Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αιματολιμνη αιματωμα μορφωμα στον πλακουντα...

Recommended Posts

καλημερα... μολις γυρισα στο σπιτι μετα απο 9 μερες στο νοσοκομειο μετα απο αιμοραγγια. τωρα ειμαι 7+1 εβδομαδων και εχθες εμαθα οτι εχω ενα μορφωμα αιματωμα στον πλακουντα. το καλο ειναι οτι ακουσαμε την καρδουλα του κ τουλαχιστον δεν ειναι παλλινδρομη, αλλα στον υπερηχο φαινεται λιγο καθυστερημενη αναπτυξη σαν να ειμαι 6+3. Εχω πολυ αγχος η αιματολιμνη αυτη φαινεται να ειναι 10 φορες μεγαλυτερη του εμβρυου. φοβαμαι πολυ. εχετε περασει κατι παρομοιο? Δεν ξερω τι να κανω για να το βοηθησω εκτος απ το να ειμαι ξαπλωμενη....:(

Αν εχετε ζησει κατι τετοιο η ακουσει οτιδηποτε θα ηθελα να το μοιραστειτε μαζι μου.

Ευχαριστω...

Διαφημίσεις

καλημερα... μολις γυρισα στο σπιτι μετα απο 9 μερες στο νοσοκομειο μετα απο αιμοραγγια. τωρα ειμαι 7+1 εβδομαδων και εχθες εμαθα οτι εχω ενα μορφωμα αιματωμα στον πλακουντα. το καλο ειναι οτι ακουσαμε την καρδουλα του κ τουλαχιστον δεν ειναι παλλινδρομη, αλλα στον υπερηχο φαινεται λιγο καθυστερημενη αναπτυξη σαν να ειμαι 6+3. Εχω πολυ αγχος η αιματολιμνη αυτη φαινεται να ειναι 10 φορες μεγαλυτερη του εμβρυου. φοβαμαι πολυ. εχετε περασει κατι παρομοιο? Δεν ξερω τι να κανω για να το βοηθησω εκτος απ το να ειμαι ξαπλωμενη....:(

Αν εχετε ζησει κατι τετοιο η ακουσει οτιδηποτε θα ηθελα να το μοιραστειτε μαζι μου.

Ευχαριστω...

Καλησπερα...

Ειχα και εγω παρομοιο προβλημα στην αρχη της κυησης, ενα μεγαλο σακο με αιμα ΕΞΩ απο τον σακο με το εμβρυο και φυσικα ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ σε μεγεθος απο οτι ο κανονικος σακος....

Με το καιρο αποροφηθηκε (αφου ετυχε να βγαλουν το συμπερασμα οτι αυτος ο σακος με το αιμα ειναι διδυμη κυηση) αλλα δεν ισχυε κατι τετοιο...

Δεν μου εδωσαν ιδιαιτερες συστασεις αλλα ουτε ειχα και αιμοραγια

Τωρα η κορη μου ειναι 13 μηνων....!!!!!! Χαιρει ακρας υγειας.....!!!!!!

Ευχομαι να πανε ολα καλα....!!!!!!

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Καλημέρα. Αντιμετωπίζω κάτι παρόμοιο. Το αποκαλώ παρόμοιο γιατί δεν έχω ξεκαθαρίσει τι ακριβώς είναι. Αιμάτωμα, αιματολίμνη, αποκόλληση; Πάντως είχα λίγο αίμα για μια βδομάδα, πήγα για υπέρηχο, ακούσαμε καρδούλα και όταν γυρίσαμε σπίτι άρχισε φοβερή αιμορραγία με πήγματα. Δε νοσηλεύτηκα γιατί ο γιατρός μου δεν το θεώρησε απαραίτητο. Αλλά είμαι ξάπλα από την προηγούμενη Τρίτη. Σηκώνομαι ελάχιστα, παίρνω 15 utrogestan ημερησίως, κάνω μια ένεση προγεστερόνης ανά 3 μέρες, παίρνω 6 cyclacur και κάνω μια αντιπηκτική την ημέρα. Το αίμα έχει γίνει καφέ υγρά και μία σταματάνε μία ξαναρχίζουν. Προσπαθώ να μην πανικοβάλλομαι και έκανα μια χοριακή που έδειξε ότι μάλλον η εγκυμοσύνη συνεχίζεται. Έχω διαβάσει πολλές τέτοιες περιπτώσεις που με ξεκούραση και ηρεμία πήγαν όλα καλά. Αναστασία μου ελπίζω να νιώθεις κι εσύ πιο ήρεμη τώρα. Το αίμα σου έχει σταματήσει φαντάζομαι.

Το αίμα ναι όχι όμως το καφέ. Απλά φοβάμαι ΟΤΙ το έμβρυο δεν τρέφεται κ οξυγονονεται καλά αφού ο πλακουντας είναι σ αυτην την κατάσταση .

Από τη μια σκέφτομαι ΟΤΙ αν το ενοχλούσε δεν θα ξεκινούσε η καρδουλα του

Και από την άλλη μήπως του αφήσει πρόβλημα.

Για την αποκόλληση ξέρω ΟΤΙ μπορούμε να την προκαλέσουμε εμείς με μια λάθος κίνηση αυτο το αιμάτωμα; φταίω εγώ; πρόσεχα ακόμα κ πριν σιγουρευτώ ΟΤΙ ειμαι έγκυος μονο με την υποψία. Το μόνο που έκανα λάθος κ μου το είπαν τώρα στο νοσοκομείο ήταν που οταν πήγαινα να ενεργηθω ζοριζομουν αρκετά. Ούτε να το σκέφτομαι θελω ΟΤΙ εγώ φταίω.

Πάντως σας ευχαριστώ κ τις δύο για την ανταπόκριση.

Μακάρι να έχουμε ευχάριστες εξελίξεις.

Anastasia μου, ο γιατρός μου όταν του είχα εξομολογηθεί την ίδια ακριβώς αγωνία με εσένα μου είχε πει: "αν κάθε φορά που μία έγκυος σφιγγόταν στην τουαλέτα, έχανε το μωρό με οποιοδήποτε τρόπο, δεν θα είχαμε γέννες." Βγάλτο από το μυαλό σου. Δεν φταίξαμε πουθενά, απλώς έτυχε. Και μένα τα καφέ μου συνεχίζονται παρόλο που για 2 μέρες φάνηκε να έχουν σταματήσει. Τι να πω... μεγάλη η αγωνία και δύσκολο να βρεθεί παρηγοριά. Εγώ πάντως, αν δεν περάσω τουλάχιστον μια βδομάδα χωρίς ίχνος αίματος, οποιασδήποτε απόχρωσης, δεν βγαίνω από το σπίτι μου.

Διαφημίσεις

Απλα δελφινοσηνη εσυ κανεις εντελως διαφορετικη θεραπεια. Δεν ξερω την κυριακη το πρωι θα παω να παρω κ τριτη γνωμη. ποσων εβδομαδων εισαι τωρα?

Είμαι 8 εβδομάδων και 4 ημερών. Εσύ τι θεραπεία κάνεις; Και να ρωτήσω και κάτι άλλο; Όταν ξαπλώνεις, είσαι μονίμως ανάσκελα, ή γυρνάς και στο πλάι; Γενικώς τι δραστηριότητες σου έχουν επιτρέψει;

παιρνω ενα felicine το πρωι και δυο utrogestan καθε οχτω ωρες. Ναι γυρναω στο πλα.Μου ειπε να πηγαινω τουαλετα( αν και μαλλον πρεπει να εχω θεμα με αιμοροϊδες αλλα τελος παντων) και να σηκωνομαι να κανω 5 10 βηματα για να μην πηξει το αιμα μου. Οσο νοσηλευομουν ομως μου καναν κατι ενεσεις αλλα δεν συγκρατησα το ονομα.

Διαφημίσεις

Πως πας; Έχεις κανένα νέο;

kalimera. Apo th kuriakh pou sou eipa exthes gurisa spiti. Phga apla gia na ksanadoun auto mesa sto sako poy telika auto morfoma fouska den exei aima mesa. alla me krathsane mesa logo kardias. evala holder kai briskoun polles adikiologites ektaktes. Konta 1000 se ena 24oro. einai arxh ths egkumosunhs den tha eprepe na tis kano. tora kathe mina tha pigaino na kathomai ena 24oro gia parakolouthisi ean sunnexistei i kuisi kanonika. th deutera ksanapao tha exei sxhmatistei o plakountas kai tha kseroume an einai pano tou i sta toixomata. Pros to paron den to enoxlei alla.. me epifilaksi. an mporousa na sou steilo foto na deis tha katalavaines gt milao kai exo k th duskiliotita pou ores ores nomizo oti tha patho anakoph sthn toualeta. kai den sproxno gia na min xaso to mvro alla to entero ta kanei ola mono tou anekselenkta. Proti fora blepo kati tetoio. esu? ti nea?

kalimera. Apo th kuriakh pou sou eipa exthes gurisa spiti. Phga apla gia na ksanadoun auto mesa sto sako poy telika auto morfoma fouska den exei aima mesa. alla me krathsane mesa logo kardias. evala holder kai briskoun polles adikiologites ektaktes. Konta 1000 se ena 24oro. einai arxh ths egkumosunhs den tha eprepe na tis kano. tora kathe mina tha pigaino na kathomai ena 24oro gia parakolouthisi ean sunnexistei i kuisi kanonika. th deutera ksanapao tha exei sxhmatistei o plakountas kai tha kseroume an einai pano tou i sta toixomata. Pros to paron den to enoxlei alla.. me epifilaksi. an mporousa na sou steilo foto na deis tha katalavaines gt milao kai exo k th duskiliotita pou ores ores nomizo oti tha patho anakoph sthn toualeta. kai den sproxno gia na min xaso to mvro alla to entero ta kanei ola mono tou anekselenkta. Proti fora blepo kati tetoio. esu? ti nea?

Είναι και το άγχος μωρέ κοριτσάκι. Σου απάντησα στο θέμα της δυσκοιλιότητας που ανέβασες. Εγώ έχω ακόμα καφέ αλλά έχουν λιγοστέψει αρκετά. Είμαι ακόμα ξάπλα και ελπίζω. Σου εύχομαι να περάσουν όλα και να γεννήσεις το μωράκι σου χωρίς άλλη ταλαιπωρία.

ολα καλα. το μορφωμα μεν ειναι ακομα εκει αλλα τωρα σε σχεση με το μωρο φαινεται μικροτερο. δεν ανησυχει παντως ιδιαιτερα οσο με το να λυσουμε το θεμα τις καρδιας. και πολυ προσοχη... τουλαχιστον μεχρι την αυχενικη που θα ειναι το τοπιο πιο καθαρο.

ολα καλα. το μορφωμα μεν ειναι ακομα εκει αλλα τωρα σε σχεση με το μωρο φαινεται μικροτερο. δεν ανησυχει παντως ιδιαιτερα οσο με το να λυσουμε το θεμα τις καρδιας. και πολυ προσοχη... τουλαχιστον μεχρι την αυχενικη που θα ειναι το τοπιο πιο καθαρο.

Όλα θα πάνε καλά. Σκέψου θετικά!

Διαφημίσεις

Εύχομαι να σας πάνε όλα καλά και με το καλό να κρατήσετε τα μωράκια σας! Δεν έχω κάτι να σας πω σχετικά, εκτός από το θέμα της δυσκοιλιότητας. Επειδή είναι σύνηθες πρόβλημα στην αρχή της εγκυμοσύνης κι επειδή δεν λύνεται πάντα με τα πολλά φρούτα ή το νερό, καλό είναι να ζητήσετε από τους γιατρούς σας να σας συστήσουν κάποιο ήπιο υπακτικό για να σας βοηθάει τουλάχιστον τους πρώτους 3-4 μήνες που είναι δύσκολα τα πράγματα. Όσο είσαστε ξαπλωμένες δε, γίνονται και δυσκολότερα τα πράγματα για το έντερο οπότε σκεφτείτε το. Θυμάμαι όταν ήμουν έγκυος στην κόρη μου, ειδικά στο 1ο τρίμηνο και λιγότερο στο 3ο, είχα φρικάρει...! Τι φρούτα έτρωγα, τι δαμάσκηνα, τι σύκα, τι νερό και φυσικούς χυμούς έπινα (όταν δεν ήταν το στομάχι μου κάπως βέβαια) και ήμουν λες και έτρωγα κάθε μέρα ρύζι ή μακαρόνια. Οπότε το είπα στον γιατρό μου και μου έδωσε κάτι φακελάκια, δεν θυμάμαι πως τα λέγανε, αλλά με σώσανε. :-D

Υπομονή με την ξάπλα και όλα θα πάνε καλά!! ;):-D

Εύχομαι να σας πάνε όλα καλά και με το καλό να κρατήσετε τα μωράκια σας! Δεν έχω κάτι να σας πω σχετικά, εκτός από το θέμα της δυσκοιλιότητας. Επειδή είναι σύνηθες πρόβλημα στην αρχή της εγκυμοσύνης κι επειδή δεν λύνεται πάντα με τα πολλά φρούτα ή το νερό, καλό είναι να ζητήσετε από τους γιατρούς σας να σας συστήσουν κάποιο ήπιο υπακτικό για να σας βοηθάει τουλάχιστον τους πρώτους 3-4 μήνες που είναι δύσκολα τα πράγματα. Όσο είσαστε ξαπλωμένες δε, γίνονται και δυσκολότερα τα πράγματα για το έντερο οπότε σκεφτείτε το. Θυμάμαι όταν ήμουν έγκυος στην κόρη μου, ειδικά στο 1ο τρίμηνο και λιγότερο στο 3ο, είχα φρικάρει...! Τι φρούτα έτρωγα, τι δαμάσκηνα, τι σύκα, τι νερό και φυσικούς χυμούς έπινα (όταν δεν ήταν το στομάχι μου κάπως βέβαια) και ήμουν λες και έτρωγα κάθε μέρα ρύζι ή μακαρόνια. Οπότε το είπα στον γιατρό μου και μου έδωσε κάτι φακελάκια, δεν θυμάμαι πως τα λέγανε, αλλά με σώσανε. :-D

Υπομονή με την ξάπλα και όλα θα πάνε καλά!! ;):-D

Ευχαριστούμε livinath, να χαίρεσαι την κορούλα σου.