Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τι να κάνω ?

Alina's

Recommended Posts

Πέρασε ένας χρόνος περίπου από τότε που τον είδα τελευταία φορά. λίγες ημέρες πριν από την τελευταία φορά με έβαλε να κάνω έκτρωση. ήμασταν μαζί ενώ εκείνος ήταν και είναι ακόμα παντρεμένος λέγοντας μου πως δεν έχει καμμια σχέση απολύτως με την γυναικά του και οτι θα πάρει διαζύγιο και πως ο μόνος λόγος που δεν χωρίζει ακόμα είναι το παιδί του που δεν θέλει να χάσει (η γυναίκα του είναι Πολωνή ). με εκείνα και με άλλα μου είπε πως θέλει να κάνουμε παιδί το οποίο κι έγινε πολύ γρήγορα. την πρώτη φορά. τον αγαπούσα τοσο πολύ που ήμουν σίγουρη πως θα γεννηθεί μωράκι απο τον ερωτά αυτόν. την ήμερα που πήγαμε στον γυναικολόγο για πρώτη φορά μίλαγε στο κινητό του. μέχρι και ο γιατρός του έκανε παρατήρηση. τη χαρά μόνη μου την περνούσα. η συνέχεια της ιστορίας είναι πως μου είπε "δεν θα χωρίσω, κανε έκτρωση το παιδί, εγω δεν πρόκειται να σου σταθώ αν το κρατησεις, αν το κρατήσεις ΒΆΛΤΟ ΣΤΟΝ *** σου και μην σε ξαναδώ. "

Μετά απο μερικές ημέρες εξαφανίστηκε. με πήρε τηλ μήνες μετα απο τηλεφωνο που δεν ηξερα. μου ειπε πως ειναι σε κέντρο αποτοξίνωσης. ναρκωτικά.

" Το μονο που σκεφτομαι εισαι εσυ. Πρωί, μεσημέρι, βράδυ. Συγνώμη αν σε ενοχλώ. Τώρα κατάλαβα με την βοήθεια των ανθρώπων εδώ τι σου εχω κάνει. " ελεγε

Μου ζήτησε να του γράψω γράμμα και να του το στείλω στην κλινική. το έγραψα και το εστειλα. Δυο μέρες ομως δεν κοιμήθηκα. Ρωτούσα τον εαυτό μου γιατι να του μιλαω, γιατι να με νοιαζει. Γέμισα το σπιτι μου χαρτάκια με την έκφραση που χρησιμοποιεί στο κέντρο " μια μέρα τη φορά, Σ'αγαπω. " στο γραμμα του ειχα βάλει το κλειδί από το σπιτι μου και σκεφτόμουν πως θα έρθει και η στήριξη μου θα είναι απαραίτητη". εν τελη ομως μίλησα με τον αδεφο του. μου ειπαν πως τον είδαν ατη πολη μου και ειπα να σιγουρευτώ. Ο αδερφός του μου είπε " είναι με την οικογένεια του, με το παιδι του. Σταμάτα να ενοχλείς ". Τοτε ....ένιωσα σαν το κορόιδο. Έχασα το μωρό μου και ο αδερφός του μου μιλάει έτσι? Πέρασα τόσα πολλά και εκείνος με αντικρίζει έτσι. Το επόμενο πρωί πήρα τηλέφωνο την σύμβολό του και της ζήτησα να πετάξει το γράμμα όταν φτάσει.

Πλέον έχω προχωρήσει, είμαι με ενα παιδί που με έχει πανω απ' ολα. Θέλει να κάνουμε παιδιά, οικογένεια. Με αγαπάει και τον αγαπώ. Θα παντρευτούμε. Αλλά .... δεν μπορώ να ξεχάσω. Βασανίζομαι. Βλέπω ακόμα εφιάλτες απο το νοσοκομείο. Θέλω να τον πονέσω όπως με πόνεσε. Σκέφτηκα να τα πω όλα στην γυναικά του. να τον παρατήσει και να μεινει μόνος του. Να πονέσει! Δεν ξερω πως να νικήσω αυτο το συναίσθημα για εκδίκηση.... τι να κανω...

Διαφημίσεις

Δεν υπαρχει πιο δυσκολο απο τη συγχωρεση..δεν ειναι ολα τα λαθη ιδια, δεν ειναι ολες οι πληγες ιδιες, δεν εχουν ολοι τις ιδιες αντοχες και την ιδια δυναμη. Ομως με το να ασχολεισαι με το κακο παρελθον, το βαζεις καθημερινα στη ζωη σου και σου τη μαυριζει. Μην του δινεις αυτο το δικαιωμα να υποφερεις αλλο εξαιτιας αλλων!

Ξερω αυτα σου φανταζουν απιστευτα γιατι εχεις θυμο μεσα σου. Επισης ισως σου βγηκε και μετεκτρωτικο σοκ ( το οποιο μπορει να βγει ακομα και χρονια μετα). Συμβουλευσου εναν ειδικο, βγαλε απο μεσα σου το κακο, ασε πισω τα "τερατα" του παρελθοντος και εστιασε στο μελλον που εσυ θα δημιουργησεις. Μην ανησυχεις, ολα εχουν την τιμωρια τους η την ανταμοιβη τους.

καλο κουραγιο

Η καλύτερη εκδίκηση ειναι να προχωρησεις μπροστά και να κανείς την οικογένεια σου με τον άνθρωπο σου. Ρεμάλι φαίνεται ο τύπος, ξέχασε τον

Πάλι καλα που ξεμπερδεψες να λες... Κάποιος μπορεί και να σε προστατεύει!

σας ευχαριστώ. είναι απίστευτο πως κάποιοι άγνωστοι σε υποστηρίζουν και σου λένε να συνεχίσεις μπροστά, σου λένε έναν καλό λόγο. θελω να παω σε ψυχολογο αλλα ειναι δυσκολα τα οικονομικα μου. δεν βγαινει. θα ηταν ενα καλο βημα. φοβαμαι πως αν κανουμε τωρα παιδι με τον φιλο μου μου βγει ακομα πιο πολυ η στεναχωρια απο το μωρο που εχασα και δεν το μεγαλωσω σωστα.

Αλίνα, δυστυχώς ή ευτυχώς, έχασες ένα μωράκι. Αυτό δεν χρειάζεται να γίνει το θέμα της κουβέντας, γιατί μετά θα γίνει χαμός από γνώμες. Έγινε. Τελείωσε. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για να το αλλάξεις. Τώρα είσαι μ' έναν άνθρωπο που απ' ότι κατάλαβα σε νοιάζεται. Και ελπίζω να τον νοιάζεσαι και να τον αγαπάς. Η προηγούμενη κατάσταση μου φάνηκε λίγο αρρωστημένη και πίστεψέ με όταν κάνεις με το καλό ένα μωράκι, θα δεις πως στη ζωή δεν χρειάζεται να ζήσουμε κανένα "δράμα" και τίποτα δύσκολο, και τίποτα απωθημένο. Έτσι πιστεύω εγώ. Και στο λέω γιατί εν μέρει την έχω πάθει. Θα γίνεις καλή μητέρα, επειδή ο σύζυγός σου θα σας νοιάζεται, και επειδή το χρωστάς στο παιδάκι που με το καλό θέλεις να έρθει και επειδή θα θέλεις να δώσεις όση περισσότερη αγάπη μπορείς. Το να σκέφτεσαι το παρελθόν και να σε θλίβει, δεν είναι σωστό. Σωστό είναι, και νομίζω όχι "σωστό" αλλά "πρέπον" το παρελθόν να το ακολουθείς ως προς το τί σου έδωσε. Και αφού νομίζω θέλεις να κάνεις κι εσύ ένα παιδάκι, δώσε διπλή αγάπη σε αυτό που πρώτα ο Θεός θα έρθει. Γιατί θα την αξίζει. Και γιατί αξίζεις κι εσύ ένα υγιές και ήρεμο περιβάλλον.

Διαφημίσεις

Νομίζεις οτι θα αισθανθείς καλά με την εκδίκηση...αλλά πίστεψέ με δεν θα αισθανθείς τίποτα..μόνο κενό και θα πληγωθείς ξανά...

Άλλωστε..προχώρησες!!!Έφτιαξες τη ζωή σου και τον έβγαλες απο τη δικιά σου!!!υπάρχει καλύτερη και μεγαλύτερη εκδίκηση απο αυτό;;;

Με το καλό να κάνεις και παιδάκι να ολοκληρωθείς!!και να τα αφήσεις πίσω σου όλα αυτά!!

io6Qp3.png

g3BCp2.png

Ο φίλος μου γνωρίζει το παρελθόν μου και μου έχει σταθεί πολύ. μου προσφέρει ότι καλύτερο μπορεί και με εκτιμάει απίστευτα πολύ. και σοκολάτα να θέλω 4 η ώρα τα ξημερώματα από τον Πειραιά θα πάει να μου πάρει.. : ) θα γίνει υπέροχος πατέρας.

Όσο έχω προχωρήσει στη ζωή μου είναι εξαιτίας του φίλου μου και ότι δεν έχω επαφές με τον προηγούμενο. Σίγουρα και η θέλησή μου να τον ξεχάσω και να μην τον ξανασκεφτω ποτέ μου είναι μεγάλη. Σαφώς επίσης όμως ήταν και ο μεγαλύτερος μου έρωτας. και φοβάμαι πως αν τον ξαναδώ θα χαλαστω ξανα. οτι μπόρεσα και εκανα στη ακρη θα επανέλθει. Οσες απο εσας το εχετε περασει αυτο, σιγουρα με καταλαβαινετε. Αυτος ο πόνος... δεν θα φύγει ποτέ...

Θα φύγει γιατι κάποια στιγμή θα τον σιχαθεις για το γεγονός οτι σου φέρθηκε σκαρτα!

Σίγουρα πολλέςαπο μας έχουνε περάσει έρωτες μεγάλους που 'δεν μπορούσαμε να ξεχασουμε'. Η διάφορα ειναι ομως οτι σε μερικές απο μας ο έρωτας μετατρέπεται σε σιχαμα και η αγάπη που έχουμε ως προς τον εαυτό μας δεν μας επιτρέπει να συνεχίζουμε να αγαπάμε ρεμάλια σαν τον τύπο σου. Το μόνο που χρειάζεσαι ειναι να αγάπηςεις και να σεβαστείς τον εαυτό σου και θα δεις μια μερα θα γελασεις που ήσουν ερωτευμένη μαζί του!

θελω να παω σε ψυχολογο αλλα ειναι δυσκολα τα οικονομικα μου. " .

Υπαρχουν ψυχολογοι και κοιν. λειτουργοι που παρεχουν τις υπηρεσιες τους δωρεαν (στα νοσοκομεια' date=' στους κατα τοπους συλλογους γυναικων, σε δρασεις αλλυλεγγυης, ειδικα αν μενεις Αττικη εχετε πολλες επιλογες). Ψαξε το λιγο, κατι θα βρεις

φοβαμαι πως αν κανουμε τωρα παιδι με τον φιλο μου μου βγει ακομα πιο πολυ η στεναχωρια απο το μωρο που εχασα και δεν το μεγαλωσω σωστα.[/quote']

Και μονο που το σκεφτεσαι απο τωρα, δειχνει οτι σιγουρα θα περασεις καποια σταδια δυσκολα αν γινεις μανα. Μπορει να σου βγουν τυψεις, θυμος για το παιδι σου, επιθετικοτητα προς αυτο, καταθλιψη. Και επειδη εχω δουλεψει με τετοιες μανες, σε παρακαλω πριν γινεις μανα, κανε ειρηνη με το παρελθον σου. (απευθυνσου σε καποιον ειδικο να σε βοηθησει) .Αν δε μπορεις να συγχωρεσεις (δε σε κατηγορει κανεις, δεν ειμαστε ο Χριστος που συγχωρουσε ευκολα), τουλαχιστον κανε ειρηνη. Ξεφορτωσου οποια βαρη κουβαλας, μην τιμωρεις πια τον εαυτο σου, αγαπησε τον και την αγαπη που σου δινει ο συντροφος σου δωσε τη διπλη στο μελλοντικο παιδι σου. Τοτε θα εισαι δυνατη και θα μπορεσεις απερισπαστη να χαρεις το μελλον. Κανε το αλμα και ξεφυγε απο το παρελθον. Δυσκολο, για αυτο ψαξε για συμπαραστατες σε αυτη σου την προσπαθεια.

Καλο κουραγιο

Διαφημίσεις

Πλέον έχω προχωρήσει, είμαι με ενα παιδί που με έχει πανω απ' ολα. Θέλει να κάνουμε παιδιά, οικογένεια. Με αγαπάει και τον αγαπώ. Θα παντρευτούμε. Αλλά .... δεν μπορώ να ξεχάσω. Βασανίζομαι. Βλέπω ακόμα εφιάλτες απο το νοσοκομείο. Θέλω να τον πονέσω όπως με πόνεσε. Σκέφτηκα να τα πω όλα στην γυναικά του. να τον παρατήσει και να μεινει μόνος του. Να πονέσει! Δεν ξερω πως να νικήσω αυτο το συναίσθημα για εκδίκηση.... τι να κανω...

Κρατάω την τελευταία παράγραφό σου γιατί αυτή έχει νόημα.

Όλα τα παραπάνω που αναφέρεις , βγες λίγο από το σώμα σου και γίνε μια άλλη . Αν διάβαζες την ιστορία όπως διαδραματίστηκε όχι σαν αυτή που την έζησε αλλά σαν ιστορία αυτή καθαυτή , θεωρώ ότι ξέρεις τι είναι σωστό και τι όχι.

Όταν βρίσκουμε λιμάνι, έναν άντρα που μας νοιάζεται , που μας έχει στην ψυχή του και τα σχέδιά ζωής του περιλαμβάνουν και εμάς, τότε αντιμετωπίζουμε το κακό παρελθόν σαν κάτι που μας συνέβη για να μαθαίνουμε να εκτιμάμε το καλο παρόν μας. Μέχρι εκεί. Σχέδια εκδίκησης , πόνος , πίκρα κλπ κλπ , για μένα λυπάμαι αλλά νομίζω ότι είναι πρόφαση για να ασχοληθείς πάλι με την αρρωστημένη περίπτωση του πρώην σου.

Αν δεν θέλεις το καλό παρόν σου να γίνει καλό παρελθόν σου ρίξε βάρος στον άνθρωπο που σε αγαπάει . Ό άλλος τον διάλεξε τον δρόμο του

Nozmp3.pngyF2Vp3.png]

Συμφωνω ΑΠΟΛΥΤΑ με τις αποψεις ολων των κοριτσιων!

Ματια μου,ο μονος τιμωρος ειναι Ο Θεος!Και αυτος τιμωρει,αλλα συγχωρει!

Η ιδια η ζωη σου ανοιγει μια νεα πορτα ελπιδας και αισιοδοξιας και σου κουναει επιτακτικα το χερι να κλεισεις και να σφραγισεις την προηγουμενη.Μην της γυρνας την πλατη λοιπον,μια φορα εχουμε την ευκαιρια ν'άλλαξουμε ριζικα!

Μπραβο που δεν εκρυψες το παρελθον απο τον συντροφο σου και μπραβο σε αυτον που ειναι διπλα σου!Δεν μενει λοιπον κατι αλλο,παρα να ευχαριστηθεις με ολο σου το ''ειναι'' τη ζωη μαζι του.

Τα λαθη του παρελθοντος μας ακολουθουν ως μαθημα και τιποτε αλλο!Αυτο πρεπει να γινει θεωρια και πραξη στη ζωη σου/μας!

Αν θελεις να δεις καποιον ειδικο,μπορεις να ρωτησεις στο Δημο της περιοχης σου!Υπαρχουν πολλοι οι οποιοι,ειτε αφιλοκερδως,ειτε με ενα πολυ μικρο ποσο,μπορουν να σε δεχτουν!

Ευχομαι την επομενη φορα που θα μας γραψεις,οι καταστασεις να ειναι πιο ευχαριστες!Να μας μιλας για το ομορφο μελλον σας!

Ολα να πανε καλα για σας κοριτσι μου!

Να ρθει και το παιδακι που τοσο ποθειτε!

0QVLp2.pngkdBmp3.png

ASANA σε ευχαριστω πολυ. δεν γνωριζα πως υπαρχουν τετοιες υπηρεσιες και συλλογους. το ψαχνω αυτη τη στιγμη κιολας μιπως βρω κατι. βεβαια ειχα πει στον εαυτο μου πως και μονη μου μπορω να το περασω αυτο αλλα τελικα μου ειναι πολυ δυσκολο και πιστευω αν δεν ζητησω βοηθεια απλα το προβλημα μου οχι μονο δεν θα λυθει αλλα και θα γινει χειροτερο.

" ΘΑ ΣΟΥ ΣΤΑΘΩ " μου απαντησε ο φιλος μου οταν του ειπα τι εχω περασει. Είναι ενα ατομο το οποιο με δεχεται ετσι οπως ειμαι και με αγαπαει για αυτο που ειμαι. Με θεωρει δυνατη και με θαυμαζει. Ειναι οτι καλυτερο ειχα στη ζωη μου και μου εχει σταθει σε ολα. θα ειναι ο καλυτερος πιστευω μπαμπας στον κοσμο ολο. Είμαι μόλις 24 ετων και εκεινος 28. Πιστευουμε και ευχομαστε μεχρι να κλεισει τα 30 να εχουμε καλυτερα τα οικονομικα μας για να μα μπορεσουμε να φερουμε στον κοσμο το πλασματακι μας .. Σας ευχαριστω πολυ ολες, με κανετε πολυ καλυτερα. εχω στειλει ηδη μερικα e-mail σε συλλογους οπως μου ειπατε. περιμενω απαντηση τους.

ASANA σε ευχαριστω πολυ. δεν γνωριζα πως υπαρχουν τετοιες υπηρεσιες και συλλογους. το ψαχνω αυτη τη στιγμη κιολας μιπως βρω κατι. βεβαια ειχα πει στον εαυτο μου πως και μονη μου μπορω να το περασω αυτο αλλα τελικα μου ειναι πολυ δυσκολο και πιστευω αν δεν ζητησω βοηθεια απλα το προβλημα μου οχι μονο δεν θα λυθει αλλα και θα γινει χειροτερο.

Μα ,στην τελικη,μονη σου θα το λυσεις ! Απλα ο ειδικος θα σε βοηθησει, θα σου δειξει τον τροπο για να τελειωνεις μια ωρα αρχιτερα με αυτο, θα σου βρει την κρυμμενη δυναμη που υπαρχει μεσα σου! Και καλυτερα τωρα που δεν εισαι ακομα μανα!

Να δεις που σε καποια στιγμη θα νιωθεις οχι μισος για αυτον τον "ανθρωπο" που σε αναγκασε να πονεσεις αλλα οικτο γιατι ειναι πολυ προβληματικο ον!

Και θα ξερεις οτι δεν θα τον αφησεις να σε βλαψει πια. Και μη σκεφτεσαι καν να πλησιασεις τη γυναικα του και να της πεις....θα τα κανεις χειροτερα για εσενα.Την κακομοιρη γυναικα του (αν ειναι σοικη κι αυτη βεβαια) συμπονω για το "κελεπουρι" που παντρευτηκε και δε θελω να φανταστω τι θα εχει περασει το παιδι του και τι εμπειριες θα εχει με εναν τετοιο "πατερα".

Βρες τη γαληνη που σου αξιζει και περιμενουμε νεα σου!

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...