Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

εχει παθει εξαρτηση απο το θηλασμο η...μανα του (εγω δηλαδη)!!! ,1+ χρ

Recommended Posts

ο θηλασμος με βολευει πολυ (μπαινω κατευθειαν στο θεμα):

καποιες φορες κοιμαται πιο πολυ τα πρωινα.αν νυσταζω κ αλλο το πρωι, θηλαζω μες στον υπνο μας, παρατεινει τον υπνο του και κοιμομαστε αγκαλια!

κοιμαται σχεδον χωρις κοπο (καποιεςφορες οχι)μετα απο καθε γευμα στερεων τροφων.

δεν κουραζαομαι να τον κοιμιζω.επειδη τον κοιμιζω σταχερια, πλεονειναι βαρυς και πονα η μεσημου. οποτε με θηλασμο κοιμαται στο στηθος χωρις να τον κουβαλαω στα μπρατσα για 40λεπτα!

#

τα αρνητικα ειναι οτι δεν δεχεται μπουκαλι,δεν πινει νερο,δεν μπορω να τον αφησω στη μαμα μου ποτε το βραδυ (ετσι για να περασω μονη με τον ανδρα κανα 24 ωρο χωρις εννοιες), πρεπει να τρωω συνεχως για ναχω γαλα (καμια φορα με το ζορι) και το σπουδαιοτερο... αγαπω το θηλασμο,δεν θελω με τιποτα να τον διακοψω ακομα και οταν παει σχολειο(!).

ποτε πρεπει να αποθηλασω τελικα?

Διαφημίσεις

ο θηλασμος με βολευει πολυ (μπαινω κατευθειαν στο θεμα):

καποιες φορες κοιμαται πιο πολυ τα πρωινα.αν νυσταζω κ αλλο το πρωι, θηλαζω μες στον υπνο μας, παρατεινει τον υπνο του και κοιμομαστε αγκαλια!

κοιμαται σχεδον χωρις κοπο (καποιεςφορες οχι)μετα απο καθε γευμα στερεων τροφων.

δεν κουραζαομαι να τον κοιμιζω.επειδη τον κοιμιζω σταχερια, πλεονειναι βαρυς και πονα η μεσημου. οποτε με θηλασμο κοιμαται στο στηθος χωρις να τον κουβαλαω στα μπρατσα για 40λεπτα!

#

τα αρνητικα ειναι οτι δεν δεχεται μπουκαλι,δεν πινει νερο,δεν μπορω να τον αφησω στη μαμα μου ποτε το βραδυ (ετσι για να περασω μονη με τον ανδρα κανα 24 ωρο χωρις εννοιες), πρεπει να τρωω συνεχως για ναχω γαλα (καμια φορα με το ζορι) και το σπουδαιοτερο... αγαπω το θηλασμο,δεν θελω με τιποτα να τον διακοψω ακομα και οταν παει σχολειο(!).

ποτε πρεπει να αποθηλασω τελικα?

νερο δοκημασε να του δοσεις με το ποτηρακη η καλαμακι ;)δεν χρειζετε να τρως με το ζορι για να εχεις γαλα :confused:να τρως οποτε και οταν θελεις και οσο θελεις αλλα να ειναι ποιοτηκη η τροφη σου δηλ οχι τζανκ :wink:μετα τα 2 θα ειναι ποιο ευκολο να το αφησεις ενα βραδυ στη γιαγια:wink: και θα κοψεις το θηλασμο οταν θα θελεις εσυ η το μωρο:wink: εγω τωρα κλεινω τα 3χρ και δεν βλεπω να το κοβω αμεσα :cool:

Ναι, νομίζω και εγώ μετά τα δύο, απροβλημάτιστα αν το θες, μπορείς να αφήσεις το παιδάκι (πια) στη γιαγιά, όταν θα ξέρει τι θα πει θα έρθεις αύριο και θα μπορείτε να συνεννοηθείτε.

Εμείς 1,5 ετών τα στείλαμε παιδικό και εκεί χρειάστηκε να μάθουν ότι δεν κοιμούνται μόνο με τη μαμά. Σταδιακά όμως, πριν τον παιδικό, έμαθαν να κοιμούνται χωρίς τη μαμά ή το μπαμπά, σταδιακά και χωρίς παρενέργειες. Όσο μεγαλώνει το παιδάκι και συνεννοείται κάπως είναι αρκετά πιο εύκολα κάποια πράγματα. Νομίζω για όλους είναι πιο εύκολο όταν το παιδάκι φτάσει στο στάδιο που κλείνει τα μάτια και κοιμάται όταν νυστάζει και όχι όταν χρειάζεται να το "κοιμίσει" κάποιος.

Καταλαβαίνω όμως τι λες, είναι πράγματα στο θηλασμό που δένουν τη μαμά και όσο μεγαλώνει το παιδί και αλλάζει και αυτό θα βλέπεις αλλαγές. Ο χρόνος είναι ωραίο σημείο αρκετά, το μωράκι γίνεται σιγά σιγά παιδάκι και εκφράζεται με πολλούς τρόπους.

Δεν χρειάζεται να τρως και πολύ.

Μπουκάλι και εμένα το ένα μου παιδάκι δεν πήρε ποτέ, εκτός από την πολύ αρχή. Να σου πω, δεν στενοχωρήθηκα και πολύ, τελικά δεν είναι απαραίτητο στάδιο, ειδικά μετά το χρόνο, που επιδιώκουν στο εξωτερικό να κόβεται και το μπουκάλι. Στην πράξη πέρασε ένα αρκετά μεγάλο διάστημα που το παιδί έτρωγε το γάλα με δημητριακά του εμπορίου, με το κουτάλι. Εντάξει, δεν είναι και ό,τι καλύτερο, αυτά τα δημητριακά, μου είχε όμως καρφωθεί η ιδέα ότι δεν έπρεπε το παιδί να ξεκόψει από το γάλα εντελώς. Έφτασε αρκετά μεγάλο, πάνω από τριών-τεσσάρων, να καταλαβαίνει ότι κάνει καλό και να πίνει όχι με μεγάλη ευχαρίστηση, να το πίνει όμως, κανονικά, από την κούπα. Πιο πριν μπορεί να έπινε σποραδικά, με το καλαμάκι, εκτός από το πιάτο με τα δημητριακά.