Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

επιχειλιος πλακουντας !!

Recommended Posts

γεια σας , ειμαι στην 26 εβδομδαδα και μου διαγνωστηκε επιχειλιος πλακουντας ! σημερα ειχα επισκεψη στο γιατρο οποτε καταλαβενεται οτι το σεναριο να ανεβει εχει αρχισει και σβυνει σιγα σιγα ! θα ηθελα καποια μανουλα με τετειο περιστατικο να μου πει την εμπειρια της ! απλα μη μου χρυσοσετε το χαπι , θελω να μαι προετοιμασμενη για ολα ! ευχαρηστω !

Διαφημίσεις

ΘA HΘEΛA ΠOΛY ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΙΧΗΛΙΟΣ ΠΛΑΚΟΥΝΤΑΣ ΣΥΓΝΩΜΗ..ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΣΠΑΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΤΗΣ ΠΕΡΝΑΩ..ΕΙΜΑΙ 27 ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ Κ ΣΕ ΑΚΙΝΗΣΙΑ ΛΟΓΩ ΣΥΑΠΑΣΕΙΣ..

αχ βρε κοριτσι , υπομονη ! τουλαχιστον εσυ, με καποια αγωγη και ξαπλα θα τα καταφερεις ενω εγω με την ξεκουραση δεν μπορω να κανω τον πλακουντα να ανεβει δυστηχως ... τι να πω , υπομονη να φτασουμε οσο πιο περα γινεται να παρουμε τα μωρα μας αγκαλια γερα !

Kαλημέρα!

Δεν έχω η ίδια εμπειρία, αλλά πολύ φίλη μου έγκυος σε δίδυμα είχε τον ενα πλακούντα επιχείλιο. ήταν και το θέμα των διδύμων που ζόριζε ακόμα περισσότερο τα πράγματα και ο γιατρός την είχε συνέχεια στο πρόσεχε και πρόσεχε και όσο γίνεται στο σπίτι.

Ήταν να κάνει έτσι κι αλλιώς καισαρική λόγω των διδύμων αλλά όταν είδαν και τον επιχείλιο ο γιατρός της είπε ότι δεν υπάρχει άλλη λύση. Όλα πήγαν πολύ καλά (τώρα έχει 2 ζουζούνια 18 μηνων) αν και είχε μεγάλη αιμοραγία στην επέμβαση και χρειάστηκε να πάρει και μια φιάλη αίμα. Απλά επειδή το ήξεραν από πριν ήταν προετοιμασμένοι και όλα έγιναν υπο έλεγχο και πήγαν κατ ευχήν...

Εσένα ο γιατρός τι σου είπε? Τώρα που το είδατε θα είναι κι αυτος προετοιμασμένος.

Με το καλό να υποδεχθείς το μωράκι σου!

μονο θετικη σκεψη κοπελα μ και υπομονη δν μπορεις να κανεις κατι αλλο..μακαρι να πανε ολα καλα κ να κρατησεις το παιδακι σου αγκαλια..ολα για τα παιδακιά μας..ευχομαι ολα καλα να πανε

Διαφημίσεις

Kαλημέρα!

Δεν έχω η ίδια εμπειρία, αλλά πολύ φίλη μου έγκυος σε δίδυμα είχε τον ενα πλακούντα επιχείλιο. ήταν και το θέμα των διδύμων που ζόριζε ακόμα περισσότερο τα πράγματα και ο γιατρός την είχε συνέχεια στο πρόσεχε και πρόσεχε και όσο γίνεται στο σπίτι.

Ήταν να κάνει έτσι κι αλλιώς καισαρική λόγω των διδύμων αλλά όταν είδαν και τον επιχείλιο ο γιατρός της είπε ότι δεν υπάρχει άλλη λύση. Όλα πήγαν πολύ καλά (τώρα έχει 2 ζουζούνια 18 μηνων) αν και είχε μεγάλη αιμοραγία στην επέμβαση και χρειάστηκε να πάρει και μια φιάλη αίμα. Απλά επειδή το ήξεραν από πριν ήταν προετοιμασμένοι και όλα έγιναν υπο έλεγχο και πήγαν κατ ευχήν...

Εσένα ο γιατρός τι σου είπε? Τώρα που το είδατε θα είναι κι αυτος προετοιμασμένος.

Με το καλό να υποδεχθείς το μωράκι σου!

αχ μπραβο πολυ χαρηκα για τα δυδυμακια...και μενα τα ιδια ακριβως μου ειπε οσο γνεται να προσεχω και φυσικα καισαρικη... ναι θα ημαστε προετοιμασμενοι, το μονο που φοβαμαι ειναι μην παθω αιμοραγια νωριτερα και γεννησω προωρα...πφφφ τι να πω θα δειξει !!

μπορει να μν εχουμε το ιδιο προβλημα αλλα τουλαχιστον θα σ κραταω παρεα..μολις γυρισα κ απ τον γιατρο ειχα σηκωθει για ενα μπανακι τον πεντε λεπτων κ με επιασαν πονακια περιοδου ολο μου λεει ξεκουραση λες κ κανω τιποτα..εχω κατα αγχωθει..εκοψαν κ τα φαρμακα που επερνα για της συσπασεις κ αν δεν βρω θα μου βαλει ορο..δεν γινεται αλλιως..ενω πανε ολα καλα με καραδοκουν οι συσπασεις..κ ειναι νωρις ακομα βρε παιδι μου..φοβαμαι πολυ.

.

μπορει να μν εχουμε το ιδιο προβλημα αλλα τουλαχιστον θα σ κραταω παρεα..μολις γυρισα κ απ τον γιατρο ειχα σηκωθει για ενα μπανακι τον πεντε λεπτων κ με επιασαν πονακια περιοδου ολο μου λεει ξεκουραση λες κ κανω τιποτα..εχω κατα αγχωθει..εκοψαν κ τα φαρμακα που επερνα για της συσπασεις κ αν δεν βρω θα μου βαλει ορο..δεν γινεται αλλιως..ενω πανε ολα καλα με καραδοκουν οι συσπασεις..κ ειναι νωρις ακομα βρε παιδι μου..φοβαμαι πολυ.

.

καταλαβαινω το ανχος σου κοπελα μου... μαγνησιο σου χει δωσει ο γιατρος σου? ? πως τις αισθανεσαι τις συσπασεις ? μηπως απο την τρομαρα σου καθε πονακι που εχεις το ριχνεις εκει , και ανυσηχεις παραπανω αποτι πρεπει ?? ο τραχηλος ποσο ειναι? παντως ενταξι λογικα για δυο τρεις μερες θα σου βαλει ορο αλλα και παραπανω να ειναι θα κανεις υπομονη για το μπεμπακι σου !! ειναι πολυ συχνο φαινομενο οι συσπασεις , θα το αντιμετωπισεις κι εσυ οπως και ολες οι μελλουσες μαμαδες !

της συσπασεις της αισθανομαι σαν να πετρωνει η κοιλια μου για λιγα δευτερολεπτα κ μετα επανερχεται παλι..τωρα κανω κ τις αλλες της συσπασεις που ειναι σαν πονακια περιοδου χειροτερες ακομα γιατι αυτες πονανε..κανω υπομονη αλλα λεω γιατι μια τοσο ομορφη στιγμη τηε ζωης μου να την περναω με αγχος κ στεναχωρια..ο τραχηλος παλι καλα φτου φτου ειναι μια χαρα..δεν εχω προβλημα ας μου βαλει ορο κ μεχρι να γεννησω ας μου βαζει αρκει να πανε ολα καλα..ειναι πολυ νωρις να βγει ο μπεμπης μου...εχω κατα αγχωθει

Διαφημίσεις

της συσπασεις της αισθανομαι σαν να πετρωνει η κοιλια μου για λιγα δευτερολεπτα κ μετα επανερχεται παλι..τωρα κανω κ τις αλλες της συσπασεις που ειναι σαν πονακια περιοδου χειροτερες ακομα γιατι αυτες πονανε..κανω υπομονη αλλα λεω γιατι μια τοσο ομορφη στιγμη τηε ζωης μου να την περναω με αγχος κ στεναχωρια..ο τραχηλος παλι καλα φτου φτου ειναι μια χαρα..δεν εχω προβλημα ας μου βαλει ορο κ μεχρι να γεννησω ας μου βαζει αρκει να πανε ολα καλα..ειναι πολυ νωρις να βγει ο μπεμπης μου...εχω κατα αγχωθει

μπου εφοσον ο τραχηλος ειναι καλα , δεν βλεπω το λογο να σε ταλαιπωρει με ορους, ακομα τουλαχιστον! σε ποια εβδομαδα εισαι ? και οταν λες ο τραχηλος καλα? ποσο καλα ? στον εχει μετρησει φανταζομαι... ποσα εκατοστα ειναι? μην ανυσηχεις , ξεκουραση και παρακολουθηση θελει ! να γινεις τσιμπουρη στον γιατρο σου ! και να τον ζαλιζεις να σου μετραει τον τραχηλο σε καθε ραντεβου ! να μην κοιμασαι ανασκελα και να μην κανεις καυτο μπανιο !

ο τραχηλος ειναι 39 γιαυτο δεν ανησυχω απλα εχω πολλες συσπασεις κ λογω του οτι δεν υπαρχουν τα φαρμακα που τησ ελαττωνουν τα σταματησαν δεν μπορει να μ αφησει ετσι κ αν δεν βρω χαπια θα μου βαλει ορο..μ ειπε οτι ειμαι πολυ αδυνατη γιαυτο της μιωθω πολυ εντονα πιεζει κ το παιδι..αφου ημουν 47 κιλα κ τωρα κοντευω να μπω στον εβδομο κ ειμαι 50.. προσπαθω να παρωω αλλα τιποτα...

ειμαι 27 εβδομαδων κ τα εχω απ τον εκτο τα πονακια..με μετραει κ μονος του συνεχεια οταν παω...καλα εννοειται τον εχω ζαλισει αλλα μπροστα στο παιδι μ και στο να πανε οολα καλα δεν με νοιαζει καθολου για το παραμικρο τον περνω τηλ

Διαφημίσεις

γεια σας , ειμαι στην 26 εβδομδαδα και μου διαγνωστηκε επιχειλιος πλακουντας ! σημερα ειχα επισκεψη στο γιατρο οποτε καταλαβενεται οτι το σεναριο να ανεβει εχει αρχισει και σβυνει σιγα σιγα ! θα ηθελα καποια μανουλα με τετειο περιστατικο να μου πει την εμπειρια της ! απλα μη μου χρυσοσετε το χαπι , θελω να μαι προετοιμασμενη για ολα ! ευχαρηστω !

Ειμαι και εγω με το ιδιο ''προβλημα'' Ειμαι στην 23 βδομαδα και πριν 1μηνα ειχα και αποκοληση και φαντασου οτι ο πλακουντας τοτε ηταν πιο χαμηλα ακομα.Εκαστα κρεβατι και τελικα ανεβηκε αλλα ειναι στα ορια..δηλ. Επιχειλιος.Εχω σηκωθει βεβαια αλλα δεν κανω μετακηνισεις,γενικα προσεχω πολυ και την πεμπτη εχω ραντεβου που περιμενω με μεγαλη αγωνια αν εχει ανεβει...γιατι και εγω στο πρωτο παιδι χωρις να εχω ιδιαιτερο προβλημμα την τελευταια μερα επαθα αποκοληση πλακουντα.....ολα πηγαν καλα τελικα.Εσενα τι σου ειπε ο γιατρος?

jyjdp3.png

sWN4p3.png

Ειμαι και εγω με το ιδιο ''προβλημα'' Ειμαι στην 23 βδομαδα και πριν 1μηνα ειχα και αποκοληση και φαντασου οτι ο πλακουντας τοτε ηταν πιο χαμηλα ακομα.Εκαστα κρεβατι και τελικα ανεβηκε αλλα ειναι στα ορια..δηλ. Επιχειλιος.Εχω σηκωθει βεβαια αλλα δεν κανω μετακηνισεις,γενικα προσεχω πολυ και την πεμπτη εχω ραντεβου που περιμενω με μεγαλη αγωνια αν εχει ανεβει...γιατι και εγω στο πρωτο παιδι χωρις να εχω ιδιαιτερο προβλημμα την τελευταια μερα επαθα αποκοληση πλακουντα.....ολα πηγαν καλα τελικα.Εσενα τι σου ειπε ο γιατρος?

μαρακι εχεις περιθωριο ελπιζω σε εσενα να ανεβει ! εγω δεν ειχα καμια αποκοληση ευτηχως απο την αρχη , στις 22 εβδομαδες μου ειπε τα "νεα" αλλα μου λεει θα περιμενουμε να ανεβει μεχρι και την 28 εβδομαδα... μετα γιοκ δεν ανεβενει αλλο! μεχρι τοτε μου ειπε δεν υπαρχει ιδιαιτερος κυνδυνος και απλα να μην κανω πολλες δουλειες ! 26 εβδομαδα , προχθες παλι ραντεβου ο πλακουντας μου λεει ειχε ανεβει αλλα λιγο δλδ επιχειλιος ... μου λεει ελα ξανα στην 29 εβδομαδα να τον δουμε για τελευταια φορα αν και δεν τον ειδα καθολου αισιοδοξο ! απο εδω και περα μου λεει προσοχη πολη καθολου δουλειες και οσο μεγαλωνει η κυηση τοσο αυξανεται και ο κυνδυνος για αιμοραγια οποτε οσο περνανε οι εβδομαδες τοσο πιο πολυ ξαπλα , εαν δω αιμα ειναι πολυ πιθανο να μπω νοσοκομειο μεχρι τελος !

ο τραχηλος ειναι 39 γιαυτο δεν ανησυχω απλα εχω πολλες συσπασεις κ λογω του οτι δεν υπαρχουν τα φαρμακα που τησ ελαττωνουν τα σταματησαν δεν μπορει να μ αφησει ετσι κ αν δεν βρω χαπια θα μου βαλει ορο..μ ειπε οτι ειμαι πολυ αδυνατη γιαυτο της μιωθω πολυ εντονα πιεζει κ το παιδι..αφου ημουν 47 κιλα κ τωρα κοντευω να μπω στον εβδομο κ ειμαι 50.. προσπαθω να παρωω αλλα τιποτα...

και εγω με τοσα ξεκινησα αλλα τωρα ειμαι 55 ( πικρα) σου ειπε ο γιατρος οτι πρεπει να παρεις κιλα??? :shock:

πως καταλαβε ο γιατρος οτι εχεις επιχειλιο πλακουντα φανηκε στον υπερηχο η σε καποια αλλη εξεταση;

στον υπερυχο φενεται οτι ειναι χαμηλα , και με κολπικο φενεται ακριβως η θεση του !! μην ανχωθεις και γι αυτο , θα στο ειχε πει αν ειχες :wink:

μου λεει συνεχεια δεν τρωως;ενω τρωω κ πεφτω στο κρεβατι κατευθειαν εφοσον ειμαι σε ακινησια..ναι μου λεει να παρω κανα κιλο οχι οτι υπαρχει προβλημα για να μην αισθανομαι τοσο εντονα τις συσπασεις κ για να μην πιεζει κ το μωρο..προσπαθω να παρω αλλα τιποτα..κ εφτιαξα κ μια τοση δα μικρη κοιλιτσα πολυ σπανια θα καταλαβουν οτι ειμαι εγκυος..αλλα το παιδι δοξα το θεο μεγαλωνει..

Εμένα στη β' επιπέδου μου διαγνώστηκε επιχείλιος πλακούντας..και κράτησε καιρό αυτό. Αλλά όταν κάναμε το doppler στην 34η εβδομάδα, είχε "ανέβει"-δεν χαρακτηριζόταν πλέον επιχείλιος. Τελικά έκανα καισαρική αλλά για άλλο λόγο. Μην προδικάζεις τα πράγματα, ποτέ δεν ξέρεις. Αλλά θέλει λίγο προσοχή καθώς είναι αυξημένος ο κίνδυνος αποκόλλησης.