Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εξωσωματική στα Χανιά

Recommended Posts

Καλησπέρα! Λόγω προβλήματος στο σπέρμα και μίας αποτυχημένης σπερματέγχυσης, σκεφτόμαστε σοβαρά τη λύση της εξωσωματικης. Επειδή τη σπερματέγχυση την έκανα Ηράκλειο και ζοριστηκα πολύ με τη δουλειά μου και τα πήγαινε-έλα σκέφτομαι πως το ιδανικότερο θα ήταν να γίνει η εξωσωματική στα Χανια, μιάς και υπάρχει εδώ κέντρο. Έχω αποφασίσει πως θέλω να την κάνω σε φυσικό κύκλο για 2 λόγους. Πρώτον διότι θεωρώ πως τα φάρμακα επιβαρύνουν τον οργανισμό μακροπρόθεσμα και δεύτερον για λόγο οικονομικό μιάς και μιλάμε για πολύ μεγάλη διαφορά στο κόστος... Θα ήθελα γνώμες και για το ότι σκέφτομαι για τα Χανιά και για το φυσικό κύκλο. Υπάρχει καμία κοπέλα που έκανε στα Χανιά σε φυσικό κύκλο και να πέτυχε?

Διαφημίσεις

Καλησπέρα! Λόγω προβλήματος στο σπέρμα και μίας αποτυχημένης σπερματέγχυσης' date=' σκεφτόμαστε σοβαρά τη λύση της εξωσωματικης. Επειδή τη σπερματέγχυση την έκανα Ηράκλειο και ζοριστηκα πολύ με τη δουλειά μου και τα πήγαινε-έλα σκέφτομαι πως το ιδανικότερο θα ήταν να γίνει η εξωσωματική στα Χανια, μιάς και υπάρχει εδώ κέντρο. Έχω αποφασίσει πως θέλω να την κάνω σε φυσικό κύκλο για 2 λόγους. Πρώτον διότι θεωρώ πως τα φάρμακα επιβαρύνουν τον οργανισμό μακροπρόθεσμα και δεύτερον για λόγο οικονομικό μιάς και μιλάμε για πολύ μεγάλη διαφορά στο κόστος... Θα ήθελα γνώμες και για το ότι σκέφτομαι για τα Χανιά και για το φυσικό κύκλο. Υπάρχει καμία κοπέλα που έκανε στα Χανιά σε φυσικό κύκλο και να πέτυχε?[/quote']

Κορίτσι χάθηκες!! Καλή χρονιά να έχεις με φουσκωμένη κοιλίτσες. Να υποθέτω ότι δεν έχεις ασφάλεια για να καλύψει το κόστος των φαρμάκων. Τα φάρμακα δεν επηρεάζουν πάντως, τόσες τα παίρνουν. Καταλαβαίνω τους ενδοιασμούς σου από την άλλη. Εγώ έκανα σπερματέγχυση σε φυσικό αλλά μούφα η δουλειά. Με τον γιατρό το συζήτησες;

9LS4p3.pngJWdVp3.png

Έχω ασφάλεια, αλλά 1ον) αλήθεια είμαι πολύ επιφυλακτική με τα φάρμακα, 2ον) δεν θελω να περιμένω 3-6 μήνες να περάσω από επιτροπή, και 3ον) ακόμα και τσάμπα να πάρω τα φάρμακα, νομίζω πως το κόστος της εξωσωματικής με φάρμακα είναι πολυ πολύ πιο πάνω απ'ότι χωρίς και δυστυχώς δεν θα μπορώ να τα βρω... με το γιατρό που μίλησα, απλά μας είπε πως σε φυσικό κύκλο είναι πιο λίγες οι πιθανότητες επιτυχίας... τωρα δεν ξέρω.... γι'αυτό ρωτάω... μπορεί και να κάνω λάθος επιλογή....

Έχω ασφάλεια' date=' αλλά 1ον) αλήθεια είμαι πολύ επιφυλακτική με τα φάρμακα, 2ον) δεν θελω να περιμένω 3-6 μήνες να περάσω από επιτροπή, και 3ον) ακόμα και τσάμπα να πάρω τα φάρμακα, νομίζω πως το κόστος της εξωσωματικής με φάρμακα είναι πολυ πολύ πιο πάνω απ'ότι χωρίς και δυστυχώς δεν θα μπορώ να τα βρω... με το γιατρό που μίλησα, απλά μας είπε πως σε φυσικό κύκλο είναι πιο λίγες οι πιθανότητες επιτυχίας... τωρα δεν ξέρω.... γι'αυτό ρωτάω... μπορεί και να κάνω λάθος επιλογή....[/quote']

Καλημέρα! Σαφώς και είναι λιγότερες οι πιθανότητες. Ρώτησέ τον για μικρογονιμοποίηση η οποία ενδείκνυται όταν το σπέρμα δεν είναι καλό. Εγώ αυτή θα κάνω και όχι σε εξωσωματική σε φυσικό. Από ότι έχω διαβάσει εδώ σε φυσικό κάνουν όσες δεν έχουν ανταπόκριση στα φάρμακα.

9LS4p3.pngJWdVp3.png

• 4 months later...

Είχα κι εγώ επιτυχία με την πρώτη στο κέντρο αυτό άσχτετα αν η εγκυμοσύνη μου κατέληξε σε παλλίνδρομη. Εγώ πήρα φάρμακα βέβαια.

Εύχομαι σε όλες μας καλή επιτυχία.

9LS4p3.pngJWdVp3.png

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

καλησπερα θα ηθελα να γραψω και εγω την γνωμη μου και την εμπειρια μου μετα απο τρεις εξωσωματικες...την πρωτη την εκανα στην αθηνα στον κ.Παντο ναι μεν θετικο αποτελεσμα αλλα αισθανικα πολυ ασχημα απο αποψη αντιμετωπισης απο ανθρωπο σε ανθρωπο ..την δευτερη και τριτη την εκανα εδω στα χανια στον κ.Γιακουμακη και εμβρυολογο κ.Δαφνη...θα πω οτι πρωτον ειναι ανθρωποι και δευτερον δν σε αντιμετωπιζουν σαν χρηματα και εγω προσωπικα δεν αισθανομαι οτι μπαινω σε ενα κρυο κεντρο που ειμαστε μαζεμενες δεκαδες γυναικες...το καθε προβλημα το αντιμετωπιζουν με τον καλυτερο τροπο...σε εμενα και η δευτερη πετυχε ,στην τριτη ημουν λιγο ατυχη αλλα αυτο δεν σημαινει οτι μετα το καλοκαιρι δεν θα συνεχισω και για τριτη φορα με το συγκεκριμενο κεντρο...Αυτο παντα ειναι η προσωπικη μου γνωμη αλλα θα ελεγα στην καθε γυναικα που σκεφτεται να προχωρησει σε εξωσωματικη πρωτον να επισκεφτει το κεντρο που θελει να παει και δευτερον να δει ο γιατρος αν την εμπνεει.

...γιατι καλως η κακως εκεινοι μας βοηθουν να φτασουμε στον στοχο μας...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...