Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ιστορια γ δημοτικου


Recommended Posts

πως τα πατε με την ιστορια? ποση ωρα κανετε? την μαθαινουν μονα τους η την μαθαινετε μαζι? εγω με τον γιο μου την διαβαζει παραγραφο παραγραφο και με τα την λεμε και οταν τελειωσουμε την λεμε αλλες 2 με 3 φορες,αν ειναι στα καλα του αμα εχει γκρινια:confused:μπορει να κατσουμε και ποσες ωρες και να μου βγαλει το λαδι :mad:

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Ο γιος μου διαβάζει μόνος του το μάθημα και μόλις είναι έτοιμος μου το λέει μία όλο και στο τέλος του κάνω ερωτήσεις. Αλλά αν δω ότι ξεκινάει και δεν το ξέρει καλά, του λέω να το ξαναδιαβάσει φωναχτά και μετά να μου το λέει. Αυτό γίνεται συνήθως. Τις ελάχιστες φορές που χρειαστεί περισσότερη προσπάθεια, βλέπω τι δεν έχει καταλάβει ή τι παραλείπει και διαβάζουμε μαζί το συγκεκριμένο σημείο, και μου το ξεναλέει άλλη μία. Καμμια φορά αν ξεχνάει ονόματα, του λέω να τα γράφει γιατί έχει φωτογραφική μνήμη και τότε τα θυμάται καλύτερα.

Link to comment
Share on other sites

Απο οτι μου εχουν πει κι εχω καταλαβει κι εγω, η ιστορια και τα θεωρητικα γενικοτερα εξαρτωνται απο τη δασκαλα , τις απαιτησεις της και τον τροπο διδασκαλιας.

Ενας ξυλινος τροπος μονολογου και μπλα μπλα ποτε δε βοηθα τα παιδια να αφομοιωσουν την υλη. Τουλαχιστον τα περισσοτερα. Χρειαζονται εικονες, συζητηση, θεατροποιηση του θεματος.

Αρα μηπως να απευθυνοσουν στη δασκαλα και να σε ενημερωνε πως κανει το μαθημα και να τη ρωτουσες διακριτικα αν μπορουσε να προσθεσει και κατι πιο "οπτικο"?

Επισης εχεις ρωτησει τη δασκαλα τι απαιτησεις εχει απο τα παιδια? Μηπως η εξεταση γινεται με ερωτησεις τυπου : Τι ξερετε για το αγριογουρουνο του Ερυμανθου? ή τι χαρακτηριστικα ειχε η λερναια υδρα? 'Η θελει να της λενε τα παιδια απ΄ εξω το μαθημα ολο? Με δικα τους λογια ή πιο "παπαγαλια" ? Πως πιστευει οτι πρεπει να μαθαινουν τα παιδια το μαθημα στο σπιτι?

Εμεις καναμε λαθος τροπο στην αρχη. Ρωτησα τη δασκαλα στη συναντηση με τους γονεις και μου ειπε τον σωστο τροπο. Αλλα στην ταξη μας, τα περισσοτερα παιδια ξερουν το μαθημα απο την ταξη, τα μονα που χρειαζεται να απομνημονευσουν ειναι ονοματα και μερη.

Επισης αν παρολα αυτα δυσκολευεται ενα παιδακι, νομιζω καλυτερα να διαβαζει πρωτο απολα το μαθημα αυτο πριν κουραστει εντελως. Εχουν και πολλη υλη τα τριτακια μας, πως να μην κουραστον. Εμεις διαβαζουμε καθε μερα μιαμιση με δυο ωρες μαζι με τα αγγλικα. Καλο κουραγιο σε ολες εμας τις μαμαδες!!!

Link to comment
Share on other sites

Και να συμπληρωσω οτι κι εμεις με τον ιδιο ακριβως τροπο που περιγραφει η epang διαβαζουμε την ιστορια. Αυτος ειναι ο τροπος που μας υπεδειξε και η δασκαλα ως σωστο.

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...