Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Χωρισμός με νεογέννητο

Recommended Posts

Έχει αντιμετωπίσει κάποιος μια παρόμοια κατάσταση για να με συμβουλέψει στα πρακτικά θέματα? Και οι 2 γονείς θέλουμε να είμαστε κοντά στο μωρό αλλά δεν τα βρίσκουμε μεταξύ μας και όπως είναι επόμενο το μωρό δεν μπορεί να είναι μακρυά από τη μάνα αυτούς τους πρώτους μήνες. Τί γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις? Θα με ενδιέφερε πάρα πολύ να ακουσω κάποιον με ανάλογη εμπειρία πώς το διαχειρίστηκε. Το μωρό είναι νεογέννητο.

Διαφημίσεις

ειδα απο νωρις το ποστ σου αλλα δεν ξερω τι ακριβως να σου πω.Δεν αντιμετοπησα κατι τετοιο αλλα θα σου απαντησω χωρις εμπειρια γι'αυτο το θεμα.

Πρωτων θα σε ρωτησω αν αυτο το οτι δεν τα βρησκετε,εγιε τωρα με το μωρο ή προυπηρχε?

Το μωρο ποσο ειναι?

Και ναι αν ειναι νεογεννητο χρειαζετε την μαμα του.

Δεν μας λες αν ειναι οριστικο...δηλ.χωριζετε? παει σε αλλο σπιτι? τι εννοεις?

jyjdp3.png

sWN4p3.png

ειδα απο νωρις το ποστ σου αλλα δεν ξερω τι ακριβως να σου πω.Δεν αντιμετοπησα κατι τετοιο αλλα θα σου απαντησω χωρις εμπειρια γι'αυτο το θεμα.

Πρωτων θα σε ρωτησω αν αυτο το οτι δεν τα βρησκετε,εγιε τωρα με το μωρο ή προυπηρχε?

Το μωρο ποσο ειναι?

Και ναι αν ειναι νεογεννητο χρειαζετε την μαμα του.

Δεν μας λες αν ειναι οριστικο...δηλ.χωριζετε? παει σε αλλο σπιτι? τι εννοεις?

Ναι οριστικό είναι. Σε άλλο σπίτι. Το μωρό είναι ημερών και τα προβληματα ξεκινησαν με το που εμεινα εγκυος.

Διαφημίσεις

Εχω προσφατα χωρισει αλλα ο γιος μου ειναι 2,5.Απο οσο γνωριζω,μεχρι να γινει 2 ετων δε μπορει ο πατερας να ζητησει διανυκτερευση ειδικα αν θηλαζεις.Μπορει ομως να παιρνει καποιες ωρες τη βδομαδα.Απο εκει και περα,αν υπαρχει συνεννοηση μεταξυ σας και το θες μπορει να βλεπει το μωρο περισσοτερο απο το νομιμο.Εγκειται σε σενα τι θελεις, αφου και εσυ θα εχεις την επιμελεια.Τωρα οσον αφορα τη διατροφη ή τα βρισκετε μεταξυ σας ή ακολουθειτε τη νομικη οδο.

Καλο κουραγιο....γιατι εχεις πολυ δρομο μπροστα σου και να σου ζησει το μωρακι σου.

Έχω φίλη που χώρισε με 3 μηνών μωρό...Προφανώς και το μωρό θα μείνει με τη μητέρα του...Να έρθετε σε συνεννόηση με τον πατέρα για να σας επισκέπτεται...Νομίζω καλό θα ήταν να συμβουλευτείς ένα δικηγόρο για το τί προβλέπεται σε αυτήν την περίπτωση.

Δεν σου ειπα να σου ζησει πρωτα απ'ολα το μωρακι σου και να το χαιρεσαι.

Ειναι κριμα αυτη η κατασταση την συγκεκριμενη χρονικη περιοδο που ενω πρεπει να χαρει το παιδακι σου μπαινει σε αυτη την διαδικασια.Δεν ειναι για κανεναν καλο και κυριος του παιδιου.

Δεν το συζητω οτι το μωρο (αν θυλαζει κιολας) πρεπει να ειναι αποκλειστικοτητα σου.Αν θελει να το βλεπει να ερχετε σε εσενα.Διαφορετικα συζητα και βρισκετε μια λυση ανακοχης μεχρι να μεγαλωσει λιγο το μωρο αφου το θελετε κ οι δυο το ιδιο.

Υπομονη γιατι οπως ειπε και η παραπανω φιλη εχει πολυ δρομο μπροστα σου...

jyjdp3.png

sWN4p3.png

Δεν με ενδιαφέρει το νομικό κομμάτι της υπόθεσης ούτε η διατροφή. Το κάνω στην άκρη αυτό. Θέλω να πω, κανείς δικηγόρος δεν μπορεί να μου λύσει τα πρακτικά μου ζητήματα τα οποία με καίνε. Απλώς δυσκολεύομαι πάρα πολύ στο πώς τα φέρνει βόλτα κάποιος στην ίδια κατάσταση, για αυτό θα ήθελα πολύ να άκουγα την εμπειρία κάποιου σε παρόμοια κατάσταση...

δεν νομιζω οτι δεν σας δενει τιποτα!!!!! καθιστε και συζητηστε τουλαχιστον για το καλο αυτου του παιδιου!!!!!! δε μπορει κατι θετικο θα βγει!!!!!!!!

Διαφημίσεις

πιστευω θα πρεπει να βαλετε λιγο νερο στο κρασι σας μεχρι λιγο να ξεπεταχτει το μικρο..ολος ο χρονος ειναι μπροστα σας για τις αποφασεις σας!

Βασικα το σημαντικο ειναι να υπαρχει ηρεμια, τοσο στο σπιτι οσο και στην ψυχη σας, οποτε αν δεν αντεχετε μαζι δεν υπαρχει λογος καταπιεσης, ουτε ειναι καλο να υπαρχει ενταση, το νιωθει και το μωρο.

Ωστοσο προσπαθηστε να κρατησετε καλη σχεση και επικοινωνια, εχετε ενα παιδι που σας ενωνει και σας χρειαζεται και τους δυο. Θα ερθει μια μερα που θα μπορει να το παιρνει και ο πατερας για καποιες ωρες εκτος σπιτιου, ή και για διανυκτερευση. Αργει αυτη η ωρα, αλλα οταν ερθει θα ειναι καλυτερα για ολους ο μπαμπας να μην ειναι ενας ξενος, αλλα να εχει οικειοτητα με το παιδι, να τον γνωριζει και να τον θελει αλλα και ο μπαμπας να νιωθει ανετα με το μωρο, να ξερει να το φροντισει και να μην το πασαρει σε γιαγιαδες γιατι δεν ξερει τι εστι παιδι. Για ολα αυτα λοιπον, η γνωμη μου ειναι , αν γινεται, να εχετε συχνη επαφη, να βλεπει το μωρο και να κρατησετε μια καλη σχεση ως γονεις.

Δεν ειναι ευκολο αλλα με καλη θεληση γινεται.