Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Λοιπόν, η Φιλοθέη ξεκινάει πάλι απο αυριο παιδικό.

Πήρα σήμερα τηλέφωνο και μου είπε ο διευθυντής ότι θα έχει άλλη δασκάλα.

Εντωμεταξύ ήδη ψιλοαντιδράει στη σκέψη του να πάει πάλι "σχολείο";;

Φέτος είναι Προνήπιο.

Αγωνίες/ερωτηματα:

1. Τί ύλη/δραστηριότητες "πρέπει" να καλύπτει φέτος το Προνήπιο;;..πώς να "τσεκάρω" την καινούργια δασκάλα και να ανακαλύψω τί στόχους έχει για τα παιδιά της φέτος;;;

2. Θα χρειαστεί πάλι προσαρμογή η Φιλοθέη δεδομένου ότι έχει τόσους μήνες να πάει σχολείο και με καινούργια δασκάλα;;;;;

Επίσης απο Οκτώβρη (τότε θα είναι 2.5 και θα την πάρουν στο δημοτικό σταθμό), ξεκινάει και η μικρή μου η Κωνσταντίνα παιδικό.

Το θετικό είναι ότι θα τις πηγαίνω εγώ το πρωί και τις δύο.

Φαντάζομαι θα χρειαστεί και για την Κωνσταντίνα να πάρω κάποιες μέρες άδεια ώστε να είμαι μαζί της στην προσαρμογή της.

Με ανησυχεί που πάει μικρότερη απο τη Φιλοθέη παιδικό, θα χρειαστεί μεγαλύτερος χρόνος προσαρμογής;;;

Το άλλο θετικό είναι ότι τα μεσημέρια πηγαίνει μαζί με τη γιαγιά και παίρνουν τη μεγάλη οπότε έχει επισκεφτεί και γνωρίζει τον παιδικό!

Άλλες συμβουλές/προτάσεις;;

Ευχαριστώ!!!

Φιλοθέη 9χρ,Κωνσταντίνα 7χρ., Άγγελος 3χρ.

Διαφημίσεις

Το ότι θα πάει μικρότερη παιδικό σταθμό κατά τη γνώμη μου και από την εμπειρία μου είναι μάλλον καλύτερο για την προσαρμογή.

Όσο πιο μικρά τόσο πιο γρήγορα προσαρμόζονται. Επιπλέον για τα δεύτερα παιδάκια είναι όλα πιο εύκολα. Το πρώτο κάνει την αρχή και τα δεύτερα ακολουθούν σε όλα πολύ πιο εύκολα.

Εμείς πήγαμε σήμερα πρώτη μέρα. Τις πήγα εγώ ενώ από αύριο θα πηγαίνουν με το σχολικό.

Μόλις μπήκαμε οι δασκάλες τις "ζούλιξαν" αγγαλιές φιλιά και μετά πήγανε να βρούνε τους φίλους τους. Ούτε που γύρισαν να με κοιτάξουν! Καμία σχέση με προσαρμογή πρώτη μέρα κλπ. Για να δούμε όταν θα τις πάρω.

Μετά ρώτησα πως χωρίζονται τα τμήματα και τελικά και οι δύο θα έχουν νέα δασκάλα. Η μικρή θα έχει εντελώς καινούρια κοπέλα που δεν ήταν πέρισυ στο σταθμό, η μεγάλη θα έχει μια νηπειαγωγό που ήταν πέρισυ στο σταθμό και την ξέρει απλά είχε άλλο τμήμα.

Λογικά με τη νέα δασκάλα θα χρειαστεί να τη γνωρίσουν και τους γνωρίσει αλλά θα είναι σίγουρα κάποια ίδια παιδιά και ίδιος χώρος. Η προσαρμόγη θα ισχύει για όλα τα παιδάκια στη νέα δασκάλα άρα μη σε απασχολεί.

Άντε καλή χρονιά!

Σε ευχαριστώ!!

Ελπίζω φέτος τα πράγματα για μας να είναι καλύτερα...και στην προσαρμογή αλλά κυρίως στις αρρώστιες....!! :?

Πέρισυ 10 μέρες άρρωστη τρείς παιδικό το πηγαίναμε...!! :?

Για να δούμε..για να δούμε...!!

Εσύ rike τους κάνεις το εμβόλιο της γρίπης;;

Πέρισυ που τους έκανα (αφού τρόμαξα για να βρώ και τις δύο δόσεις...)...δεν είδα προκοπή...συνέχεια άρρωστες τις είχα..! :roll:

Αυτο που εχω δει ολα τα χρονια που δουλευω ειναι οτι η αλλαγη της δασκαλας δεν εχει και μεγαλες επιπτωσεις στην προσαρμογη.. Η αλλαγη σχολικου χωρου ειναι αυτο που εχει μεγαλυτερη δυσκολια.Εγω το εμβολιο της γριπης δεν θα του το κανω.. Ρωτησα στο νοσοκομειο και μου ειπε η κοπελα που κανει τα εμβολια οτι δεν υπαρχει λογος να το κανει ενα παιδι που ειναι υγιες.. Γινεται στα παιδια που εχουν ήδη καποιο προβλημα ή καποια ευαισθησια (καρδιολογικο, αναπνευστικο κλπ). Αλλωστε το εμβολιο που βγαινει καθε χρονο προστατευει από τους ιους της προηγουμενης χρονια και οχι από ολους τους ιους γενικοτερα.. Και καθε χρονο βγαινει καινουγιος ιος γριπης

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Το εμβόλιο της γρίπης το κάναμε μόνο μια φορά την πρώτη χρονιά που πήγε κάθε μια σταθμό. Τα επόμενα χρόνια δεν το κάναμε. Βέβαια πήγαν και οι δύο πολύ μικρές δηλαδή όταν το κάναμε ήταν κάτω από 2.

Γενικά για τις αρρώστιες η πρώτη χρονιά είναι δύσκολη. Μετά τα πράγματα είναι πιο νορμαλ.

Πήρα τηλέφωνο στο σταθμό και όλα ήταν μια χαρά. Το πρωϊ στο μάζεμα ήταν όλα μαζί τα παιδάκια και οι κυρίες. Η μικρή μου όταν μοιράστηκαν τα τμήματα μου είπαν ότι ήθελε να είναι κοντά στην περσινή της κυρία, (αυτό θεώρησε φυσιολογικό). Γενικά όλα τα παιδάκια του τμήματος (μιλάμε για ηλικίες 2,5 ετών) αντέδρασαν κάπως έτσι θέλαν την περσινή τους δασκάλα.

Αποφάσισαν τελικά την πρώτη εβδομάδα να είναι και η παλιά τους δασκάλα στον ίδιο χωρό μαζί με την καινούρια ώστε να υπάρχει ένα μεταβατικό στάδιο.

Θα είναι για αρχή κάπως πιο ενοποιημένα τα τμήματα και στη συνέχεια θα χωριστούν όπως έχουν συμφωνήσει.

Πάλι καλά γιατί μέχρι να γνωρίσουν την καινούρια θα βλέπουν στο χώρο και την περσινή τους κυρία. Είναι και μικρά έχουν συνδέσει το σχολείο με τη συγκεκριμένη κυρία.

Διαφημίσεις

Και η Αγγελική μου ξεκίνησε σήμερα. Λαχταρούσε εδώ και μέρες να πάει στο σχολείο της (καλά λέω εγώ ότι είναι "φυτούκλα" σαν εμένα :) ). Δύο στοιχεία ευνοούν τη νέα προσαρμογή:

1. Στο τέλός της χρονιάς, που ήταν λίγα παιδάκια έκαναν πολλές κοινές δραστηριότητες με τα προνήπια και είχαν γνωρίσει τη μία από τις δύο δασκάλες των προνηπίων.

2. Επειδή η δασκάλα των προνηπίων είναι έγκυος, θα είναι κοντά τους και η δασκάλα της προηγούμενης χρονιάς.

Αν αρρωστήσουν τα παιδάκια μου λιγότερο από πέρισυ, θα έχουμε έναν ωραίο χειμώνα!

Καλή χρονιά!

Αντιγόνη

.png

.png

Τελικά όλα πήγαν πολύ καλά!!!

Απροσδόκητα καλά θα έλεγα!!

Ενώ το πρωί μου είπε κανα δύο φορές ότι δεν θέλει να πάει, στην πορεία της ετοιμασίας άρχισε να ενθουσιάζεται!!

Στο δρόμο συναντήσαμε και άλλες μαμάδες που πήγαιναν τα παιδάκια/συμμαθητές της και χάρηκε η Φιλοθέη!

Δεν πολυέδωσε σημασία στην καινούργια δασκάλα παρά χάρηκε που είδε τις φίλες της!!

Μίλησα λίγο με την καινούργια και μου φάνηκε πολύ καλή.

Είδωμεν!!

Καλή μας αρχή!! :D

Η δική μου μικρή αντιδρά στη νέα δασκάλα και θέλει να πηγαίνει στο τμήμα της παλιάς. Τώρα που είναι πρώτες μέρες την αφήνουν και είναι κάπως πιο χαλαρά τα πράγματα.... αλλά πότε θα συνηθίσει την καινούρια?

Όλο αυτό κάθε μέρα που περνάει της δημιουργεί αντίδραση και το πρωϊ για το σχολείο. Στο σπίτι λέει δε θέλω να πάω σχολείο και όταν πηγαίνει εκεί λέει θέλω την Τόνια (είναι η παλιά).

Βέβαια όπως συζήτησα όλα τα παιδάκαι του τμήματος θέλουν την παλιά τους δασκάλα και αντιδρούνε στην καινούρια!

Ελπίζω να το αντιμετωπίσουν σύντομα γιατί είναι κρίμα.

Και εμένα ενώ χτές ήταν όλα καλά σήμερα το πρωϊ και σε όλη τη διαδρομή είχαμε γκρίνιες.

Το αποκορύφωμα ήταν όταν φτάσαμε έξω απο το σταθμό, σταμάτησε άρχισε να χτυπάει το ποδαράκι της κάτω επιτακτικά και να μου λέει "θέλω να γυρίσω σπίτι"..."πάμε πίσω τώρα αμέσως".

Εκεί δεν αντέδρασα (της έχω πεί τόσα πλέον...), ανέκφραστη την κοίταξα και σιγά σιγά την πήρα και την πήγα μέσα.

Άχ...πότε θα τελειώσουν αυτά; :roll:

Είχαμε πέρισυ την προσαρμογή σαν πρώτη χρονιά...ήταν ανάγκη να αλλάξει και η δασκάλα φέτος;;:(

Ένας γονιός πρέπει να έχει πλέον τα τέλεια negotiating skills για να επιβιώσει!! :(

Διαφημίσεις