Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Βιβλία για την προσχολική ηλικία

Recommended Posts

http://www.alfavita.gr/katalogosprosxolikis.pdf

εδώ θα βρείτε έναν κατάλογο με τα βιβλία της προσχολικής ηλικίας του νηπιαγωγείου δηλαδή (κατάλογος προσχολικής εκπαίδευσης και αγωγής). Εχω προσωπικά διαβάσει και αγοράσει το καταπληκτικό βιβλίο για την διαφορετικότητα "Ο Τρυφερούλης Μικροφτερούλης" που αναφέρετε στην 24 και τελευταία σελίδα του καταλόγου. Πιστέψτε με αξίζει να το αγοράσετε και να το διαβάσετε στα παιδιά σας, είναι ένας άλλος τρόπος σκέψης που πρέπει να γίνει αποδεκτός στα μικρά μυαλουδάκια γιατί απλά έτσι είναι, όλοι ίσοι είμαστε αλλά όμως διαφορετικοί.

• 3 weeks later...

Διαφημίσεις

Πολύ ενδιαφέρον φαίνεται, Angela, δεν το είχα υπόψη μου, θα το ψάξω.

Επίσης, ωραία βιβλία για τη διαφορετικότητα είναι

"Ελμερ, ο παρδαλός ελέφαντας" εκδ Πατάκη

"Η Μιμή με τα μεγαλα αυτιά" εκδ. Σύγχρονοι Ορίζοντες

"Έχασα το χρώμα μου και ψάχνω να το βρω" εκδ Καστανιώτη

Και για μεγαλύτερα παιδιά, πρώτης σχολικής ηλικίας υπάρχει μια πολύ καλή σειρά των Εκδόσεων Κεδρος "ΜΟΖΑ η γάτα". Είναι 4 βιβλία: για κινητικά προβλήματα, προβλήματα όρασης, ακοής, και σύνδρομο Down-εγκεφαλική παράλυση.

Η ΜΟΖΑ είναι καταπληκτική σειρά. Λύνει τόσες απορίες στα παιδια...

Εγώ έχω πάρει κ τα τέσσερα, παρ' όλο που η Τόνια (η κορούλα μου) είναι μόλις 2,5 χρονών! Πιστεύω πως στο μέλλον θα της φανούν πολύ χρήσιμα.

Εκτός από μαμά, είμαι και εκκολαπτόμενη νηπιαγωγός, οπότε έχω μαζέψει μπόλικα βιβλία. Θα ήθελα να προτείνω το "Το αρνάκι που ήρθε για φαγητό"΄-εκδόσεις Ρώσση. Παραμυθάκι που πραγματεύεται εμμέσως πλην σαφώς και με πολύ χιούμορ τη σχέση πατέρα-παιδιού. Το πατρικό έστικτο ξυπνα σε έναν ΛΥΚΟ από ένα μικρό ΑΡΝΑΚΙ που προοριζόταν για...ΓΕΥΜΑ!

1eca.jpg1ecap3.png