Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΓΚΡΟΥΚ!-ΡΕΨΙΜΟ!!!

Recommended Posts

Διαφημίσεις

αχ πονεμενη ιστορια αυτο το ρεψιμο .....το ιδιο θεμα ειχαμε και εμεις ..την επαιρνε ο υπνος....αλλα δεν την εβαζα ξαπλα πριν απο το 20λεπτο....την ειχα η εγω η ο αντρας μου πανω μας και της χαϊδευαμε την πλατουλα και την πιεζαμε ελαφρα και στο τελος ρευοτανε...αν παιρναγε το 20λεπτο τοτε την εβαζα στο πλαϊ παντα να κοιμηθει..ευτυχως απο μονη της οταν ηθελε να ρευτει ξυπναγε....οποτε αν την ακουγα να μουρμουραει την σηκωνα και ρευοτανε..

δε ξερω αν αυτο θα πιασει σε σας..παντως η μαια μου ειχε πει πριν το 20λεπτο να μην την βαζω ξαπλα αν δεν εχει ρευτει....

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

αφου περιμενεις καποια ωρα(εγω περιμενα 15-20 λεπτα) και μετα το βαζεις στο πλα'ι' νομιζω εισαι ενταξει.Και τα δικα μου δε ρευοταν παντα,τα ειχα στον ωμο,χα'ι'δευα την πλατη και μετα αν κοιματαν τα εβαζα στο πλα'ι'

• 4 months later...

Διαφημίσεις

κορινάκι εγώ δεν τον κράτησα ποτέ πάνω από 10 λεπτά όρθιο. Φαντάζομαι όμως πως από τότε που κρατάει καλά το κεφαλάκι του δεν υπάρχει τόσο μεγάλος φόβος...

Σ ευχαριστω για την βοηθεια αλλα δεν βρηκα απαντηση στην ερωτηση μου..Ρωταω για την ηλικια του μωρου που σταματαμε να το κραταμε για να χωνεψει.. :)

Μακάρι να μπορούσα να σε βοηθήσω παραπάνω. Ας πει και καμμιά άλλη κοπέλα, γιατί εγώ δεν τον κράτησα ποτέ όρθιο για να χωνέψει. Βεβαιωνόμουν ότι ρεύτηκε και μετά τον ακουμπούσα στο ριλάξ. Εσένα σου είπε ο γιατρός να κρατάς το μωράκι μέχρι να χωνέψει? Περίεργο μου φαίνεται. Εξάλλου δε νομίζω ότι χωνεύει μέσα σε 20 λεπτά...

Διαφημίσεις

• 1 year later...

Βρηκα αυτο το θεμα ... παλιο μεν αλλα θελω να ρωτησω βρε κοριτσια!!

Η Βαλια μου ειναι 14 μηνων και απο μωρο που ηταν εχω παθει μεγαλο κολλημα με το ρεψιμο... Τον τελευταιο καιρο την παιρνει ο υπνος το βραδυ καθως πινει το γαλα της και φυσικα νευριαζει οταν την κραταω να ρευτει γιατι θελει να ξαπλωσει! Την κραταω κανα 10λεπτο και μετα τη βαζω στο κρεβατι της!

Μηπως ειμαι υπερβολικη και πρεπει να χαλαρωσω??? Μηπως εχει μεγαλωσει πια για να την κραταω να ρευτει?

Ποτε δεν ειχαμε θεμα παλλινδρομησης παντως!

οχι σε αυτη την ηλικια εγω παντως δεν την εβαζα να ρευτει...μεχρι να παει στο κρεββατι της συνηθως το ειχε κανει...αλλα και παλι να μη το ειχε κανει δε την κραταγα...:cool:

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Βρηκα αυτο το θεμα ... παλιο μεν αλλα θελω να ρωτησω βρε κοριτσια!!

Η Βαλια μου ειναι 14 μηνων και απο μωρο που ηταν εχω παθει μεγαλο κολλημα με το ρεψιμο... Τον τελευταιο καιρο την παιρνει ο υπνος το βραδυ καθως πινει το γαλα της και φυσικα νευριαζει οταν την κραταω να ρευτει γιατι θελει να ξαπλωσει! Την κραταω κανα 10λεπτο και μετα τη βαζω στο κρεβατι της!

Μηπως ειμαι υπερβολικη και πρεπει να χαλαρωσω??? Μηπως εχει μεγαλωσει πια για να την κραταω να ρευτει?

Ποτε δεν ειχαμε θεμα παλλινδρομησης παντως!

εγω σε αυτη την ηλικια δε τον περιμενα να ρευτει,αλλα παλι για να εισαι εσυ πιο ησυχη μπορεις να η βαλεις να ξεπλωσει στο πλαι και να τη χτυπας ρυθμικα στη πλατουλα.

εγω μεχρι τωρα δεν αντιμετωπισα ποτε θεμα με το ρεψιμο,κλασσικος αντρας ο μικρος...:P

ο παιδιατρος απο οταν γεννηθηκε μας ειχε πει 15 λεπτα απαραιτητως στον ωμο μας πριν ξαπλωσει.

Απο την στιγμη που το παιδι μπορει να σηκωθει αν θελει να ρευτει δεν υπαρχει λογος

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Οχι καρδουλα μου. Ειχαμε ΓΟΠ και καποτε την κρατουσαμε και 1 ωρα ορθια γιατι την βαζαμε κατω και εβγαζε. Πλεον το παιδι πινει οτι ειναι να πιει ξαπλωτη και εγω φευγω μετα κατευεθειαν αφου την φιλησω. Την εχω δει να σηκωνεται ορθια να ρευεται και να ξαπλωνει παλι. Την εχω δει να σηκωνεται στα τεσσερα και να ρευεται μονη της, και την εχω δει να ρευεται ξαπλωτη μπρουμυτα, στο πλαι και ακομα και ανασκελα οπως κανουμε οι ενηλικες. Νομιζω οτι θελει να ηρεμησεις λιγο εκει εσυ. ΑΛΛΑ αν αυτο σε κανει εσενα να κοιμασε πιο ησυχη καντο μεχρι να αισθανθεις οτι ειναι μεγαλυτερη. Κακο δεν της κανεις παντως......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Διαφημίσεις

Είχαμε ρωτήσει τον παιδίατρο και μας είπε ότι αναγωγές κάνει το μωρό μέχρι τον 12ο μήνα, μετά είναι οκ. Τώρα για πριν τον 12ο, μας είπε 25 λεπτά στον ώμο και αν δεν ρευτεί 10 λεπτά μπρούμυτα ξαπλωμένο και να χαϊδεύουμε την πλατουλα και μετά στο πλάι.

ISGLp2.pngilpPp3.png

Κοριτσια σας ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις σας......

Σημερα το πρωι μετα που την ταισα πηγα να δω τι κανει και ειχε σηκωθει στα 4 ρευτικε και ξεραθηκε ξανα μετα!!!

Μα ποσο δικιο εχετε παντα????!!!

καλησπέρα κούκλες.

Ο μικρός μας είναι 1,5 μηνών περίπου και αντιμετωπίζω τεράστιο πρόβλημα με το ρέψιμο. Έχουμε ΓΟΠ και τον κρατάω όρθιο για περίπου 25-30 λεπτά πριν ξαπλώσει , αλλά το θέμα δεν είναι αυτό.

Εκεί που έπινε το γάλα του και ρευόταν 3-4 φορές , τώρα σε κάθε γουλιά θέλει και ρέψιμο.Και το γεγονός οτι το γεύμα μας πλεον διαρκεί περίπου 1-2 ώρες δεν με πειράζει πραγματικά.

Αυτό που με στεναχωρεί είναι οτι ο μικρός ΔΕΝ ΡΕΥΕΤΑΙ εύκολα και δεν ξέρω τι να κάνω για να τον βοηθήσω. Τι του τρίβω την πλάτη, τι τον βάζω μπρούμυτα, τι του "χτυπάω" την πλάτη, αυτός τίποτα...

Σπαράζει το μικρό στο κλάμα γιατί δεν μπορεί να ρευτεί.

Μπορεί κάποια από εσάς να με βοηθήσει λέγοντάς μου άλλους τρόπους για να ρευτεί ο μικρός ?

( να σημειώσω οτι δεν έχουμε αλλάξει τίποτα στις διατροφικές μας συνήθειες )

1zcHp3.png

καλημέρα μανούλες,

έχω και εγώ μια απορία..η μικρή μου είναι 2 μηνών και κατά τη διάρκεια της ημέρας όποτε τρώει την κρατάω ξύπνια για να ρευτεί κανονικά...το ίδιο και στα βράδυνά γεύματα με εξαίρεση εκείνο που κάνει ενδιάμεσα από τις 10.30 και τις 6.00 που συνήθως ξυπνάει..στο γεύμα αυτό τη θηλάζω ξαπλωμένη και συνήθως αποκοιμιόμαστε και οι δύο για να ξυπνήσουμε μόνο για το επόμενο γεύμα...είναι μεγάλο λάθος;;; έχω διαβάσει ότι η στάση αυτή του θηλάσμού βολέυει και τη μάνα και το μωρό γιατι μπορούν να κόιμούνται..αν πρέπει μετά να σηκωθούμε πιο το νόημα...;;!!

Και εμένα ο παιδίατρος μου μου είπε πως μετά το 20λεπτο μπορώ να είμαι ήσυχη αν δεν κοιμηθεί..απλά ορισμένες φορές τη λυπάμαι να την κρατάω ξυπνητή...απλά τη βάζω να κοιμάται στο πλάι..

c:pzzetta

κι εγω οταν τη θηλαζα τη μπεμπα ξαπλωμενη δεν ξυπνουσε ποτε να ρευτει και κοιμοταν καευθειαν.Το ιδιο και η μητερα μου με εμενα και την αδερφη μου, δε μας σηκωνε ποτε να ρευτουμε αν μας επαιρνε ο υπνος την ωρα που θηλαζαμε.Εγω οσο ημουν μωρο δεν ρευομουν ποτε με επαιρνε κατευθειαν ο υπνος και μια χαρα μεγαλωσα :)Τη μπεμπουλα μου ακομα και τωρα που τρωει με μπιμπερο μονο, οταν την παιρνει ο υπνος την αφηνω στο ριλαξακι της.Οταν θελει να ρευτει ξυπναει γκρινιαζει για να τη σηκωσω να ρευτει και μερικες φορες ρευεται χωρις καν να τη σηκωσω.Κι εμεις ανιμετωπιζαμε προλημα με το ρεψιμο στην αρχη.Καθε φορα που ρευοταν εβγαζε και το μισο γαλα που επινε με αποτελεσμα να θελει ξανα ταισμα.Με το καιρο το ξεπερασε μονη της

ντανιελα,

τωρα που ειδα την απαντηση σου καταλαβα ο,τι μαλλον και η δικια μου το ιδιο κανει. 2 φορες μεχρι τωρα την μια που δεν ρευτηκε καλα και την αλλη με το που την εβαλα στον ωμο μου για να ρευτει εβγαλε το γαλα που ειχε πιει...

Μου ειπαν οτι αυτο δεν ειναι ακριβως εμετος,γιατι αρχικα φοβηθηκα πολυ, και ησυχασα λιγο...αλλα μετα απο λιγο το παιδι ζηταγε σαν τρελλο να φαει ξανα!!!!!!!!

Φανταστηκα οτι μιας και αδειαζει το στομαχακι πρεπει να ξαναγεμισει αλλα δεν ειχα ακουσει κατι παρομοιο....οποτε τωρα που διαβασα και την δικια σας περιπτωση μπορω λιγο να χαλαρωσω:)

marsolan,

εγω νεα μαμα απειρη,εχω πρηξει τον παιδιατρο με τηλεωνηματα για τα παντα,ομοιως και τη μητερα μου..ο γιατρος λοιπον μου ειπε πως αυτη η μικρη αναγωγη που κανει ειναι επειδη τρωει με λαιμαργια και γεμιζει αποτομα το στομαχακι του και μετα βγαζει αυτο που δε χωραει..εμετος μου ειπε πως ειναι οταν το πεταει μακρια και η δικια μου το ειχε κι αυτο..για να τα αποφυγω μου προτεινε μετα το φαγητο να την αφηνω στο ριλαξακι της για ενα 2ωρο μεχρι να χωνεψει..Επισης εγω της μειωσα και λιγο το γαλατακι σε σημειο που να μην κλαει αλλα και να μην εχει φουσκωσει πολυ η κοιλιτσα της..20-30 ml παρακατω σε καθε γευμα και ειτε δε βγαζει,ειτε βγαζει ελαχιστα..

επισης προσεξε μετα που θα φαει να μην εχει μαζεμενα τα ποδια της στην κοιλιτσα ή τν εχεις καθιστη και γενικα να μην πιεζεται η κοιλιτσα της καθολου γιατι ισως να φταιει κι αυτο

ντανιελα,

με ανακουφιζουν πολυ αυτα που μου ειπες γιατι ενισχυουν τα συμπερασματα μου σε οσα εχω παρατηρησει στο παιδι...Η δικια μου βεβαια ειναι πολυ μωρουλι ακομη αλλα την"αφουγκραζομαι" συνεχως για να τσεκαρω πιθανοτητες ακομη και Γοπ και να σου πω πιστευω οτι ειναι λαιμαργη...αν δεις πως αρπαζει το μπουκαλι αν αργησουμε λιγο!!

Παντως σε ευχαριστω για τις εξτρα πληροφοριες,με βοηθησες αρκετα μεχρι να παω παιδιατρο σε λιγες μερες.

κορίτσια αυτό με τον εμετούλη το κάνει και η δικιά μου...συνήθως μετά από θηλασμό που κρατάει πολλή ώρα...όταν δηλαδή χρησιμοποιεί το στήθος μου και σαν πιπίλα! Δεν είναι ανησυχητικό...είναι σαν βαλβίδα ασφαλείας! εγώ απλά προσπαθώ να μην την αφήνω στο στήθος όταν καταλαβαίνω ότι παίζει..εκτός από τη νύχτα βέβαια που συνήθως κάνει ότι θέλει!

Και σε εμένα ο γιατρός είχε πει να προσέχω τις "ρουκέτες" και αυτό μετά την 3η-4η φορά που θα συμβεί συνεχόμενα...

Φιλιά:P

c:pzzetta