Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

τι να παρω για την μυτουλα

Recommended Posts

εχω ενα μωρακι 9 μηνων.αυτες τις μερες ειναι βουλωμενη η μυτουλα του. του βαζψ ορο αλλα και παλι το ακουω μερικες φορε δυσκολευεται την αναπνοη.θελω να του παρω κατι μηχανηματακια που υπαρχουν στα φαρμακια που τα βαζεις στην μυτουλα και τραβανε την μυξουλα..ομως δεν εχω ιδεα απο αυτα.βοηθηστε με ποιο να παρω?να ειναι καποιο καλο κ σχετικα οικονομικο..αν και δεν ξερω ποσο κοστιζουν αυτα..πεστε μου περιπου περιπου και τιμες.ευχαριστω εκ των προτερων!

Διαφημίσεις

Otrisalin, συσκευή αναρρόφησης. Δεν είναι ιδιαίτερα ακριβή. Εγώ πάντως ποτέ δεν την χρησιμοποίησα, μου φαινόταν πολύ άβολη. Ορό και πάλι ορό, από το ένα ρουθουνάκι να βγαίνει από το άλλο.

Εγώ με το πρώτο μου παιδί ήμουν υπερπροστατευτική, κάθε βράδυ της έριχνα ορό στην μυτούλα και μετά την ρουφούσα με τον αναροφητήρα μύτης της chicco, γύρω στα 5 ευρώ κάνει, βέβαια δεν σου λέω να κάνεις και εσύ το ίδιο στο μωρό σου αν δεν έχει πρόβλημα, εγώ ήμουν υπερβολική.

Είχα ακούσει την συνυφάδα μου να λέει ότι όταν μπούκωναν τα μικρά της έπαιρνε μια σήριγγα , την γέμιζε με ορό και την άδιαζε με πίεση μέσα στην μύτη των παιδιών, δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ αυτό.

Τέλος μπορείς να πάρεις αυτοκόλλητα από το φαρμακείο που ανοίγουν την μυτούλα για να μπορεί να κοιμάται λίγο καλύτερα τη νύχτα, γύρω στα 15 ευρώ έχουν αν θυμάμαι καλά. Περαστηκά σας!!

Τον αναροφητηρα μυτης της Chicco εχω κι εγώ, κάθε βράδυ μετά το μπάνιο του βάζω ορό και ρουφάμε τις μυξούλες ανεξαρτήτως μπουκωματος. Πριν λίγες μέρες που ήταν αρκετά μπουκωμενος και δεν μας έκανε τιποτα ο ορός πήραμε το παιδικό otrivin για 3-4 μέρες με συμβουλή παιδιάτρου και πέρασε.

8hwQp3.png

Και εμείς είχαμε μύξες για πολλές μέρες και βάζαμε μόνο ορό αλλά δεν περνούσαν. Δοκιμάσαμε το Physiomer Baby και την επόμενη μέρα ήταν καθαρή η μυτούλα!

Τα αυτοκόλλητα σίγουρα κάνουν για τόσο μικρά μωρά; Νομίζω ότι είναι για παιδιά μεγαλύτερα των 5 ετών γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να το ξεκολλήσει και να το φάει;

S02fp3.png

LnVyp3.png

Διαφημίσεις

Εγω όρο βάζω 3,5 ml σε καθε ρουθούνι με πίεση και βγαίνουν όλα! Στην αρχή γκρίνιαζε λιγάκι,τωρα οταν βλέπει τη σύριγγα κλείνει τη μύτη λες και θα κανει μακροβουτι και μετα γελάει...πάντως απ'οτι δοκίμασα ήταν το πιο σίγουρο!

Και εμείς είχαμε μύξες για πολλές μέρες και βάζαμε μόνο ορό αλλά δεν περνούσαν. Δοκιμάσαμε το Physiomer Baby και την επόμενη μέρα ήταν καθαρή η μυτούλα!

Τα αυτοκόλλητα σίγουρα κάνουν για τόσο μικρά μωρά; Νομίζω ότι είναι για παιδιά μεγαλύτερα των 5 ετών γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να το ξεκολλήσει και να το φάει;

Α δίκιο έχεις για το αυτοκόλλητο, δεν το είχα σκεφτεί καθόλου, βέβαια στην δικιά μου το έβαλα όταν ήταν 18 μηνών γιατί είδα που το έβαζε και μια άλλη μανούλα, αλλά η δικιά μου δεν το δεχόταν με τίποτα, όλο έκλαιγε πριν της το β'αλω και μουσκευόταν η μύτη της και δεν κόλλαγε με τίποτα, μετά όλη νύχτα μπούκωνε η μύτη της και ξύπναγε και έκλαιγε. Όταν κατάφερνα να της το κολλήσω το πρωί το έβρισκα μισοξεκολλημένο. Είναι ανολόγος πως θα το αντιμετωπίσει το παιδί, αν πιστεύεις ότι μπορεί να το φάει μην το βάζεις καθολού!!

Εγώ είμαι πολύ υπέρ του ορού γιατί υπήρχαν αρκετές φορές που όταν πήγαμε στον παιδίατρο μας έλεγε ότι π.χ. έχει υγρό στο αυτί, ή βροχίτιδα και αντί να μας δώσει αντιβίωση όπως έκαναν άλλοι παιδίατροι μας έλεγε να βάλετε 8-10 ορούς κάθε μέρα και φέρτε να το ξαναδώ. Ακολουθούσα τη συμβουλή του και όταν ξαναπηγαίναμε ήταν όλα οκ! Επειδή είχαμε ξεπαραδιαστεί με τις αμπούλες πήραμε τον μεγάλο ορό απο το φαρμακείο (κάνει 1 ευρώ) και με σήραγγα το βάζουμε στις μυτούλες τους.

Υπάρχουν 2 είδη αναρροφητήρα μύξας (τουλάχιστον που έχω δει εγώ): ο ένας της otrisalin (αυτόν είχαμε στην αρχή) ο οποίος παίρνει ανταλλακτικά και γενικότερα αν έχεις συχνά μπουκωμένη μυτούλα πληρώνεις αρκετά, και ο άλλος δεν παίρνει ανταλλακτικά, αλλά οι μυξούλες μαζεύονται σε ένα χωνάκι το οποίο μετά απο κάθε χρήση πλένεται. Αυτόν τον τελευταίο προτιμώ πλέον και για οικονομικούς λόγους αλλά και για λόγους ευκολίας γιατί είχα βρεθεί πολλές φορές να μου έχουν τελειώσει τα ανταλλακτικά και να ψάχνω σε εφημερεύοντα φαρμακεία τελευταία στιγμή.

EVvep3.png6SUnp3.png

Αγάπες μου σας λατρεύω!

30.06.2011: Το αδελφάκι σας, το αστεράκι μου, πήγε στον ουρανό πριν ακόμα γεννηθεί...

Εγώ είμαι πολύ υπέρ του ορού γιατί υπήρχαν αρκετές φορές που όταν πήγαμε στον παιδίατρο μας έλεγε ότι π.χ. έχει υγρό στο αυτί, ή βροχίτιδα και αντί να μας δώσει αντιβίωση όπως έκαναν άλλοι παιδίατροι μας έλεγε να βάλετε 8-10 ορούς κάθε μέρα και φέρτε να το ξαναδώ. Ακολουθούσα τη συμβουλή του και όταν ξαναπηγαίναμε ήταν όλα οκ! Επειδή είχαμε ξεπαραδιαστεί με τις αμπούλες πήραμε τον μεγάλο ορό απο το φαρμακείο (κάνει 1 ευρώ) και με σήραγγα το βάζουμε στις μυτούλες τους.

Υπάρχουν 2 είδη αναρροφητήρα μύξας (τουλάχιστον που έχω δει εγώ): ο ένας της otrisalin (αυτόν είχαμε στην αρχή) ο οποίος παίρνει ανταλλακτικά και γενικότερα αν έχεις συχνά μπουκωμένη μυτούλα πληρώνεις αρκετά, και ο άλλος δεν παίρνει ανταλλακτικά, αλλά οι μυξούλες μαζεύονται σε ένα χωνάκι το οποίο μετά απο κάθε χρήση πλένεται. Αυτόν τον τελευταίο προτιμώ πλέον και για οικονομικούς λόγους αλλά και για λόγους ευκολίας γιατί είχα βρεθεί πολλές φορές να μου έχουν τελειώσει τα ανταλλακτικά και να ψάχνω σε εφημερεύοντα φαρμακεία τελευταία στιγμή.

Τι μάρκα είναι αυτή η συσκευή αναρρόφησης που δεν παίρνει ανταλλακτικά;

kTB4p3.png

N9Mep2.png

Τι μάρκα είναι αυτή η συσκευή αναρρόφησης που δεν παίρνει ανταλλακτικά;

Είναι ο belvital. Τον είχε πάρει η αδερφή μου και μετά τον έψαχνα και εγώ και δεν τον έβρισκα στα φαρμακεία. Προφανώς θα είχε έλλειψη τότε. Μετά στάθηκα τυχερή και επειδή τα δικά της δεν χρειάζονταν πια τον αναρροφητήρα μου τον έδωσε.

Ελπίζω να τον βρεις. Εμένα με βοήθησε πολύ πάντως!

EVvep3.png6SUnp3.png

Αγάπες μου σας λατρεύω!

30.06.2011: Το αδελφάκι σας, το αστεράκι μου, πήγε στον ουρανό πριν ακόμα γεννηθεί...

Διαφημίσεις

Συμφωνώ & εγώ με την karita. Μια ζωή βάζαμε διάφορα φάρμακα & τελικά όπως λένε ορισμένοι γιατροί καταλήγουμε πάντα στον φυσιολογικό ορό με την σύριγγα....κλασσικά πράγματα & σίγουρα...γιατί πολλές φορές & οι γιατροί θέλουν να προωθήσουν αυτά που τους συμφέρει...:rolleyes::mad:

Κι εμας μονο φυσιολογικο ορο μας ειπε. Παιρνουμε τις αμπουλες μιας χρησης και ειναι ακριβες. Με τις συριγγες ειναι πιο οικονομικα? Τις πλενεται η τις χρησιμοποιειτε μονο μια φορα? Δεν ξερω αν ρωταω χαζα, αλλα ειμαστε ακομα στην αποστειρωση και δεν ξερω τι πρεπει και τι οχι :).

eirinako πάρε από το φαρμακείο τον φυσιολογικό ορό με 1ευρώ και κράτα κάποιες αμπούλες από αυτές τις μίας χρήσης που είναι 5ml (otrivin, nivea κτλ) και γέμιζε τις από τον μεγάλο με σύριγγα. Η οικονομία που θα κάνεις είναι απίστευτη. Σκέψου ότι θα γεμίσεις 200 αμπούλες με 1 ευρώ. Εγώ κατά καιρούς απλά τις απλούλες τις βυθίζω σε καυτό νερό, για να τις ξεπλύνω/ απολυμάνω λίγο! Τις χρησιμοποιώ πάρα πολλές φορές στο μεσοδιάστημα. Επίσης αν καρφώσεις μια βελονα από σύριγγα στον μεγάλο φυσιολογικό ορό, γεμίσει η σύριγγα πιο εύκολα (όπως κάνουν στα νοσοκομεία)

y9qxp2.pngGgOLp3.png

• 2 weeks later...

Διαφημίσεις

http://www.amazon.co.uk/gp/product/B003CSOBGG/ref=oh_details_o01_s00_i00?ie=UTF8&psc=1

θα σας σώσει.... χωρίς ανταλλακτικά.

Εγώ σκέφτομαι σοβαρά να πάρω και δεύτερο για backup για την περίπτωση που χαλάσει αυτό που χρησιμοποιώ ήδη.

Με τα μεταφορικά από το Amazon τι γινεται;πόσο κοστίζουν;

Με τα μεταφορικά από το Amazon τι γινεται;πόσο κοστίζουν;

Επειδή είδα οτι πλέον δεν το στέλνει στην Ελλάδα το άμαζον, θα μάθω απο έναν συνάδελφο μου που το πήρε κι αυτός, απο άλλο site και θα σε ενημερώσω για το κόστος και απο που το αγόρασε.

• 1 month later...

Να ρωτήσω κάτι κι εγώ? Πόσο συχνά μπορούμε να χρησιμοποιούμε ορό στη μυτούλα? Στις οδηγίες είδα μία με τρεις φορές τη μέρα από μία σταγόνα δεν είναι πολύ λίγο αν είναι μπουκωμένο το μωράκι?

Όντως έτσι γράφει αλλά ο παιδίατρος μου μου είχε πει απεριόριστο ορό. Η αλήθεια είναι ότι με 3 φορές την ημέρα δύσκολα καθαρίζει η μυτούλα.

S02fp3.png

LnVyp3.png