Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ξεβάφει

Recommended Posts

Παρακαλώ όλες τις νοικοκυρούλες αν ξέρουν κάποιο τρόπο να σταματήσει να ξεβάφει ένα ρούχο να μου δώσουν τα φώτα τους. Αγόρασα μια μπλούζα και βγάζει τέτοιο χρώμα κόκκινο που βάφει και το δέρμα. Πριν την πετάξω στα σκουπίδια είπα να προσπαθήσω κανένα τρικ μπας και γλυτώσει, όχι τίποτα άλλο αλλά τη ακριβοπλήρωσα κιόλας.

kreousa

Διαφημίσεις

Νομίζω πως η λύση είναι να το βάλεις σε

μια λεκανίτσα με νερό και ξύδι και να το αφήσεις

να μουλιάσει καμιά ωρίτσα...μετά πλύνετο στο χέρι και

αν δεν εξακολουθεί να βγάζει χρώμα από κει και πέρα

μπορείς να το πλένεις κανονικά στο πληντύριο μαζί με τα

χρωματιστά σου.

Καλή επιτυχία!!! :D

Διαφημίσεις

Λοιπόν κάτι έγινε! Έβγαλε αρκετό χρώμα, ξεβάφει μεν όχι όμως τόσο πολύ όπως πριν. Θα το επαναλάβω ξανά μπας και δω άσπρη μέρα. Που θα πάει ξέβαμα στο ξέβαμα θα μείνει χλωμό στο τέλος.

Πάντως με το ξύδι είδα μια βελτίωση. Ευχαριστώ πολύ Γιωτούλα!!!

kreousa

Λοιπόν κάτι έγινε! Έβγαλε αρκετό χρώμα, ξεβάφει μεν όχι όμως τόσο πολύ όπως πριν. Θα το επαναλάβω ξανά μπας και δω άσπρη μέρα. Που θα πάει ξέβαμα στο ξέβαμα θα μείνει χλωμό στο τέλος.

Πάντως με το ξύδι είδα μια βελτίωση. Ευχαριστώ πολύ Γιωτούλα!!!

Να΄σαι καλά κοριτσάκι μου! :D

• 4 months later...

Εγώ έχω άλλο πρόβλημα...... θέλω να ΞΕΒΑΨΩ ρούχα που (μου τα) έβαψαν κατά λάθος στο πλυντήριο. Μήπως ξέρει καμιά κανένα γιατροσόφι;;;; Μπορούν να επανέλθουν τα ρούχα στα χρωματάκια τους;;; (Τα ροζ να ξαναγίνουν λευκά, και τα κίτρινα να γίνουν πάλι εκρού;;;; )

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Εγώ έχω άλλο πρόβλημα...... θέλω να ΞΕΒΑΨΩ ρούχα που (μου τα) έβαψαν κατά λάθος στο πλυντήριο. Μήπως ξέρει καμιά κανένα γιατροσόφι;;;; Μπορούν να επανέλθουν τα ρούχα στα χρωματάκια τους;;; (Τα ροζ να ξαναγίνουν λευκά, και τα κίτρινα να γίνουν πάλι εκρού;;;; )

Δοκιμασε το glo-white ξεβαφτικο ρουχων απο μικτες πλυσεις.

FWusp3.png

Διαφημίσεις

Αύριο πρωί πρωί.... θα τρέξω να το δοκιμάσω. Ευχαριστώ!!!

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Μπουγάδα με ξεφαβή μπήκε STOP

Αλλαγή καμία STOP

alcyon ετοιμάζεται εκπαραθυρώσει μπουγάδα STOP

Νεύρα πολλά STOP

Σπεύσατε δώσετε συμβουλή σώσετε μπουγάδα STOP

Αλλιώς μπουγάδα γιοκ STOP

Γεια!! Κοίτα κι εγώ είχα ατυχηματα με ρούχα που ήταν ασπρα κι εγιναν ροζ..

Η μαμα μου τα εβαζε σε μια μεγαλη κατσαρολα να βράσουν μαζι με χλωρίνη (αν πρόκειται για κατασπρα). Μη τα αφήσεις να ξεχειλίσουν, πρέπει να είσαι από πάνω να ανακατευεις. Το κανω κι εγω, να φανταστεις είχα βάλει μια ρομπα ασπρη και μου βγηκε με ριγες κοκκινες, με το βρασιμο φυγανε και ελεγα στον αντρα μου σημερα θα φαμε ρομπα βραστή!!

Α! Και μη τα απλώνεις στον ηλιο γιατι κιτρινιζουν! :cool:

cIWNp3.png

Το να βράσεις οτιδήποτε με χλωρίνη δε θα το συνιστούσα από θέμα υγείας! Η χλωρίνη είναι αρκετά επικίνδυνη σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, πόσο μάλλον στους 100 βαθμούς! Και φυσικά θα ξεθωριάζουν τα ρούχα με τον ήλιο (λόγω της χλωρίνης).

Μα στη δική μου περίπτωση τα ρούχα έχουν γίνει κίτρινα από εκρού (αφού μπλέχτηκαν κάτι πορτοκαλί μέσα στη μπουγάδα... ), άρα γενικά δε συνιστάται η χλωρίνη ή προϊόντα του χλωρίου.

Διαφημίσεις

Μου είχε τύχει και εμένα με μια κόκκινη φόρμα, την οποία δεν την ξαναφόρεσα τελικά.

Όσο για το πλυντήριο, δεν έχω βάψει μέχρι στιγμή κάτι, ΑΛΛΑ έχω πλύνει μια φορά μαζί με τα ρούχα ένα περιοδικό και την περασμένη εβδομάδα επιθέματα στήθους.

.....μιλάμε η κόλαση μετά..... :evil:

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.