Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

menopur η gonal f ?

Recommended Posts

Γεια σας. Ειναι το πρωτο μου μην και με ενδιαφερει να μαθω τι τελικα ισχυει για tα δυο αυτα φαρμακα. Ξερω οτι το ενα ειναι χημικα κατασκευασμενη FSH και το αλλο συνδυασμος FSH-LH αλλα δεν ξερω ποιο ουσιαστικα ΘΑ ΕΙΧΕ τα καλυτερα αποτελεσματα. Εχω μια βιοχημικη αποβολη και μια παλινδρομη στην 8η εβδομαδα απο φυσικη συλληψη και 1 αποτυχημενη εξωσωματικη μετα. Επισης ενδομητριωση τυπου 1, θετικη για θρομβοφιλια και χαμηλη amh. Κι αλλα διαφορα κακα της μοιρας μου αλλα ας οψεται... Το κυριοτερο ειναι οτι εχω απογοητευση στο φουλ...:?:

JU4zp3.png

Διαφημίσεις

Γεια σας. Ειναι το πρωτο μου μην και με ενδιαφερει να μαθω τι τελικα ισχυει για tα δυο αυτα φαρμακα. Ξερω οτι το ενα ειναι χημικα κατασκευασμενη FSH και το αλλο συνδυασμος FSH-LH αλλα δεν ξερω ποιο ουσιαστικα ΘΑ ΕΙΧΕ τα καλυτερα αποτελεσματα. Εχω μια βιοχημικη αποβολη και μια παλινδρομη στην 8η εβδομαδα απο φυσικη συλληψη και 1 αποτυχημενη εξωσωματικη μετα. Επισης ενδομητριωση τυπου 1, θετικη για θρομβοφιλια και χαμηλη amh. Κι αλλα διαφορα κακα της μοιρας μου αλλα ας οψεται... Το κυριοτερο ειναι οτι εχω απογοητευση στο φουλ...:?:

peny γεια χαρά,

εγώ κατά τη φάση της διέγερσης έπαιρνα gonal (225) και menopur (1 φιαλίδιο) και 50 γραμμές suprefact. Επίσης έχω χαμηλή ΑΜΗ, μια εξωμήτριο και μια παλλίνδρομη λόγω χρωμοσωμικής ανωμαλίας και, αν το 75 στο nickname σου δειχνει την ηλικία σου, είμαι συνομήλική σου!

Είμαι στη διαδικασία της 1ης προσπάθειας εξωσωματικής. Το αποτέλεσμα της διέγερσης ήταν 4 ωάρια - η δεξιά μου ωοθηκη τεμπέλιασε, δυστυχώς.... Ευτυχώς γονιμοποιηθηκαν και τα 4 και τα καταψύξαμε. Τώρα είμαι σε φάση προετοιμασίας ενδομητρίου για εμβρυομεταφορά!

Δεν ξέρω αν σε βοήθησα με την απάντησή μου... Καλή επιτυχία στην προσπάθειά σου!:)

Καλημερα, με θρομβοφιλια, αμη 1,76 εκανα gonal και pergoveris. To αποτελεσμα 16 ωαρια τα 15 ωριμα και γονιμοποιηθηκαν ολα. Εβαλα τρια και γεννησα τριδυμα!

ΘΕΕ ΜΟΥ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Peny .. σωστα το ενα ειναι FSH και το αλλο FSH + LH .. το πιο εχει καλυτερα αποτελεσματα δεν μπορει να στο πει κανεις γιατι το καθε πρωτοκολλο ειναι διαφορετικο , ο καθε κυκλος ειναι διαφορετικος και το αποτελεσμα εξαρταται απο πολλους παραγοντες .. !! Λογικο να εχεις απογοητευση ομως πρεπει να εισαι αισιοδοξη και να ξεκινας παντα με θετικη σκεψη , να ελπιζεις για το καλυτερο..το αγχος δεν βοηθαει αν ξερω καλα οτι ειναι αδυνατον να το αποφυγουμε

Καλη επιτυχια !!!

Γεια σου Peny !!!

Έκανα ακριβώς αυτόν τον συνδυασμό.

Δυστυχώς δεν πήγα καλά. Έκανα 5 ωάρια και στο τέλος έκανα μεταφορά μονο με μια βλαστοκύστη. Δυστυχώς αρνητική η χοριακή.

Στις προηγούμενες 2 προσπάθειες έκανα μονο GONAL και PUREGON και είχα κάνει 10 ωάρια.

Βεβαια ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός.

Σου εύχομαι καλή επιτυχία !!!!

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Σ'ευχαριστω για την απαντηση. Κριμα που δεν πηγε καλα... εγω εδωσα 6 ωοθηλακια 3 εμβρυα αλλα δυστηχως επεσα σε πολυ κακο γιατρο,δεν τηρησε τα πρωτοκολλα, αργησε να μου δωσει αναστολεα με αφησε να φτασω κοντα στην ωορηξια με αποτελεσμα πιθανον κακης ποιοτητας εμβρυα..Υπομονη ευχομαι...

JU4zp3.png

Συγχαρητηρια!!! Δυστηχως η δικη μου αμη ειναι μονο 0.27 εκανα μονο 6 ωριμα ωοθηλακια3 εμβρυα αποτυχια στην εμφυτευση. Αυτο ομως που με εχει στοιχισει πιο πολυ ειναι οι παλινδρομες. Αυτο, το να χανεις ενα μωρο δεν παλευεται ευκολα και σε στοιχειωνει. Γιατι πλεον φοβασσι καθε φορα ακομη και την ιδια την εγκυμοσυνη που τοσο λαχταρας...τρελλαινεται το μυαλο..να χαιρεσαι τα μωρα σου γιατι καθε μωρο που γεννιεται ειναι ενα τεραστιο δωρο!!!

JU4zp3.png

Συγχαρητηρια!!! Δυστηχως η δικη μου αμη ειναι μονο 0.27 εκανα μονο 6 ωριμα ωοθηλακια3 εμβρυα αποτυχια στην εμφυτευση. Αυτο ομως που με εχει στοιχισει πιο πολυ ειναι οι παλινδρομες. Αυτο, το να χανεις ενα μωρο δεν παλευεται ευκολα και σε στοιχειωνει. Γιατι πλεον φοβασσι καθε φορα ακομη και την ιδια την εγκυμοσυνη που τοσο λαχταρας...τρελλαινεται το μυαλο..να χαιρεσαι τα μωρα σου γιατι καθε μωρο που γεννιεται ειναι ενα τεραστιο δωρο!!!

Peny75 καλή χρονιά και χρόνια πολλά! Έχουμε ακριβώς την ίδια ΑΜΗ 0,27, FSH πάνω από 12, ιστορικό θρομβοφιλίας, παθολογική καμπύλη σακχάρου, συμφύσεις στον τράχηλο με μία διάνοιξη το καλοκαίρι και τον περασμένο Αύγουστο μετά από πρόκληση με puregon 50 iu για 11 μέρες έκανα σπερματέγχυση και έμεινα έγκυος. Το μωρό παλλινδρόμησε και το μάθαμε στην αυχενική και τώρα μαζεύω δυνάμεις για να κάνω και δεύτερη σπερματέγχυση.

Κάνε υπομονή, φτιάξε ένα πλάνο για το πώς θα κινηθείς και έχε απόλυτη εμπιστοσύνη στο γιατρό σου και στο σποράκι που θα σκαλώσει μέσα σου! Όλα γίνονται και κανείς δεν είναι μέσα στην κοιλίτσα σου για να επιβεβαιώσει ή να καταργήσει τις εξετάσεις. Άλλωστε είναι μόνο αριθμοί...

Λυπαμαι πολυ για την απωλεια σου και χαιρομαι για την αισιοδοξια σου. Δυστηχως ο δικος μου χαρακτηρας μαλλον δεν βοηθαει και πολυ την ηδη βεβαρημενη μου ψυχολογια...Ομως πιστεψε με Δ-Δ... και το λεω αυτο οντας η ιδια γιατρος μου ειναι πλεον αδυνατον να εμπιστευτω γιατρο μετα απο πολλα λαθη, ταλαιπωριες που εχω υποστει εξ'αιτιας τους και το κυριοτερο μου εχουν κατακρεουργησει την ελπιδα μου μιλωντας μου συνεχως για χαμηλα ποσοστα και εστιαζοντας ο καθενας σε διαφορετικο προβλημα που εχω. Λαθη, οπως να μην μου χορηγησουν θεραπεια μετα την χειρ.επεμβαση ενδομητριωσης, να μην ελεγξουν για θρομβοφιλια και χρωμοσ. ανωμαλιες μετα την αποβολη ενω εγω το ζητουσα, να αργησουν να μου δωσουν ανταγωνιστη κατα την εξωσωματικη με αποτελεσμα να ξεκινησει ωορηξια και ωχρινοποιηση πιθανον των ωαριων (καμμενη εξωσωματικη) , προσβολες για τα περιττα κιλα μου μπροστα στον αντρα μου χωρις κανενα τακτ, και αλλα πολλα που δεν θελω να αναφερω για να μην σε κουρασω. Και φαντασου να μην ημουν συναδελφος τους...

Επειδη βλεπω σιγα-σιγα τον εαυτο μου να εξαφανιζεται μεσα απο την θλιψη να αποκτησω ενα παιδι, επειδη εγω που λατρευα τα παιδια δυσκολευομαι πια να πλησιασω εγκυο η μωρο κατι για το οποιο νιωθω ντροπη, επειδη επαψα να εχω κοινωνικες επαφες με οσες φιλες μου ειναι μαμαδες γιατι πληγωνομαι και ειναι δυσβασταχτο, για ολα αυτα ισως ειμαι ετοιμη να προχωρησω σε υιοθεσια και θα το εκανα εαν ο αντρας μου δεν επεμενε πως πρεπει να προσπαθησουμε λιγο ακομη. Πλεον, το μονο που ευχομαι ειναι να γινουν και αυτες οι προσπαθειες, μεχρι να το αποφασισει κι ο αντρας μου, και ανεξαρτητως αποτελεσματος να καταφερω να βγω απο ολα αυτα χωρις να εχω χασει τον εαυτο μου, την υγεια μου η και τα δυο...

Ο τελευταιος γιατρος που επισκεφτηκα πριν λιγες μερες, μου ειπε οτι εχουν γινει πολλα λαθη, οτι πρεπει ΤΩΡΑ μετα δυο χρονια τζαμπα με 2 αποβολες και μια εξωσωματικη, να κανω θεραπεια ενδομητριωσης γιατι αυτο φταιει και για τις αποβολες και για την αποτυχια(κατι που πρωτη φορα μου ελεγαν!!!), και ενω πηγα να μου γραψει φαρμακα, του ειπα πως νιωθω απογοητευμενη(τι παραξενο!!!) και με εστειλε σπιτι χωρις να μου γραψει φαρμακα, θυμωσε και για πρωτη φορα εβαλα τα κλαμματα σαν μικρο παιδι... ΑΒΥΣΣΟΣ...

JU4zp3.png

Διαφημίσεις

καλησπερα κορες!

δηλαδη σε ποιες περιπτωσεις δινουν gonal και σε ποιες menopur?

σε εμενα τωρα με βραχυ πρωτοκολλο μου εχει δωσει 20 μοναδες superfact και 300 μοναδες menopur την ημερα!!!

peny μου, λυπαμαι πολυ αλλα ειδικα εσυ που εισαι και γιατρος και βλεπεις τοσα και τοσα δεν επρεπε να λειτουργεις ετσι. Θελει πολυ δυναμη το ξερω γιατι πανω κατω ολες τα ιδια περναμε! Δυστυχως το μονοπατι που μας ετυχε εχει πολυυυυυυυυυυ ανηφορα οποτε το να απελπιζομαστε σιγουρα δεν θα βοηθησει σε τιποτα αλλα και θα χασουμε τον εαυτο μας!

Αυτο που ηθελα ομως να τονισω ειναι οτι το ολο θεμα το εχουμε παρει οτι ειναι προσωπικη μας υποθεση, ομως δεν ειναι ετσι, καμια μας δεν αναφερει πως το περναει ο ανθρωπος μας και σε μερικες περιπτωσεις το περνανε πολυ πιο βαρια απο εμας οχι λογω της αποτυχιας αλλα κυριως γιατι βλεπουν το δικο μας γολγοθα και υποφερουν. Θεωρω οτι ειμαστε λιγο εγωιστριες και το βλεπουμε μονο σαν δικο ΜΑΣ προβλημα. Οταν ειδα τον αντρα μου να κλαιει σαν μικρο παιδακι που εβλεπε να κανω μονη μου τις innohep ορκιστηκα οτι θα ηρεμησω για χαρη του και πραγματικα αυτο βοηθησε πολυ κυριως εμενα που συνειδητοποιησα οτι υπαρχει ενας ανθρωπος που αυτο που τον νοιαζει ειναι να ειμαι καλα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...