Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ

Recommended Posts

Καλησπερα,

Σας εχει τυχει να επισκεφθητε γιατρο και να μην σας γραψει εξετασεις ή φαρμακα με ηλεκτρονικη συνταγογραφηση; Ειναι δυνατον να γινει αυτο? Δηλ. εγινε, αλλα επιτρεπεται; Τα φωτα σας παρακαλω γιατι εχω μπερδευτει. Δεν ξερω πως το διαχειριστω. Ευχαριστω.

Διαφημίσεις

Καλησπέρα,

Αυτό που λες μου είχε τύχει μερικούς μήνες πριν. Πήγα στο γιατρό κι επειδή δεν λειτουργούσε ο υπολογιστής του, δεν είχε πρόσβαση στην φόρμα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και μου έγραψε τα φάρμακα στο έντυπο συνταγολόγιο του ταμείου μου. Απλά στο πίσω μέρος της σελίδας έπρεπε να γράψει τους λόγους που δεν το έκανε ηλεκτρονικά ώστε να γίνει αποδεκτό από το φαρμακείο. Από εκεί και μετά δεν μου ξαναέτυχε.

Ελπίζω να βοήθησα!

Καλησπέρα,

Αυτό που λες μου είχε τύχει μερικούς μήνες πριν. Πήγα στο γιατρό κι επειδή δεν λειτουργούσε ο υπολογιστής του, δεν είχε πρόσβαση στην φόρμα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και μου έγραψε τα φάρμακα στο έντυπο συνταγολόγιο του ταμείου μου. Απλά στο πίσω μέρος της σελίδας έπρεπε να γράψει τους λόγους που δεν το έκανε ηλεκτρονικά ώστε να γίνει αποδεκτό από το φαρμακείο. Από εκεί και μετά δεν μου ξαναέτυχε.

Ελπίζω να βοήθησα!

ευχαριστω αλλα νομιζω οτι η κατασταση ειναι χειροτερη απο την δικια σου. Γυναικολογος ειπε οτι δεν γραφει το μεγαλο πακετο των εξετασεων στην αρχη της εγκυμοσυνης με ηλέκτρονικη συνταγογραφηση. Εγραψε τις εξετασεις σε απλο χαρτι με την επωνυμια του (πραγμα που δεν ισχυει)...Και ρωτω, γιατι???? επιτρεπεται???

ευχαριστω αλλα νομιζω οτι η κατασταση ειναι χειροτερη απο την δικια σου. Γυναικολογος ειπε οτι δεν γραφει το μεγαλο πακετο των εξετασεων στην αρχη της εγκυμοσυνης με ηλέκτρονικη συνταγογραφηση. Εγραψε τις εξετασεις σε απλο χαρτι με την επωνυμια του (πραγμα που δεν ισχυει)...Και ρωτω, γιατι???? επιτρεπεται???

Να πας σε γιατρο που συνταγογραφεί ηλεκτρονικά...Οι εξετάσεις αυτές κοστίζουν πολλά χωρίς συμμετοχή και από την στιγμή που έχεις ασφάλεια, είναι αμαρτία να πληρώσεις ενα σωρό λεφτά... Μπορείς να πάρεις το παραπεμπτικό ηλεκτρονικο και να πας σε συμβεβλημένα ιδιωτικά μικροβιολογικά εργαστήρια.

Εγώ το 2008 που ήμουν έγκυος, πριν αλλάξει το ΙΚΑ σε ΕΟΠΥΥ, τότε η ιδιώτης γυναικολόγος μου τις είχε γράψει ετσι όπως λες, σε χαρτί με δική της επωνυμία και είχα πάει και είχα πληρώσει κοντά 200?...Τότε δεν είχα πάει σε γιατρο του ΙΚΑ να μου γραψει παραπεμπτικό γιατί θα έπρεπε να τις κάνω στο υποκατάστημα του ΙΚΑ και δεν είχα εμπιστοσύνη στο μικροβιολογικό τους....Οπόε πήγα σε ιδιωτικό εργαστήριο και ειχα πληρώσει...

Η κόρη μου είναι η κινητήρια δύναμη της ζωής μου, το φως μου!!! Την λατρεύω!!!

Ο γιατρός ήταν του ΕΟΠΥΥ ή ιδιώτης? Οι ιδιώτες που δεν έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ δεν μπορούν να γράψουν ηλεκτρονικά.

Εχω και εγώ μια ανάλογη περίπτωση, γιατρός του ΕΟΠΥΥ (στο πρώην ΙΚΑ μάλιστα) αρνηθηκε να μου γράψει ηλεκτρονικά τις εξετάσεις του θυρεοειδούς μου και όταν άρχισα να φουντώνω μου έγραψε χειρόγραφα να τις κάνω στο μικροβιολογικό του ΙΚΑ. Παράνομο δεν είναι? Δεν είναι υποχρεωμένοι να γράφουν ηλεκρονικά?

Διαφημίσεις

Να πας σε γιατρο που συνταγογραφεί ηλεκτρονικά...Οι εξετάσεις αυτές κοστίζουν πολλά χωρίς συμμετοχή και από την στιγμή που έχεις ασφάλεια, είναι αμαρτία να πληρώσεις ενα σωρό λεφτά... Μπορείς να πάρεις το παραπεμπτικό ηλεκτρονικο και να πας σε συμβεβλημένα ιδιωτικά μικροβιολογικά εργαστήρια.

Εγώ το 2008 που ήμουν έγκυος, πριν αλλάξει το ΙΚΑ σε ΕΟΠΥΥ, τότε η ιδιώτης γυναικολόγος μου τις είχε γράψει ετσι όπως λες, σε χαρτί με δική της επωνυμία και είχα πάει και είχα πληρώσει κοντά 200?...Τότε δεν είχα πάει σε γιατρο του ΙΚΑ να μου γραψει παραπεμπτικό γιατί θα έπρεπε να τις κάνω στο υποκατάστημα του ΙΚΑ και δεν είχα εμπιστοσύνη στο μικροβιολογικό τους....Οπόε πήγα σε ιδιωτικό εργαστήριο και ειχα πληρώσει...

το ξερω κοριτσι μου. Απλα μου την εχει βαρεσει λιγο και ειμαι κ σε δυσκολη θεση γιατι προκειται για γυναικολογο που ειχα τοσα χρονια. Μ αυτον γεννησα το πρωτο παιδι και οσο και να το κανεις δεν συνηθιζεις ευκολα καποιον αλλον. Πραγματικα δεν ξερω τι να κανω!

Ο γιατρός ήταν του ΕΟΠΥΥ ή ιδιώτης? Οι ιδιώτες που δεν έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ δεν μπορούν να γράψουν ηλεκτρονικά.

Εχω και εγώ μια ανάλογη περίπτωση, γιατρός του ΕΟΠΥΥ (στο πρώην ΙΚΑ μάλιστα) αρνηθηκε να μου γράψει ηλεκτρονικά τις εξετάσεις του θυρεοειδούς μου και όταν άρχισα να φουντώνω μου έγραψε χειρόγραφα να τις κάνω στο μικροβιολογικό του ΙΚΑ. Παράνομο δεν είναι? Δεν είναι υποχρεωμένοι να γράφουν ηλεκρονικά?

Δεν ειναι γιατρος του ΕΟΠΥΥ αλλα ξερω πολυ καλα κι απο τον παιδιατρο μας που δεν ειναι γιατρος του ΕΟΠΥΥ, οτι ολοι οι γιατροι εχουν πια προσβαση. Και οπως ειπα κ πιο πανω, φαντασου να ειναι κ ο γυναικολογος που εχεις για χρονια και να σου απανταει οτι ΔΕΝ γραφει ηλεκτρονικα τις εξετασεις. ! Αχ, τα νευρα μου!

όλοι οι γιατροί έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, άσχετα με το αν είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ.

απλά, δεν μπορούν όλες οι ειδικότητες να γράφουν όλες τις εξετάσεις κι όλα τα φάρμακα.

ολοι εχουν προσβαση. Δηλ. θεωρεις οτι ο γυναικολογος δεν μπορει να γραψει τις εξετασεις ή τυχον φαρμακα? δεν το πιστευω..γιατι τα παραδειγματα που εχω αλλα μου λενε.

ολοι εχουν προσβαση. Δηλ. θεωρεις οτι ο γυναικολογος δεν μπορει να γραψει τις εξετασεις ή τυχον φαρμακα? δεν το πιστευω..γιατι τα παραδειγματα που εχω αλλα μου λενε.

κάθε ειδικότητα μπορεί να γράψει μόνο φάρμακα κάποιων παθήσεων και συγκεκριμένες εξετάσεις.

Διαφημίσεις

παντως ο συγκεκριμενος γυναικολογος δεν γραφει το μεγαλο πακετο των εξετασεων για την εγκυμοσυνη. Καθως επισης ουτε τα φαρμακα που πιθανον να χρειαστουν. Και ρωταω, ειναι λογικο?

παντως ο συγκεκριμενος γυναικολογος δεν γραφει το μεγαλο πακετο των εξετασεων για την εγκυμοσυνη. Καθως επισης ουτε τα φαρμακα που πιθανον να χρειαστουν. Και ρωταω, ειναι λογικο?

σε ποιές εξετάσεις και ποιά φάρμακα αναφέρεσαι?

σε ποιές εξετάσεις και ποιά φάρμακα αναφέρεσαι?

οταν μαθαινεις οτι εισαι εγκυος, ο γιατρος σου γραφει ενα πακετο εξετασεων το οποιο χωρις συνταγογραφηση κοστιζει κοντα στα 400 ευρω. Σ αυτες τις εξετασεις αναφερομαι, καθως επισης και σε yutopar και ολες τις βιταμινες που χρειαζεται μια εγκυος.

οταν μαθαινεις οτι εισαι εγκυος, ο γιατρος σου γραφει ενα πακετο εξετασεων το οποιο χωρις συνταγογραφηση κοστιζει κοντα στα 400 ευρω. Σ αυτες τις εξετασεις αναφερομαι, καθως επισης και σε yutopar και ολες τις βιταμινες που χρειαζεται μια εγκυος.

οι βιταμίνες δεν συνταγογραφούνται.

μήπως γιατρός σου δεν έχει πληρώσει το τέλος για να χρησιμοποιεί την ηλεκτρονική συνταγογράφηση? μήπως εκείνη τη μέρα ήταν εκτός λειτουργίας το σύστημα? τον ρώτησες γιατί δε σου τα γράφει ηλεκτρονικά?

Ολοι οι γιατροι κ που ΔΕΝ εχουν σύμβαση μπορουν να γραψουν ηλεκτρονικα παραπεμπτικα κ συνταγογράφηση..Ο κάθε γιατρός μπορει μονο της ειδικότητάς του.Το σύστημα οταν δεν λειτουργει γράφει χειρόγραφα κ μετά ο ασθενεις πέρνει σε 2η φάση το παραπεμτικο/συνταγογράφηση για να μην χρεωθει.Κ επεισης η συνταγογραφηση ειναι υποχρεωτικη για ολους τους γιατρους απο το υπουργειο..δεν εχει συνδρομή..ειναι υποχρεωμενος να σου δωσει ηλ. παρ. κ συντ. Εκτος κ αν το βιβλιάριο υγειας σου δεν ειναι σε υσχυ..

Διαφημίσεις

Ολοι οι γιατροι κ που ΔΕΝ εχουν σύμβαση μπορουν να γραψουν ηλεκτρονικα παραπεμπτικα κ συνταγογράφηση..Ο κάθε γιατρός μπορει μονο της ειδικότητάς του.Το σύστημα οταν δεν λειτουργει γράφει χειρόγραφα κ μετά ο ασθενεις πέρνει σε 2η φάση το παραπεμτικο/συνταγογράφηση για να μην χρεωθει.Κ επεισης η συνταγογραφηση ειναι υποχρεωτικη για ολους τους γιατρους απο το υπουργειο..δεν εχει συνδρομή..ειναι υποχρεωμενος να σου δωσει ηλ. παρ. κ συντ. Εκτος κ αν το βιβλιάριο υγειας σου δεν ειναι σε υσχυ..

πιστευω υποχρεωμενος δεν ειναι κανενας! απλα πιστοποιημενος για το συστημα πρεπει να ειναι και βεβαια διακαιουνται ολοι να ειναι! τωρα αν καποιος γιατρος δε συνταγογραφει απλα θα χασει ασθενεις!

πιστευω υποχρεωμενος δεν ειναι κανενας! απλα πιστοποιημενος για το συστημα πρεπει να ειναι και βεβαια διακαιουνται ολοι να ειναι! τωρα αν καποιος γιατρος δε συνταγογραφει απλα θα χασει ασθενεις!

Λόγο ελέγχου του υπουργείου οι γιατροι γραφουν πάντα ηλεκτρονικα, σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος δεν εχει βιβλιάριο ή δεν ειναι σε υσχύ ή έπεσε το σύστημα τοτε γράφει σε λευκο συνταγολόγιο..έτσι πάνε τα πράματα..δεν ξέρω αν κάποιος εχει δικαίωμα να μην είναι πιστοποιημένος στο σύστημα..αυτό δεν το γνωρίζω..

Ζινα όντως υπάρχουν ακόμα πολύ γιατροί που δεν συνταγογραφούν είτε γιατί δεν έχουν κάνει αίτηση να μπορούν να συνταγογραφούν στον ΕΟΠΥΥ είτε γιατί δεν τους έχει εγκρίνει ο ΕΟΠΥΥ. Ειδικά οι γιατροί που είναι σε ιδιωτικά νοσοκομεία κατά 70% δεν συνταγογραφούν (μεταξύ μας κυρίως λόγω του ότι τους παίρνει αρκετή ώρα καθώς επίσης επαναπάυονται ότι θα σου τα συνταγογραφήσει κάποιος του ΕΟΠΥΥ) Ειδικά οι γυναικολόγοι, οι οποιοι δεν θέλω να επεκταθώ αλλά θεωρούν ότι δεν θα χάσουν την πελατεία τους. Η αλήθεια είναι όπως έχει πει και άλλη κοπέλα ότι ένας γιατρός πλέον μπορεί να συνταγογραφήσει μόνο εξετάσεις και φάρμακα της δικής του ειδικότητας, καθώς επίσης έναν ορισμένο αριθμό εξετάσεων (200 το μήνα). Είναι δύσκολη απόφαση όπως λες γιατί τον έχεις χρόνια και είναι δύσκολο να μπεις στην διαδικασία να πας να στα γράφει άλλος και γενικά να πας τώρα ξαφνικά σε άλλον. Μην τσαντίζεσαι όμως γιατί πλεον είναι δύσκολες οι καταστάσεις και να κάνεις πραγματικά ότι νομίζεις καλύτερο.

Δικαίωμα στο e-syntagografisi.gr έχουν όλοι οι γιατροί αρκεί να κάνουν εγγραφή - λίγο πιο περίπλοκο από το να γραφτείς σε ένα φόρουμ - από κει και πέρα, μπορουν να συνταγογραφούν φάρμακα της ειδικότητας τους και μόνο.

Όσο αφορά τις εξετάσεις, για να πληρωθεί το διαγνωστικό κέντρο τις εξετάσεις που θα έχει συνταγογραφήσει ένας γιατρός, θα πρέπει η σφραγίδα του γιατρού στο παραπεμπτικό να γράφει, πέρα από τα κλασσικά στοιχεία, Όνομα, διεύθυνση, ειδικότητα, τον αριθμό ΤΣΑΥ του γιατρού και τη λέξη "ΕΟΠΥΥ".

Αν λοιπόν ο γιατρός σου δεν έχει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, μπορεί αν έχει κάνει εγγραφή στο e-syntagografisi να στου γράψει τις εξετάσεις, όμως δεν θα μπορέσεις να τις εκτελέσεις....

τέλος οι γιατροί αποφεύγουν να γράφουν φάρμακα - εξετάσεις, καθώς 1) αυτό το πρόγραμμα είναι σαν το σπίτι του bigbrother, σε παρακολουθεί από παντού. Δηλαδή καταγράφει λεπτομερώς από "την έναρξη - μέχρι τη λήξη της επίσκεψης" μέχρι και δευτερόλεπτο, του τεστιν άπαξ και χρησιμοποίησα το πρόγραμμα, ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΣΟΥ ΚΟΨΩ ΑΠΟΔΕΙΞΗ.... για αυτό πολλοί συνταγογραφάκηδες έχουν ξεσκιστεί σε "Δωρεάν" ή "5 ευρώ" απόδειξη....

2) έχουν εντολή να μειώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις δαπάνες και καθώς όπως είπα παραπάνω ο bigbrother τα καταγράφει όλα, όσο λιγότερες συνταγογραφήσεις τόσο το καλύτερο για το κράτος....

ναι τα καθήκια τα έχουν κάνει στα μέτρα τους....

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

Η αλήθεια είναι όπως έχει πει και άλλη κοπέλα ότι ένας γιατρός πλέον μπορεί να συνταγογραφήσει μόνο εξετάσεις και φάρμακα της δικής του ειδικότητας, καθώς επίσης έναν ορισμένο αριθμό εξετάσεων (200 το μήνα).

Εφόσον ο γιατρός είναι συμβεβλημένος με το ΕΟΠΥΥ τον πληρώνει (καλά κι αυτό σχετικό είναι, μέχρι σήμερα έχουν πληρωθεί για τον Ιανουάριο του 2013) για τους 200 πρώτους ασθενείς το εξωπραγματικό ποσό τον 6,5 ευρώ ανά ασθενή. Ο γιατρός αν ζητήσει χρήματα από τους 200 πρώτους είναι παράνομος!!! καθώς δεν έχει δικαίωμα να κόψει απόδειξη - είπαμε ο bigbrother καταγράφει τα πάντα!!!

από κει και πέρα δηλαδή από τον 201 και πέρα ο γιατρός μπορεί να ζητήσει όσα χρήματα θέλει για επίσκεψη...

ΔΕΝ σου θέτει όριο ασθενών που θα βλέπεις, απλά θέτει όριο στο πόσους θα τους δεις τσάμπα και πόσους θα τους γδάρεις....

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

Εφόσον ο γιατρός είναι συμβεβλημένος με το ΕΟΠΥΥ τον πληρώνει (καλά κι αυτό σχετικό είναι, μέχρι σήμερα έχουν πληρωθεί για τον Ιανουάριο του 2013) για τους 200 πρώτους ασθενείς το εξωπραγματικό ποσό τον 6,5 ευρώ ανά ασθενή. Ο γιατρός αν ζητήσει χρήματα από τους 200 πρώτους είναι παράνομος!!! καθώς δεν έχει δικαίωμα να κόψει απόδειξη - είπαμε ο bigbrother καταγράφει τα πάντα!!!

από κει και πέρα δηλαδή από τον 201 και πέρα ο γιατρός μπορεί να ζητήσει όσα χρήματα θέλει για επίσκεψη...

ΔΕΝ σου θέτει όριο ασθενών που θα βλέπεις, απλά θέτει όριο στο πόσους θα τους δεις τσάμπα και πόσους θα τους γδάρεις....[/quote

Εννοείται ότι μπορεί να δει όσους θέλει αλλά οι 200 είναι που έχει συμβαση να πληρωθεί από ΕΟΠΥΥ. Πάντως για να ισχύσει η εντολή κια να την κάνει έξω η κοπέλα δεν χρειάζεται να γραφει στην σφραγίδα του γιατρός του ΕΟΠΥΥ απλά να λέει ονοματεπώνυμο,ειδικότητα και αριθμό μητρώου τσαυ. Αυτό είναι σίγουρο.

sofi@p τον ρωτησα και η απαντηση του ηταν οτι δεν συνταγογραφει και να παω σε γιατρο του ΕΟΠΥΥ να μου τα γραψει.

despoinaki το βιβλιαριο μου εχει ισχυ, πιο ισχυ δεν γινεται!!!

Μαρια σκεφτομαι σαν τελευταια λυση μηπως απευθυνθω σε καποιον γυναικολογο του ΕΟΠΥΥ ισα μονο να μου γραψει τις εξετασεις. Ειναι πολυ δυσκολη η αποφαση να παω σε καποιον αλλον στην παρουσα φαση. Κακα τα ψεμματα, αλλα ο γυναικολογος δεν αλλαζεται ευκολα.

underage χρησιμες οι πληροφοριες που μας εδωσες. Τελικα, ποτέ δεν θα παμε μπροστα.

κορίτσια, δουλεύω σε ιατρείο..δεν εχουμε σύμβαση με κανένα ταμείο, κ γράφω κανονικά συνταγές κ παραπεμτικά μόνο όμως της ειδικότητάς μας..η απόδειξη ναι, ειναι υποχρεωτικη να συνοδευει το παρ/συντ.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...