Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αυχενική- διάρκεια- συμπεράσματα

Recommended Posts

Κορίτσια θα ήθελα να ακούσω τις εμπειρίες σας από την αυχενική. Μένω στο Βέλγιο, πήγα για αυχενική χθες στη γυναικολόγο μου (την οποία έχω επιλέξει ανάμεσα σε πάρα πολλους που έχω δει εδώ στο παρελθον λόγω ουκ ολιγων γυναικολογικών προβλημάτων).

Αυτο που μου έκανε εντυπωση είναι οτι με ξεπέταξε στο 10λεπτο. Μετρήσε αυχένα, είδε ρινικό, μετα μου έδειξε τα όργανα και τα μέλη, πλακούντα, καρδιά, φύλο και αυτό ήταν. Ηθελα να μάθω αν έτσι γίνεται μια τυπική αυχενική στην ελλάδα απο πιστοποιημένους γιατρους και αν διαρκει τόσο λιγο.

Πριν λίγους μήνες ήμουν Ελλάδα και πηγα με την αδερφη μου, η οποια είναι και αυτη εγκυος για να κάνει τη β-επιπέδου. μπορει και να ήμασταν μεσα καμια ώρα και στο τέλος πήρε και ένα πακο χαρτια με ποσοστα, μέσους όρους, καμπυλες ανάπτυξης, μετρησεις απο όλα τα όργανα και μέλη.

Ετσι γίνεται και στην αυχενικη?

Εγω πήρα μόνο τις φωτογραφιες του υπερήχου.

Σημειωτέον, εχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη γιατρό μου και σαν επιστήμονα και σαν ανθρωπο γιατί μου αποβάλλει το άγχος.

Διαφημίσεις

Κορίτσια θα ήθελα να ακούσω τις εμπειρίες σας από την αυχενική. Μένω στο Βέλγιο, πήγα για αυχενική χθες στη γυναικολόγο μου (την οποία έχω επιλέξει ανάμεσα σε πάρα πολλους που έχω δει εδώ στο παρελθον λόγω ουκ ολιγων γυναικολογικών προβλημάτων).

Αυτο που μου έκανε εντυπωση είναι οτι με ξεπέταξε στο 10λεπτο. Μετρήσε αυχένα, είδε ρινικό, μετα μου έδειξε τα όργανα και τα μέλη, πλακούντα, καρδιά, φύλο και αυτό ήταν. Ηθελα να μάθω αν έτσι γίνεται μια τυπική αυχενική στην ελλάδα απο πιστοποιημένους γιατρους και αν διαρκει τόσο λιγο.

Πριν λίγους μήνες ήμουν Ελλάδα και πηγα με την αδερφη μου, η οποια είναι και αυτη εγκυος για να κάνει τη β-επιπέδου. μπορει και να ήμασταν μεσα καμια ώρα και στο τέλος πήρε και ένα πακο χαρτια με ποσοστα, μέσους όρους, καμπυλες ανάπτυξης, μετρησεις απο όλα τα όργανα και μέλη.

Ετσι γίνεται και στην αυχενικη?

Εγω πήρα μόνο τις φωτογραφιες του υπερήχου.

Σημειωτέον, εχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη γιατρό μου και σαν επιστήμονα και σαν ανθρωπο γιατί μου αποβάλλει το άγχος.

Καλησπέρα!εκανα αυχενικη 27/11.με κράτησε μέσα περίπου 1 ωρα.εκανε πολλές μετρήσεις και στο τέλος μου έδωσε φωτογραφίες και αποτελεσματα των μετρήσεων.λιγο δεν ειναι 10 λεπτά;

R4nKp3.png

γεια σου!κ με το καλό το μωράκι σου! περιμένω διδυμάκια κ πριν 2 εβδομάδες κάναμε κι εμείς την αυχενική! λοιπόν εγώ έκανα την εξέταση στο γένεσις θεσ/νικης με την κ.Κολίτση. Η εξέταση κράτησε 1 ώρα, η γιατρός ήταν αναλυτικότατη,μας εξηγούσε τα πάντα χωρίς να χρειάζεται να ρωτάμε συνέχεια. Έκανε όλες τις μετρήσεις που έπρεπε,είδε τα όργανα κ όπου χρειάστηκε μέτρησε κ είδε κ 2 κ 3 φορές για να είναι απόλυτα σίγουρη! πριν κάνω τον υπέρηχο είχα δώσει το αίμα για την εξέταση papp-a κ όσο μου έκαναν υπέρηχο, τα εργαστήρια δούλευαν τ'αποτελέσματα του αίματος...οπότε στο τέλος πήρα συγκεντρωτικά 1 πάκο αποτελέσματα με πιθανότητες,καμπύλες κτλ κ φυσικά αρκετές φωτό απ'τον υπέρηχο!

z4WZp2.png

Διαφημίσεις

Λοιπον.. ο Χρονος της Αυχενικης.. εξαρτατε απο το μωρο παντα.. !!!

Εμενα η αυχενικη μου κρατησε ουτε 15 λεπτα.. και ολες οι μετρησεις εγιναν 4 με 5 φορες.. και εγιναν ολες μα ολες οι μετρησεις.. δεν αφησε τιποτα η γιατρος που μας την εκανε.. το μωρο μας ηταν πολυ συνεργασιμο.. και πολυ κινητικο, που βοηθησε την γιατρο.. μια φιλη μου που την καναμε την ιδια μερα.. στην ιδια γιατρο.. της την εκανε μια ωρα.. και αυτο γιατι το μωρο της δεν την βοηθουσε να την κανει ποιο γρηγορα.. ηταν γυρισμενο και δεν την αφηνε με τιποτα.. !!!

να σημειωσω οτι η γιατρος μας ειναι πιστοποιημενη, και οι δυο πηραμε δυο παγκους απο μετρησεις, και με φωτογραφιες και dvd...

Μην συγκρινετε την ωρα.. ειδικα στους πιστοποιημενους γιατρους, γιατι ξερουν την δουλεια τους παρα πολυ καλα.. και για αυτο πηραν την πιστοποιηση.. Τα παντα εξαρτουνται απο την θεση που εχουν τα μωρακια μας.. !!!

την β επιπεδου την καναμε μεσα σε μιση ωρα.. και παλι ολα ηταν το ιδιο λεπτομερος.. η μικρη μαςμ ειναι αρκετα κινητικη και πολυ συνεργασιμη....!!!!

2311399a5vqu82s2t.gif

PjlKp3.png

Συμφωνώ και γω με την georgia-kak. Και η δική μου αυχενική κράτησε βαριά 20'. Αλλά το μωρό ήταν σε τέλεια θέση και η γιατρός τα μέτρησε όλα με την μία. Δεν έχω ανασφάλεια γιατί την είδα να παίρνει τις μετρήσεις στην οθόνη και μου έδειχνε και τα όργανα που τσεκάριζε. Το πάχος της αυχενικής δε, το μέτρησε 2-3 φορές τουλάχιστον.

Η β-επιπέδου με την οποία κάνεις την σύγκριση, υποθέτω πως έχει πιο πολύ "δουλειά" γιατί είναι πιο μεγάλο το μωρό και ίσως φαίνονται περισσότερα πράματα.

Επίσης, από την αυχενική μου πήρα 3-4 σελίδες με τις φωτό του υπέρηχου, 3 σελίδες με τις μετρήσεις και άλλες 2-3 με τα αποτελέσματα του αίματος. Δεν θα τα έλεγα "πάκο" :)

Μπορείτε να διαβάσετε τι λέει ο Κύπρος Νικολαΐδης, ο γιατρός που ανακάλυψε την Αυχενική Διαφάνεια.

" ...δεν ξέρω πόσες γυναίκες εδώ(στην Ελλάδα) κάνουν πραγματικά αξιόπιστη Αυχενική Διαφάνεια γιατί δεν υπάρχει έλεγχος. Οι Ελληνίδες έρχονται στο Λονδίνο και φέρνουν τις εξετάσεις τους. Χιλιάδες αναλύσεις τυπωμένες σε πολύ ωραία γυαλιστερά χαρτιά, το 99,9% των οποίων είναι εντελώς άχρηστο"...

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_24/03/2013_515209

"-Εμείς έχουμε στον δικτυακό τόπο μας (www. fetalmedicine. com) τη λίστα με τα ονόματα των γιατρών που έχουμε εκπαιδεύσει. Αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει έναν αρχικό μπούσουλα για κάποια γυναίκα που ψάχνει για έναν καλά καταρτισμένο γιατρό».

- Τι θα γίνει όμως αν ο καλά καταρτισμένος γιατρός δεν έχει χρόνο να εφαρμόσει αυτά που έμαθε;Τι πρέπει να κάνει μια γυναίκα όταν η εξέταση των υπερήχων που θα έπρεπε να διαρκεί 45 λεπτά, δεν διαρκεί παρά μόνο 10;

-Η απάντηση είναι προφανής: δεν μπορεί κανείς να έχει εμπιστοσύνη σε αυτόν τον γιατρό."

http://www.tovima.gr/science/article/?aid=150640

Διάβασα πολλά και στο άλλο θέμα που ήδη υπάρχει και καταλήγω στο οτι δεν ειναι απαραιτητο να διαρκει τουλάχιστον 45 λεπτα. Το μωρο ήταν πολύ κινητικο και η ιδια η γιατρος μου είπε οτι φαινόταν πεντακαθαρα. Αποφάσισα να μην αγχωθω :) και δεν θα την αμφισβητήσω. Εξάλλου ήταν προθυμη να απαντήσει οποιαδήποτε ερωτησή μου, δίνοντας μου το χρόνο.

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...