Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

η δασκαλα μας εμεινε εγκυος.....τωρα τι κανουμε?

kathi

Recommended Posts

εχω ενα αγορακι στην δευτερα ταξη, πριν τα χριστουγεννα η δασκαλα μας ειπε οτι λογω εγκυμοσυνης θα σταματησει....η καινουργια χρονια ξεκινησε και δυστηχως δεν υπαρχει αναπληρωτρια, με την διευθηντρια που μιλαμε καθε μερα μας ειπε οτι θα ειναι δυσκολο να μας ερθει αντικαταστατρια διοτι απο το υπουργειο της λενε οτι υπαρχουν 31σχολεια με προβληματα δασκαλων και οτι δυο τμηματα εχουν μεινει χωρις δασκαλο 1μηνα (απορω πως το ανεχονται οι γονεις), αν δεν εχουμε κατι θετικο απο δευτερα θα κινητοποιηθουμε εμεις οι γονεις....εχω σκασει περνανε οι μερες και χανουμε μαθηματα,σκεφτηκα να διαβαζω τον μικρο για να μην χανει και την σειρα του....εχει τυχει σε καποια αλλη κοπελα? ποσες μερες ειχατε αποχη?

καθε μερα ολο και περισσοτερες εκπληξεις....

Διαφημίσεις

Να σου πω τι γινεται εδω οταν μια δασκαλα ληψει για λιγο? Τα πιαδια μοιραζονται στις υπολοιπες ταξεις και κανουν καποιες ασκησεις για να μην βγουν εκτος κλιματος...

Να σου πω τι γινεται εδω οταν μια δασκαλα ληψει για λιγο? Τα πιαδια μοιραζονται στις υπολοιπες ταξεις και κανουν καποιες ασκησεις για να μην βγουν εκτος κλιματος...

τα εχουμε ξαναπει παλι και σε αλλο τοπικ.....εκει που εισαι ολα λειτουργουν ρολοι το θεμα ειναι εδω τι κανουμε...αυτο εγινε την πρωτη μερα τα χωρισανε σε αλλα τμηματα....την δευτερη μερα μας ειπε αν μπορειτε να τα κρατατε σπιτι σας για να μην επιβαρυνουμε και τις αλλες δασκαλες....σιγα μην βρουμε ακρη, θα κοιταξω εγω απο το σπιτι οτι μπορω να του κανω σε συνεργασια με αλλους συμμαθητες απο το αλλο τμημα.....

εμάς είχε ατύχημα η νηπιαγωγός και έλειψε δύο μήνες.τις τελευταίες δεκαπέντε μέρες ήρθε αντικατάσταση .για να έρθει λοιπόν το τμήμα το δικό της χωρίστηκε,κ από ότι μας είπαν για να φέρουν άλλη πρέπει να της κάνουν σύμβαση.δεν ξέρω αν αυτό ισχύει και στο δημοτικό.

κατι τετοιο μας ειπε και η διευθηντρια οτι πρεπει να γινουν διορισμοι.....καταλαβαινεις για ποσο διαστημα μιλαμε.....και εδω μιλαμε για δημοτικο που χανουν και μαθηματα....ασε εχω σκασει....καθε μερα δεν ξερω τι να τον κανω και εχει αρχησει και αυτος την γκρινια....

Διαφημίσεις

τα εχουμε ξαναπει παλι και σε αλλο τοπικ.....εκει που εισαι ολα λειτουργουν ρολοι το θεμα ειναι εδω τι κανουμε...αυτο εγινε την πρωτη μερα τα χωρισανε σε αλλα τμηματα....την δευτερη μερα μας ειπε αν μπορειτε να τα κρατατε σπιτι σας για να μην επιβαρυνουμε και τις αλλες δασκαλες....σιγα μην βρουμε ακρη, θα κοιταξω εγω απο το σπιτι οτι μπορω να του κανω σε συνεργασια με αλλους συμμαθητες απο το αλλο τμημα.....

Δεν ειναι λιγο παρανομο αυτο? Να τα κρατατε στο σπιτι? Και αν βρεθει αναπληρωτης θα σας παρει ολους τηλεφωνο η διευθυντρια να σας ενημερωσει? Αυτο το εχουν κανει εδω στο προνηπιο και παλι μας ρωτησαν αν μπορουμε να τα κρατησουμε... Αν δεν μπορεις δηλαδη τι κανεις?

Ειμαστε καθε μερα σε επαφη....αν δεν μπορεις το στελνεις κανονικα και το βαζει σε αλλο τμημα,ειτε μικροτερο ειτε μεγαλυτερο...θα δω τι θα μας πει απο δευτερα και ειμαι της γνωμης να τον στελνω......

Να τα πάρουμε με τη σειρά.

1. Δεν κρατάμε τα παιδιά στο σπίτι μας, αν λείπει ο εκπαιδευτικός (εκτός και είναι μέρα απεργίας). Ειλικρινά απορώ πως σας ζήτησε κάτι τέτοιο η διεύθυνση του σχολείου και γιατί το δεχτήκατε οι γονείς. Αφενός δεν είναι νόμιμο, αφετέρου αν δεν πιεστούν οι καταστάσεις αποτελέσματα δεν θα δείτε.

2. Είναι γεγονός ότι φέτος υπάρχουν πολλές ελλείψεις και λίγοι διορισμοί. Αυτό βέβαια δεν απαλάσσει από τις ευθύνες τους προϊσταμένους και να μένουν τόσο καιρό χωρίς δάσκαλο οι τάξεις. Δεν μπορεί να μην υπάρχουν διαθέσιμες ώρες σε όλο το νομό/δήμο/διεύθυνση. Τι την έχουν τη θέση ευθύνης αν δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν.

3.Δεν θα σας το συμβούλευα να αντικαστήσετε το ρόλο της δασκάλας. Τις περισσότερες φορές τα αποτελέσματα δεν είναι θετικά.

4. Και σημαντικότερο, σε αντίστοιχη περίπτωση που έχω υπόψιν μου (τάξη που έμεινε τελικά για 2 μήνες χωρίς δασκάλα) την πρώτη εβδομάδα τα παιδιά χωριζόντουσαν στις τάξεις. Όταν πέρασε η εβδομάδα και η υγεία της συναδέλφου δεν βελτιώθηκε και θα έπαιρνε αναρρωτική άδεια μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς. Οι γονείς κινητοποιήθηκαν, πίεσαν και το σχολείο αλλά κυρίως πήγαν μέχρι τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και πίεσαν τον προϊστάμενο. Το θετικό ήταν ότι σε λίγο καιρό θα γύριζε από άδεια ανατροφής μια άλλη συνάδελφος και τους ζήτησε να κάνουν υπομονή. Στο σχολείο εν τω μεταξύ ο δάσκαλος της ειδικής αγωγής ανέλαβε την τάξη για λίγες ώρες και τις υπόλοιπες ώρες τις ανέλαβαν οι δάσκαλοι των άλλων τάξεων που τους περίσσευαν ώρες. Βέβαια δεν είναι η ιδανική λύση και αναστατώθηκε το πρόγραμμα όλων των τάξεων αλλά τουλάχιστον δεν έμειναν τραγικά πίσω τα παιδιά.

Υγ.Αν και όταν είδα το θέμα, θύμωσα με τον τίτλο και ήμουν προετοιμασμένη για καυγά, θα σας συμβούλευα να μην αγχώνεστε και να διεκδικήσετε όλοι οι γονείς μαζί το αυτονόητο, δάσκαλο για τα παιδιά σας.

Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Οχι να πούνε. Φανερώνεται αμέσως όποιος τόχει έτοιμο μέσα του το Ναι, και λέγοντάς το πέρα πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθησί του

y2BZp2.png

κατ αρχην να διευκρινησω οτι δεν τα βαζω με την δασκαλα μας και εγω στην θεση της το ιδιο θα εκανα....κατα δευτερον συμφωνω σε οσα γραφεται και ειλικρινα δεν γνωριζα οτι ειναι παρανομο να κρατας τα παιδια στο σπιτι, οι οδηγιες της διευθηντριας μας ειναι να μεινουν τα παιδια σπιτι για να μην επιβαρυνουν τα αλλα τμηματα, χθες που μιλησαμε μου ειπε οτι τα σχολεια με ελλειψεις γινανε 33, οτι αρχιζουν και ζοριζουν τα πραγματα και οτι μεσα στην βδομαδα ισως εχουμε καποιο καλο νεο....με τον συλλογο γονεων που μιλαμε θα δουμε πως θα κυλησει και αυτη η βδομαδα και μετα θα αρχησουμε εμεις κινητοποιησεις.....σας ευχαριστω για την βοηθεια σας.

υ.γ.οσο για το διαβασμα του, κανουμε επαναληψεις σε αυτα που εχει κανει και οσο για τον τιτλο μπορει να μην ειχε την σωστη διατυπωση.....

τα νεα σημερα ειχαν ως εξης....διορισανε 7 μονιμους δασκαλους για ολη την Ελλαδα.....κατι νεοτερο για εμας δεν υπαρχει θα περιμενουμε μεχρι την τεταρτη, η προταση της διευθηντριας ειναι να κινητοποιηθουμε εμεις οι γονεις, αν τραβηξει η ιστορια και αυτη την βδομαδα....

Διαφημίσεις

τελικα υπαρχουν και αλλα σχολεια με το θεμα μας, επιβεβαιωνονται οι πληροφοριες.....σημερα ειδα στις ειδησεις διαμαρτυρια γονεων και καταληψη του υπουργειου... τελικα δεσμευτηκαν οτι θα ληθει το θεμα μεχρι το τελος της βδομαδας (να το δω και να μην το πιστεψω),απο δευτερα ξεκιναμε και εμεις κινητοποιησεις....

Συγνώμη αλλά θα τρελαθώ..... Η κοπέλα έμεινε έγκυος, σταμάτησε. Ειναι λογικό τα παιδια να χάνουν τόσα μαθήματα κ να μην βρίσκουν μια λύση; Δλδ αν δεν βρεθεί δάσκαλος τα παιδιά θα προβοβαστουν απλά στην επόμενη τάξη χωρίς κάνναβης έχουν κάνει την ύλη. Δεν υπαρχει κάποια νομοθεσία στην περίπτωση που πεθάνει, αρρωστήσει, εξαφανιστεί ένας δάσκαλος;;; Είμαστε ένα μεγαλο μπ@@&?&@@@&

εχεις απολυτο δικιο....ο δικος μου για την καινουργια χρονια δεν εχει κανει ακομα μαθημα,στην αρχη η διευθηντρια τα χωρισε σε αλλα τμηματα χωρις ομως η αλλη δασκαλα να τους δινει σημασια....την παρασκευη κατηργησε το ολοημερο για να παρει δυο δασκαλες απ εκει και να τις βαλει σε εμας, οι συγκεκριμενες δασκαλες ειναι ακαταλληλες για διδασκαλια (τις εχουν διωξει και απο αλλα σχολεια-εχουν ψυχολογικα θεματα), εμεις σαν γονεις κανουμε ενστασεις και σημερα ηρθε μια απο την σχολικη επιτροπη για να καταγραψει πως γινεται το μαθημα....την πεμπτη εχουμε γεν.συνελευση ζηταμε να μας φερουν δασκαλες και να διωξουμε τις δυο ακαταλληλες......ειμαστε οπως το πες.μπ@@@@@@@, τωρα που πανε και ξεθαφουν τον καθε ξεχασμενο τι να σου πω...θα μας δεις και εμας στα καναλια μεινε on line χαχαχαχαχα

οι συγκεκριμενες δασκαλες ειναι ακαταλληλες για διδασκαλια (τις εχουν διωξει και απο αλλα σχολεια-εχουν ψυχολογικα θεματα),

:confused::confused: για το ολοήμερο δηλαδή γιατί κάνανε; :confused::confused:

Με συγχωρείς αλλά αν δεν βγεις στα κανάλια δεν πρόκειται να ασχοληθεί κανείς. Θα σου λύσουν το πρόβλημα σε 5 λεπτά. Τί να πω....κ μετά σου λένε δωρεάν παιδεία. Ποιά παιδεία;

Διαφημίσεις

@kathi, λες "η δασκαλα μας ειπε οτι λογω εγκυμοσυνης θα σταματησει..."

Μια απορία... Θα σταματησει λογω προβληματων στην εγκυμοσυνη? Γιατι ετσι οπως το ειπες, σαν "προγραμματισμενη" άδεια μου ακουστηκε..

:confused::confused: για το ολοήμερο δηλαδή γιατί κάνανε; :confused::confused:

αστο ειναι μεγαλη κουβεντα....υποτιθεται οτι εκει ηταν μονο 2ωρες και δεν εκαναν τιποτα...σκεψου, γονεας πηρε τα παιδια του χωρις καν να τον παρουν χαμπαρι.....απλως οι συγκεκριμενες κυριες εχουν οργανικη θεση και δεν τις κουναει κανεις....

Με συγχωρείς αλλά αν δεν βγεις στα κανάλια δεν πρόκειται να ασχοληθεί κανείς. Θα σου λύσουν το πρόβλημα σε 5 λεπτά. Τί να πω....κ μετά σου λένε δωρεάν παιδεία. Ποιά παιδεία;

αυριο το απογευμα εχουμε γεν.συνελευση στο σχολειο, θα συζητησουμε κλεισιμο του σχολειου και "κραξιμο" στα καναλια....

@kathi, λες "η δασκαλα μας ειπε οτι λογω εγκυμοσυνης θα σταματησει..."

Μια απορία... Θα σταματησει λογω προβληματων στην εγκυμοσυνη? Γιατι ετσι οπως το ειπες, σαν "προγραμματισμενη" άδεια μου ακουστηκε..

τι να σου πω ρε mama, ετσι μας ανακοινωσε και εμας, η αδεια της ξεκιναγε αν θυμαμαι καλα στις 24 δεκεμβριου....τωρα αν ειχε προβλημα, αν ηταν προγραμματισμενη μονο αυτη ξερει....σε καμια περιπτωση δεν τα βαζουμε με τις δασκαλες.....εμεις τα χουμε με το συστημα που δεν αντικαθιστα γρηγορα τις κενες θεσεις και δεν κανει αξιολογησεις στους δασκαλους συχνοτερα....

εχεις απολυτο δικιο....ο δικος μου για την καινουργια χρονια δεν εχει κανει ακομα μαθημα,στην αρχη η διευθηντρια τα χωρισε σε αλλα τμηματα χωρις ομως η αλλη δασκαλα να τους δινει σημασια....την παρασκευη κατηργησε το ολοημερο για να παρει δυο δασκαλες απ εκει και να τις βαλει σε εμας, οι συγκεκριμενες δασκαλες ειναι ακαταλληλες για διδασκαλια (τις εχουν διωξει και απο αλλα σχολεια-εχουν ψυχολογικα θεματα), εμεις σαν γονεις κανουμε ενστασεις και σημερα ηρθε μια απο την σχολικη επιτροπη για να καταγραψει πως γινεται το μαθημα....την πεμπτη εχουμε γεν.συνελευση ζηταμε να μας φερουν δασκαλες και να διωξουμε τις δυο ακαταλληλες......ειμαστε οπως το πες.μπ@@@@@@@, τωρα που πανε και ξεθαφουν τον καθε ξεχασμενο τι να σου πω...θα μας δεις και εμας στα καναλια μεινε on line χαχαχαχαχα

Ακατάλληλη είναι και η διεύθυντρια και αυτή θα πρέπει πρώτα να πάρει πόδι... όταν ένας εκπαιδευτικός λείψει από το σχολείο τα παιδιά μοιράζονται στις άλλες τάξεις.... το δε καταπληκτικό "να μην επιβαρυνθούν οι άλλες δασκάλες" είναι γιατί κοιτάνε την πάρτη τους και το ποιες προτεραιότητες έχουν... η κολλητή μου είναι σε δημοτικό, όταν κάποιος λείπει σίγουρα είναι δύσκολο να μοιράζονται τα παιδιά κυρίως για τα παιδιά, γιατί μοιράζονται άνισα με αποτέλεσμα η διδασκαλία να μένει μερικές φορές πίσω.... η διευθύντρια πρέπει να κουνήσει τον πωπό της και να βρει αντικαταστάτη, εάν δεν γίνονται διορισμοί ή δεν υπάρχει αντικαταστάτη της, τότε είναι υποχρεωμένη να μοιράσει τα παιδιά κατά τέτοιο τρόπο σε τάξεις που να διασφαλίζεται όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες διδασκαλίας.... το να κρατάνε οι γονείς τα παιδιά σπίτι είναι παράνομο και μόνο για αυτό θα έπρεπε να πάρει πόδι.. αντί να κοιτάξει να λύσει το θέμα πασάρει το μπαλάκι στους γονείς που ξέρει ότι καίγονται ... με αυτή τη λογική εφόσον στέλνει τα παιδιά σπίτι, ας πάει και αυτή στο σπίτι της χωρίς να πληρώνεται και όταν λυθεί το θέμα επιστρέφει.. ούτως ή άλλως ανίκανη είναι.... πως νευριάζω όταν πετάνε το μπαλάκι στους γονείς γιατί βαριούνται να κάνουν την δουλειά τους........... μα είναι δυνατόν να ζητά από τους γονείς να κρατήσουν τα παιδιά σπίτι????? και εάν γονιός το κάνει και κρατά το παιδί σπίτι τότε συγνώμη αλλά είμαστε άξιοι της μοίρας μας... για τις δασκάλες με τα ψυχολογικά (εφόσον είναι επιβεβαιωμένο βέβαια) τι ακριβώς περιμένετε?????????????????????????????

Elenip οι περισσότεροι γονείς δεν ασχολούνται. Καποιοι μπορεί να λένε: δεν εχει κ διάβασμα, σουπερ. Δεν ξέρω είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Λίγοι ειναι οι πραγματικά ενεργοί γονείς....τόσο καιρό χωρίς σχολείο κ δεν τα χουν σπάσει όλα εκεί μεσα. Με αυτά που διαβάζω, όλο κ περισσότερο κλίνω προς το ιδιωτικό σχολειο.

Elenip οι περισσότεροι γονείς δεν ασχολούνται. Καποιοι μπορεί να λένε: δεν εχει κ διάβασμα, σουπερ. Δεν ξέρω είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Λίγοι ειναι οι πραγματικά ενεργοί γονείς....τόσο καιρό χωρίς σχολείο κ δεν τα χουν σπάσει όλα εκεί μεσα. Με αυτά που διαβάζω, όλο κ περισσότερο κλίνω προς το ιδιωτικό σχολειο.

Και όμως υπάρχουν δημόσια σχολεία πολύ καλύτερα από τα ιδιωτικά... γιατί να πρέπει ο γονιός να επωμιστεί το κόστος ενός ιδιωτικού σχολείου επειδή κάποιοι βαριούνται να κάνουν την δουλειά τους??? προφανώς κανείς δεν έτριξε τα δόντια στην διευθύντρια .. ας πήγαινε ένας γονιός στην διεύθυνση και να τους έλεγε ότι η διευθύντρια μας είπε να κρατήσουμε τα παιδιά μας σπίτι, δωστε μου το Νόμο που το λέει αυτό να σου πω πως θα έτρεχε η διευθύντρια μετά.....

Συμφωνώ ότι υπάρχουν δημόσια πολύ καλύτερα. Αλλά να σου πω κάτι; Σε ενα ιδιωτικό ΔΕΝ θα τολμούσε να πει η διευθύντρια κρατήστε τα παιδιά σπίτι, δεν θα τολμούσε δάσκαλος να σηκώσει χέρι κ πολλά άλλα. Στο δημόσιο όλα πάνε με ρυθμό χελώνας....σε όλους τους τομείς.

λοιπον μολις γυρισα απο την συνελευση.....εχω φριξει με αυτα που ακουσα, τα προβληματα ειναι πολυ μεγαλυτερα.....στις 2 δασκαλες με ψυχολογικα προβληματα (εχουν ηδη ξεκινησει επισκεψεις απο την σχολικη συμβουλο) προστιθεται και μια με πολυ βεβαρημενο ιστορικο( καταγγελιες αστυνομιας,νοσηλεια σε νοσοκομεια, ΕΔΕΠ,εξωδικα κ.α) οταν διαβαζαν τον φακελο της ελεγα δεν μπορει να ειναι εκπαιδευτικος σιγουρα ειναι κρατουμενου κορυδαλλου.....οι διευθηντριες (ειναι 2σχολεια συστεγαζονται) μας διαβεβαιωσαν οτι εκαναν ολες τις νομιμες διαδιακασιες για την απομακρυνση τους, η νομικη συμβουλη ηταν (υπηρχε και δικηγορος) να ξεκινησουμε καταγγελιες γραπτως και υπογεγραμμενες θα ειναι ομως χρονοβορο....η συμμετοχη των γονεων παλι ηταν απογοητευτικη ειναι 450παιδια και ειχαν ερθει περιπου οι 140....το αποτελεσμα δυστηχως δεν το ειχαμε βγαλει μεχρι την ωρα που εφυγα, λογω ανωτερας βιας επρεπε να μαζεψω και την μπουμπου, εχω καταστενοχορεθει....φοβαμαι για την ακαιρεοτητα των παιδιων (ηδη χθες ειχαμε ενα περιστατικο το οποιο καταγραφηκε, εγινε καταγγελια στη αστυνομια και περιμενουμε το πορισμα απο το παιδων για να δρασει και ο συλλογος.....αχ βαχ σορυ για το μεγαλο κειμενο.....

η βδομαδα ξεκινησε με μια πετυχημενη αποχη διαρκειας.....απο τα 450 παιδια ειχαν ερθει μονο 20 και απο αυτα τα 10 τα πηραν μετα γιατι οι γονεις δεν γνωριζαν για την αποχη, τα αλλα τα κρατησαν.....οι γονεις μαζευτηκαμε εξω απο το σχολειο και μια επιτροπη εφυγε για την πρωτοβαθμια....η απαντηση απογοητευτικη (ανεφεραν το αιτημα μας καθως και το περιστατικο που εγινε) η διευθηντρια μας ειπε οτι τετοια γινονται καθε μερα δεν ειναι κατι σοβαρο, μας ζητησε καποια χαρτια (δεν ξερω ακριβως θα εχουμε αυριο ενημερωση απο τον προεδρο του συλλογου μας), και την τεταρτη ζητησαμε ακροαση απο εισαγγελεα....παραλληλα εχουμε στειλει δελτιο τυπου και το τρεχουμε και νομικα....τι αλλο να κανουμε ρε παιδια νομιζω τα εξαντλησαμε ολα.....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...