Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Βοηθεια, αλλεργιες, κλαμματα και απελπισια!

Recommended Posts

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος

40

Β. Το φύλο του βρέφους

Κοριτσι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ)

Κτ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.

επισκληρίδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.8.3 κατα την εξοδο απο το μαιευτηριο

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.

οχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

1/10 γέννηση 2.830

4/10 έξοδος απο μαιευτήριο 2.800

7/10 2.97014/10 3.180

21/10 3.350

28/10 3.760

4/11 4.000

11/11 4.290

18/11 4.440

23/11 4.500

25/11 4.600

3/12 4.790

9/12 5.000

17/12 5.150

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

8 με 10

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

σε όλα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

δεν παίρνει

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

--

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

Δεν χρησιμοποιω

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις: καθολου αντλησεις

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτε

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί).

7-8

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

5-7

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Ειμαι πολυ αλλεργικη εγω και απ οτι φαινεται και η μικρη, απο την αρχη ειχε λιγες κοκκινιλες οι οποιες δεν λενε να φυγουν και χειροτερευουν αναλογα με το τι τρωω. Στην αρχη εκανε και πρασινα κακα μεχρι που εκοψα τα γαλακτοκομικα και σταματησαν. Καποια στιγμη εκλαιγε πολυ για 3-4 μερες και τη ζυγισα κ αφου ειδα οτι δεν εχει παρει βαρος συμβουλευτηκα τη μαια η οποια μου ειπε να προσφερω και απο τα δυο στηθη ενω μεχρι εκεινη τη στιγμη εδινα στηθος και γευμα. Τις πρωτες μερες ετρωγε κ απο τα δυο μετα σταματησε ομως και εδειχνε να χορτενει. Οποτε παλι τρωει στηθος και γευμα.

Παρολα αυτα ανησυχω μηπως δεν παιρνει αρκετο βαρος η υψος.

Επισης εχουμε ενα θεμα κατα τη διαρκεια του θηλασμου και ειδικα στην αρχη πολλες φορες πνιγεται, κλαιει με σπρωχνει επαναλλαμβανομενα και οταν βγαζω το στηθος το γαλα πεταγεταο σαν σιντριβανακι.

Το πιο σημαντικο μου προβλημα ομως ειναι οτι σχεδον οτι και να φαω φουντωνει το εκζεμα της με αποτελεσμα να τρωω συνεχωα κοτοπουλο με ρυζι η πατατα κατι που δεν θελω καθολου γιατι ειναι μεσα στα αντιβιωτικα και τις τοξινες τα κοτοπουλα. Ολη μερα πειναω και δεν ξερω τι να φαω. Θελω να κανω το καλυτερο για τη μικρη και ειμαι διατεθειμενη να πιεστω για να μην περασει αυτα που περναω εγω με τις αλλεργιες 23 χρονια αλλα απογοητευομαι.

Εχει και νινιδα εννοειται.. Φτιαχνω κεραλοιφη και της βαζω πριν το μπανακι αλλα δεν φευγει..

Ποτε θα μπορεσω να φαω κανονικα και να μην πειναω ολη μερα;;

Μεχρι ποτε ειναι τοσο ευαισθητα στις αλλεργιες.;;;;

Αναφερω πολλα μαζι, συγνωμη αλλα σχετιζονται ολα μεταξυ τους νομιζω..

Τις τελευταιες 3 μερες δε, τη πιανει το παραπονο και οριεται, δεν ηρεμει με τπτ. Τη βαζω στο στηθος και δεν τρωει απλα κλαιει μαυρο δακρυ και ας εχουν περασει και 2-3 ωρες απο το προηγουμενο γευμα της. Αυτο το κανει 1-2 φορες τη μερα για καμια ωρα..θελει ψηλα στον ωμο και μπορει να να μην ηρεμει ουτε ετσι..

Αυτα περι απολαυσης του θηλασμου και απο τις δυο πλευρες μου φαινονται παραμυθια. Μονο το βραδυ που ξυπναει για να φαει και την παιρνω στο κρεβατι και θηλαζει ξαπλωτη το απολαμβανει οντως και στνεχιΖει τον υπνο της..

Ευχαριςτω πολυ😊

Διαφημίσεις

Γειά σου!Η παιδ'ιατρος που σας παρακολουθεί τί είπε?Αυτή/ος έχει την κλινική εικόνα του μωρού.Από ότι φαντάζομαι, το μωράκι έχει ξεκινήσει κολλικούς γι αυτό είναι τόσο ανήσυχο και στρεσαρισμένο.Έχεις δοκιμάσει να του κάνεις λίγο πριν κοιμηθεί το βράδυ μπανάκι.Για κάποιο περίεργο λόγο το ζεστό νεράκι ανακουφίζει το εντεράκι της.Επίσης η νινίδα δεν είναι τίποτα το σοβαρό.Βαζε της καθημερινά baby oil και με την τριχωτ'η βούρτσα χτένιζέ τα μαλλάκια.Θα δεις αποτέλεσμα.Εμένα στον δεύτερο μήνα έβγαλε κοκκινίλες στα μάγουλα τις οποίες τις καθάριζα ταμποναριστά με φ.ορό και αφού δεν είδα αποτέλεσμα έβαλα ένα μίγμα που μου έδωσε η παιδίατρος.Υπομονή σε όλα θέλει!!:-PΓια τον θηλασμό θα βρείτε κάποια στιγμή τον ρυθμό σας.Το καημενούλη πνίγεται απο την ροή του γάλατος που έχεις.Δοκίμασε να αντλήσεις λίγο (ή σε πανάκι) για να μαλακώνει ο μαστός και να αποφεύγεις το συντριβανάκι.Καλή επιτυχία!!

Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου, μπανιο την κανω μονο βραδυ απο την αρχη, της βαζω και ελαιολαδο στο κεφαλακι και τη χτενιζω με την χτενουλα της. Μετα το μπανιο ειναι καλυτερα παντα αλλα μεχρι την επομενη παλι εχει ξεραθει ολο της το κεφαλακι. Της τρεχει κ το γαλα και κοκκινιζει κ ο λαιμουδακος της..

Ο γιατρος μας ειναι πολυ χαλαρος. Ολα καλα λεει και τετοια και να πηγαινουμε καθε 2-3 μηνες να μας βλεπει (δεν κανουμε ακομα εμβολια).

Μου πε επισης να αποφευγω μονο τα γαλακτοκομικα αλλα οτι και να φαω εκτος απο κοτοπουλο η μικρη φουντωνει..

Εχω την εντυπωση οτι δεν ειναι κολικοι..

δηλαδή πάει κάπου συγκεκριμένα το μυαλό σου??Συζήτησε με τον dr και στην χειρότερη κάνε ένα απλό υπέρηχο.Λογικά ο γιατρός καταλαβαίνει με μια απλή ψηλάφιση εάν έχει αέρια στην κοιλίτσα του.Επίσης και η υγρή πούδρα κάνει θαύματα στο λαιμουδάκι που κοκκινίζει στις εσοχές.Εμένα το γάλα μαζεύονταν εκεί και μύριζε σαν τραχανά!!:oops:

Το μυαλο μου εκτος απο το ματι που εχει καθε φορα που γυρναμε απο εξω και δεν μπορει να ηρεμησει παει και στη πεινα, αυτες τις μερες την κυνηγουσα να θηλασει παραπανω μιας κ ειδα οτι το βαρος της ειναι σχεδον στασιμο εδω κ δυο βδομαδες και ειναι καλυτερα.. Απλα οταν κοιμαται στο στηθος δεν τελειωνει το γευμα της και ξαναπειναει συντομα... Χρονια πολλα κιολας, καλες γιορτες να εχουμε, τωρα με τα τραπεζια τρωω λιγο πιο free και περιμενω να δω αντιδρασεις στα δερματικα μας, τα κακακια ηδη πρασινισαν... Σκληρη διαιτα λοιπον μεχρι την πρωτοχρονια που θα φαω παλι..

Να δω που θα παει αυτη η κατασταση...

Οι μεν λενε ετσι οι δε λενε αλλιως...

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Για το πνίξιμο μπορείς να θηλαζεις με την πλάτη σου γερμενη προς τα πίσω ή/και να αφήνεις να τρέξει το πρώτο γαλα στην αρχη του θηλασμου και να ξαναβάζεις το μωρο στο στηθος οταν ηρεμήσει η ροη.

Αν σε ανησυχεί το κοτοπουλο μπορείς να παίρνεις βιολογικό.

Εισαι σιγουρη οτι μπορείς να φας μονο κοτόπουλο ρύζι και πατάτα;

Εχεις δοκιμάσει αλλα κρέατα πχ αρνί, κατσίκι, βουβαλι; Ψάρι (ελευθέρας), αυγό βιολογικό; Όσπρια; Λαχανικα, φρούτα;

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...