Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Ρε παιδιά, να ρωτήσω κάτι;

Ο μικρούλης μου δεν πίνει καθόλου άλλο γάλα, εκτός από το δικό μου. Το θέμα είναι ότι πλέον θηλάζει 2-3 φορές τη μέρα, οπότε υποθέτω ότι το γάλα μου δεν είναι πια τόσο πολύ.

Άλλο γάλα (φρέσκο) τρώει μόνο μέσα σε κουάκερ και τρώει γιαούρτι και τυρί. Αλλά αρκεί αυτό στην ηλικία που είναι ή πρέπει να πίνει κι αλλο γάλα; Και σκέφτομαι ότι για να αποθηλάσουμε κάποια στιγμή, δεν θα πρέπει να πίνει κι αλλο γάλα;

jTosp2.png

Διαφημίσεις

εφόσον τρώει άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα (και κυρίως γιαούρτι, που έχει και ένα σωρό χρήσιμα βακτήρια μέσα), είναι μια χαρά

ο δικός μας μικρός (πλέον 4.5 ετών) δεν έχει πιει γάλα από 13 μηνών. Εφόσον όμως τρώει γιαούρτι (κανονικό, όχι επιδόρπια γάλακτος), ο παιδίατρός μας δεν είχε κανένα φόβο

εφόσον τρώει άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα (και κυρίως γιαούρτι, που έχει και ένα σωρό χρήσιμα βακτήρια μέσα), είναι μια χαρά

ο δικός μας μικρός (πλέον 4.5 ετών) δεν έχει πιει γάλα από 13 μηνών. Εφόσον όμως τρώει γιαούρτι (κανονικό, όχι επιδόρπια γάλακτος), ο παιδίατρός μας δεν είχε κανένα φόβο

Να ρωτήσω κάτι κι εγώ γιατί θέλω σιγά-σιγά να αποθηλάσουμε αλλά ο μικρός δεν πίνει ιδιαίτερα το φρέσκο γάλα που του δίνω, όταν σταμάτησε ο δικός σου στους 13 μήνες το γάλα τί του έδινες το βράδυ;

Κι εμείς τρώμε και γιαούρτι (κανονικό) από 10 μηνών και τυράκι.

S02fp3.png

LnVyp3.png

Μέχρι τα 2 έτη έδινα για βραδινό είτε γιαούρτι είτε κρέμα δημητριακών, είτε ρυζόγαλο (περίπου ό,τι και το απόγευμα, απλά άλλο πράγμα κάθε φορά, δηλ πχ ρυζόγαλο το απόγευμα, γιαούρτι το βράδυ, για να μην μπουχτίζει). Μετά τα 2 έτη, άρχισα για βραδυνό να του δίνω ό,τι έτρωγε και το μεσημέρι, απλά σε μικρότερη ποσότητα. Είδα βελτίωση και στον ύπνο του έτσι, γιατί έπεφτε χορτάτος και άρχισε να κοιμάται περισσότερη ώρα.

Διαφημίσεις

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Θα προσπαθήσω βέβαια κι άλλο μήπως και τον καταφέρω να πιεί γάλα άλλα αν δεν το θέλει όταν πλέον αποθηλάσουμε θα ακολουθήσω το παράδειγμά σου, σίγουρα το γιαούρτι και το ρυζόγαλο θα τα φάει σε αντίθεση με το γάλα που πίνει δυό γουλιές και μετά απλά δαγκώνει το καλαμάκι :rolleyes:.

S02fp3.png

LnVyp3.png

Μπορείς να δοκιμαςεις να βάλεις λίγο κακάο (χωρίς ζάχαρη) στο γαλα, ξέρω πολυ κόσμο που το δοκιμασανε και δούλεψε. Και εγω έτσι έπινα το γαλα μόνο

Μια γνωστή μου το έκανε και σαν μιλκ σεικ με μπανάνα και αλλά φρούτα μέσα η μέλι

Για δοκίμασε μπορεί να έχεις επιτυχια

Μπορείς να δοκιμαςεις να βάλεις λίγο κακάο (χωρίς ζάχαρη) στο γαλα, ξέρω πολυ κόσμο που το δοκιμασανε και δούλεψε. Και εγω έτσι έπινα το γαλα μόνο

Μια γνωστή μου το έκανε και σαν μιλκ σεικ με μπανάνα και αλλά φρούτα μέσα η μέλι

Για δοκίμασε μπορεί να έχεις επιτυχια

Ευχαριστώ πολύ για τις ιδέες θα τις δοκιμάσω! Το μιλκ-σέικ με φρούτα ειδικά πιστεύω ότι θα του αρέσει πολύ!

S02fp3.png

LnVyp3.png