Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

AIR CONDITION ή ΘΕΡΜΟΠΟΜΠΟ?

Recommended Posts

Μιας και άρχισαν τα κρύα και πρέπει να οργανωθούμε σιγά σιγά, είπα να θέσω το ερώτημα για το ποια συσκευή θα μας ζεστάνει και φέτος..φυσικά εξαρτάται από το ποιά καταναλώνει λιγότερο. Στην κρεβατοκάμαρα βάλαμε air condition daikin. Στο σαλόνι έχουμε fujitsu. Υπάρχει ένας θερμοπομπός airlec που τον μετακινούμε όπου θέλουμε και για το μπάνιο ένα φουρφούρι της πλάκας, το οποίο όμως κάνει δουλειά. Τα σώματα ολοκαίνουρια..αλλά ποιός θα ανέψει πετρέλαιο φέτος? Εσείς τί θα προτιμήσετε?

sLvDp3.png

Διαφημίσεις

Εγω εχω αιρκοντισιον και περσυ αγορασα θερμοπομπους.σωθηκα με τους θερμοπομπους ζεσταινει τα δωματια των παιδιων μεσα σε 15' το πολυ,ενω με το αιρκοντισιον ξυπνανε μπουκωμενα και μολις το κλεισεις ο χωρος κρυωνει αμεσως.ασε με τη δεη που οι θερμοπομποι ειναι πιο οικονομικοι

Και μεις που χρησιμοποιήσαμε θερμοπομπό στο παλιό σπίτι, ζέσταινε πάρα πολύ το δωμάτιο. Απλά φέτος που σκέφτηκα για το παιδικό (μόνο πάιζει εκεί ο μικρός, κοιμάται μαζί μου), φοβάμαι ότι θα θέλει να πηγαίνει πάνω στο θερμοπομπό και άντε να τον κρατήσεις. Είναι σχεδόν 10 μηνών και δεν έχει αίσθηση του φόβου. Σίγουρα θα τον επιβλέπω, αλλά αν δεν τον αφήνω να πηγαίνει (θέλει να αγγίζει ο,τ ιδήποτε νέο στο χώρο) θα ουρλιάζει όλη μέρα.

sLvDp3.png

Και μεις που χρησιμοποιήσαμε θερμοπομπό στο παλιό σπίτι, ζέσταινε πάρα πολύ το δωμάτιο. Απλά φέτος που σκέφτηκα για το παιδικό (μόνο πάιζει εκεί ο μικρός, κοιμάται μαζί μου), φοβάμαι ότι θα θέλει να πηγαίνει πάνω στο θερμοπομπό και άντε να τον κρατήσεις. Είναι σχεδόν 10 μηνών και δεν έχει αίσθηση του φόβου. Σίγουρα θα τον επιβλέπω, αλλά αν δεν τον αφήνω να πηγαίνει (θέλει να αγγίζει ο,τ ιδήποτε νέο στο χώρο) θα ουρλιάζει όλη μέρα.

μην ανησυχείς για τον μικρό, θα τον ακουμπήσει, θα καεί (χωρίς έγκαυμα, απλά θα ζεματιστεί λίγο) και δεν θα το επαναλάβει. Βάλτον να τον ακουμπήσει σε ώρα που ακόμα δεν έχει πάρει όλη τη θερμότητα, να δει ότι καίει και να δεις ότι δεν θα το ξανακάνει. Έχουμε τον ίδιο θερμοπομπό και ο μικρός μετά από αυτή την επίδειξη τον πλησίαζε και έλεγε "καίει καίει" και μάλιστα σε όποιον ερχόταν σπίτι του έλεγε το ίδιο για να τον αποτρέψει!!!

μην ανησυχείς για τον μικρό, θα τον ακουμπήσει, θα καεί (χωρίς έγκαυμα, απλά θα ζεματιστεί λίγο) και δεν θα το επαναλάβει. Βάλτον να τον ακουμπήσει σε ώρα που ακόμα δεν έχει πάρει όλη τη θερμότητα, να δει ότι καίει και να δεις ότι δεν θα το ξανακάνει. Έχουμε τον ίδιο θερμοπομπό και ο μικρός μετά από αυτή την επίδειξη τον πλησίαζε και έλεγε "καίει καίει" και μάλιστα σε όποιον ερχόταν σπίτι του έλεγε το ίδιο για να τον αποτρέψει!!!

Ναι, αλλά μήπως είναι πολύ μικρός ακόμη για να το αντιληφθεί (είμαστε σχεδόν 10 μηνών). Δε λέω, πάντα υπάρχει άτομο μαζί του, αλλά μια στιγμή που λέει ο λόγος να γυρίσεις το βλέμμα σου αλλού, στην έχει κάνει. Τελικά η μόνη ασφαλής λύση είναι κάτι τέτοιο

http://www.ebay.com/itm/Baby-Playpen-Kids-8-Panel-Safety-Play-Center-Yard-Home-Indoor-Outdoor-New-Pen/380643798260?_trksid=p2045573.m2042&_trkparms=aid%3D111000%26algo%3DREC.CURRENT%26ao%3D1%26asc%3D27%26meid%3D1540619626818416275%26pid%3D100033%26prg%3D1011%26rk%3D4%26rkt%3D4%26sd%3D251346264844%26

sLvDp3.png

Διαφημίσεις

Έχω βαρεθεί όχι να τον κυνηγάω σε κάθε του κίνηση, αλλά να αγχώνομαι και να τρομάζω, αφού η κάθε του κίνηση είναι μία εν δυνάμει..βούτα!

sLvDp3.png

θα το καταλάβει, μην ανησυχείς! έχουν έντονο το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, οπότε με το που θα το δει ότι είναι καυτό, δεν θα το πλησιάσει ξανά

σε αυτή την ηλικία θυμούνται και καταλαβαίνουν τα πάντα, εξ ενστίκτου γιατί ακόμα η λογική δεν έχει διαμορφωθεί, οπότε δεν υπάρχει φόβος να καεί το μωρό

για τις βούτες έχω μόνο να σου πω καλό κουράγιο!

όσο για το playpen, σε λίγο καιρό θα προσπαθήσει να καβαλήσει τα κάγκελα και θα είναι πιο επικίνδυνο, δεν θα μπορείς να τον περιορίσεις εκεί μέσα, οπότε θα προσπαθεί να αποδράσει. Καλύτερα να μάθει εξαρχής ότι ο θερμοπομπός καίει, παρά να πηδήξει το κάγκελο και να ορμήξει στο καυτό σώμα!

το playpen πάρε το μόνο για όταν πχ είσαι στην τουαλέτα ή κάνεις κάτι για λίγο, δεν είναι μόνιμη λύση γιατί το μωρό θα βαρεθεί και θα προσπαθήσει να βγει πάση θυσία

τουλάχιστον εμάς ούτε ο μεγάλος (τώρα 4.5) ούτε η μικρή (τώρα 1.5 ετών) έμειναν πολλή ώρα σε περιορισμένο σημείο...

• 1 month later...

εχω παρατηρησει οτι οταν αναβω το a/c ανεβαινουν τα επιπεδα υγρασιας στο δωματιο. Ειναι φυσιολογικο αυτο? δεν εννοειται οτι το a/c ξηραινει την ατμοσφαιρα?

ναι οντως ειναι λιγο κουλο αυτο!τεχνικος δεν ειμαι βεβαια αλλα φανταζομαι οτι εχεις ρυθμισει σωστα το α-c στο κομπιουτερ του αλλωστε δεν θα ειναι και η πρωτη φορα που το χρησιμοποιεις;);) εγω οποτε αναβω τα α-c μου την δινει τοσο πολυ μερικες φορες απο την ζεστη που μετα αεριζω μπας και μπει λιγο υγρασια!για βρες καμια μανουλα που να εχει αντρα ψυκτικο να σου λυσει την απορια

Διαφημίσεις

ναι οντως ειναι λιγο κουλο αυτο!τεχνικος δεν ειμαι βεβαια αλλα φανταζομαι οτι εχεις ρυθμισει σωστα το α-c στο κομπιουτερ του αλλωστε δεν θα ειναι και η πρωτη φορα που το χρησιμοποιεις;);) εγω οποτε αναβω τα α-c μου την δινει τοσο πολυ μερικες φορες απο την ζεστη που μετα αεριζω μπας και μπει λιγο υγρασια!για βρες καμια μανουλα που να εχει αντρα ψυκτικο να σου λυσει την απορια

δεν εχει και πολλα πραγματα να ρυθμισεις, βαζω την θερμοκρασια, στο ζεστο, ρυθμιζω ενταση. Δεν εχει κατι αλλο

Ανάμεσα στα 2, θερμοπομπό ασυζητητί. Σιχαίνομαι αυτήν την ξηρασία που δημιουργεί το κλιματιστικό, μου στεγνώνει το λαιμό κι είμαι συνέχεια με βήχα. Στο φοιτητικό μου σπίτι είχα θερμοπομπούς, ήταν τέλειοι και πολύ πολύ οικονομικοί. Μπορούσες και να τους ρυθμίσεις να ανάβουν τις ώρες που ήθελες από μόνοι τους, αλλά δεν το χρειάστηκα, γιατί, με το που τους άναβες, ζεσταινόταν το σπίτι αμέσως.