Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Γενικες Αποριες... :)

Recommended Posts

Καλησπερα κοριτσια...Την Τριτη μπαινω στην 10η εβδομαδα της εγκυοσυνης μου..Την αλλη δευτερα εχω ραντεβου με τον γιατρο για τον πρωτο υπερηχο..και στις 3 φεβρουαριου(Τοτε θα ειμαι στην 12-13 εβδομαδα) εχω το 2ο ραντεβου που λεει οτι θα κανουμε την δευτερη εξεταση που λεγεται sonographer 2...(Μενω λονδινο κ τα εχω χαμενα γενικα με τους γιατρους κ ολα αυτα κ προσπθω να βγαλω μια ακρη)...Εννοουν την αυχενικη διαφανεια?Μηπως θα μπορεσω να μαθω και το φυλο του μωρου εκεινη την εβδομαδα?? Sorry αν σας ζαλησα ειναι η πρωτη μου εγκυμοσυνη :) ...Κοιμαμαι συνεχεια κ εχω παρα πολυ συχνοουρια..αυτην την επισης αυτη την εβδομαδα νιωθω να με τραβαει πολυ η μεση μου...;)

Διαφημίσεις

Καταρχην ολα οσα νοιωθεις ειναι απο την εγκυμοσυνη. Ναι λογικα την αυχενικη εννοει ο γιατρος γιατι τοτε την κανουν. Ισως στην αυχενικη σου πει μια προβλεψει ο γιατρος για το τι ειναι τπ φυλλο αλλα δεν θα ειναι σιγουρο ειναι πολυ νωρις ακομη. Κ εμενα μου ειχαν πει κοριτσι κ ηταν αγορι!!!!!!!!!!!!!! Ειναι νωρις ακομη εκτος κ αν στο Λονδινο εχουν πιο εξυδικευμενους υπερυχους κ ειναι καλυτεροι αλλα γενικα πιστευω πως αργοτερα θα μαθεις με σιγουρια το φυλλο. Καλη εγκυμοσυνη να εχεις κ με το καλο. Φιλια

Tarzanna, συγχαρητήρια για την εγκυμοσύνη σου.

"Sonographer" λέγεται ο υπερηχογραφιστής. Λογικά το πρώτο ραντεβού που έχεις θα είναι για να δεις τη μαία (λέγεται και booking appointment). Η μαία θα σου πάρει ιστορικό και αίμα για να γίνουν οι πρώτες αναλύσεις που τσεκάρουν ομάδα αίματος, ρέζους και αν έχεις αντισώματα ερυθράς. Το δεύτερο ραντεβού θα είναι για να κάνεις αυχενική διαφάνεια - αυτό λέγεται και dating scan.

Είναι πολύ νωρίς για να σου πουν το φύλο του παιδιού. Υπομονή ;)

Καλησπερα κοριτσια...Την Τριτη μπαινω στην 10η εβδομαδα της εγκυοσυνης μου..Την αλλη δευτερα εχω ραντεβου με τον γιατρο για τον πρωτο υπερηχο..και στις 3 φεβρουαριου(Τοτε θα ειμαι στην 12-13 εβδομαδα) εχω το 2ο ραντεβου που λεει οτι θα κανουμε την δευτερη εξεταση που λεγεται sonographer 2...(Μενω λονδινο κ τα εχω χαμενα γενικα με τους γιατρους κ ολα αυτα κ προσπθω να βγαλω μια ακρη)...Εννοουν την αυχενικη διαφανεια?Μηπως θα μπορεσω να μαθω και το φυλο του μωρου εκεινη την εβδομαδα?? Sorry αν σας ζαλησα ειναι η πρωτη μου εγκυμοσυνη :) ...Κοιμαμαι συνεχεια κ εχω παρα πολυ συχνοουρια..αυτην την επισης αυτη την εβδομαδα νιωθω να με τραβαει πολυ η μεση μου...;)

Εγω δεν ξερω να σου απαντησω πως ακριβως λειτουργουν στο λονδινο αλλα φυλλο εμαθα στην αυχενικη (ελλαδα μενω). Παιζουν πολλα ρολο ομως για να διαπιστωθει το φυλλο, απο την εβδομαδα κυησης που εισαι μεχρι και το μηχανημα του γιατρου.

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

ελπιζω αυτο να σε βοηθησει.

http://www.whattoexpect.com/pregnancy/pregnancy-health/prenatal-testing/ultrasound-anatomy-two.aspx

λογικα υπαρχει μια μικρη πιθανοτητα να δουν το φυλο του παιδιου αλλα ειναι νωρις. εγω πχ, το εμαθα στην αυχενικη (κατα 99% ειπε ο γιατρος που την εκανε γιατι ειχε τελεια απεικονιση του μωρου - και πιο ευκολα φαινεται στα αγορια αν ειναι επιδειξιας σαν τον δικο μας).

αν διαβασα καλα στο παραπανω αρθρο δεν ειναι ακριβως σαν την αυχενικη το level 2 sonograph -η αυχενικη στην Ελλαδα περιλαμβανει μετρησεις μυτουλας, και αυχενα και αιματολογικες για ανωμαλιες και ειναι πολυ πιο φτηνες εδω απο οτι ακουω και διαβαζω. δηλαδη ειναι ενα υπερηχογραφημα αναλυτικο το level 2. καλο ειναι να ρωτησεις τον γιατρο σου εκει (αν μπορεσεις) αν εχει σχεση με τις μετρησεις για ανωμαλιες οπως το συνδρομο ντόουν και αν οχι ποτε γινονται και αν γινονται, ποσο κοστιζουν, τι καλυπτει η ασφαλεια σου κτλ.

οι συχνες επισκεψεις στη τουαλετα ειναι νορμαλ - και αν τρως πολλες υδατανθρακες σιγουρα θα πηγαινεις πιο συχνα, η μεση σου θα σε τραβαει γιατι σιγα σιγα ανοιγει η λεκανη σου να κανει χωρο για το μωρο. ε, με τοσες αλλαγες στο σωμα σου ολο και κατι πονακια θα εχεις. ;)

AAH8p2.png

tt18974d.aspx

Διαφημίσεις

Χαχαχαχαχ φυσικα απο πονακια αλλο τιποτα...Χθες εκανα μια βλακεια να παω super market για κατι ψωνια και οταν γυρισα με πονουσε κατω χαμηλα(ειχε πολυ καιρο να με πονεσει) και σημερα καθε φορα που βηχω η φτερνιζομαι π.χ με ποναει...φοβηθηκα πολυ κ γ αυτο απο το πρωι σηκωνομαι μονο για τουαλετα.!!! Εσυ σε ποιον μηνα εισαι? :)

ειμαι στην 27η βδομαδα. :)

ο πονος αυτο που λες λογικα ειναι μυικός. προσεχε μη κανεις ταρζανιες και σηκωνεις βαρη ή απότομες κινησεις εκτος κι αν εισαι απ αυτες που γυμναζονται χρονια και συνεχιζουν στην εγκυμοσυνη. αλλα δεν υπαρχει λογος να κουραζεσαι. ε;

αντε, σου ευχομαι μια καλη υπολοιπη εγκυμοσυνη! ;)

AAH8p2.png

tt18974d.aspx

ειμαι στην 27η βδομαδα. :)

ο πονος αυτο που λες λογικα ειναι μυικός. προσεχε μη κανεις ταρζανιες και σηκωνεις βαρη ή απότομες κινησεις εκτος κι αν εισαι απ αυτες που γυμναζονται χρονια και συνεχιζουν στην εγκυμοσυνη. αλλα δεν υπαρχει λογος να κουραζεσαι. ε;

αντε, σου ευχομαι μια καλη υπολοιπη εγκυμοσυνη! ;)

Σ ευχαριστω πολυ κ ευχομαι το ιδιο και σ εσενα :)

Tarzan λενε τον σκυλακο μου...χαχαχ με τα γυμναστηρια ποτε δεν τα πηγαινα καλα...

;)

και γω μονο ποδηλατο και περπατημα κανω. (ε, τωρα μονο περπαταω) παλια εκανα πιλατες και μ' αρεσε παρα πολυ αλλα αφου δεν εκανα απ την αρχη της εγκυμοσυνης δεν ειναι καλη ιδεα να ξεκινησω τωρα. αν και με πειραζει λιγο η μεση μου απο τωρα...:|

AAH8p2.png

tt18974d.aspx

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...