν αλλιώς πριν 1 χρόνο που είχα ταξει το μωρό και όντως απο την ταραχή μου και τον φόβο μου, δεν σκέφτηκα καθόλου το οικονομικό... χαζομάρα μου... :(

Θέλω να ρωτήσω εναν παπά αλλά όσοι έχω εδώ, δεν είναι αξιοι..πραγματικά κοιτάνε να δουν αν θα βάλεις το χέρι στη τσεπη και έπειτα όλα τα άλλα..

Ξέρω πως το σωστό είναι να γίνει εκεί η βάπτιση αλλά σκέφτομαι οτι θα υπάρξουν παρεξηγήσεις αν δεν καλεστούν... δυστυχώς όμως δεν υπάρχει δυνατότητα να γίνει τραπέζι για ολους αυτούς! Τι να κανω;; Αληθεια στεναχωριέμαι...

Με προβληματίζει πολυ το θέμα των οικονομικών... Εγώ προσωπικά δεν θα είχα πρόβλημα να κάναμε εντελώς κλειστή την βάπτιση προκειμένου να γίνει εκεί... Οι υπόλοιποι είναι το θέμα... γονείς πεθερικά και φυσικά ο σύζυγος, οι οποίοι δεν διανοούνται να γίνει βάπτιση και να μη καλεστούν οι συγγενείς...Τα πραγματα ήταν αλλιώς πριν 1 χρόνο που είχα ταξει το μωρό και όντως απο την ταραχή μου και τον φόβο μου, δεν σκέφτηκα καθόλου το οικονομικό... χαζομάρα μου... :(

Θέλω να ρωτήσω εναν παπά αλλά όσοι έχω εδώ, δεν είναι αξιοι..πραγματικά κοιτάνε να δουν αν θα βάλεις το χέρι στη τσεπη και έπειτα όλα τα άλλα..

Ξέρω πως το σωστό είναι να γίνει εκεί η βάπτιση αλλά σκέφτομαι οτι θα υπάρξουν παρεξηγήσεις αν δεν καλεστούν... δυστυχώς όμως δεν υπάρχει δυνατότητα να γίνει τραπέζι για ολους αυτούς! Τι να κανω;; Αληθεια στεναχωριέμαι...

Δεν ήταν χαζομάρα σου, περνούσες ένα μεγάλο φόβο, δεν ήξερες αν θα έχεις μωρό και θα σκεφτόσουν το τραπέζι της βάφτισης?

Αν δεις και δε γίνεται, πήγαινε ένα ταξίδι στο χωριό μετά τη βάφτιση για να το κοινωνήσετε εκεί. Βρες και μια εκκλησία Αγίων Αναργύρων εδώ. Δεν είναι από αχαριστία ούτε αδιαφορία από την πλευρά σου, μη στεναχωριέσαι.

Ο καλύτερος τρόπος για να "ξεπληρώσεις", είναι να είσαι μια καλή μαμά για το παιδάκι σου, και να το διδάξεις σωστά. Αυτό είναι σίγουρο ότι θα το κάνεις. Αυτό θέλει ο Θεός.

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Διαφημίσεις

θα κανεις την βαπτιση σε οποια εκκλησια και πολη θελεις και θα πας την λαμπαδα στην συγκεκριμενη εκκλησια που εκανες το ταμα την τριτη φορα που θα κοινωνησεις το παιδακι σου...ετσι μου ειπαν να κανω στην αντιστοιχη περιπτωση και ετσι εκανα...

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Επειδη βρεθηκα σε μια αναλογη θεση με τη δικη σου, ειχα κανει ταμα να παμε στην Τηνο, ηθελα να σου πω οτι δεν υπαρχει σωστη αποφαση που να εφαρμοζεται σε ολους: ο πλεον αρμοδιος να σου απαντησει, ειναι ο πνευματικος σου. Ο,τι σου πει εκεινος. Οχι εμεις. Βασικα απο εσενα εξαρταται να ξερεις. Ουτε οι Αγιοι ειναι εκδικητικοι συμφωνω. Το μονο θεμα ειναι εσυ πως αισθανεσαι και στο μελλον πως θα αισθανεσαι αν παρεις τη μια η την αλλη αποφαση.

Εγω πχ αποδεσμευθηκα απο κοινωνικες υποχρεωσεις, απο εξοδα και το ποιος θα παρεξηγηθει. Το ειδα καθαρα σαν ενα θρησκευτικο γεγονος. Αλλοι μπορει να το δουν απο αλλο πρισμα. Ειναι πολυ προσωπικη αποφαση.

Ηθικόν δίδαγμα: δεν κάνουμε τάματα ή δεν δίνουμε υποσχέσεις που δεν μπορούμε ή δεν κοπιάζουμε αρκετά για να κρατήσουμε.

Επίσης καλό είναι ένα τάμα να αφορά προσωπικά αυτόν που το κάνει ώστε να μπορέσει και να το τηρήσει, γιατί στη συγκεκριμένη περίπτωση εμπλέκονται και άλλοι (για το που θα βαπτιστεί το παιδί έχει λόγο και ο πατέρας του παιδιού).

Αν υπάρχει η θέληση, μπορεί να εκπληρωθεί το τάμα σου. Δεν βλέπω κάποιο σοβαρό εμπόδιο για να μην γίνει η βάπτιση εκεί. Τώρα το ποιους θα καλέσεις και αν θα μπορέσουν να έρθουν είναι άλλη ιστορία. Αν λοιπόν το τάμα που έκανες είναι πιο ισχυρό κίνητρο για εσένα και προτεραιότητα, θα πρέπει να το εκπληρώσεις. Εάν δεν είναι θα βρεις κάποια παραλλαγή.

θα σου πω τι καναμε εμεις που ειχαμε ταξει το παιδι στην Τηνο. Πηγαμε μονοι μας μαζι με τους γονεις και τ αδερφια(συνολο 10 ατομα) το βαφτισαμε και φυγαμε. Απλα για καποιους συγγενεις ειχαμε κανει γλυκακι και μπουμπουνιερα και τις δωσαμε. Κανεις δεν παρεξηγηθηκε γιατι κανεις δεν ειχε λεφτα να ερθει εκει. Μπορεις να κανεις κατι αναλογο. Προγραμματισε τη βαφτιση να γινει κατα το μεσημερακι. Θα πατε το πρωι και μετα το μυστηριο θα γυρισετε.

Διαφημίσεις

Σε γενικές γραμμές συμφωνω με τα κορίτσια. Το τάμα είναι τάμα όμως και καλό είναι όταν δεν συντρέχει σοβαρός λόγος να πραγματοποιείται. Εγώ πάντως θα κ%λ%να να κάνω πίσω μόνο και μόνο γιατί αν (ου μη γέννητο) κάτι πάθαινε το παιδί μου μετά το μυαλό μου θα πήγαινε εκεί, στην μη εκπλήρωση του τάματος δηλαδή. Χαζό ξέρω, αλλα...έτσι θα σκεφτόμουν εγώ. Βέβαια αν έπαιρνα το οκ απο ένα πνευματικό ίσως μου ελάφραινε λίγο την συνείδηση.

Συμφωνώ απόλυτα με την ekavi. Εμείς οι μαμάδες πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε τάματα για το χώρο βάπτισης ή το όνομα του μωρού, γιατί σχεδόν πάντα κάτι στραβώνει, εφόσον εμπλέκονται τόσοι άνθρωποι.

Λοιπόν, εγώ στη θέση σου θα συζητούσα με το σύζυγο και θα έκανα τη βάπτιση σε στενό κύκλο στο χωριό. Κι αν κάποιος παρεξηγηθεί, ποσώς με ενδιαφέρει, ούτως ή άλλως η βάπτιση συνηθίζεται να γίνεται πολύ πιο "κλειστά" από το γάμο και στους καιρούς που ζούμε, κανείς δε μπορεί να έχει απαίτηση για τραπεζώματα.

Αν ωστόσο σταθεί αδύνατον να τον πείσεις, η λογική λέει να βρεις μια εκκλησία των Αγίων Αναργύρων στην πόλη σου. Αυτό έκανε ένας θείος μου, ο οποίος δε μπόρεσε να βαφτίσει τελικά την κόρη του στη συγκεκριμένη εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, που είχε τάξει. Πάντως, καλό θα ήταν να ρωτούσες έναν πνευματικό.

Καλώς η κακώς και εγω πιστεύω οτι το τάμα πρέπει να εκπληρωνεται.. Όπως είπαν και τα κορίτσια παραπάνω εξαρτάται τι έχει προτεραιότητα για σένα , το τάμα η το θα πουν οι συγγενείς; Πως το βλέπεις το όλο μυστήριο, σαν θρησκευτικό γεγονός η σαν κοινωνικο;

Εμεις επειδή δεν μπορούσαμε να συλλαβουμε κάναμε τάμα το όνομα του μπέμπη που ειναι άκρως θρησκευτικό (Christian :-) ), πίστεψε με πολλοί δεν ήταν ευχαριστημένοι αλλά δεν μας ένοιαζε

Δεν νομίζω οτι ο Θεός τιμωρεί, αλλά πιστεύω οτι εγκαταλείπει και αυτο θα με φοβιζε!

Ο Θεός δεν τιμωρεί και επίσης δεν εγκαταλείπει.

Το τάμα είναι ένα ψυχολογικό όπλο του ανθρώπου για να παίρνει δύναμη.

Κι εγώ το σέβομαι, και μάλιστα έχω εκπληρώσει ένα, αλλά πιστεύω ότι είναι μια διαδικασία ανθρώπινη, όχι θεϊκή. Είναι σωστό να το τιμούμε, όπως μια υπόσχεση, για να αποδείξουμε στον εαυτό μας την ακεραιότητά μας. Είναι αυτοδέσμευση. Οπωσδήποτε ούτε ο Θεός ούτε κανένας Άγιος έχει να ωφεληθεί από τα τάματά μας, μόνο ίσως στο ότι μας φέρνουν πιο κοντά στην πίστη.

Albert Einstein

Ο Θεός δεν τιμωρεί και επίσης δεν εγκαταλείπει.

Και που το ξερεις; Τον ρωτήσεις; Κανένας δεν μπορεί να πει με σιγουριά, λέμε τι 'πιστεύουμε' εδώ με βάση τις εμπειρίες μας!

Διαφημίσεις

Δεν τον έχω ρωτήσει, αλλά η ανευ όρων και ορίων αγάπη, είναι η πεμπτουσία της Χριστιανικής πίστης. Ο Θεός της Χριστιανοσύνης δεν είναι εκδικητικός, ούτε τελειώνει η υπομονή του ούτε ποτέ εγκαταλείπει τα παιδιά του. Αυτά διδαχθήκαμε, σε αυτά κατέληξε η Εκκλησία, βάσει αυτών πιστεύουμε.

Albert Einstein

Αν υπάρχει η θέληση, μπορεί να εκπληρωθεί το τάμα σου. Τώρα το ποιους θα καλέσεις και αν θα μπορέσουν να έρθουν είναι άλλη ιστορία. Αν λοιπόν το τάμα που έκανες είναι πιο ισχυρό κίνητρο για εσένα και προτεραιότητα, θα πρέπει να το εκπληρώσεις.

Εγω συμφωνω με αυτο το κομματι του μηνυματος σου ekavi.

Αγγελινα2 δεν θα εφτανα στο συμπερασμα να αποτρεπουμε τις μητερες να κανουν ταματα..... Οπως λεω βεβαια παραπανω, ειναι πολυ προσωπικο το θεμα.....Οσο για τη λυση που προτεινεις στη συγκεκριμενη περιπτωση, να το κανουν σε πιο περιορισμενο κυκλο, συμφωνω. Κι εγω αυτο εκανα και τελικα περασαμε τελεια και επιπλεον κανενας δεν παρεξηγηθηκε εφοσον ηξεραν οτι επροκειτο για ταμα.

Δεν τον έχω ρωτήσει, αλλά η ανευ όρων και ορίων αγάπη, είναι η πεμπτουσία της Χριστιανικής πίστης. Ο Θεός της Χριστιανοσύνης δεν είναι εκδικητικός, ούτε τελειώνει η υπομονή του ούτε ποτέ εγκαταλείπει τα παιδιά του. Αυτά διδαχθήκαμε, σε αυτά κατέληξε η Εκκλησία, βάσει αυτών πιστεύουμε.

Αυτό ακριβώς!

S02fp3.png

LnVyp3.png

Εγω συμφωνω με αυτο το κομματι του μηνυματος σου ekavi.

Ναι και εγω!!!

Άννα οτι πιστεύει ο καθενας! Η σχέση μας με τον Θεό ειναι πολυ ευαίσθητο θέμα και ο καθένας έχει δις δικές του εμπειρίες, κανένας δεν ξέρει με σιγουριά αν εκδικείται, τιμωρεί η εγκαταλείπει, ποιος ο λόγος που για καρκίνους, δυστυχίες κλπ

Το μονο που λέμε μερικές κοπέλες εδώ ειναι οτι θα φοβόμασταν να κάνουμε ενα τάμα, και να Τον καλούμε όταν Τον χρειαζόμαστε και μετα για τον Α, Β λόγο να μην τον εκπληρώσουμε... Θα φοβόμασταν για τα παιδια μας!

Μπορεί να μην αρέσει σε κάποιους αυτο αλλά για μερικές απο μας ειναι η αλήθεια, το πως νοιώθουμε!

Δεν υπάρχει κάποιος που να μην του αρέσει αυτό, μην αισθάνεσαι ότι υπάρχει κάποια αντιπαλότητα, όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε.

Όλοι φοβόμαστε, εγώ προσπαθώ να εκλογικεύω τους φόβους μου, γιατί πιστεύω ότι ο Θεός δεν είναι δουναι και λαβείν.

Τώρα τι είναι ακριβώς, ό,τι ξέρεις ξέρω, φαντάζομαι θα το δούμε όταν έρθει η ώρα.

Για το τάμα, συμφωνώ ότι δεν είναι ωράιο να το παίρνουμε πίσω όταν περάσει η μπόρα, απλώς δεν πιστεύω ότι αυτό πάει με τιμωρία. Θεωρώ πιο σημαντικό να είναι κανείς καλός Χριστιανός στις πράξεις του προς τους άλλους.

Albert Einstein

Δεν υπάρχει κάποιος που να μην του αρέσει αυτό, μην αισθάνεσαι ότι υπάρχει κάποια αντιπαλότητα, όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε.

(.....)

Τώρα τι είναι ακριβώς, ό,τι ξέρεις ξέρω, φαντάζομαι θα το δούμε όταν έρθει η ώρα.

Για το τάμα, συμφωνώ ότι δεν είναι ωράιο να το παίρνουμε πίσω όταν περάσει η μπόρα, απλώς δεν πιστεύω ότι αυτό πάει με τιμωρία. Θεωρώ πιο σημαντικό να είναι κανείς καλός Χριστιανός στις πράξεις του προς τους άλλους.

Συμφωνω oπως το θετεις. Το θεμα επισης ειναι λεπτο....οπως αισθανεται ο καθενας ειναι και θεμα ερμηνειας η θρησκεια σε μερικα θεματα.

Ναι και εγω!!!

Άννα οτι πιστεύει ο καθενας! Η σχέση μας με τον Θεό ειναι πολυ ευαίσθητο θέμα και ο καθένας έχει δις δικές του εμπειρίες, κανένας δεν ξέρει με σιγουριά αν εκδικείται, τιμωρεί η εγκαταλείπει, ποιος ο λόγος που για καρκίνους, δυστυχίες κλπ

Το μονο που λέμε μερικές κοπέλες εδώ ειναι οτι θα φοβόμασταν να κάνουμε ενα τάμα, και να Τον καλούμε όταν Τον χρειαζόμαστε και μετα για τον Α, Β λόγο να μην τον εκπληρώσουμε... Θα φοβόμασταν για τα παιδια μας!

Μπορεί να μην αρέσει σε κάποιους αυτο αλλά για μερικές απο μας ειναι η αλήθεια, το πως νοιώθουμε!

Το ταμα μου δεν το εκπληρωσα επειδη φοβομουν την εκδικηση αλλα γιατι αισθανθηκα πολυ ομορφα για την ολη διαδικασια. Ημουν χαρουμενη που ολα πηγαν καλα.

Υπαρχουν και Ταματα που ειτε ξεχασα ενδεχομενως (φανουροπιτες ισως?) και αλλα που εκανα πολυ αργοτερα απο τοτε που ειχα υποσχεθει....δεν φοβαμαι εκδικηση....

Όλοι φοβόμαστε, εγώ προσπαθώ να εκλογικεύω τους φόβους μου, γιατί πιστεύω ότι ο Θεός δεν είναι δουναι και λαβείν.

Άννα σωστή και συμφωνώ απλα για το τάμα εγω 'προσωπικά' το φοβάμαι να μην το κανω.... Ειχε ξυπνήσει ο μπεμπης μου τον Οκτώβρη τη νύχτα με σοβαρή μορφή λαρυγγιτιδα δεν μπορούσε να αναπνεύσει καλέσαμε ασθενοφόρο κλπ... Ε έκανα και ενα τάμα βαρύ (σκέψου τον φόβο μου!!)... Τελωσπαντων ακομα το εκλπηρωνω σιγα σιγα γιατι πραγματικά το λέω θα φόβομουνα να μην το κανω (πήρε πολλές θυσίες !!)

Ειναι εντελώς προσωπικό, δεν θα πίεζαν ούτε την αδερφή μου να εκπληρώσει τάμα , αλλά δεν θα έλεγα σε άλλον ούτε στη θεματοθετρια οτι δεν πειράζει δεν χρειάζεται να το κάνει

Το ταμα μου δεν το εκπληρωσα επειδη φοβομουν την εκδικηση αλλα γιατι αισθανθηκα πολυ ομορφα για την ολη διαδικασια. Ημουν χαρουμενη που ολα πηγαν καλα.

Υπαρχουν και Ταματα που ειτε ξεχασα ενδεχομενως (φανουροπιτες ισως?) και αλλα που εκανα πολυ αργοτερα απο τοτε που ειχα υποσχεθει....δεν φοβαμαι εκδικηση....

Σίγουρα, ο καθένας ειναι διαφορετικός!

Καλησπέρα κορίτσια.

Karmar μπορεις να εκθεσεις τα εμποδια που παρουσιαστηκαν σε εναν ιερεα και να ζητησεις τη συμβουλη του!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...