Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Subchorionic Hematoma - αιτία αιμορραγίας.

Recommended Posts

Ανοίγω αυτό το θέμα για όσες κοπέλες παρουσίασαν αιμορραγία στη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους και δεν ήξεραν τι τους συμβαίνει. Πολύ συχνά απ' ότι φαίνεται η αιτία δεν είναι η αποκόλληση, αλλά ένας σάκος, κοντά στον σάκο που βρίσκεται το έμβρυο, ο οποίος συνήθως είναι μικρότερος σε μέγεθος και είναι γεμάτος αίμα. Βρήκα πάρα πολλά sites του εξωτερικού που αναλύουν τον όρο λεπτομερώς και φυσικά περιγράφουν τα συμπτώματα. Το τι προκαλεί το Subchorionic Hematoma είναι άγνωστο. Πολλές γυναίκες π.χ. είχαν φυσιολογική πρώτη εγκυμοσύνη και μπορεί να το παρουσίασαν στη δεύτερη, άρα δεν είναι θέμα οργανισμού, ούτε μπορεί να κάνει κάτι η γυναίκα για να το αποφύγει. Στις περισσότερες περιπτώσεις συστήνουν ανάπαυση, ηρεμία, παρακολούθηση και πάρα πολύ νερό. Στο εξωτερικό έχουν δημιουργηθεί πολλά forums γυναικών που η κύησή τους συντροφεύεται από SCH.

Είναι groups αλληλουποστήριξης και ανταλλαγής εμπειριών. Αν γνωρίζετε αγγλικά, το να μπείτε και να διαβάσετε είναι πραγματικά παρήγορο. Οι μισές και παραπάνω από τις περιπτώσεις με SCH καταλήγουν να έχουν φυσιολογικές γέννες και υγιή μωρά.

Διαφημίσεις

ακριβώς αυτό είχα στην δεύτερη εγκυμοσύνη μου και όλα πήγαν τέλεια τελικά...άπλα έμεινα περίπου 3 μήνες σε ακινησία και μετά πρόσεχα πολύ....

Μπράβο που τα κατάφερες! Είναι δύσκολο και ψυχοφθόρο, αλλά αξίζει. Εγώ είμαι ένα μήνα μόνο ξαπλωμένη και ήδη έχω αρχίσει και λαλάω. Αλλά δεν έχω άλλη επιλογή. Τουλάχιστον όμως τώρα ξέρω τι μου συμβαίνει.